Наслаждайтесь миллионами электронных книг, аудиокниг, журналов и других видов контента в бесплатной пробной версии

Только $11.99 в месяц после пробной версии. Можно отменить в любое время.

Uresničevanje sanj z BaZi profiliranjem
Uresničevanje sanj z BaZi profiliranjem
Uresničevanje sanj z BaZi profiliranjem
Электронная книга369 страниц3 часа

Uresničevanje sanj z BaZi profiliranjem

Автор Tonka Bozinović

Рейтинг: 0 из 5 звезд

()

Об этой электронной книге

Avtorica na zelo enostaven in razumljiv način bralcem predstavi kompleksno metodo petsto različnih profilov ljudi, ki na zanimiv način zrcali človekovo naravo na različnih področjih njegovega življenja. Tako lahko temeljito spozna sebe in druge v različnih vlogah kot na primer v vlogi staršev, vodij, sodelavcev, partnerjev ter tako na najboljši možni način izkoristi svoje prednosti, z razumevanjem drugih pa kako se izogniti konfliktnim situacijam in vzpostavi mnogo bolj harmonične in zadovoljujoče odnose z njimi.

​​​​​​Ste prepričani, da se poznate do obisti in da vam čisto nič več ne more pomagati pri odkrivanju svojih slabosti in prednosti? Preizkusite metodo iz priročnika in presenečeni boste ugotovili, da še vedno obstajajo stvari, ki jih niste vedeli ali niste hoteli vedeti o sebi. Je pravzaprav ogledalo, ki mu ni mogoče uiti, pa nanj se tudi nima prav nobenega smisla jeziti. Bolje si je izbrati ter se v skladu z nasveti v njem ravnati. Že majhne spremembe vam lahko prinesejo bistvene rezultate. 5. prednosti, ki jih boste s priročnikom pridobili:
 • veliko bolje boste razumeli tako sebe in druge
 • ustvarili boste boljše odnose
 • usmerili se boste na prave stvari in prave ljudi
 • ozavestili boste ovire za kreiranje blaginje
 • vaše življenje bo srečnejše in zadovoljnejše
ЯзыкSlovenski jezik
ИздательMarko Klemenčič s. p.
Дата выпуска1 июл. 2017 г.
ISBN9789619425626
Uresničevanje sanj z BaZi profiliranjem
Читать отрывок

Отзывы о Uresničevanje sanj z BaZi profiliranjem

Рейтинг: 0 из 5 звезд
0 оценок

0 оценок0 отзывов

Ваше мнение?

Нажмите, чтобы оценить

Отзыв должен содержать не менее 10 слов

  Предварительный просмотр книги

  Uresničevanje sanj z BaZi profiliranjem - Tonka Bozinović

  BaZi astrologija je starodavna kitajska metafizična znanost, ki se ukvarja s preučevanjem in analiziranjem usode, to je tiste tretjine vplivov na naše življenje, ki je povsem neodvisna od nas. Drugo tretjino obsega feng shui in govori o podpori, ki nam jo uspe pridobiti iz okolja, v katerem živimo, zadnja tretjina pa je odvisna od naše svobodne volje; nanjo najlaže vplivamo in jo spreminjamo na bolje.

  Človekovo življenjsko pot analizira na podlagi izdelane BaZi karte (karte usode). Ta nastane v trenutku našega rojstva, kar je posledica delovanja univerzalne energije v tistem trenutku. BaZi temelji na teoriji petih elementov, ki s svojim jin in jang polom sestavljajo deset nebeških stebel. Temelji tudi na dvanajstih zemeljskih vejah, ki jih skoraj vsi zahodnjaki poznamo le kot živalske znake kitajskega horoskopa. Ba pomeni osem, Zi pa simbol, torej osem simbolov, ki so v BaZi karti prikazani v štirih stolpcih usode in so sestavljeni iz štirih nebeških stebel v prvi vrstici (ura, dan, mesec in leto rojstva) in štirih zemeljskih vej na osnovi ure, dneva, meseca in leta rojstva v drugi vrstici.

  Predgovor

  Med večletnim poučevanjem kitajske metafizike sem imel čast, da sem srečal na tisoče študentov in kolegov praktikantov. Nekateri so name naredili večji vtis kakor drugi in Tonka, avtorica te vznemirljive knjige, je naredila name trajen vtis. Že od njenih prvih obiskov mojih predavanj kitajske metafizike sem vedel, da je naravno nadarjena za študij Feng Shui-ja, BaZi astrologije, branja obraza, izbire datuma in seveda tudi BaZi profiliranja. BaZi profiliranje je namreč system, ki izhaja iz BaZi astrologije, kar je tudi osišče te nove vznemirljive knjige.

  Leta 2011 se je Tonka udeležila mojega BaZi modula 5 na Baliju, kjer sem imel priložnost govoriti z njo in jo vzpodbuditi k pisanju knjige o BaZi profiliranju, da bi lahko svoje globoko razumevanje te tematike približala tudi drugim in jim tako pomagala najti pot do uspeha. Danes imate knjigo pred seboj. Nad knjigo sem tako navdušen, da sem ji z veseljem napisal ta predgovor. Zelo me veseli, da si je vzela moj predlog k srcu in to ne le zato, ker bo ta knjiga pripomogla k poznavanju BaZi profiliranja v Sloveniji, kjer kitajska metafizika ni tradicionalno znana … vsaj doslej ne.

  Torej, kaj je BaZi profiliranje in zakaj vam ta knjiga lahko spremeni življenje?

  BaZi Profiliranje je sistem, ki temelji na starodavni preizkušeni BaZi astrologiji in je primeren za moderni svet s hitrim tempom življenja. Je najboljše orodje za samopomoč. Kljub velikemu številu knjig in gurujev za samopomoč uspeh ni rezultat posnemanja dobrih navad in lastnosti nekoga drugega – temveč je učenje o tem, kako živeti svoje bistvo … vendar na način izpopolnjevanja. Gre torej za delovanje na najučinkovitejši način tako, da izkoriščamo lastne vire. Tako lahko pridemo od točke A do točke B na najkrajši način in resnično izkoristimo vse svoje potenciale. BaZi profiliranje vam lahko pomaga tudi pri razumevanju medsebojnih odnosov. Korporacije, študentje in tudi mnogi drugi so se pričeli zavedati njegove izjemne moči in prepričan sem, da bo ta nova knjiga dosegla še širšo publiko.

  Da bi poenostavil koncept tradicionalne BaZi astrologije, sem razvil edinstven model BaZi profiliranja, o katerem piše Tonka v tej knjigi. BaZi profiliranje omogoči popolno osebnostno oceno in dopušča hitro uporabo sistema. Ne potrebujete več let študija, kot jih je Tonka, da bi prišli do rezultatov. BaZi prifiliranje je lažja verzija BaZi astrologije, če želite. Tradicionalna izdelava karte BaZi profiliranja vzame izjemno veliko časa. Moj sistem Bazi profiliranja avtomatizira ta process, tako da se lahko izvajalci in študentje, kot ste vi, popolnoma osredotočijo na analizo uporabnih informacij. Ena od bistvenih prednosti BaZi profiliranja je ta, da drugače kot drugi sistemi temelji izključno na rojstnih podatkih osebe. Tako niso mogoča napačna branja ali celo prevare, razen če vam nekdo da napačne rojstne podatke. Ta karta razkrije osebnostne lastnosti, kakor tudi njene edinstvene sposobnosti in vrednote na verodostojen način.

  V BaZi profiliranju imamo tri nivoje in v tej knjigi so vse tri. Tukaj boste našli vse, kar morate vedeti, da bi izvedli popolno branje karte zase ali za koga drugega. Vse, kar potrebujete, so torej rojstni podatki osebe (če želite 100% branje, pridobite tudi uro rojstva). Tonka tako obravnava 10 vladarjev dneva (temelji karakterja), 5 struktur (razkrivajo obnašanje in način razmišljanja) in 10 profilov (ti opisujejo vloge, ki jih igramo v življenju). Lahko boste presodili, katera so vam najbližja in ugotovili, kje so vaše resnične moči (vključno s tistimi, ki so skrite). BaZi profilranje vas bo tako usmerilo v pravo smer – v smer sreče in uspeha.

  Tonka je sijajna avtorica, saj razume, za kaj gre pri BaZi-ju. Vedno je bila navdušena nad kitajsko metafiziko, ki jo je globoko zanimala in niti najmanj nisem bil presenečen nad njenim zanosom za pisanje knjige. Čeprav še nikoli niste slišali za BaZi profiliranje, boste z lahkoto v najkrajšem času brali karto BaZi profiliranja, saj je sicer kompleksne koncepte brilijantno zajela na ustrezen in jedrnat način.

  Upam, da vas bo Tonkina knjiga vzpodbudila k osebnostni preobrazbi in vas usmerila v pravo smer do uspeha. BaZi profiliranje vam lahko zelo pomaga izboljšati medsebojne odnose. Potem ko sem videl, kako se je Tonka lotila BaZi profiliranja, sem radoveden, na kakšen način lahko deli svoje izkušnje tudi z drugih področij kitajske metafizike, tako da se že veselim novih Tonkinih stvaritev. Želim vam veliko sreče, tako vam, bralcem, kakor tudi Tonki pri njenem bodočem študiju in nadaljnjih pisateljskih prizadevanjih.

  Joey Yap

  Ustanovitelj akademije kitajske metafizike (Mastery Academy of Chinese Metaphysics)

  www.joeyyap.com | www.facebook.com/joeyyapFB

  Uresničevanje sanj z BaZi profiliranjem

  Ali ste si vedno želeli spremeniti svoje življenje in ste imeli resnično močno voljo to storiti, pa niste vedeli, kako? Vas je navdajal občutek, da ne počnete tega, kar je vaše poslanstvo, pa niste vedeli, zakaj? Je vaš najstnik želel vpisati neko smer študija, vi pa ste bili prepričani, da mora nadaljevati družinsko tradicijo ali početi nekaj povsem drugega? Ste se spraševali, ali so vam v porodnišnici zamenjali otroka, saj je tako drugačen od drugih dveh? Si resnično želite spoznati svoje najdražje, prijatelje, sodelavce ali svoje konkurente, da bi lahko živeli v čim večji harmoniji z njimi ali da bi vsaj spoznali, zakaj delujejo tako, kot delujejo?

  Če ste vsaj na eno vprašanje odgovorili pritrdilno, sem prepričana, da boste v tej knjigi našli odgovore, ki jih iščete. In ko boste ugotovili, zakaj delujete ali drugi delujejo na določen način, boste laže razumeli sebe in druge ter se lažje vživeli vanje in vedeli, kaj jih osrečuje, kaj si resnično želijo. Vaši nasveti bodo naenkrat postali bolj sprejemljivi.

  Izjemno misel o poznavanju sebe in drugih je že nekaj stoletij pred našim štetjem izrazil kitajski modrec Lao Tzu:

  »Poznavanje drugih je inteligenca, poznavanje sebe pa resnična modrost. Obvladovanje drugih je vpliv, obvladovanje sebe pa je resnična moč.«

  Ne pustite si torej ukrasti sanj, pa tudi sami jih ne ukradite tistim, ki jih imate nadvse radi, torej svojim otrokom, in vse življenje si boste (vam bodo) hvaležni. Pa nikar ne recite, da je za vas že prepozno ali da je vaš vlak že zdavnaj odpeljal, saj bi to pomenilo, da ste se vdali v usodo in verjamete, da ni prav nič odvisno od vaše volje. To bi tudi pomenilo, pa če verjamete v astrologijo ali ne, da vašo usodo kroji nekdo drug ter da ste sami le nemi opazovalec svojega življenja. V nadaljevanju boste izvedeli, da je vaš delež pri krojenju lastne usode večji, kakor ste si sploh upali pomisliti.

  Naj dodam še nekoliko modernejšo misel nekdanjega predsednika ameriškega giganta General Electric Jacka Wealcha, ki je družbo vodil v letih 1981–2001:

  »Obvladajte svojo usodo … ali pa jo bo obvladal kdo drug.«

  Osnove BaZi astrologije

  BaZi astrologija je starodavna kitajska metafizična znanost, ki se ukvarja s preučevanjem in analiziranjem usode. Človekovo življenjsko pot analizira na podlagi izdelane BaZi karte (karte usode). Ta nastane v trenutku našega rojstva, kar je posledica delovanja univerzalne energije v tistem trenutku. BaZi temelji na teoriji petih elementov, ki imajo polarnost jin in jang in sestavljajo deset nebeških stebel in na dvanajstih zemeljskih vejah, ki jih skoraj vsi zahodnjaki poznamo le kot živalske znake kitajskega horoskopa. Ba pomeni osem, Zi pa simbol, torej osem simbolov, ki so v BaZi karti prikazani v štirih stolpcih usode in so sestavljeni iz štirih nebeških stebel v prvi vrstici (ura, dan, mesec in leto rojstva) in štirih zemeljskih vej na osnovi ure, dneva, meseca in leta rojstva v drugi vrstici.

  Tem štirim stolpcem se nato pridružijo desetletni stolpci sreče (Luck pillars); ti pomenijo popolnoma individualno merjenje časa vsakega posameznika, ki vpliva na stolpce v naši karti.

  Smisel preučevanja BaZi karte je, da bi ugotovili (ne)skladnost petih elementov (petih faz energije) v njej in morebitno pomanjkanje določene energije oziroma potrebo po spodbuditvi te na način, da spremenimo razmišljanje, obnašanje, značaj … in s tem premagamo svoje slabosti.

  V bistvu nam BaZi omogoča, da lahko:

  •sprejemamo odločitve na osnovi preverjenih informacij

  •povečamo svoje potenciale

  •razumemo svoje odnose z drugimi

  •bolje razumemo druge ljudi

  •izberemo pravo karierno pot

  •pravilno uporabimo oziroma po potrebi vključimo klasični feng shui.

  BaZi je torej delovanje – delati prave stvari ob pravem času, s pravimi ljudmi in/ali na pravem kraju.

  Kozmična troedinost

  Pri preučevanju kitajske metafizike in njenega dela, torej BaZi astrologije, kozmična troedinost predstavlja nebo, človeka in zemljo. Vsak izmed teh ima enakovreden vpliv (33,3-odstotni) na potek dogodkov v našem življenju. Zato pravimo, da človekovo življenje sestavljajo nebeška, človeška in zemeljska sreča.

  Nebeška sreča

  Nebeška sreča predstavlja tisti del našega življenja, ki je že vnaprej določen v trenutku našega rojstva (naša usoda) in na katerega nimamo vpliva. Nad tem delom, ki ga predstavlja naša BaZi karta, nimamo nobenega nadzora. Tako si na primer ne moremo izbrati staršev, sorodnikov in okoliščin svojega rojstva, prav tako pa ne moremo spremeniti svoje življenjske karte.

  Človeška sreča

  Že samo ime nam pove, da je to tista tretjina, nad katero imamo popoln nadzor in ki je odvisna od nas samih. To je tisti del, v katerem se borimo s svojim najhujšim sovražnikom, torej sami s seboj. Premagovanje različnih razvad, negativnih misli in delovanja, ki ni niti najmanj v skladu z vrlinami, ni lahko, vendar imamo vse možnosti izbrati boljše življenje.

  Zemeljska sreča

  Zemeljsko srečo določata geografska lokacija in smer. V kitajski metafiziki se s tem delom našega življenja ukvarja feng shui. Naj spomnim še enkrat: feng shui je lahko zdravilo, če BaZi diagnosticira, da ga potrebujemo.

  Jin in jang

  Kitajska metafizika sloni na konceptu jina in janga, torej na tem, da ima vsaka stvar, dogodek, sprememba ali čas dva pola, ki se izmenjujeta in med seboj dopolnjujeta. Tako je na primer moški jang, vendar v sebi nosi resnični jin, medtem ko je ženska jin, vendar v sebi nosi resnični jang.

  Tukaj je še nekaj preprostih primerov:

  •dan in noč

  •veliko in majhno

  •svetlo in temno

  •hitro in počasno

  •trdo in mehko

  •pozitivno in negativno.

  Ne smemo namreč pozabiti, da v življenju nenehno iščemo ravnovesje in harmonijo. Modri človek točno ve, kdaj delovati (jang) in kdaj se umakniti (jin).

  Pet elementov

  BaZi astrologija preučuje tudi pet elementov, ki v bistvu pomenijo pet različnih energij (Qi oz. Či); te opredeljujejo posameznikove lastnosti in potenciale:

  •les – dobrohotnost

  •ogenj – eleganco in strast

  •zemlja – zaupanje

  •kovina – pravičnost

  •voda – modrost.

  Ne smemo pozabiti, da je petero elementov le simbolični prikaz energije in da v BaZi astrologiji ti elementi predstavljajo posameznikove ključne značilnosti v njegovi astrološki BaZi karti, iz katerih lahko ugotovimo posameznikovo osebnost in njegove težnje.

  Ti elementi medsebojno delujejo v posameznikovi karti, zato je pomembno seznaniti se tudi s tremi osnovnimi cikli medsebojnega delovanja. Cikli so v nenehnem gibanju, kar določa izid takega delovanja.

  Trije cikli

  Osnovni trije cikli, ki jih je pri BaZi astrologiji nujno treba poznati:

  •proizvajalni ali ustvarjalni cikel

  •nadzorni oziroma kontrolni cikel

  •zaviralni oziroma oslabitveni cikel.

  Po: Damjan Jerič

  Proizvajalni cikel

  Na sliki je ta cikel označen z rdečimi puščicami.

  Označuje fazo, v kateri elementi drug drugega podpirajo in si dajejo moč. Ta cikel je v harmoniji in v nenehnem gibanju. Če logično razmislimo, lahko ugotovimo, da voda prehranjuje rastline, torej proizvaja les. Da bi lahko zakurili ogenj, potrebujemo les, torej ta proizvaja ogenj. Ko ogenj spremeni les v pepel, se ta povrne v zemljo, ali ko vulkan preneha bruhati lavo in se ta ohladi, nastane vulkansko gorovje, zatorej ogenj proizvaja zemljo. V zemlji pa najdemo kovino, torej zemlja proizvaja kovino. Ko kovina kondenzira, proizvaja vodo.

  Nadzorni cikel

  Nadzorni cikel je na sliki označen rumeno.

  Kot sem omenila že pri jinu in jangu, vedno želimo doseči ravnovesje. Pri tem lahko uporabimo nadzorni cikel, saj ta ne pomeni avtomatično tudi nekaj negativnega, temveč z njim lahko dosežemo ravnovesje in harmonijo med elementi. Tako je nadzor mogoče celo dobrodošel, da bi na ta način dosegli ravnovesje. Seveda pa pretiran nadzor lahko pomeni premočen pritisk, torej lahko zaradi njega energija upade, v najslabšem primeru celo propade.

  Pri izjemno močnem ognju bo torej prisotnost vode, ki ogenj nadzoruje, dobrodošla. Pri premočni kovini bo dobrodošel ogenj, ker bo kovino topil in jo s tem oslabil oziroma bo kovina tako postala voljna za oblikovanje in s tem uporabna. Ogenj torej nadzira kovino. Da bi posekali ali požagali les, potrebujemo sekiro ali žago, torej kovina nadzira les. Rastline posadimo, da bi vetru preprečili odnašanje zemlje, torej les nadzira zemljo. In ne glede na to, kako veliko je jezero ali kako široka je reka, v obeh primerih vodo obdaja zemlja, torej lahko rečemo, da zemlja nadzira vodo.

  Zaviralni cikel

  Zaviralni cikel je na sliki označen z modro barvo.

  Če si še enkrat prikličemo v spomin koncept jina in janga, se bomo spomnili tudi na to, da preveč močnih stvari nikoli ni dobro, vendar svojih ciljev prav tako ne moremo doseči, če so naši viri prešibki. Prav zato je pomembno, da znamo uporabiti elemente oziroma njihovo energijo; z elementom lahko oslabimo drug element oziroma energijo (Qi oz. Či).

  V zaviralnem ciklu torej, prav nasprotno kot pri ustvarjalnem oziroma proizvajalnem ciklu, elementi drug drugega zavirajo oziroma slabijo. Tudi to zveni logično. Če svojo energijo porabimo, da bi nekaj naredili, je tisto narejeno, vendar s tem zmanjšamo svojo energijo, zato po napornem dnevu potrebujemo počitek.

  Enako je torej zemlja, ki je proizvedla kovino, s tem sebe seveda oslabila oziroma je kovina zemljo izčrpala. Voda povzroči rjavenje kovine in jo s tem slabi. Voda oslabi, medtem ko hrani les. Ogenj z gorenjem slabi les, dokler ga ne spremeni v pepel. Ogenj torej slabi les, in ko dogori in se les spremeni v pepel, lahko rečemo, da zemlja slabi ogenj.

  Deset nebeških stebel

  Nebeška stebla so znana kot splošna oziroma vidna energija in so torej zunanje (vidne) značilnosti, ki jih tudi najprej opazimo, torej tudi videz. Če bi se omejili le nanje, bi spoznali le 25 odstotkov vsebine karte, saj so zemeljske veje kar trikrat močnejše.

  Najpomembnejše nebeško steblo v BaZi karti je tisto, ki se pojavi v stolpcu usode dneva rojstva, zato ga imenujemo vladar dneva. Predstavlja najosnovnejšo prirojeno naravo, talente in značilnosti analizirane osebe, zato je tudi referenčna točka BaZi karte.

  Dvanajst zemeljskih vej

  Zemeljske veje so glede na nebeška stebla manj vidne, toda njihova moč je bistveno močnejša. Kot že rečeno, nosijo v sebi trikrat močnejšo energijo. So kot korenine, ki dajejo drevesu moč in stabilnost. Tako je zato, ker zemeljske veje predstavljajo kroženje Zemlje okoli Sonca, medtem ko so nebeška stebla le splošna energija univerzuma.

  Kaj je pravzaprav BaZi profiliranje

  BaZi profiliranje, ki ga je na osnovi BaZi astrologije razvil mojster kitajske metafizike Joey Yap, je najhitrejši in najpreprostejši način, da se opazujemo z določene distance, kakor da bi se opazovali z očmi nekoga drugega. Tako se lahko vidimo bolj jasno oziroma povsem nepristransko. Preprosto povedano, to je način, s katerim lahko spremenimo pogled na življenje, to pa nam omogoča, da se lahko spremenimo.

  Ste že kdaj naleteli na težavo, da se vam je nekdo zdel zelo nadarjen, pa vendar je bilo vsako sodelovanje z njim izredno naporno, če že ne nemogoče? Ali ste morda poznali koga z izjemnim znanjem in izkušnjami, a teh ni znal ali hotel deliti z drugimi? Žalostno je spoznanje, da ti ljudje ne bodo nikoli sposobni popolnoma izkoristiti svojih potencialov, in to le zato, ker se ne zavedajo svojih prednosti in slabosti. Žal taki ljudje niso sposobni razumeti ne sebe ne drugih. Ste morda taka oseba tudi vi, pa se tega niti ne zavedate? Zdaj si lahko pomagate.

  Joey Yap svetuje:

  »Bodite to, kar ste, le potrudite se, da boste taki na najboljši mogoči način. Spremenite svoje življenje in si s tem sami krojite usodo.«

  Večina se nas zaveda, da našo osebnost oblikujejo naša stališča. Popolnoma naša izbira je, ali bo naš odnos do življenja pozitiven ali negativen, pričakovan ali ne, ali bomo dovzetni ali odbijajoči, odprti ali zaprti. Imamo torej vse možnosti, da izberemo »zdravo« ali »nezdravo« obnašanje. Ko se obnašamo zdravo, uporabljamo pozitivne lastnosti svojega profila, v nasprotnem primeru uporabljamo negativne lastnosti. Zavedati se moramo, da bo profil vsake osebe nihal med »zdravim« in »nezdravim« obnašanjem, od naše izbire pa je odvisno, katerega bo v našem življenju več.

  Najpomembnejši namen BaZi profiliranja je torej razumevanje samega sebe. Šele ko resnično razumemo sami sebe in smo sami sebi najboljši prijatelj, lahko razumemo tudi druge in izboljšamo odnose z njimi.

  Za najhitrejši način spoznavanja samega sebe in svojih najdražjih, s katerimi preživite tako rekoč ves svoj prosti čas, ter za spoznavanje svojih sodelavcev ali konkurentov, s katerimi v današnjem času preživite med delovniki pravzaprav celo še več časa, si lahko na spletni strani

  http://www.baziprofiling.com/freeReport.asp povsem brezplačno pripravite in natisnete karto BaZi profiliranja (Joey Yap's BaZi Profiling™ System).

  Нравится краткая версия?
  Страница 1 из 1