Наслаждайтесь миллионами электронных книг, аудиокниг, журналов и других видов контента в бесплатной пробной версии

Только $11.99 в месяц после пробной версии. Можно отменить в любое время.

Gërshetimi kuantik dhe sinkronizmi psikik
Gërshetimi kuantik dhe sinkronizmi psikik
Gërshetimi kuantik dhe sinkronizmi psikik
Электронная книга258 страниц2 часа

Gërshetimi kuantik dhe sinkronizmi psikik

Автор Bruno Del Medico

Рейтинг: 0 из 5 звезд

()

Читать отрывок

Об этой электронной книге

Për shumë shekuj, perceptimet ekstra-shqisore të ngjashme me telepatinë, shenjat e së ardhmes dhe kthjelltësia u konsideruan fantazi, iluzione ose shpikje mashtruese.

Qasja materialiste e përhapur në qarqet shkencore mohon çdo realitet "shpirtëror" a priori. Arsyeja është se këto realitete nuk janë të verifikueshme në laborator.

Përkundër kësaj, të gjithë njerëzit kanë pasur një përvojë të ngjashme me ato të mohuara nga shkenca. Për shembull, ne mund të kujtojmë ngjarje të pashpjegueshme, ogur të ngjarjeve të ardhshme ose ëndrra që bëhen realitet.

Ne shpesh kemi përfituar nga këto përvoja. Kjo tregon se ato nuk ishin përvoja iluzive.

Këto fenomene nuk janë të rralla dhe prekin të gjithë. Disa studiues, të pajisur me një mendje më të hapur, kanë dashur ta trajtojnë këtë çështje shkencërisht. Ata pyetën veten nëse ka ndonjë mënyrë për të kuptuar përvojat ekstensensore pa përdorur okultizëm, mitologji ose filozofi pseudo-fetare. Libri tregon përvojat e këtyre studiuesve.

Tani, më në fund, po shfaqen prova që demonstrojnë shkencërisht ekzistencën e një niveli më të lartë të vetëdijes.

Ekziston një "mendje kolektive" që përmban ide dhe mendime të përbashkëta për të gjithë njerëzimin. Ky është një kozmos psikik, të cilin mund ta përdorim për të mirën tonë. Nga ky kozmos ne marrim sinjale dhe informacione.

Në vitin 1980, "ngatërrimi kuantik" u konfirmua eksperimentalisht.

Kjo veti është tipike për grimcat elementare.

Të gjitha grimcat (atomet, elektronet, fotonet) mund të komunikojnë me njëra-tjetrën pa vuajtur kufizimet e hapësirës dhe kohës.

Kjo bie në kontrast të ashpër me supozimet e pikëpamjes materialiste.

Komunikimi midis grimcave elementare ndodh në një dimension që nuk i nënshtrohet ligjeve të njohura të fizikës. Ky dimension mund të krahasohet me një "Mendje Universale".

Eksperimentet e "Projektit Global të Ndërgjegjësimit" të kryer në Universitetin Princeton padyshim kanë demonstruar ekzistencën e një vetëdijeje të botës.

Libri përshkruan teorinë e ashtuquajtur "nënndërgjegjeshëm kolektive" të zhvilluar nga psikoterapisti i famshëm Carl Gustav Jung. Teoria e Jungut është shumë e ngjashme me konceptin neoplatonik të "Anima mundi". Këto teori konfirmohen në parashikimet e fizikës kuantike, të zhvilluara nga shkencëtarë të shquar dhe laureatë të Nobelit.

Fizika kuantike dokumenton ekzistencën e një niveli të quajtur "jo-lokal". Në këtë nivel, grimcat elementare, pavarësisht se ndahen nga distanca të mëdha, dinë gjithçka për njëri-tjetrin dhe sillen sikur të ishin një.

Nga vizioni materialist i një universi të mbështetur plotësisht në materie të grumbulluar rastësisht, njerëzimi shkon drejt një mënyre të re për të kuptuar realitetin, ku materia dhe psikika bashkëjetojnë dhe integrohen.

 

 

 

ЯзыкGjuha shqipe
ИздательBruno Del Medico Editore
Дата выпуска1 июл. 2022 г.
ISBN9781393458524
Gërshetimi kuantik dhe sinkronizmi psikik
Читать отрывок
Автор

Bruno Del Medico

1946. Programmatore informatico attualmente in pensione, opera come divulgatore e blogger in diversi settori tecnici. Alla nascita dell’Home computing ha pubblicato articoli e studi su diverse riviste del settore (Informatica oggi, CQ Elettronica, Fare Computer, Bit, Radio Elettronica e altre). Negli ultimi anni si è impegnato nella divulgazione delle nuove scoperte della fisica quantistica, secondo la visione orientata alla metafisica di molti notissimi scienziati del settore come David Bohm e Henry Stapp. In questo ambito ha pubblicato tre volumi: “Entanglement e sincronicità”, “Succede anche a te?” e recentemente “Tutti i colori dell’entanglement”. Gestisce il sito www.entanglement.it, ed è presente su Facebook con la pagina di successo “Cenacolo Jung-Pauli”, che conta oltre 10.000 iscritti e vuole essere luogo di dibattito dedicato all’incontro tra scienza e psiche.

Связанные категории

Отзывы о Gërshetimi kuantik dhe sinkronizmi psikik

Рейтинг: 0 из 5 звезд
0 оценок

0 оценок0 отзывов

Ваше мнение?

Нажмите, чтобы оценить

Отзыв должен содержать не менее 10 слов

  Предварительный просмотр книги

  Gërshetimi kuantik dhe sinkronizmi psikik - Bruno Del Medico

  Përmbledhje e librit.

  Përmbledhje e librit.

  Prezantimi. Për çfarë flet ky libër.

  Pjesa 1- Lokalet thelbësore.

  Masakra e Rrugës Baruhill.

  Një parandjenjë e pakuptueshme.

  E kundërta mund të ndodhë.

  Sa peshon shpirti?

  Nevojiten metoda më precize të peshimit.

  Por gjithçka është e gabuar!

  Normale dhe paranormale.

  British Society for Psychical Research

  Ende nuk mjafton.

  Muret e Jerikos po shemben.

  ADN-ja e hedhurinave

  Rigjenerimi i qelizave të trurit.

  96% e universit nuk mund të gjendet.

  Pjesa 2. Shpirti i botës.

  Ndërgjegjësimi se të gjitha gjërat janë një.

  Platoni dhe Anima mundi.

  Anima mundi sipas mendimit perëndimor.

  Anima mundi në mendimin lindor.

  Një mrekulli ndodh në West Side Baptist Church.

  Pjesa e Tretë. Sinkronizmi i Carl Jung.

  Carl Gustav Jung. Sinkronizmi dhe nënvetëdija kolektive.

  Sinkronizmi në ngjarjen e Rrugës Baruhill.

  Fushat e Forcës Psikike dhe Realiteti i Modifikuar.

  Sinkronizmi në rast të këngëtarëve të korit, të cilët u shpëtuan nga shpërthimi i kishës.

  Kur realiteti ndryshon fizikisht.

  Sinkronizmi si një agjent i transformimit të realitetit.

  Transformimi fizik. Lutja dhe shërimi.

  Dëshira dhe qëllimi.

  Pse nuk ndodh gjithmonë?

  Përfshirja emocionale.

  Teoria e dobët e sinjalit.

  Pjesa e katërt. Fushat e forcës. Niveli i jo-lokalitetit. Kozmosi psikik.

  Çështja, mendja dhe shpirti.

  Niveli fizik i ekzistencës.

  Niveli kuanti.

  Niveli "jo-lokal.

  Si mund të marrim pjesë në këtë projekt?

  Fushat e forcës.

  Mali i mallkimeve.

  Banja rituale në lumin Ganges.

  Forcat e fushave dhe arketipet.

  Fushat mendore.

  Si funksionojnë fushat morfogjenetike?

  Fushat morfogjenetike dhe rezonanca morfike.

  Fushat morfike.

  Fushat e forcave në natyrë. Gurët.

  Pierre Teilhard de Chardin dhe Pika Omega.

  Pjesa e pestë. Mrekullitë e fizikës kuantike.

  Koha, distanca, jo-lokaliteti kuantik.

  Sinkronitetet ndodhin në kohën e duhur.

  Një takim që u zhvillua në kohën e duhur.

  Efekti Pauli.

  Mdiagrami psikofizik për Paulin dhe Jungun.

  Gërshetim kuantik.

  Aty ku lind ngatërresa kuantike. Grimcat elementare.

  Elektronet e disiplinuara dobët.

  Ndërthurja kuantike lind midis dy fotoneve binjake.

  Eksperimenti i Alain Aspect.

  Parimi prapa ngatërrimit kuantik.

  Pabesia e fotoneve të ngatërruara.

  Implikimet e ngatërrimit kuantik.

  Pjesa e gjashtë. Perceptimet ekstra-shqisore.

  Shqisa e gjashtë dhe e shtatë.

  Kozmosi.

  Përkufizimi i perceptimit ekstensensor.

  Eksperimenti i ganzfeld.

  Telepatia

  Eksperimentet e Joseph Rhine.

  Eksperimentet e Upton Sinclair.

  Eksperimentet e René Warcollier.

  Ngatërrimi kuantik dhe telepatia.

  Koincidenca shqisore mes binjakëve.

  Fusha individuale e forcës.

  Çdo krijesë ndërvepron me fusha të shumta.

  Dhe kur krijesa vdes çfarë ndodh?

  Njohuri për të ardhmen.

  Një aventurë tragjike në det.

  Një histori e vërtetë. Mbytja e anijes Mignonette.

  Vizionet letrare të së ardhmes.

  Anija Futility. Mbytja e Titanit.

  Afiniteti midis fundosjes (fantastike) të Titanit dhe atij (të vërtetë) të Titanikut, që ndodhi pas 14 vitesh.

  Parashikimi i ngjarjeve.

  Eksperimentet e Dean Radin.

  Vizioni i fatkeqësive në të ardhmen.

  Llojet e tjera të paranjohjes.

  Ndjenja e të qënit i vëzhguar.

  Syri i keq dhe tërheqja me sharm.

  Projekti Ndërgjegjja globale.

  Dikush u përpoq. Google Profile of Mood States (GPMOS)

  Dikush ia ka dalë. Projekti i Ndërgjegjes Globale (GCP)

  Projekti i Ndërgjegjes Globale sot.

  Rasti i Kullave Binjake në Nju Jork.

  Konkluzione. A është koha e duhur?

  Bibliography

  Prezantimi. Për çfarë flet ky libër.

  Për shumë shekuj, perceptimet ekstra-shqisore të ngjashme me telepatinë, shenjat e së ardhmes dhe kthjelltësia u konsideruan fantazi, iluzione ose shpikje mashtruese.

  Qasja materialiste e përhapur në qarqet shkencore mohon çdo realitet shpirtëror a priori. Arsyeja është se këto realitete nuk janë të verifikueshme në laborator.

  Përkundër kësaj, të gjithë njerëzit kanë pasur një përvojë të ngjashme me ato të mohuara nga shkenca. Për shembull, ne mund të kujtojmë ngjarje të pashpjegueshme, ogur të ngjarjeve të ardhshme ose ëndrra që bëhen realitet.

  Ne shpesh kemi përfituar nga këto përvoja. Kjo tregon se ato nuk ishin përvoja iluzive.

  Këto fenomene nuk janë të rralla dhe prekin të gjithë. Disa studiues, të pajisur me një mendje më të hapur, kanë dashur ta trajtojnë këtë çështje shkencërisht. Ata pyetën veten nëse ka ndonjë mënyrë për të kuptuar përvojat ekstensensore pa përdorur okultizëm, mitologji ose filozofi pseudo-fetare. Libri tregon përvojat e këtyre studiuesve.

  Tani, më në fund, po shfaqen prova që demonstrojnë shkencërisht ekzistencën e një niveli më të lartë të vetëdijes.

  Ekziston një mendje kolektive që përmban ide dhe mendime të përbashkëta për të gjithë njerëzimin. Ky është një kozmos psikik, të cilin mund ta përdorim për të mirën tonë. Nga ky kozmos ne marrim sinjale dhe informacione.

  Në vitin 1980, ngatërrimi kuantik u konfirmua eksperimentalisht.

  Kjo veti është tipike për grimcat elementare.

  Të gjitha grimcat (atomet, elektronet, fotonet) mund të komunikojnë me njëra-tjetrën pa vuajtur kufizimet e hapësirës dhe kohës.

  Kjo bie në kontrast të ashpër me supozimet e pikëpamjes materialiste.

  Komunikimi midis grimcave elementare ndodh në një dimension që nuk i nënshtrohet ligjeve të njohura të fizikës. Ky dimension mund të krahasohet me një Mendje Universale.

  Eksperimentet e Projektit Global të Ndërgjegjësimit të kryer në Universitetin Princeton padyshim kanë demonstruar ekzistencën e një vetëdijeje të botës.

  Libri përshkruan teorinë e ashtuquajtur nënndërgjegjeshëm kolektive të zhvilluar nga psikoterapisti i famshëm Carl Gustav Jung. Teoria e Jungut është shumë e ngjashme me konceptin neoplatonik të Anima mundi. Këto teori konfirmohen në parashikimet e fizikës kuantike, të zhvilluara nga shkencëtarë të shquar dhe laureatë të Nobelit.

  Fizika kuantike dokumenton ekzistencën e një niveli të quajtur jo-lokal. Në këtë nivel, grimcat elementare, pavarësisht se ndahen nga distanca të mëdha, dinë gjithçka për njëri-tjetrin dhe sillen sikur të ishin një.

  Nga vizioni materialist i një universi të mbështetur plotësisht në materie të grumbulluar rastësisht, njerëzimi shkon drejt një mënyre të re për të kuptuar realitetin, ku materia dhe psikika bashkëjetojnë dhe integrohen.

  Ndërsa fizika klasike mbetet dominuese në botën e perceptueshme nga shqisat tona, shfaqen nivele të reja të realitetit me përmbajtje psikike.

  Në nivelin kuantik, fizika klasike nuk është më e vlefshme. Vetëm pjesa materiale e kozmosit nuk arrin të kryejë funksionin e saj. Ka nevojë për një dimension psikik, domethënë një nivel të mëtejshëm, nivelin e jo-lokalitetit.

  Në këtë nivel, i gjithë universi bëhet një. Ajo nuk është bërë më nga materia, por nga energjia dhe informacioni, dhe koordinohet nga një forcë harmonie pa të cilën do të ekzistonte vetëm kaosi.

  Në nivelet më të fshehura të realitetit, materia nuk mund të bëjë pa psikikën. Në mënyrë të ngjashme, psikikës i duhet pjesa materiale për t'u shprehur.

  Kjo vetëdije po shoqëron njerëzimin drejt një hapi të ri evolucionar, pas së cilës mbizotërimi materialist do të pushojë.

  Do të vendoset një epokë bashkëpunimi midis psikikës dhe materies. Fenomenet që tani mohohen, siç janë perceptimet ekstensensore, do të bëhen trashëgimi e përdorimit të zakonshëm në jetën e përditshme.

  Pjesa 1- Lokalet thelbësore.

  The person who follows the crowd

  will usually go no further than the crowd.

  (Albert Einstein)

  Kushdo që ndjek turmën nuk do të shkojë kurrë më larg se turma.

  (Albert Einstein)

  Masakra e Rrugës Baruhill.

  Më 27 Tetor 1992, një tragjedi e tmerrshme ndodhi në Terrigal, një zonë rezidenciale e Bateau Bay e vendosur në Bregun Qendror, jo shumë larg qytetit të populluar Australian të Sidneit.

  Në një moment çmendurie, një burrë hyri në shtëpinë e Thomas Gannan në rrugën Baruhill, duke vrarë Thomas dhe dy vajzat e tij: 23-vjeçarin Kerry dhe 18-vjeçaren Lisa.

  Për më tepër, i njëjti i çmendur vrau djalin e tij 27-vjeçar David, dhe dy persona të tjerë që ishin në shtëpi.

  Emri i autorit të masakrës ishte Malcolm Baker.

  Sipas gazetës lokale The Sidney Morning Herald, e cila e mbuloi çështjen gjerësisht, gjithçka ndodhi për arsye marrëzie. Padyshim që masakra e Rrugës Baruhill është një nga ato episodet që bërtasin për hakmarrje para qiellit.

  Të ballafaquar me këto raste të gjithë jemi të mahnitur. Pyesim veten pse një krim kaq i rëndë mund të kishte ndodhur. Besimtarët mund të pyesin veten: Pse e lejon Zoti këtë?

  Dhimbja e të gjithë komunitetit ishte e madhe. Julie, e cila ishte vajza e tretë e Thomas, ishte 17 vjeç në kohën e masakrës. Julie shkroi një poemë dashurie zemërthyer për të dashurit e humbur, nga e cila citoj disa rreshta:

  ... now that everything has happened

  I wish it were a dream,

  but unfortunately it is reality,

  even if I can't believe it.

  Immagine che contiene fotografia, persona, testo, posando Descrizione generata automaticamente

  Figura 1. Në të djathtë është Lisa Gannan. Pranë Lizës është motra e saj Kerry, gjithashtu një viktimë e vrarë nga Malcolm Baker. Në foto është edhe nëna e vajzave, e cila nuk ishte në shtëpi në kohën e masakrës.

  Immagine che contiene testo, fotografia, persona, posando Descrizione generata automaticamente

  Figura 2. Faqja e parë e The Sydney Morning Herald me lajmet për masakrën.

  Dear Dad, even if you are gone

  I always love you..."

  "... Tani që gjithçka ka ndodhur

  Do të doja të ishte një ëndërr,

  por fatkeqësisht është realitet,

  edhe nëse nuk mund ta besoj.

  I dashur baba, edhe nëse je zhdukur,

  Te dua gjithmone ..."

  Unë raportova këtë masakër të tmerrshme për t'i dhënë kuptim librit. Sigurisht, kur përballemi me pyetjen pse mund të ndodhin këto gjëra, nuk kemi përgjigje. Sidoqoftë, ne mund të imagjinojmë se kjo nuk do të kishte ndodhur nëse dikush do të kishte lëshuar një paralajmërim.

  Shumë herë në prani të katastrofave të papritura të llojeve të ndryshme, siç janë katastrofat natyrore, ka njerëz që pretendojnë të kenë pasur ndjenja negative falë të cilave kanë qenë në gjendje të shmangin më të keqen. Pse nuk ndodh gjithmonë? Pse nuk ndodh për të gjithë? Pse nuk ndodhi kjo në rastin e familjes Gannan?

  Një parandjenjë e pakuptueshme.

  Sidoqoftë, ka mundësi që ajo familje të ketë marrë një paralajmërim. Siç e kemi parë, duke lexuar poezinë prekëse të Xhulit, të gjitha vajzat në familjen Gannan pëlqyen të shkruajnë. Lisa gjithashtu ishte e kënaqur që shkruajti vargje.

  Padyshim, një vajzë plot jetë, e gëzuar, me diell, çfarë tjetër mund të kishte shkruar përveç himneve për gëzim?

  Lisa ishte në shkollë. Një mësuese u befasua pa kënaqësi kur, pak para masakrës, lexoi këto rreshta në ditarin e Lizës:

  "Why did you come to cry before my grave?

  I'm not in the grave, I'm not sleeping.

  I am a wandering star in the darkness of the night sky.

  Don't cry here anymore,

  I'm not in the grave, I live in the dark sky."

  "Pse erdhe duke qarë para varrit tim?

  Nuk jam në varr, nuk po fle.

  Unë jam një yll endacak në errësirën e qiellit të natës.

  Mos u ndal dhe qan këtu,

  Unë nuk jam në varr, unë jetoj në qiellin e errët."

  Kur mësuesja e pyeti pse vargjet kaq të hidhura, Lisa u përgjigj se ajo nuk e dinte, sepse ata kishin lindur në mendjen e saj në mënyrë spontane.

  Sidoqoftë, ne gjithashtu duhet të pyesim veten nëse do të kishte qenë e mundur që Lisa t'i kuptonte ato.

  Lisa ndoshta ishte paralajmëruar, por në një gjuhë të panjohur, hermetike, e vështirë për tu interpretuar. Ajo gjuhë nuk ishte e kuptueshme nga vajza.

  Të gjitha gjërat që ndodhin rreth nesh, rastësitë e çuditshme, shenjat, nëse nuk kanë asnjë kuptim, ato nuk mund të kuptohen.

  Nëse, nga ana tjetër, ne jemi në gjendje t'i japim kuptim një episod të parëndësishëm, i njëjti episod bëhet, për ne, një rastësi e rëndësishme. Psikologu Carl Jung i quan këto ngjarje sinkronitet psikik .

  Jung kushtoi shumë nga jeta e tij studimit të këtyre temave. Të gjithë marrim shumë mesazhe në formën e sinjaleve të pakapshme, rastësi të çuditshme, kombinime shpesh të përsëritura, paralele. Sidoqoftë, ne nuk i konsiderojmë me vëmendjen e duhur.

  Kjo ndodh sepse ne i konsiderojmë këto fakte si raste të thjeshta. Shtë e vështirë të besosh se dikush kujdeset aq shumë për ne dhe përpiqet të na dërgojë paralajmërime. Pse duhet

  Нравится краткая версия?
  Страница 1 из 1