Вы находитесь на странице: 1из 4

1. What was the total production of Gasoline and Kerosene combined (in barrels)?

A 288,000
B 480,000
C 26.4 million
D 28.8 million
E 48 million
Solution
Total Production: 60 million barrels
Gasoline: 34%, Kerosene: 14%. Combined:
(34% + 14%) * 60000 = 48%* 60000 = 28.8 million (D) answer
2. How many more barrels of Gasoline than Diesel were produced last year?

A 500,000
B 3,000,000
C. 5,000,000
D 300,000,000
E 500,000,000

Solution
Gasoline = 34%, Diesel = 29%
How many more: 34% - 29% = 5%
5% * 60,000,000 = 3,000,000 (B)
3. Question
If the total income generated from Gasoline for AER was $408 million, how much would be the
cost for a barrel of gasoline?
A $16
B $18
C $20

D $22
E $24
Solution
Gasoline: 34% * 60000000 = 20,400,000 barrels
Cost of a barrel of gasoline: 408000000 / 20400000 = $ 20 C.
NOTE: Use the attachment below to answer question 1 to 3
2 Likes

Re: Unilever Kenexa Numerical Reasoning Sample Questions And Answers by DMainMan: 6:02pm On Nov 06, 2013
4. In year 3 there were 486 people employed in areas other than Finance, Distribution, Marketing,
and Production. How many people were employed by ABC Engineering in Year 3?

A 1650
B 1750
C 1850
D 1950
E None of these

Solution

From the statement: 100 ( 5 + 13 + 25+ 30) = 27%


480/0.27 = 1800. Ans E (NONE OF THESE)
5. If the number of staff employed in Distribution in Year 2 was the same as in Year 5, and 1,900
people were employed at ABC Engineering in Year 2, how many employees were there at ABC
Engineering in Year 5?

A 1,060
B 1,140
C 1,560
D 1,900
E 3,167

Solution
In Year 2, there were 1900 staff and Distribution is 15%
Distribution = 15% of 1900 = 285 people
Since Distribution in Year 2 is the same as Year 5
and Distribution in Year 5 is 25%, Therefore
285/0.25 = 1140 B ans

6. Between which two years did the number of people employed in Marketing at ABC Engineering
change the most?

A Year 1 - Year 2
B Year 2 - Year 3
C Year 3 - Year 4
D Year 4 - Year 5
E Cannot say

Solution

The table is just illustrating percentages. Not number. So d answer is E.


NOTE: Use the attachment below to answer question 4 to 6
3 Likes