You are on page 1of 22

Ciuperca lui Dumnezeu Agaricus Milena

Agaricus Milena
CE ESTE? Ciuperca terapeutica AGARICUS MILENA este o ciuperca originara din Brazilia cunoscuta si ca Ciuperca lui Dumnezeu, sau Agaricus Blazei Murill. Aceasta ciuperca este aclimatizata pentru prima oara in Romania de catre S.C.MILENIUM COM SRL si este inscrisa in Catalogul Oficial al Soiurilor de plante si legume din Romania prin adresa Nr. 254 din 14.01.2008

Ciuperca terapeutica

Pentru aceasta realizare, societatea a specializat in ferme de productie din Brazilia personal care a urmat cursuri practice si teoretice specifice acestei culturi. In procesul de productie al acestei ciuperci, se folosesc numai materii prime naturale, fara adaosuri sintetice(ingrasaminte chimice).

Aceasta ciuperca contine o clasa speciala de polizaharide , cunoscute sub numele de Beta D Glucan. Beta D Glucanul este un stimulator puternic al sistemului imunitar prin activarea macrofagelor. Studiile au demonstrat beneficiile Beta D Glucanului nu numai prin actiunea pozitiva asupra macrofagelor, dar si prin stimularea limfocitelor B,a celulelor ucigase naturale si celulelor supresoare T.
In plus, Beta D Glucanul este un adjuvant foarte bun in tratamentul cancerului. Beta Glucanul este un adjuvant ideal pentru scaderea colesterolului.

IN CONCLUZIE: Beta Glucanul stimuleaza longevitatea, este imuno stimulator si anticancerigen.

Istoric. Cum a fost descoperita?


Prin anii 1970, doi cercetatori Americani de la Universitatea de Stat din Pensylvania, vizitand Brazilia, au descoperit ca intr-o anumita zona, populatia nativa era nu numai extrem de sanatoasa, dar si longeviva, iar numarul celor care depaseau virsta de 100 de ani era foarte mare. Dupa o analiza atenta a modului lor de viata, s-a ajuns la concluzia ca aceasta ciuperca reprezenta elementul principal in alimentatia lor. A inceput atunci introducerea acestei ciuperci in circuitul terapiilor naturale si alternative.

Moduri de preparare si consumul Continutul ridicat in elemente regeneratoare pentru organismul uman si nu numai, fac din consumul acestor ciuperci, un remediu miraculos pentru tratarea unei game extinse de boli, unele dintre ele foarte grave:

cancer, diabet, hepatita, boli renale, boli cardiovasculare, reumatism, hiper/hipotensiune, angina, tromboze, angiosternoze, hemiplegia, leucemia, limfom, etc .

Ciuperca terapeutica AGARICUS MILENA, este un supliment alimentar. Se poate consuma sub forma de infuzie si ceai, de capsule, pastile, siropuri, tincturi etc. Este foarte indicata in tratamentele de intretinere a pielii, cu efect direct si rapid asupra acesteia. Capsulele cu ciuperca MILENA contin 300mg ciuperca deshidratata macinata. In cazul in care se folosesc numai capsule, se recomanda 6 buc. pe zi (cite doua cu aprox. 30 min. inaintea meselor principale) impreuna cu un pahar cu apa calduta.

Este recomandat a se lua capsulele impreuna cu tinctura din ciuperca, iar in acest caz, in loc de 6 capsule se iau numai doua capsule pe zi, inaintea mesei de prinz. In urma asocierii s-a constatat, de catre persoanele care folosesc tinctura impreuna cu capsulele, ca efectul este mult mai rapid. Ambele produse, au efect asupra sistemului imunitar, intaresc organismul si dau energie si vitalitate acestuia. De altfel, efectele consumului de ciuperca sunt trecute in primele pagini ale prospectului. Pentru cazurile mai grave de boli ale sistemului neurovegetativ , se poate ajunge la 50 pic. de tinctura pe zi. In tromboflebite, reumatisme, se foloseste atit intern cit si extern, frectionindu-se locurile dureroase sau badijonind usor zonele afectate. In perioada menstruatiei la femei, trebuie administrat cu mai multa grija in primele doua zile ale acesteia.

Tinctura din ciuperca MILENA se poate folosi cu rezultate excelente, pe orice afectiune a pielii rani, arsuri, negi, alunite cancerigene, psoriazis, micoze, regenerare capilara, herpes, zona zoster, acnee, infectii cu stafilococ si streptococ cantonate la nivelul pielii. Ciuperca MILENA poate fi administrata sub orice forma si nu are contraindicatii, exceptie facind cazurile de transplant de organe, femei insarcinate si copiii sub 10 ani (exceptie facind cazurile extreme cum ar fi: leucemiile si sistemul imunitar foarte scazut). Deasemenea, in timpul curei cu ciuperca terapeutica nu se consuma alcool sub nici o forma (bere, vin, tuica,etc), iar ceaiul de menta este indicat a se consuma in cantitate cit mai mica.

Ciupercile ramase dupa fierbere nu se arunca. Se consuma ca atare, sau se pot adauga oricarui preparat alimentar. Studiile clinice, au demonstrat ca prin fierbere, se elibereaza Beta D Glucanul in proportie de 100%, el fiind principalul element in blocarea dezvoltarii celulei canceroase iar in urma cercetarilor facute la Facultatea de Medicina si Farmacie din Tokio si la Departamentul medical al Centrului National de cancer din Japonia (prof. Dr. Hithosi Ito si Keishiro Shimura) rezultatele au fost spectaculoase: VINDECARE COMPLETA in 90,4% din cazurile de cancer si STOPAREA evolutiei bolii in proportie de 99%.

EFECTUL ANTITUMORAL este dat de continutul ridicat in elemente eficiente ca: polizaharidele de tipul BETA (1.3) D GLUCAN si BETA ( 1.6 ) D GLUCAN , compusi proteici, acid ribonucleic, heteroglucan acid, xiloglucan, lecitina, etc. Acesti compusi au efect reducator al glucozei in sange, mentinand nivelul zaharului din sange in limitele biologice normale. Cind aceste elemente sunt introduse in globulele albe, usureaza activitatea celulelor macrofage ( cele care distrug, intirzie sau impiedica raspindirea celulelor canceroase ). Contine de asemenea STEROIZI NATURALI, cunoscuti pentru efectul anti inflamator. Steroizii naturali sunt net diferiti de STEROIZII CHIMICI care, folositi in exces, pot cauza ei insisi cancer.

Efectul preventiv al consumului de ciuperci terapeutice, se datoreaza continutului mare de fibre nedigerabile, care au capacitatea de a absorbi substantele cu potential cancerigen din organismul nostru si de a le elimina.
Datorita continutului ridicat in fibre si acizi grasi nesaturati, au efect de reducere a tensiunii sangelui, colesterolului, impiedicand ateroscleroza. Aceasta ciuperca contine mari cantitati de vitamina B1 si B2 si mari cantitati de ergosterol, care, sub actiunea caldurii (prin uscare) se transforma in vitamina D2. De aici efectul extraordinar in osteoporoza. Se prevede ca stiinta alimentatiei si imunologia vor reprezenta tratamentul medical al secolului 21.

Curiozitati despre ciuperci


Localnicii din inutul Perm (Ural), din Rusia, au gsit n pdure ciuperci gigant. Cea mai mare ciuperc a avut greutatea de 12 kilograme, diametrul plriei de 172 cm, iar nlimea de 50 cm, de zeci de ori mai mare dect ciuperca obinuit, scrie presa rus. Aceast descoperire poate fi nscris n Guiness Book. Specialitii afirm c aceste ciuperci pot fi consumate. n vara anului 2011, un locuitor din oraul Tomsk (Siberia) a gsit n pdure o mntrc gigant cu diametrul plriei de 40 cm.

Cea mai mare ciuperca din lume (Armillaria solidipes) masoara 8,9 km patrati si se gaseste n Oregon, SUA, sub forma unei colonii.

Cele mai interesante ciuperci cresc in apropierea unui sat de langa Tokyo(Japonia). Ele actioneaza asupra muschilor rasului. Toti care le miros incep sa rada in hohote. S-a intamplat in 1933 cand toti locuitorii satului au ras in hohote saptamani in sir. Comisia trimisa sa ancheteze cazul s-a tavalit de ras in fata presedintelui comisiei astfel ca au fost pedepsiti. A fost trimis un cercetator care a gasit cauza ce provoca rasul.

Proiect realizat de: Ilitoi Marina Ilitoi Florentina Grupa 8, anul 2 Farmacie