You are on page 1of 4

INDEFINITE INTEGRAL

1. If
}

+
x tan x cot
1 x 4 cos
dx =k cos 4x +c, then
(A) k =
2
1
(B) k =
8
1
(C) k =
4
1
(D) none of these

2.
}
+
+
x cos 1
) x sin 1 ( e
x
dx is equal to
(A) log |tan x| +c (B) e
x
tan |
.
|

\
|
2
x
+c (C) sin e
x
cot x +c (D) e
x
cot x +c

3.
}
dx x cos is equal to
(A) 2[ xsin x +cos x] +c (B) sin x +c
(C) 2[ x cos x sin x ] +c (D) none of these

4.
}
+ x sin b x cos a
dx
2 2 2 2
is equal to
(A) c x tan
b
a
tan
1
+ |
.
|

\
|

(B) c x cot
a
b
tan
ab
1
1
+ |
.
|

\
|


(C) c x tan
a
b
tan
ab
1
1
+ |
.
|

\
|

(D) c x tan
a
b
tan
1
+ |
.
|

\
|



5.
}
+ dx ) x tan 1 ( x sec e
x
is equal to
(A) e
x
sec x +c (B) e
x
sec x tan x +c (C) e
x
tan x +c (D) none of these

6.
} |
|
.
|

\
|

|
.
|

\
|
+ dx
x
1 x
x
1
x
2
2
2 / 3
is equal to
(A) c
x
1
x
2
5
2 / 5
+ |
.
|

\
|
+ (B) c
x
1
x
5
2
2 / 5
+ |
.
|

\
|
+ (C) c
x
1
x 2
2 / 1
+ |
.
|

\
|
+ (D) none of these

7.
}
+ + + b x a x
dx
=
(A)
( )
( ) ( ) | | c b x a x
b a
1
.
3
2
2 / 3 2 / 3
+ + +

(B)
( )
( ) ( ) | | c b x a x
b a
1
.
2
1
2 / 1 2 / 1
+ + +


(C)
( )
( ) ( ) | | c b x a x
b a
1
.
2
3
2 / 3 2 / 3
+ + + +

(D) none of these



8.
( )
dx
6 x 3 x
1 x
3 3
2
}
+ +
+
=
(A) ( ) c 6 x 3 x
2
1 2 / 1
3
+ + +

(B) - ( ) c 6 x 3 x
2
1 2 / 1
3
+ + +
(C) ( ) c 6 x 3 x
2
1 3 / 2
3
+ + + (D) none of these

9. dx x sec
4
}
=
(A) tanx +
3
x tan
2
+c (B) tanx +
3
x tan
3
+c
(C) tanx +
3
x tan
4
+c (D)
4
x tan
4
+c

10.
}
t
u u u
2 /
0
3 6
d cos sin =
(A)
65
2
(B)
63
2

(C)
63
1
(D)
130
3


11. If
}
dx
x cos x sin
x cot
=A x cot +B, then A =
(A) 1 (B) 2 (C) 1 (D) 2

12. If
( )
( )
}
|
|
.
|

\
|
+
+ +

x
1 x
tan 1 x 3 x
1 x
2
1 2 4
2
dx =k log c
x
1 x
tan
2
1
+
+

, then k is equal to
(A) 1 (B) 2 (C) 3 (D) 5

13.
}
x cos
x 2 cos
dx is equal to
(A) 2sinx +log|(secx tanx)| +c (B) 2sinx log |(secx tanx)| +c
(C) 2sinx +log |(secx +tanx)| +c (D) 2sinx log|(secx +tanx)| +c

14.
x cos 1
x sin 1
e
x
+
+
}
dx is
(A)
x cos 1
e
x
+
+c (B) e
x
cot
2
x
+c (C) e
x
tan
2
x
+c (D) None of these

15.
}
+ dx x 1 x
2 / 5 2 / 13
is equal to
(A) ( ) ( ) ( )
(

+ + + + + c x 1
3
1
x 1
5
2
x 1
7
1
5
4 2 / 3
2 / 5
2 / 5
2 / 5
2 / 7
2 / 5

(B) ( ) ( ) ( )
(

+ + + + + c x 1 x 1
5
1
x 1
7
1
5
4 2 / 3
2 / 5
2 / 5
2 / 5
2 / 7
2 / 5

(C) ( ) ( ) ( )
(

+ + + + + c x 1 x 1
5
2
x 1
5
4 2 / 3
2 / 5
2 / 5
2 / 5
2 / 7
2 / 5

(D) none of these

16. If ( ) ( )
}
+ = c x f
2
1
xdx cos x f
2
, then f(x) can be
(A) x (B) 1
(C) cosx (D) sinx

17. The value of the integral ( )
}
+ x cos x cos e
3 x sin
2
sinx dx is
(A) ( ) c x sin 3 e
2
1
2 x sin
2
+ (B) c x cos
2
1
1 e
2 x sin
2
+ |
.
|

\
|
+
(C) ( ) c x sin 2 x cos 3 e
2 2 x sin
2
+ + (D) ( ) c x sin 3 x cos 2 e
2 2 x sin
2
+ +

18
}

2
x x 2
x d
is equal to
(A) sin
1
(1 - x) +c (B) cos
1
(1 x) +P
(C) sin
-1
(x 1) +c (D) cos
-1
(x 1) +P

19. I =
}
+
dx
e 1
dx
x
is equal to
(A) log
e

|
|
.
|

\
|
+
x
x
e
e 1
+c (B) log
e

|
|
.
|

\
|
+
x
x
e 1
e
+c
(C) log
e
(e
x
) (e
x
+1) +c (D) log
e
( ) 1 e
x 2
+ +c

20. I = dx
x 1
x x 1
e
2
2
x tan
1
|
|
.
|

\
|
+
+ +
}

is equal to
(A) c e x
x tan
1
+

(B) x e c
x 2 tan
1
+
(C)
x
1
c e
x tan
1
+

(D) none of these




ANSWERS

1. B 2. B 3. A 4. C
5. A 6. B 7. A 8. C
9. B 10. A 11. D 12. A
13. D 14. C 15. A 16. D
17. 18. C 19. B 20. A