Вы находитесь на странице: 1из 2

TEST YOUR VOCABULARY

1- King Arthur of Camelot is a/an ....... figure in English history; that 15- The block of prison cells where prisoners are kept before their
is, everyone knows the stories about him but no one really knows ....... is alled death row.
whether he actually lived or not. A) crime B) murder C) execution
A) legendary B) ridiculous C) infamous D) injustice E) arrest
D) popular E) intensive
16- Most of the songs were sung by the entire ........ but there were
2- Mosquitoes used to ....... me and keep me awake all night with their one or two solos.
buzzing and biting until I bought a machine that repels them. A) orchestra B) choir C) tune
A) comfort B) interest C) bother D) instrument E) audience
D) collect E) invite
17- I think this air bed has a ....... . Look, it is deflating.
3- I think 400 pounds for two weeks in Marmaris is a ...... price. Let's A) plug B) zip C) bubble
book it. D) puncture E) wound
A) moral B) fair C) legal
D) expensive E) outrageous 18- I might have been able to ........ on my work if the student in the
next room hadn't been playing loud rock music all night.
4- All the components for our production line are stored in our ..... . A) interrupt B) irritate C) stare
We have 5,000 different parts, which are stored under one roof. D) avoid E) concentrate
A) reception B) workforce C) canteen
D) yard E) warehouse 19- If you ....... nicely, I'll forgive you.
A) apologise B) deceive C) regret
5- A: I can't seem to record a message on this answer phone. D) believe E)excuse
B: Doesn't it have any .......?
A: Yes, now you mention it. They are in my desk. I had better read 20- Sally is very ....... . She always makes nice flower arrangements
them. and even makes her own greeting cards.
A) details B) menus C) signatures A) sarcastic B) creative C) repetitive
D) instructions E) magazines D) logical E) nervous

6- The old water mill has been ....... into a house. Of course it has a 21- If we are to be so ....... from now on, we will need another waiter.
superb location next to the river, but it is a little damp in winter. The restaurant was fully booked all last week.
A) recycled B) invented C) decorated A) hurried B) hardworking C) industrious
D) converted E) repaired D) busy E) naughty

7- The flower arrangements in the competition were so elaborate that 22- The customs officers encounter many original ways of ....... drugs
Anne was afraid her ............ effort would be laughed at. into the country illegally. Some people bring them in by
A) expensive B) modest C) enormous swallowing them only to retrieve them later!
D) colourful E) miserable A) struggling B) creating C) smuggling
D) flourishing E) destroying
8- The twins in my class last year were ......... so nobody could tell
them apart. They had to dress differently so that people didn't 23- Yesterday, my brother paid a one-hundred-pound ....... for
mistake one for the other. breaking the speed limit in his new sports car.
A) separate B) obstinate C) identical A) fine B) duty C) sentence
D) varied E) close D) licence E) discount

9- You should be a/an ....... nursery nurse in order to look after babies 24- The story the grandmother was telling was so fascinating that the
in a creche. children were listening to every single word ........ .
A) experimental B) temperate C) academic A) attentively B) noisily C) appropriately
D) qualified E) classic D) slowly E) moderately

10- The bridge was ....... after the storm and the police were sending all 25- There were ninety ....... for the job, so it was very hard to choose
vehicles weighing over a tonne by a different route. someone for the position.
A) weakened B) built C) heightened A) employees B) applicants C) members
D) closed E) abandoned D) participants E) delegates

11- The robber hid by sitting on a ....... of a tree far above the ground. 26- The drama club distributes a ....... every quarter to all its
A) leaf B) twig C) trunk members. It informs them of current events and news about
D) root E) branch members.
A) manual B) workbook C) catalogue
12- From May to August, the Tourist Board organises ....... of the town D) newsletter E) directory
twice daily.
A) tours B) plans C) maps 27- If you look directly at the Sun on a bright day, you can damage
D) roads E) journeys your eyes .......; that is, you may have impaired vision for the rest
of your life.
13- The traffic lights on the corner of the high street change so quickly A) permanently B) temporarily C) ordinarily
that if you ........ for just a few seconds, you miss them and have to D) clumsily E) bravely
wait for them to change again.
A) hasten B) hinder C) respond 28- People who are given too many different tasks can become
D) hesitate E) drive stressed. Likewise, people who carry out ....... tasks such as
packing, assembly line jobs or supermarket cashiers, can also
14- Costa Rica ....... independence from Spanish rule in 1822. suffer from stress because of the sheer monotony of their daily
A) bordered B) wore C) gained lives.
D) expanded E)caught A) interesting B) courageous C) cheerful
D) complicated E) repetitive
29- "I hate this weather," moaned Hillary. "I wish the Sun would ....... TEST YOUR VOCABULARY
for a change instead of always being behind big dark clouds!" 1.A 2.C 3.B 4.E 5.D 6.D 7.B 8.C 9.D 10.A
A) disappear B) shout C) conceal ll.E 12.A 13.D 14.C 15.C 16.B 17.D 18.E 19.A 20.B
D) pretend E) shine 21.D 22.C 23.A 24.A 25.B 26.D 27.A 28.E 29.E 30.C
31.C 32.B 33.B 34.A 35.E 36.D 37.A 38.C 39.C 40.B
30- The first year at university was difficult for Sandra, but through the
experience, she has gained ...... . She now believes that she has the
ability to become a doctor.
A) nervousness B) shyness C) confidence
D) generosity E) selfishness

31- Alex gave birth to a pretty little girl. Unfortunately, her right hand is
slightly ...... . Two fingers are joined together with a flap of skin,
but the doctor has assured Alex that this can be corrected by a
small operation.
A) broken B) strained C) deformed
D) bruised E) creased

32- John was test driving a new car. "If the seat is too far back, it is
possible to ....... it," said the salesman. "You simply push that
button and pull the seat forward to suit your height."
A) assist B) adjust C) consull
D) part E) watch

33- I've just phoned the Chinese restaurant, and it's fully booked at the
weekend, but we can call on Saturday evening to see if there have
been any ........ if you like.
A) requests B) cancellations C) postponements
D) apologies E) regrets

34- Of the two hundred and sixty passengers and eleven members of the
crew, only one ........ the plane crash, and it was a three-month-old
baby.
A) survived B) lived C) grew
D) killed E) caused

35- White tigers have been close to ....... for many years, but illegal
hunting is still carried out in Siberia, which threatens the existence
of the species.
A) evolution B) execution C) termination
D) collapse E) extinction

36- Jossie and her friends have been ......... for a ban of fox hunting for
years. They often attend hunts trying to persuade huntsmen and
women not to take part.
A) enjoying B) participating C) electing
D) campaigning E) promoting

37- I like my new kitchen, which is .......... with a dishwasher and a


large freezer.
A) fitted B) complicated C) adjusted
D) conformed E) fashione

38- We distributed two thousand ........ about the opening of our pizza
restaurant.
A) ingredients B) meals C) leaflets
D) catalogues E) manuals

39- I believe my son's mathematics teacher is too ....... with the children
because he gives them the answers to questions before he has
given them time to work them out.
A) slow B) greedy C) impatient
D) cruel E) strict

40- I didn't get to make my point at the meeting because I was .......
before I had finished and the board started discussing something
else.
A) irritated B) interrupted C) shouted
D) bothered E) disturbed

Оценить