Вы находитесь на странице: 1из 8

Stagii de Practic Internaional ional Interna ional

Ce este AIESEC?
AIESEC reprezint cea mai mare organizaie internaional prin intermediul creia tinerii i descoper i i valorific abilitile de coordonare i conducere a unei echipe. Scopul organizaiei AIESEC este de a crea ageni ai schimbrii care s ofere un impact pozitiv n societate. Obiectivul este de a dezvolta lideri responsabili social, cu spirit antreprenorial, sensibili cultural i pro-activi, oferind tinerilor posibilitatea de a-i descoperi talentul pentru a avea capacitatea de a aduce un plus de valoare societii n care trim.

AIESEC este o organizaie global, non-profit, condus de studeni, ce exist din 1948, avnd o vechime de 63 de ani. Posibilitatea crerii unor reele personale i explorarea unor noi posibiliti de afirmare fac organizaia unic in ceea ce privete abordarea i dezvoltarea tinerilor. Oferim cadrul necesar unei dezvoltri durabile i sustenabile generaiilor viitoare, o platform solid facilitndu-le astfel, mediul de dezvoltare. n Romnia, AIESEC a luat fiin n 1990, beneficiind de suportul AIESEC Austria. Astzi n Romnia exist 15 comitete locale, n cele mai importante centre universitare: Arad, Bucureti, Constana, Cluj-Napoca, Craiova, Galai, Iai, Oradea, Piteti, Ploieti, Sibiu, Suceava, TrguMure, Timioara. O reea unic i n continu dezvoltare care i ajut pe tinerii cu potenial s-i descopere i s-si dezvolte abilitile de coordonare i leadership Cea mai mare organizaie de studeni din lume

AIESEC Realizri
- 45.000 de membri - 110 ri - 1.700 de universiti - 3.500 organizaii partenere - 8.500 stagii de practic internaional - 9.000 poziii de coordonare

Un mediu internaional

Organizaie global, non-profit, condus de studeni, ce exist din 1948, avnd o vechime de peste 60 de ani

Experiena AIESEC
Pentru a-i atinge scopul, AIESEC ofer membrilor o experien integral i un proces de dezvoltare, prin intermediul a diferite programe Experien AIESEC. Studenii pot intra pe unul din cele patru programe AIESEC Team Member Program Team Leader Program Global Community Development Program Global Internship Program

Programele de Practic Internaional


Global Internship Program: Acest program ofer stagii care s
contribuie la dezvoltarea profesional a studenilor i s-i ajute s se specializeze ntr-un anumit domeniu de lucru. Ele sunt in mod normal, pe termen lung( 3-18 luni) i implic lucrul pe proiecte de afaceri la organizaii sau companii. De asemenea salariul oferit asigur costurile de ntreinere.

Domeniile pe care se poate aplica sunt: Educaie - stagii de 6-24 sptmni bazate pe educaia formal i non- formal,
educaie inter-cultural, lingvistic, jurnalistic, tiine sociale, training, etc.

Management - stagii de 12-78 sptmni pentru studenii cu profil de marketing,


finane, contabilitate, administrarea afacerilor, management organizaional, turism, resurse umane, etc.

Tehnic - stagii de 12-78 sptmni pentru studenii cu background de


programare/dezvoltare de software, administrare baze de date i reele, web design, inginerie electric i electronic, inginerie industrial, inginerie mecanic, inginerie civil, etc.

Global Community Development Program: Acest program ofer


stagii internaionale inter-culturale n cadrul crora studenii desfoar activiti pentru dezvoltarea comunitii care conduc la dezvoltarea de sine i creterea de calificare pentru cei care realizeaz programul. De asemenea se asigur cazarea si masa.

Domeniile pe care se poate aplica sunt: Voluntariat - stagii de 6-8 sptmni bazate pe ecologie, voluntariat, dezvoltarea
comunitii, programe sociale, etc.

Etapele Programului de Practic Internaional


APLICARE I SELECIE
n perioada recrutrii, studenii interesai aplic pentru a lua parte la programul nostru de practic internaional, urmnd ca apoi s se prezinte la un interviu. n cadrul interviului se urmresc experiena i motivaia candidatului precum i abilitile de comunicare n limba englez. Scopul procesului de selecie este de a ne asigura c toi participanii la programul de practic internaional se potrivesc profilului urmrit pentru a avea o experien pozitiv pe parcursul stagiului de practic.

PREGTIRE
nainte de a-i desfura stagiul de practic, studentul selectat primete pregtirea necesar pentru a avea o experien ct mai calitativ pe ntreaga perioad de colaborare. n primul rnd acesta are parte de o pregtire cu privire la organizaia noastr, despre programul de practica internaional, drepturile i obligaiile sale. Pregtirea cultural este de asemena obligatorie, precum i pregtirea logistic care asigur faptul c studentul este pregtit att fizic i legal pentru a desfura activiti ntr-o alt ar. Considerm c aceast etap este important deoarece ne asigurm c persoanele care particip la programul de practic internaional i neleg responsabilitile i rolul pe care l au n mplinirea viziunii AIESEC.

GSIREA OPORTUNITII
Dup ce studentul a primit toat pregtirea necesar este pregtit pentru a-i gsi stagiul de practic potrivit. n aceast etap participantul are acces la baza de date cu oportuniti i este instruit cum s aplice pentru acestea.

INTEGRAREA
Cea mai important experien este stagiul de practic n sine. AIESEC ofer mult mai multe oportuniti dect stagiul de practic n sine. Membrii AIESEC ce gzduiesc studentul aflat n programul de practic internaional ofer sprijin continuu n ceea ce privete recepia acestuia i adaptarea sa n mediul lor local.

REINTEGRARE
AIESEC sprijin procesul de readaptare atunci cnd studentul se ntoarce din programul de practic internaional. Ne dorim ca aceast experien s deschid noi ci spre aducerea unui impact pozitiv n mediul local. De asemenea, studentul poate opta pentru oportuniti din cadrul organizaiei noastre.

Taxe pentru Stagiile de Practic Internaional


Global Internship Program
Educaie - 110 Euro Management - 160 Euro Tehnic - 160 Euro

Global Community Develompment Program


Voluntariat - 30 Euro

Aceste costuri cuprind cheltuielile cu formalitile necesare plecrii ntr-un astfel de stagiu internaional. n plus, studenii vor avea parte de o pregtire pentru ceea ce nseamn s trieti n alt ar i aceasta i va ajuta s i dea seama de valoarea unui astfel de stagiu internaional, conferin numit InterCultural Preparation Seminar.

Beneficii
experien internaional ntr-o arie la alegere; oportunitate de a experimenta o alt cultur; oportunitate de a exersa i a mbunti limba englez; oportuniti de dezvoltare personal; va constitui o nou experien de adugat la CV; aplicanii beneficiaz de suportul AIESEC Galai nainte i pe toat durata internshipului i de suportul AIESEC din oraul n care merge. oportunitate de a te implica activ n AIESEC din oraul n care vei avea intership-ul, avnd astfel parte de o experin dubl; contacte internaionale (prieteni,companii,etc);

posibilitatea de a reprezenta cultura romneasc peste hotare precum i prile pozitive ale
Romniei.

Date de contact
Ana-Raluca mboi
Vice Preedinte Global Internship Program & Global Community Development Program Telefon: 0740809387 E-mail: raluca.tamboi@gmail.com

Skype: raluca.tamboi