Наслаждайтесь миллионами электронных книг, аудиокниг, журналов и других видов контента в бесплатной пробной версии

Только $11.99 в месяц после пробной версии. Можно отменить в любое время.

Dieta Ketogenică - Slabi Fără Fămât Multe Rețete Vegetariane Pentru A-ȚI Gelerește Metabolismul.
Dieta Ketogenică - Slabi Fără Fămât Multe Rețete Vegetariane Pentru A-ȚI Gelerește Metabolismul.
Dieta Ketogenică - Slabi Fără Fămât Multe Rețete Vegetariane Pentru A-ȚI Gelerește Metabolismul.
Электронная книга194 страницы1 час

Dieta Ketogenică - Slabi Fără Fămât Multe Rețete Vegetariane Pentru A-ȚI Gelerește Metabolismul.

Рейтинг: 5 из 5 звезд

5/5

()

Об этой электронной книге

Slăbiți, ardeți grăsimile și obțineți sănătate fizică și mentală.
ASTA ESTE CEEA CE NE DORIM PENTRU NOI ÎNȘINE!!! SUNTEM PREGĂTIȚI?

✓ Această carte vă va ajuta să înțelegeți că începerea dietei ketogenice poate fi copleșitoare și că există multe alimente din care să alegeți.

✓ O introducere pentru începători - Nu este nicio problemă dacă sunteți nou în dieta ketogenică: veți învăța elementele de bază ale unei diete cu conținut scăzut de carbohidrați și cu conținut ridicat de grăsimi.

În DIETA KETOGENICĂ, autorul bestsellerului MURILO CASTRO ALVES pune lucrurile la punct, oferind un ghid complet, pas cu pas, cu rețete rapide și practice pentru o sănătate pe viață.

CE MAI AȘTEPȚI?
Faceți pasul cel mare și oferiți-vă șansa de a trăi o viață sănătoasă și sănătoasă, pierzând acele kilograme în plus și scăpând de toată grăsimea de pe corp!

ЯзыкRomână
ИздательMURILO CASTRO ALVES
Дата выпуска6 авг. 2022 г.
ISBN9798201045036
Dieta Ketogenică - Slabi Fără Fămât Multe Rețete Vegetariane Pentru A-ȚI Gelerește Metabolismul.
Читать отрывок

Читать больше произведений Murilo Castro Alves

Связано с Dieta Ketogenică - Slabi Fără Fămât Multe Rețete Vegetariane Pentru A-ȚI Gelerește Metabolismul.

Похожие электронные книги

Отзывы о Dieta Ketogenică - Slabi Fără Fămât Multe Rețete Vegetariane Pentru A-ȚI Gelerește Metabolismul.

Рейтинг: 5 из 5 звезд
5/5

1 оценка0 отзывов

Ваше мнение?

Нажмите, чтобы оценить

Отзыв должен содержать не менее 10 слов

  Предварительный просмотр книги

  Dieta Ketogenică - Slabi Fără Fămât Multe Rețete Vegetariane Pentru A-ȚI Gelerește Metabolismul. - MURILO CASTRO ALVES

  Dieta ketogena pentru femei si barbati

  Există diferențe semnificative între această dietă pentru bărbați și femei? În general, practic nu există nicio diferență, cu excepția numărului de calorii care trebuie cheltuite pentru a reduce greutatea, așa-numitul CBJU. Acesta trebuie calculat individual, pornind de la vârsta, înălțimea, nivelul de activitate fizică al unei persoane.

  Chiar mai jos sunt două formule populare pentru calcularea CBJU. Semnificațiile formulelor sunt diferite pentru bărbați și femei. Deci fii atent la calcule.

  Rata zilnică de calorii poate diferi adesea cu 1,5 și chiar de două ori (vorbim despre sportivi profesioniști). Deci, dacă o persoană efectuează o muncă fizică grea sau este angajată în antrenament de forță, dieta sa ar trebui să fie mai bogată în calorii. Dar cei care duc un stil de viață sedentar nu au nevoie de un astfel de conținut caloric.

  În ceea ce privește produsele, atât un bărbat, cât și o femeie pot consuma aceleași produse. Dar bărbații ar trebui să consume mai multe grăsimi saturate, care sunt necesare pentru producerea de testosteron. Afectează creșterea masei musculare și sănătatea generală a bărbaților.

  Creșterea aportului de grăsimi saturate de către femei va duce la o creștere a straturilor de grăsime generale. Prin urmare, li se recomandă să se concentreze pe consumul de legume, mai degrabă decât de grăsimi animale și să favorizeze ouăle, peștele, puiul, produsele lactate, leguminoasele și soia.

  Când elaborezi o dietă atât pentru femei, cât și pentru bărbați, merită să pornim de la preferințele culinare ale unei anumite persoane. În plus, o dietă cu grăsimi presupune înlocuirea ușoară a unui produs cu altul, ținând cont de intoleranța personală a componentelor individuale ale felurilor de mâncare.

  Ce este o dietă ketogenă sau ketogenă?

  Dieta ketogenă este un sistem alimentar special cu o respingere aproape completă a carbohidraților și o creștere semnificativă a nivelului de grăsimi din dietă. Prin urmare, se mai numește și „grăsime".

  Dieta funcționează astfel: corpul uman este conceput astfel încât să preferă să primească energie pentru munca sa din carbohidrați (glucoză). În absența carbohidraților, nivelul glucozei din sânge scade și se folosesc depozitele de grăsime.

  În procesul de descompunere a grăsimilor din ficat, corpii cetonici încep să fie sintetizați. În condiții de deficit de glucoză, cetonele devin o sursă alternativă de energie pentru organism. Și corpul însuși intră într-o stare de cetoză. Apropo, datorită acestui fenomen, dieta a dobândit prefixul „keto".

  Lansarea regimului ketogenic are loc cu o cantitate totală sau mică de carbohidrați consumați - mai puțin de 20 g pe zi. O altă modalitate de a induce cetoza este să faci greva foamei timp de câteva zile. Dar fără supraveghere medicală, acest lucru nu este absolut recomandat.

  O dietă cu grăsimi este o alternativă excelentă la greva foamei, dar fără a limita cantitatea de alimente. Este o modalitate bună de a returna o siluetă subțire, fără cel mai mic rău pentru sănătate. Pe lângă pierderea în greutate, va ajuta la obținerea unor astfel de rezultate:

  Reduce nivelul de zahăr din sânge;

  Elimină dezechilibrul hormonal;

  Stabilirea metabolismului;

  Normalizează apetitul;

  Creșterea nivelului de energie;

  Construiește-ți mușchii.

  Spre deosebire de multe diete moderne care aduc un efect temporar, dieta keto dă rezultate pe termen lung. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece medicii l-au dezvoltat și se bazează pe o înțelegere profundă a biochimiei, fiziologiei și nutriției. Și de zece secole a fost practicat cu succes nu numai în instituțiile medicale, ci și de către cei care vor să slăbească singuri.

  Istoria dietei keto

  Efectul benefic al grăsimilor asupra organismului a fost remarcat la începutul secolului al XX-lea. Atunci dieta cu grăsimi a început să fie utilizată pe scară largă ca instrument de combatere a următoarelor boli:

  Epilepsie;

  Obezitate;

  Oncologie.

  Dieta ketogenă a fost testată pentru prima dată de Dr. Wilder (MD) în 1921. A folosit-o cu succes pentru a trata copiii cu epilepsie. Dar deja la începutul anilor 1930, au fost inventate noi medicamente împotriva epilepsiei, iar dieta keto a fost uitată.

  Această dietă a fost amintită abia la începutul anilor 1990, când un copil mic cu epilepsie avea nevoie de ajutor suplimentar în lupta împotriva bolii. Nici medicamentele, nici intervențiile chirurgicale nu au putut face față bolii. Prin urmare, a fost folosită o dietă ketogenă, care a oprit cu succes atacurile bolii.

  În viitor, tatăl băiatului va publica o carte, „Tratamentul dietetic al epilepsiei: o introducere în dieta ketogenă" și va sponsoriza pregătirea medicilor și a nutriționiștilor pentru a populariza o dietă eficientă.

  După un timp, s-a dovedit că abundența de grăsimi din dietă și respingerea carbohidraților afectează pozitiv întregul corp în ansamblu. Și deși Asociația Mondială nu a aprobat încă această dietă a persoanelor care fac dietă, totuși ajută la gestionarea eficientă a excesului de greutate pentru cei care și-au pierdut deja orice speranță de a pierde în greutate.

  Reguli și caracteristici ale dietei keto

  Pentru a obține beneficiul și efectul maxim din dietă, este important să învățați cum să intrați și să ieșiți corect din dietă. După utilizarea prelungită a numeroase produse de patiserie și dulciuri, este imposibil să începeți să mâncați grăsimi imediat. Acesta este un mare stres pentru organism. Pentru a minimiza acest lucru, ar trebui să reconstruiți treptat grăsimea, pur și simplu reducând cantitatea de carbohidrați consumați în fiecare zi.

  Înainte de a începe o dietă, ar trebui să calculați corect CBJU. Acest lucru vă va permite să înțelegeți de câte calorii și nutrienți are nevoie organismul pentru funcționarea normală. Pe baza acestui lucru, puteți face o dietă corectă și echilibrată. Mai jos vă vom spune cum să calculați corect CBJU.

  După ce ați decis asupra acestui sistem alimentar, trebuie să respectați următoarele reguli:

  Bea suficientă apă curată. Cert este că la schimbarea dietei pot apărea efecte secundare: probleme digestive, dureri de cap, iritabilitate. Apa ajută la tratarea lor sau, cel puțin, la reducerea manifestărilor lor.

  Limitați consumul excesiv de sare, care poate duce la deshidratare.

  Reduceți consumul de alcool. În mod ideal, excludeți-l complet din dietă.

  Adaugă niște carbohidrați în zilele în care se așteaptă mai multă activitate fizică.

  Mănâncă strict conform meniului compilat, fără a permite foamea. În caz contrar, vor urma defecțiuni, care nu vor duce la nimic toate eforturile depuse.

  Este suficient să urmezi o dietă timp de 3-4 săptămâni pentru a obține cel mai bun efect. Și se recomandă să reveniți nu mai mult de două ori pe an. Din păcate, nu este potrivit pentru utilizare permanentă.

  CAPITOLUL 2

  CUM FUNcționează DIETA KETOGENĂ

  Indică faptul că organismul cu un plan nutrițional specific începe să producă anumite molecule: „cetone". Sunt o sursă alternativă de energie pentru organism atâta timp cât nivelul de glucoză (adică zahăr) din sânge este scăzut.

  Corpii cetonici sunt produși cu o cantitate mică de carbohidrați (care se transformă rapid în glucoză) și proteine, al căror exces este transformat în zahăr.

  Ficatul produce cetone din grăsimi. Aceste substanțe servesc ca sursă de energie pentru întregul corp și creier.

  Creierul uman este un organ „fometat" care consumă multă energie în timpul zilei. Nu poate absorbi grăsimea direct și acționează asupra glucozei sau cetonelor.

  În timpul unei diete ketogenice, organismul este forțat să atragă energie din grăsimi, ardându-le continuu. Când insulina scade, arderea grăsimilor este semnificativ accelerată, rezervele amânate sunt consumate. Dieta keto este ideală pentru pierderea în greutate în siguranță. Pe lângă pierderea eficientă în greutate, există și alte beneficii. Cea mai semnificativă este absența foametei, menținerea unei bune reacții, tonusul muscular și concentrarea ridicată.

  Când organismul începe să producă cetonă, acesta intră într-o anumită stare: cetoză. Cea mai rapidă cale de a ajunge la această stare este postul, dar este imposibil să mori de foame pentru totdeauna. Dar poți învăța cum să practici postul intermitent.

  Dieta keto pune corpul într-o stare de cetoză fără restricții privind cantitatea de alimente. Are aceleași beneficii ca și postul, dar foamea nu este necesară.

  Are creierul nevoie de carbohidrați?

  Multă vreme a existat o ipoteză (acum infirmată) că creierul avea nevoie de carbohidrați pentru funcționarea normală. Dacă îi întrebați pe cei mai mulți nutriționiști câți carbohidrați trebuie să consumăm, ei vor spune cel mai probabil că aproximativ 130 g pe zi sunt suficiente pentru a acoperi nevoile de glucoză ale creierului.

  Acest lucru nu este în întregime adevărat. Creierul va rămâne complet sănătos și își va îndeplini funcțiile în mod normal, chiar dacă nu mănânci carbohidrați cu alimente.

  Desigur, creierul uman are o nevoie constantă de energie și are nevoie de o cantitate mică de glucoză. Cu toate acestea, într-o stare de cetoză la dietă, corpul este plin de corpi cetonici pentru a acoperi nevoile energetice. Iar ficatul produce întotdeauna o cantitate mică de glucoză pentru nevoile creierului, chiar și în condiții de foame completă.

  Acest mecanism i-a ajutat pe strămoșii noștri – vânători și culegători – să supraviețuiască mult timp fără hrană. La urma urmei, aveau acces constant la resursele energetice interne - grăsimile stocate în organism.

  Prin urmare, starea corectă de cetoză nu are un impact negativ asupra funcției creierului. În schimb, mulți oameni observă că concentrarea și atenția lor se îmbunătățesc atunci când creierul este alimentat de cetone.

  Trebuie remarcat faptul că celulele roșii din sânge (globulele roșii din sânge) și rinichii au nevoie și de glucoză pentru funcționarea normală. Dar aceste nevoi sunt satisfăcute cu ușurință prin numărul mic de carbohidrați permis în dieta ketogenă și/sau prin gluconeogeneză. Toate celelalte organe, inclusiv țesuturile din corpul nostru, pot folosi cu ușurință grăsimi sau cetone din dieta keto ca principală sursă de energie.

  Câtă proteină este necesară într-o stare de cetoză

  Desigur, proteinele (proteinele) sunt necesare și cu respectarea strictă a dietei keto, cum ar fi

  previne pierderea masei musculare. Cu toate acestea, apar multe întrebări despre cum

  proteinele din dietă afectează nivelul corpilor cetonici.

  În procesul de

  Нравится краткая версия?
  Страница 1 из 1