Вы находитесь на странице: 1из 4

Page 1 of 4

Republic of the Philippines


REGIONAL TRIAL COURT
8th Judicial Region
Ormoc City
PEOPLE OF THE PHILIPPINES,
CRIM. CASE NO.
754
Plaintiff,
For:
-versusATTEMPTED HOMICIDE
ANTONIO T. MAKAPULOT
Accused.
X----------------------------------------x
JUDICIAL AFFIDAVIT
OF ANTONIO T. MAKAPULOT
I, ANTONIO T. MAKAPULOT, of legal age,
Filipino, married, employee of private company, with
postal address in Brgy. Valencia, Ormoc City, Leyte,
after having been dulys sworn to in accordance with
law, fully conscious that I am answering the following
questions under oath, and that I may face criminal
liability for false testimony or perjury and said judicial
affidavit was conducted at the Law Office of Atty.
Claire P. Fuentes, located at Conchita Bldg., Rizal St.,
Ormoc City, which taking was done in English which I
clearly speak and understand and that the other
information or requirements of Sec. 3, A.M. 12-8-8-SC
as explained to me by the administering officer, hereby
deposes and states as follows:
PURPOSE
This affidavit of the accused, Antionio T.
Makapulot is being offered to prove the existence of
doubt on the charged of attempted homicide against
the accused and deny all allegations against him.
Question 1:
Please state your name and other
personal circumstances for the records.
Answer 1:I am Antonio Makapulot y Tomol, 32 years of
age, married, and resides at Brgy. Valencia,
Ormoc City.
Question 2:
Are you the same Antonio Makapulot,
who is charge of this case?

Page 2 of 4

Answer 2:Yes, maam.


Question 3:
Where were you last October 20, 2015
at about 10 oclock in the evening?
Answer 3:I was at my home in Brgy. Valencia, Ormoc
City.
Question 4:

What happen in your home, if any?

Answer 4:I heard the shout of my nephew calling for


help.
Question 5:

What is the name of your nephew?

Answer 5:Warren M. Gatcho.


Question 6:
What happen next when you heard your
nephew shouting, if any?
Answer 6:I went out to check on my nephew?
Question 7:
nephew?

What happen when you check on your

Answer 7:I saw him running


pursued by several persons.
Question 8:

towards

our

home

What did you do after?

Answer 8:I immediately intervened to avoid further


harm to my nephew.
Question 9:

What happen after you intervened?

Answer 9:Few heavily drunk persons who were in the


parked motorcab began attacking me and my
nephew.
Question 10: What did you do when they attacked
you?
Answer 10:
We were defending ourselves against
the attack.
Question 11:

What happen next, if any?

Answer 11:

We heard a burst from a gunfire.

Page 3 of 4

Question 12:

What did you do after?

Answer 12:
Me and my nephew ran towards our
house which is 10 meters away from the
place.
Question 13:

Did you know who fire the gun?

Answer 13:

No, maam

IN WITNESS WHEREOF, I have hereunto affixed


my signature this 12th day of January, 2016, at Ormoc
City, Leyte, Philippines.
ANTONIO T. MAKAPULOT
Affiant
SUBSCRIBED AND SWORN TO BEFORE ME,
a notary public in and for Ormoc City, Leyte,
Philippines, this 12th day of January 2016, affiant
personally came and appeared with his SSS ID No. 45823665-8 issued by the Social Security Systems at
Ormoc City, Leyte, bearing his photograph and
signature, known to me as the same person who
personally signed the foregoing instrument before me
and avowed under penalty of law to the whole truth of
the contents of said instrument.
Doc. No.
Page No.
Book No.
Series of 2016.

ATTESTATION
I, CLAIRE P. FUENTES, a resident of Brgy.
Punta, Ormoc City, Leyte, hereby attest that I have
conducted and supervised the examination of the
above-named affiant/witness at my law office in
Conchita Bldg., Rizal St., Ormoc City, and further
declared that:

Page 4 of 4

1. I faithfully recorded or caused to be recorded


the questions I asked and the corresponding
answers the affiant/witness gave; and;
2. Neither I nor any other person then present or
assisting me coached the affiant/witness
regarding the latters answers.
IN WITNESS WHEREOF, I have hereunto affixed
my signature this _____ day of January, 2016 at Ormoc
City, Leyte, Philippines.

ATTY. CLAIRE P. FUENTES


Notary Public