Наслаждайтесь миллионами электронных книг, аудиокниг, журналов и других видов контента в бесплатной пробной версии

Только $11.99 в месяц после пробной версии. Можно отменить в любое время.

Зад непријателските редови, Спасени од Тајното оружје: Macedonian
Зад непријателските редови, Спасени од Тајното оружје: Macedonian
Зад непријателските редови, Спасени од Тајното оружје: Macedonian
Электронная книга56 страниц38 минут

Зад непријателските редови, Спасени од Тајното оружје: Macedonian

Автор Danny Clifford

Рейтинг: 0 из 5 звезд

()

Читать отрывок

Об этой электронной книге

Вовед

Да се преживее во Виетнам и да се врати дома жив, тоа бара добра обука, силна верба, ментално и физичко повторување на обуката, и реални и вистински врски. Ако се оддалечевме, не успевме да обрнеме внимание, не послушавме, игнориравме, или имавме заборавено што треба таму да направиме, процентот на преживеани во голема мера ќе се намалеше.

Верувајте ми, имаше многу работи кои можеа да ни го одвлечат вниманието. Некои од нас станаа зависници од дрога и алкохол, други се навлекоа на секс, додека пак трети уживаа во возбудата да живеат на работ. Ова беше само дел од она што не уништуваше пред да појдеме во мисија и да се соочиме со нашите непријатели, змиите, болестите и другите животни во џунглата.

Оваа книга ни раскажува една возбудлива и интригантна приказна на мојата обука, искуство и врски од прва рака како наредник на американската армија со 75те ренџери во Виетнам во периодот од 1969 до 1970 година вршејќи извиднички мисии зад непријателските редови. И во 1971 година како ренџерски советник на Втората ренџерска команда во планинскиот џунглест регион на граничниот камп број 6 во селото Плеи-Мронг, во јужен Виетмнам во близина на границата со Камбоџа. Мојата мисија беше да ги научам и обучам виетнамските војници на ренџерски воени техники и да им помогнам да ги преместиме селаните ограбени од непријателот.

Оваа приказна ќе ве однесе од психичката војна до духовната војна на таков начин што вашата верба ќе биде обновена и ќе ви помогне со прашања за духовното царство и духовната војна што се случуваат секојдневно во нашите души. Мојата молитва е онаа која што растура светлост врз борбата помеѓу доброто (Бог) и злото (ѓаволот).

Опуштете се и уживајте во оваа кратка и моќна приказна. Мојата мисија е да ве доведе лице во лице со Исус кога ќе стигнете до крајот на оваа книга. Да го зголеми вашето разбирање за тоа зошто Исус го направил она што го правел и зошто Тој ве сака и сака да биде во контакт со Вас и сака да ве промени од она што сте сега во сосема нова личност. Вие сте душата и целта на оваа книга.

Авторот
Дани Клифорд

ЯзыкМакедонски
ИздательDanny Clifford
Дата выпуска26 окт. 2014 г.
ISBN9781310629426
Зад непријателските редови, Спасени од Тајното оружје: Macedonian
Читать отрывок
Автор

Danny Clifford

Thank - you for stopping byI am a Vietnam War Veteran who served as an Army Airborne Recondo Ranger from 1969 to 1971. I performed reconnaissance missions with a sex-man Ranger team and was also an adviser to the Vietnamese Rangers.Today I am a Pastor and multi-published author who teaches the Holy Bible. I am fortunate to have traveled during the past 7 years to Ghana, Kenya, Kosovo, Pakistan, Rwanda, Tanzania, Uganda, and back to Pakistan teaching the Gospel of Jesus Christ.I am blessed to be a father and grandfather who enjoys fishing, hunting, and spending time with family and doing God's work.I am also a retired Master Instructor, 4th Degree Black Belt in the Martial Art of Taekwondo, certified by the World Taekwondo Federation in Seoul, Korea. I was the coach of the State of Maine’s Junior Olympic Taekwondo Teams that attended the United States Nation Championship competitions each year from 1993 to 2002. competingI hope you read, enjoy, and are blessed, by my books; Lost Behind Enemy Lines - Who Do You Say I Am - and - Enter Thru the Narrow Gate.You may contact me by email at the ministry email: danny@ziongarden.orgGod Bless you,Author and EvangelistDanny Clifford

Похожие авторы

Отзывы о Зад непријателските редови, Спасени од Тајното оружје

Рейтинг: 0 из 5 звезд
0 оценок

0 оценок0 отзывов

Ваше мнение?

Нажмите, чтобы оценить

Отзыв должен содержать не менее 10 слов

  Предварительный просмотр книги

  Зад непријателските редови, Спасени од Тајното оружје - Danny Clifford

  Зад непријателските редови,

  Спасени од Тајното оружје

  Автор

  Danny Clifford

  Издавач

  Свештеничката служба срце и душа

  Објавено од Смешвордс

  Авторски права 2014 од Danny Clifford

  ***

  Зад непријателските редови,

  Спасени од Тајното оружје

  Од Дани Клифорд

  Печатена во Соединетите Американски Држави

  онлајн книги ISBN

  се задржани од страна на авторот. Авторот гарантира дека сите содржини се оригинални и нема кршење на законските права на било кое друго лице или работа.

  Ако е поинаку наведено тоа е така бидејќи цитатите од Библијата се земени од Новата меѓународна верзија на Библијата. Авторски права 2008 од страна на издавачката куќа Зондерван.

  Издава: Ники Џенкинс

  Форматирани од: Свештеничката служба срце и душа

  Превод од англиски:

  ***

  Вовед

  Да се преживее во Виетнам и да се врати дома жив, тоа бара добра обука, силна верба, ментално и физичко повторување на обуката, и реални и вистински врски. Ако се оддалечевме, не успевме да обрнеме внимание, не послушавме, игнориравме, или имавме заборавено што треба таму да направиме, процентот на преживеани во голема мера ќе се намалеше.

  Верувајте ми, имаше многу работи кои можеа да ни го одвлечат вниманието. Некои од нас станаа зависници од дрога и алкохол, други се навлекоа на секс, додека пак трети уживаа во возбудата да живеат на работ. Ова беше само дел од она што не уништуваше пред да појдеме во мисија и да се соочиме со нашите непријатели, змиите, болестите и другите животни во џунглата.

  Оваа книга ни раскажува една возбудлива и интригантна приказна на мојата обука, искуство и врски од прва рака како наредник на американската армија со 75те ренџери во Виетнам во периодот од 1969 до 1970 година вршејќи извиднички мисии зад непријателските редови. И во 1971 година како ренџерски советник на Втората ренџерска команда во планинскиот џунглест регион на граничниот камп број 6 во селото Плеи-Мронг, во јужен Виетмнам во близина на границата со Камбоџа. Мојата мисија беше да ги научам и обучам виетнамските војници на ренџерски воени техники и да им помогнам да ги преместиме селаните ограбени од непријателот.

  Оваа приказна ќе ве однесе од психичката војна до духовната војна на таков начин што вашата верба ќе биде обновена и ќе ви помогне со прашања за духовното царство и духовната војна што се случуваат секојдневно во нашите души. Мојата молитва е онаа која што растура светлост врз борбата помеѓу доброто (Бог) и злото (ѓаволот).

  Опуштете се и уживајте во оваа кратка и моќна приказна. Мојата мисија е да ве доведе лице во лице со Исус кога ќе стигнете до крајот на оваа книга. Да го зголеми вашето разбирање за тоа зошто Исус го направил она што го правел и зошто Тој ве сака и сака да биде во контакт со Вас и сака да ве промени од она што сте сега во сосема нова личност. Вие сте душата и целта на оваа книга.

  Авторот

  Дани Клифорд

  ***

  Критики

  Зад непријателските редови, спасени од тајното оружје е...... Темелно: Многу интересно четиво; Љубовта која што ги соединува двата света,

  Нравится краткая версия?
  Страница 1 из 1