You are on page 1of 1

Actul juridic unilateral izvor de obligatii :

Acte jur unilaterale supuse comunicarii : Acele acte care fie constituie ,modifica sau sting un drept al destinatarului fie presupun necesitatea informarii destinatarului.Acesta produce efecte din momentul comunicarii.Revocarea mandatului.exemplu Acte jur unilaterale nesupuse comunicarii : S formeaza prin simpla exteriorizare a vointei autorului intr un mod susceptibil fara a fi nevoie aducerea ei la cunostina unei persoane determinate. Actele unilaterale sunt clasificate : Acte de recunoastere ,recunoasterea filiatiei Acte de renuntare la anumite drepturi renuntarea la un privilegiu sau la ipoteca Acte de intrerupere a unor legaturi jurididice revocarea mandatului Autorul isi asuma o obligatie.

Promisiunea unilaterala :
Este bazata pe intentia serioasa de a se obliga independent de acceptarea beneficiarului,numai autorul promisiunii are obligatii,iar destinatarul beneficiar in cal de creditor poate refuza drptul astfel nascut.

Promisiunea publica de recompensa :


Persoana care s a angajat in mod public sa rasplateasca o alta pers pt prestarea anumitei activitati determinate este tinuta sa execute obligatia de plata catre persoana indreptatita. Promisiunea publ de rec poate fi revocata in aceeasi forma in care a fost facuta publica.Nu are efect daca prestatia a fost deja executata. Revocarea intempestiva da nasterea unei obligatii de despagubire in limita recompensei promise ,a celor care inainte de revocarea publicarii au facut cheltuieli in vederea executarii prestatiei cu xeceptia situatiei in care promitentul dovedeste ca rezultatul nu putea fi indeplinit.