Наслаждайтесь миллионами электронных книг, аудиокниг, журналов и других видов контента в бесплатной пробной версии

Только $11.99 в месяц после пробной версии. Можно отменить в любое время.

Anti Inflammatoir Dieet - Ontstekingsremmend Dieet om Ontstekingen te Bestrijden en het Immuunsysteem te Versterken. Een Compleet 14 Daags Dieetplan voor uw Gezondheid
Anti Inflammatoir Dieet - Ontstekingsremmend Dieet om Ontstekingen te Bestrijden en het Immuunsysteem te Versterken. Een Compleet 14 Daags Dieetplan voor uw Gezondheid
Anti Inflammatoir Dieet - Ontstekingsremmend Dieet om Ontstekingen te Bestrijden en het Immuunsysteem te Versterken. Een Compleet 14 Daags Dieetplan voor uw Gezondheid
Электронная книга155 страниц1 час

Anti Inflammatoir Dieet - Ontstekingsremmend Dieet om Ontstekingen te Bestrijden en het Immuunsysteem te Versterken. Een Compleet 14 Daags Dieetplan voor uw Gezondheid

Рейтинг: 0 из 5 звезд

()

Об этой электронной книге

Wil je jezelf beschermen door goede voeding? De vatbaarheid voor infecties verminderen? Het immuunsysteem versterken? De progressie van chronische ziekten tegengaan?

Zo ja, dan is dit het juiste boek voor u!!!

Deze bundel werpt licht op symptomen, diagnoses, therapieën, behandelingen, en biedt een eetplan voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.

U hoeft zich geen zorgen te maken, ontstekingen kunnen op eenvoudige manieren worden bestreden.... Je hoeft alleen maar het juiste voedingsplan te volgen, want het begint allemaal met wat we eten.

Een 14-daags voedingsplan over het anti-inflammatoire dieet wordt geschetst in het boek, waar wordt gespecificeerd hoe het dagelijks welzijn kan worden bevorderd en hoe de ontstekingsstaat kan worden gestopt, terwijl enorme voordelen voor het immuunsysteem worden gewaarborgd.

Het ontstekingsremmende dieet is de perfecte gids om te beginnen met het verzorgen van je lichaam terwijl je gewicht verliest, Dr. Murilo Castro Alves, zet de zaken op een rijtje door een complete, stap-voor-stap gids aan te bieden met snelle en praktische recepten om levenslange gezondheid te bereiken.

ЯзыкNederlands
ИздательMURILO CASTRO ALVES
Дата выпуска18 июл. 2022 г.
ISBN9798201905781
Anti Inflammatoir Dieet - Ontstekingsremmend Dieet om Ontstekingen te Bestrijden en het Immuunsysteem te Versterken. Een Compleet 14 Daags Dieetplan voor uw Gezondheid
Читать отрывок

Читать другие книги автора: Murilo Castro Alves

Связано с Anti Inflammatoir Dieet - Ontstekingsremmend Dieet om Ontstekingen te Bestrijden en het Immuunsysteem te Versterken. Een Compleet 14 Daags Dieetplan voor uw Gezondheid

Похожие Книги

Отзывы о Anti Inflammatoir Dieet - Ontstekingsremmend Dieet om Ontstekingen te Bestrijden en het Immuunsysteem te Versterken. Een Compleet 14 Daags Dieetplan voor uw Gezondheid

Рейтинг: 0 из 5 звезд
0 оценок

0 оценок0 отзывов

Ваше мнение?

Нажмите, чтобы оценить

  Предварительный просмотр книги

  Anti Inflammatoir Dieet - Ontstekingsremmend Dieet om Ontstekingen te Bestrijden en het Immuunsysteem te Versterken. Een Compleet 14 Daags Dieetplan voor uw Gezondheid - MURILO CASTRO ALVES

  Begrijpen hoe het immuunsysteem reageert

  Het immuunsysteem is een complex geheel van organen, weefsels en cellen die samenwerken om het lichaam te beschermen. Ontsteking maakt deel uit van de reactie van uw lichaam wanneer het voelt dat het gevaar loopt op verdere infectie of letsel.

  Er zijn drie soorten immuniteit:

  Passieve immuniteit: Passieve immuniteit is tijdelijke immuniteit die afkomstig is van een ander organisme, bijvoorbeeld van de moeder via de placenta of moedermelk. Passieve immuniteit verdwijnt meestal 6 tot 12 maanden na de geboorte.

  Aangeboren: Aangeboren immuniteit is de immuniteit waarmee je bent geboren. Aangeboren immuniteit omvat barrières die voorkomen dat indringers uw lichaam binnendringen, evenals ontstekingsreacties: hoesten, traanproductie, zweet, overtollig slijm en maagzuur, een opgeblazen gevoel, enz.

  Verworven - Verworven immuniteit ontwikkelt zich in aanwezigheid van bepaalde antigenen. Het ontwikkelt zich naarmate je lichaam afweermechanismen opbouwt tegen specifieke indringers, zoals de virussen die waterpokken en verkoudheid veroorzaken.

  In deze sectie bespreken we aangeboren immuniteit en verworven immuniteit, de twee immuunsystemen die aanhouden tot in de volwassenheid. We bespreken ontstekingen als onderdeel van het aangeboren immuunsysteem en indringersspecifieke afweermechanismen als onderdeel van het verworven immuunsysteem.

  Aangeboren immuniteit: algemene bescherming bieden door ontstekingen

  Ontsteking maakt deel uit van de aangeboren reactie van uw lichaam op indringers. De ontstekingsreactie neemt het over wanneer bacteriën, virussen, toxines of andere schadelijke elementen de weefsels binnendringen en deze beschadigen. Deze beschadigde cellen geven chemicaliën af, prostaglandinen en histaminen genaamd, die ervoor zorgen dat vloeistof uit bloedvaten in weefsels lekt en zwelling veroorzaakt.

  De resulterende ontsteking - gekenmerkt door roodheid, zwelling, warmte en pijn - fungeert als een fysieke barrière tegen de verspreiding van infectie (in geval van ziekte) of opnieuw letsel (wat het genezingsproces zou vertragen). Chemische factoren die vrijkomen tijdens een ontsteking remmen of sensibiliseren pijnsignalen, waardoor een gunstiger omgeving voor genezing ontstaat.

  Ondertussen stuurt het immuunsysteem, dat het gevaar voelt, versterkingen. Verschillende delen van het immuunsysteem reageren door het verkeer te sturen, indringers te isoleren en te doden en geïnfecteerde cellen te vernietigen en te elimineren. Cellen communiceren met elkaar via verschillende chemische signalen, waaronder cytokines, C-reactief eiwit, acute fase-eiwitten, prostaglandinen, enz. Het begrijpen van dit antwoord is nuttig voor artsen omdat ontstekingsmarkers aangeven waar het probleem zit en hoe ernstig het is. Onderzoekers onderzoeken het proces om erachter te komen wat ontstekingen veroorzaakt en manieren te vinden om het onder controle te houden, bijvoorbeeld door middel van een dieet, wanneer er iets misgaat.

  ––––––––

  Verkregen immuniteit: Valt specifieke indringers aan in eerdere ontmoetingen.

  Het verworven of adaptieve immuunsysteem is wat u ontwikkelt op basis van wat u doet, waar u heen gaat en waaraan u wordt blootgesteld. Hoe meer ziektekiemen en virussen u in contact komt, hoe complexer en mogelijk beter beschermd het verworven immuunsysteem wordt.

  Via een proces dat de immuunrespons wordt genoemd, gebruikt het immuunsysteem zijn netwerk - cellen, weefsels en organen - om ziekten en infecties te bestrijden. Leukocyten, of witte bloedcellen, zoeken en vernietigen infectieuze organismen en stoffen. Er zijn twee soorten leukocyten:

  De fagocyten, de uitgehongerde leukocyten die de indringers opeten.

  Lymfocyten, die het lichaam helpen om aanvallers te identificeren en te herkennen, zodat het weet wat het vervolgens kan verwachten.

  Dit is wat er gebeurt: wanneer je lichaam antigenen (vreemde stoffen) detecteert, komt een groep cellen samen en vormt een soort cellulair leger om de indringer aan te vallen. Sommige van deze cellen produceren antilichamen die zich aan specifieke antigenen kunnen hechten. De antilichamen fungeren als een tag, identificeren de indringer als een vijand en streven naar vernietiging.

  Sommige antilichamen blijven in uw lichaam leven, zodat ze onmiddellijk kunnen aanvallen als hetzelfde antigeen wordt gedetecteerd. De volgende keer dat de antilichamen dit antigeen tegenkomen, blokkeren ze en veroorzaken ze een ontstekingsreactie.

  Kijk waar de ontsteking pijn doet

  Als de ontsteking goed werkt, valt het de irriterende stof aan: het virus, schadelijke bacteriën of beschadigde cellen. Soms schopt het lichaam het echter een tandje hoger en lanceert het een offensief op normaal, gezond weefsel. Als u bijvoorbeeld reumatoïde artritis heeft, een auto-immuunziekte, ziet u roodheid en zwelling van de gewrichten, samen met gewrichtspijn en stijfheid. Deze reactie is een teken dat uw lichaam probeert uw gewrichtsweefsels aan te vallen, wat het ten onrechte als vijandig beschouwt.

  Stel je voor dat je huis wordt overspoeld met muggen. Pak muggenspray, steek een citroengraskaars aan en houd een opgerolde krant bij de hand. Je hebt te maken met het irriterende en alleen met het irriterende. Stel nu dat we een beetje te ver zijn gegaan. In plaats van een opgerolde krant pak je een honkbalknuppel en probeer je die mug aan de muur te doden. Het probleem is dat de mug helemaal geen mug was; het was maar een schaduw, en nu heb je een gat in de muur. Evenzo kan het immuunsysteem overdreven reageren op waargenomen bedreigingen en het lichaam schaden.

  Hoe uw lichaam op ontstekingen reageert, hangt gedeeltelijk af van uw genetica en omgevingsfactoren. De meeste gezonde mensen reageren op dezelfde manier op een snee of blauwe plek, maar hoe het immuunsysteem reageert op een ander virus, bacterie of voedsel kan van persoon tot persoon verschillen. De verschillen in de reactie van uw immuunsysteem zijn afhankelijk van:

  jouw genen

  Factoren die de expressie van uw genen beïnvloeden, epigenetica genoemd

  Uw algemene gezondheid, fysiek en emotioneel

  De gezondheid van de belangrijkste organen van het immuunsysteem, zoals het maagdarmkanaal.

  Uw voedingsstatus in vitamines en mineralen

  De invloeden van voeding op de gezondheid, inclusief voedingsstoffen en gifstoffen in voeding.

  Milieutoxines, zoals pesticiden

  Bloedsuiker en insuline onbalans

  Stressfactoren (stress verzwakt het immuunsysteem).

  Een van de belangrijkste factoren achter de verschillende manieren waarop mensen door ontstekingen worden beïnvloed, is een onbalans in hun verworven immuunsysteem. In een gezond immuunsysteem zijn helper-T-cellen (die deelnemen aan de immuunrespons en aanval) in balans: de ene cel valt door het bloed overgedragen parasieten aan, de andere valt indringers zoals bacteriën aan. Wanneer het immuunsysteem wordt overgestimuleerd, komen de helpercellen in een zichzelf in stand houdende onbalans, waardoor de helpercellen het lichaam aanvallen. Zolang de oorzaak van de ontsteking nog aanwezig is, blijft de disbalans bestaan.

  De ontsteking kan ook te lang duren. Het aangeboren en verworven immuunsysteem communiceren met elkaar via sensoren en signalen, die het lichaam vertellen wanneer bepaalde chemicaliën en eiwitten moeten worden vrijgegeven om de bescherming tegen ontstekingen te activeren. Deze signalen zouden de ontsteking ook moeten vertellen wanneer te stoppen. Dit is niet altijd het geval. Sommige mensen hebben hoge niveaus van C-reactief proteïne, een ontstekingsmarker die het lichaam in de verdedigingsmodus laat, altijd klaar om aan te vallen. Wanneer dit gebeurt, begint je lichaam een ​​constante neerwaartse spiraal die tot ziekte leidt.

  Het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten en ontstekingsremmende fytochemicaliën helpt bij het opruimen van schade door vrije radicalen die verband houdt met de strijd tegen het immuunsysteem. Deze antioxidanten helpen je lichaam ook te ontgiften en worden geassocieerd met een betere gezondheid en een langer leven.

  Ontsteking veroorzaakt ook oxidatieve stress en schade aan de mitochondriën. Mitochondriën zijn de krachtpatsers van de cellen van een persoon die nodig zijn voor energie en een optimale werking van het systeem.

  Naast schade door vrije radicalen, kan ontsteking leiden tot geavanceerde glycatie-eindproducten (AGE's) en urinezuurkristallen, evenals oxidatie van slechte cholesterol en andere effecten die, als ze niet worden gecontroleerd, kunnen leiden tot chronische ziekten.

  Onderscheid tussen acute en chronische ontsteking

  De ontsteking kan acuut of chronisch zijn. Het grootste verschil tussen de twee is de tijd:

  Acuut: Acute ontsteking treedt bijna onmiddellijk na weefselbeschadiging op en duurt korte tijd, van seconden tot dagen. Dit veroorzaakt blauwe plekken en zwellingen als je valt of jezelf verstuikt.

  Chronisch: Hoewel over het algemeen minder pijnlijk dan acute ontstekingen, duurt chronische ontsteking veel langer, soms enkele maanden. Chronische ontstekingen kunnen worden veroorzaakt door fysieke factoren (virussen, bacteriën, onevenwichtigheden in de bloedsuikerspiegel, extreme hitte of kou, toxines) of emotionele (chronische dagelijkse stress). Na verloop van tijd kan chronische ontsteking bijdragen aan chronische ziekten door het immuunsysteem van het lichaam te destabiliseren en daarbij veel meer ontstekingen te veroorzaken.

  Sommige onderzoekers classificeren ontstekingen als hooggradig of laaggradig, afhankelijk van de ernst van de ontsteking en de niveaus van ontstekingsmarkers zoals hooggevoelig C-reactief proteïne (hs-CRP), fibrinogeen, globulinen (zoals IgG en IgA ) en pro-inflammatoire cytokines. Laaggradige ontstekingen leiden vaak tot chronische ziekten, zoals atherosclerose (aderverkalking), diabetes, kanker, artritis, multiple sclerose, prikkelbare darmsyndroom, hoge bloeddruk en lupus.

  Andere ziekten die verband houden met langdurige ontsteking zijn onder meer allergieën, astma, chronische obstructieve longziekte (COPD), niet-alcoholische leververvetting (NAFLD), nierziekte, neurodegeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer, cognitieve achteruitgang en psychische aandoeningen zoals depressie en poststoornis-traumatische stressstoornis (PTSS). Veel van de factoren die leiden tot laaggradige ontstekingen zijn gerelateerd aan levensstijl: roken, stress, zwaarlijvigheid, inactiviteit en dieet. Dieet is een krachtige en heerlijke manier om het risico op ontstekingen die schade aanrichten in je lichaam te verminderen.

  Laaggradige ontstekingen blijven vaak onopgemerkt, maar hier zijn de meest voorkomende symptomen:

  Chronische vermoeidheid en slaapproblemen

  Chronische lage koorts en griepachtige symptomen

  Depressie, angst, stemmingsstoornissen en geheugenproblemen

  Droge ogen en huid

  Frequente infecties

  Gastro-intestinale problemen, zoals indigestie, diarree, chronische

  Нравится краткая версия?
  Страница 1 из 1