Вы находитесь на странице: 1из 3

Proiect de investiii

Dezvoltat n satul Rou

Administrator : Batr Dorina

Descrierea proiectului

Tema : nfiinarea unei ferme pentru creterea i nmulirea prepelielor. Dimensiunile fermei vor fi de 20mp. Pentru aceasta voi procura un teren n satul Rou, deoarece este aproape de oraul Cahul, care va constitui ca pia de desfacere. Timp de o lun pe terenul procurat se va construi miniferma, cu toate condiiile necesare- lumin, caldur, aerisire. Dup aceasta voi comanda i voi procura din Romnia 4 baterii cu 5 nivele pentru prepelie. n continuare urmeaz s cumpr prepeliele 800 de 6 sptmni - 200 de 5 zile Se va achiziiona totodat i furaul 2,3 lei per kg i complexul polivitaminic buvabil4lei/zi pentru tot efectivul de 1000 de capete.

Necesitatea i impactul asupra societii


NCASRILE afacerii apar destul de repede, din cauza ouatului precoce, abundent i regulat (femela depune primul ou dup 6-7 sptmani, iar dac este bine ngrijit poate produce pn la 350 ou/an). Prepelia de carne (faraon) poate fi comercializat la vrsta de 40-50 de zile. COMERCIALIZAREA crnii i oulelor de prepeli este uurat de faptul ca aceste produse sunt cu totul speciale, oul conine de 5 ori mai mult fier, calciu, potasiu, zinc, de 6 ori mai mult vitamina B6 i de 15 ori mai mult vitamina B2, dect oul de gin, fiind folosit n tratamentul naturist al multor boli. Iar carnea este de o calitate de osebit. Avantajele creterii prepelielor fa de alte psri sunt multiple: spaiul mic de exploatare, creterea rapid (atinge maturitatea de tiere la 5-6 sptmni), cheltuieli minime pentru echipamente, procurarea uoara a puilor i tineretului, cons umul mic de hran, cantitatea mare i continu de ou (chiar 350 de ou pe an/individ), rezistena la boli (dac este ngrijit corespunztor, prepelia nu are nevoie de vaccin toat viaa). Carnea i oule sunt deosebit de valoroase, avnd un coninut sczut de grsimi i colesterol. Piaa de desfacere va fi:
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

Piee agro-alimentare Magazine alimentare Lanurile de supermarketuri Fourchette, Modern Restaurante Flamingo, Umbra, Prut, Codreanu... Consumatori direci Pensiuni i Hoteluri Azalia, Oazis... Export n rile Uniunii Europene