Вы находитесь на странице: 1из 3

25/1/2016

Alce americano -- National Geographic

Usamoscookiesentodosnuestrossitioswebsparamejorartuexperienciadurantetunavegacinascomoparaobtenerdatos
estadsticos.Puedescambiarlaconfiguracindetuscookiesencualquiermomento.Encasodenohacerlo,entendemosqueaceptas
suuso.Pinchaaquparamsinformacin

PUBLICIDAD

HOME
Noticias
|Videos
|Ciencia
|RevistaNationalGeographic
FOTOGRAFA
HomeFotografa
|Fotodelda
|Galeras
|FondosdeEscritorio
|Fotgrafos
ANIMALES
HomeAnimales
|GuasdeAnimales
|Fotos
|GrandesMigraciones
MEDIOAMBIENTE
HomeMedioAmbiente
|DesastresNaturales
|Habitats
|ElOcano
|CalentamientoGlobal
VIAJEYCULTURAS
HomeViajeyCulturas
|GuiadePaises
|FotosViajes
TELEVISIN
Series
|Videos
|Fotos
|Programacin
REGISTRO/ENTRAR

Sguenos:
http://nationalgeographic.es/animales/mamiferos/alce-americano

1/3

25/1/2016

Alce americano -- National Geographic

Suscripcionesalarevista

Alceamericano

Alceamericano
FotografadeSamAbell

Elalceamericanoeselmiembromsgrandedelafamiliadeloscrvidos.Alos
machosselesreconoceinmediatamentegraciasasuimpresionantecornamenta,que
puedeabarcar1,8metrosdeextremoaextremo.Losalcesamericanostienenlacara
alargada,aligualqueelhocico.Bajolagargantalescuelgaunaespeciedecampanilla
depielcubiertadepelo.
Losalcessontangrandesqueprefierenolisquearlahierbaaltaylosarbustosporquelesresultadifcilagachar
lacabezahastaelsuelo.Eninviernocomenarbustosypiasdelospinosperotambinescarbanenlanievecon
suspatasparabuscarmusgoyliquen.Suspatastambinactancomoraquetasdenievesoportandoelpesodel
animalenlanieveblandaoenlossuelosembarradosopantanosos.
EnveranoelalimentoesmsabundanteenlasregionesdelnortedeAmricadelNorte,EuropayAsia.Cuando
http://nationalgeographic.es/animales/mamiferos/alce-americano

2/3

25/1/2016

Alce americano -- National Geographic

sederriteelhielo,sonvistosenlagos,rosypantanosalimentndosedeplantasacuticas.Losalcesamericanos
sesientencmodosenelaguayapesardesusorprendentetamao,sonexcelentesnadadores.Selespuedever
nadarvariasmillasypuedensumergirsecompletamente,permaneciendoenelagua30segundosoinclusoms.
Losalcesamericanossonigualdegilesentierra.Puedenrecorrerdistanciascortasa56kilmetrosporhoray
trotararitmoconstantea32kilmetrosporhora.
Losmachosemitenungritofuerteparaatraeralashembrasenseptiembreyoctubre.Suelenseranimales
solitarios,peropuedenenzarzarseenpeleasconotrosmachosusandosucornamentaparaconseguirala
hembra.Traselapareamiento,ambos,machoyhembra,seseparanhastaelaosiguiente.Apesardeque
puedenpastarenlasmismasreas,intentanignorarseelunoalotro.
Lashembrastienenentreunaydoscrasenprimavera,quesuelenpesarunos14kilogramoscadauna.Crecen
rpidamenteyconslocincodasdevidapuedencorrerhastadejaratrsaunapersona.Losalcesjvenes
suelenquedarseconsusmadreshastaelperiododereproduccinsiguiente.

19962013NationalGeographicSociety.Allrightsreserved.

1.
2.
3.
4.
5.
6.

http://nationalgeographic.es/animales/mamiferos/alce-americano

3/3

Похожие интересы