Наслаждайтесь миллионами электронных книг, аудиокниг, журналов и других видов контента

Только $11.99 в месяц после пробной версии. Можно отменить в любое время.

Dash Dieet - Activeer je Stofwisseling, Verminder Hypertensie en Verlies Gewicht door Weer in Vorm te Komen. 21 Dagen Dieetplan.

Dash Dieet - Activeer je Stofwisseling, Verminder Hypertensie en Verlies Gewicht door Weer in Vorm te Komen. 21 Dagen Dieetplan.

Читать отрывок

Dash Dieet - Activeer je Stofwisseling, Verminder Hypertensie en Verlies Gewicht door Weer in Vorm te Komen. 21 Dagen Dieetplan.

Длина:
153 страницы
1 час
Издатель:
Издано:
27 июл. 2022 г.
ISBN:
9798201027445
Формат:
Книга

Описание

Wilt u weten wat het Dash dieet is, hoe het werkt en hoe u het in uw dagelijks leven in uw voordeel kunt gebruiken?
In dit boek leert u welke voedingsmiddelen voorrang moeten krijgen, hoe u drastische bezuinigingen kunt vermijden en hoe u het natriumgehalte kunt verlagen zonder dat dit ten koste gaat van smaak en aroma.
U zult leren welke voedingsmiddelen u moet schrappen en waarvan u meer moet consumeren, zodat u een laag calorie-, water- en vezelgehalte in uw recepten kunt handhaven.
Door de gids te lezen, zult u alle geheimen leren over hoe u gewicht kunt verliezen, uw bloeddruk kunt verlagen en eindelijk uw gezondheid kunt verbeteren zoals u altijd hebt gedroomd!
Het Dash Dieet beveelt een verandering van levensstijl aan in plaats van snelle oplossingen. Het moedigt aan tot het eten van een breed scala aan voedingsrijke voedingsmiddelen, met name fruit, magere zuivelproducten, mager vlees, groenten en volle granen. Een ander essentieel onderdeel van het dieet is een verminderde natriuminname.
In het boek vindt u een gedetailleerd 21-daags eetplan, volg het gewoon en voel alle gunstige effecten van het streepjesdieet op uw gezondheid.

 

Издатель:
Издано:
27 июл. 2022 г.
ISBN:
9798201027445
Формат:
Книга

Об авторе


Связано с Dash Dieet - Activeer je Stofwisseling, Verminder Hypertensie en Verlies Gewicht door Weer in Vorm te Komen. 21 Dagen Dieetplan.

Похожие Книги

Предварительный просмотр книги

Dash Dieet - Activeer je Stofwisseling, Verminder Hypertensie en Verlies Gewicht door Weer in Vorm te Komen. 21 Dagen Dieetplan. - MURILO CASTRO ALVES

De geschiedenis van het DASH-dieet

Als reactie op het groeiende probleem van hypertensie in de Verenigde Staten financierde de National Institutes of Health (NIH) in 1992 onderzoek naar een voedingsoplossing voor hypertensie. Het doel was om het Dietary Approaches to Halt Hypertension (DASH) dieet te creëren.

Het National Heart, Lung and Blood Institute (NHLBI) voerde dit onderzoek uit met de hulp van vijf van 's lands meest gerespecteerde medische onderzoeksinstellingen:

John Hopkins University

Duke Universitair Medisch Centrum

Kaiser Permanente Gezondheidsonderzoekscentrum

Brigham en het vrouwenziekenhuis

Pennington Biomedisch Onderzoekscentrum

Samen hebben deze vijf instellingen het grootste en meest uitgebreide onderzoek tot nu toe uitgevoerd naar voedingsoplossingen voor het groeiende probleem van hypertensie.

Hoe de onderzoeken zijn uitgevoerd

Teams van artsen, voedingsdeskundigen, verpleegkundigen en statistici werkten samen tussen hun respectievelijke instellingen aan gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken. Elke instelling heeft zijn eigen groepen deelnemers geselecteerd en onderzocht om de meest nauwkeurige onderzoeksresultaten te garanderen. Meer dan 8.000 mensen werden geselecteerd en de onderzoekers probeerden minstens tweederde van de plaatsen te vullen met mensen met een hoog risico op hypertensie. In elke instelling werden drie diëten gebruikt om het effect van een bepaald dieet op de bloeddruk te testen.

Het eerste, of controledieet, was een dieet dat heel dicht bij het typische Amerikaanse dieet lag: arm aan kalium, calcium, magnesium en vezels, met dezelfde eiwit- en vetinname als het gemiddelde Amerikaanse dieet. Het controledieet had echter een lagere natriuminname (1500 mg) dan het gemiddelde dieet en het doel was om de aanbeveling van artsen te vertegenwoordigen om de natriuminname te verminderen om de bloeddruk te verlagen.

Het tweede dieet was vergelijkbaar met het controledieet, maar met meer groenten en fruit en minder snacks. Het was ook rijker aan vezels.

Het derde dieet, bekend als het DASH-dieet, bevatte meer fruit, groenten, magere zuivelproducten en magere eiwitten. Het was ook lager in verzadigd vet en algemene vetverbranding. Het DASH-dieet was gebaseerd op onderzoek waaruit bleek dat een hoge inname van vezels en sommige mineralen een zeer positief effect kan hebben op hypertensie.

Het tweede en derde dieet hadden een dagelijkse natriuminname van 3.000 mg om de gemiddelde natriuminname van Amerikanen weer te geven. De onderzoekers wilden zien of andere voedingsveranderingen dan het verminderen van de natriuminname een positief effect kunnen hebben op hypertensie.

Er zijn twee DASH-onderzoeken uitgevoerd. De eerste werd uitgevoerd van augustus 1993 tot juli 1997. De tweede, een DASH-natriumonderzoek, werd uitgevoerd van september 1997 tot november 1999.

In elk van de twee onderzoeken volgde elke groep het controledieet gedurende drie weken. Hun bloeddruk, urine en symptomen werden gecontroleerd. Aan het einde van dit selectieproces werden meer dan 400 deelnemers gekozen om het onderzoek voort te zetten. Elke deelnemer werd willekeurig toegewezen aan een van de drie diëten voor de duur van het onderzoek.

Er was een verschil tussen de eerste en tweede studie. De resultaten van de eerste studie toonden aan dat het controledieet, met zijn lage natriuminname, effectief was in het verlagen van de bloeddruk. Het DASH-dieet was ook effectief, maar in mindere mate. Vervolgens werd in de tweede studie het DASH-dieet opnieuw ontworpen om een ​​lagere natriuminname te omvatten, waardoor het oorspronkelijke DASH-dieet en het controledieet effectief werden gecombineerd. Dit is de reden waarom het nieuwe DASH-dieet dat in de tweede studie werd gebruikt, het DASH-Sodium-dieet werd genoemd.

Aan het einde van de tweede studie toonden de resultaten aan dat het controledieet de bloeddruk verlaagde, maar het nieuwe DASH-Sodium-dieet verlaagde deze nog meer dan het controledieet of het oorspronkelijke DASH-dieet. De onderzoekers hadden de juiste combinatie gevonden: het DASH-dieet (vezelrijk, magere zuivel, veel verse groenten en fruit, magere eiwitten) plus verminderde natriuminname.

Wat de onderzoekers in de vijf onderzoekscentra vonden, is dat deze combinatie van het DASH-dieet en een verminderde natriuminname van 1.500 mg / dag resulteerde in een gemiddelde bloeddrukdaling van 8,9 / 4,5 mmHg (systolisch / diastolisch) bij mensen die als pre -hypertensief. Bij hypertensieve deelnemers was de gemiddelde afname 11,5 / 5,7 mm Hg. Deze resultaten werden verkregen na slechts 30 dagen op het DASH-natriumdieet.

Deze onderzoeken hebben, samen met ander onderzoek, aangetoond dat het DASH-dieet niet alleen de bloeddruk verlaagt, maar ook cholesterol en lichaamsvet verlaagt, vooral in de buik. Dit komt mede door de lage suikerconsumptie. (Het verminderen van voedingssuikers verbetert de insulinegevoeligheid. Zodra uw lichaam meer op insuline begint te reageren, elimineert of gebruikt het steeds meer opgeslagen buikvet en het vet dat u via uw dieet eet.)

Deze bevindingen zijn de reden waarom het DASH-dieet wordt aanbevolen door medische organisaties zoals de American Medical Association, de American Heart Association en vele anderen.

Hoe het Dash-dieet werkt

Naarmate het DASH-dieet steeds populairder wordt, bestuderen experts de effectiviteit ervan. Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat het DASH-dieet de bloeddruk in slechts twee weken verlaagt. In verschillende onderzoeken waren de mensen die de beste resultaten behaalden met het dieet (wat betekent een significante daling van de bloeddruk na slechts 14 dagen) degenen die, voordat ze met het dieet begonnen, een matige, hoge of prehypertensie bloeddruk hadden. Voor mensen met ernstige hypertensie die tijdens de onderzoeken niet in staat waren om bloeddrukmedicatie te elimineren, hielp DASH hun reactie op de medicijnen te verbeteren. Van

DASH is zorgvuldig samengesteld door artsen en voedingsdeskundigen om royale hoeveelheden essentiële voedingsstoffen te leveren om het lichaam optimaal te laten functioneren. Beter functioneren betekent een betere interne communicatie in het lichaam, zodat elk lichaamssysteem goed functioneert en goed verbonden is met andere lichaamssystemen. Deze verbeterde werking en communicatie bevordert de gezondheid van de cardiovasculaire (hart) en gastro-intestinale (spijsvertering) systemen en leidt tot gewichtsbeheersing.

Deze essentiële voedingsstoffen zijn te vinden in echt voedsel, wat eenvoudig genoeg klinkt. Veel diëten moedigen echter het gebruik van bewerkte voedingsmiddelen aan, die niet alleen essentiële voedingsstoffen missen, maar ook veel kunstmatige ingrediënten bevatten die het lichaam niet gemakkelijk kan afbreken en verwerken. De kern van het DASH-dieet is een heel andere, maar eenvoudige benadering: een maaltijdplan dat rijk is aan vers fruit en groenten, 100% volle granen, bonen, mager vlees en magere of magere zuivelproducten. Deze echte voedingsmiddelen zijn door de natuur ontworpen om het lichaam op de juiste manier en optimaal te voeden en te voeden.

De conclusie: eet echt eten!

Het klinkt zo simpel: eet echt voedsel. Onze samenleving maakt het echter veel moeilijker dan het zou moeten zijn. Echte voedingsmiddelen, of hele voedingsmiddelen, dwz voedingsmiddelen die in de natuur worden gevonden, vormen de kern van het DASH-programma.

De nadruk op het consumeren van onbewerkt voedsel is een van de redenen waarom het DASH-dieet zo effectief is in het handhaven van gewichtsverlies, het verlagen van hoge bloeddruk en het voorkomen van diabetes. Het DASH-dieet is rijk aan groenten, fruit, volle granen, mager vlees en zuivel, allemaal volwaardige voedingsmiddelen. Het DASH-dieet legt ook de nadruk op het elimineren van alle bewerkte voedingsmiddelen, vooral die met toegevoegde suiker, vet en zout of ingrediënten die het lichaam niet gemakkelijk aankan. Bewerkte voedingsmiddelen zijn een belangrijke oorzaak van een ongezond voedingspatroon, wat leidt tot ongewenste gewichtstoename en andere chronische gezondheidsproblemen.

Bewerkte voedingsmiddelen zijn overheersend geworden in het typische Amerikaanse dieet en hebben bijgedragen aan de toename van chronische gezondheidsproblemen en obesitas. Omdat dit soort voedingsmiddelen veel voorkomen in supermarkten, is het belangrijk om te weten hoe je ze kunt herkennen en vermijden. Een levensmiddel wordt als verwerkt beschouwd als het chemisch is gemodificeerd met toevoegingen zoals smaakversterkers, kleurstoffen, bindmiddelen, vulstoffen, conserveermiddelen en kunstmatige zoetstoffen. Een bewerkt voedsel bevat vaak veel ingrediënten, waarvan vele niet gemakkelijk uit te spreken of zelfs als voedsel te identificeren zijn. Voedingsmiddelen die worden verkocht in fastfoodrestaurants, benzinestations en gemakswinkels, evenals producten die worden aangeboden in blikjes, dozen, flessen en verpakkingen, zijn vaak sterk verwerkt. Te veel kant-en-klaar voedsel,

Wat de taak om een ​​verwerkt voedingsmiddel

Вы достигли конца предварительного просмотра. , чтобы узнать больше!
Страница 1 из 1

Обзоры

Что люди думают о Dash Dieet - Activeer je Stofwisseling, Verminder Hypertensie en Verlies Gewicht door Weer in Vorm te Komen. 21 Dagen Dieetplan.

0
0 оценки / 0 Обзоры
Ваше мнение?
Рейтинг: 0 из 5 звезд

Отзывы читателей