You are on page 1of 6

PHNG GIO DC V

O TO YN NH
THI CHNH THC

K THI CHN HC SINH GII LP 7 CP TRNG


NM HC 2014 2015
MN: ANH VN

Thi gian lm bi: 120 pht (khng k thi gian giao )

A- PRONUNCIATION
I- Choose the word A, B, C or D whose underlined part is pronounced differently from
the others (1p)
1.
a. great
b. beautiful
c. teacher
d. means
2.
a. wet
b. better
c. rest
d. pretty
3.
a. horrible
b. hour
c. house
d. here
4.
a. stove
b. moment
c. sometime
d. close
B- VOCABULARY AND GRAMMAR
II- Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences. (2.5 p)
1. awful weather!
A. How
B. How about
C. What an
D. What
2. He never goes to school by car
A. So do I
B. Neither am I C. I do, too
D. Neither do I
3. She added a little salt to the soup so it tasted
A. deliciously
B. good
C. well
D. tastefully
4. Would you like something to drink? - .
A. All right
B. Yes, I would
C. No. I dont
D. A cup of tea, please
5. You should add ..cooking oil to the salad.
A. few
B. a few
C. little
D. a little
6. Thanks a lot for the lovely dinner ..
A. Youre welcome
B. Thank you, too C. Its all right D. Please dont say so
7. How about going to the movies tonight, John ? That sounds ..
A. interest
B. interested
C. interesting
D. interestingly
8. My father has .free time than my mother.
A. fewer
B. less
C. lesser
D. littler
9. Please dont . so much noise.
A. go
B. make
C. do
D. take
10.I have two close friends, but .of them lives in Yen Dinh.
A. None
B. Both
C. All
D. Neither
III- Supply the correct tense or form of the verbs in brackets. (2.5p)
1. Can you give Tim this message when he (come) here tomorrow?
2. Hurry up or you (be) late for school, Hoa.
1

3. They (watch) TV in the livingroom now.


4. During my vacation in Nha Trang, I (take) a lot of photos.
5. You will get used to (eat) with chopsticks soon, John.
6. Why you (not go) to the party last night, Ba?
7. None of my classmates (be) good at table tennis.
8. I (have) a party this weekend. Should I invite all of our classmates, Hoa?
9. You (go) to the dentist last week, Nam?
10.I prefer staying at home watching TV to (go) out in the evening.
IV- Give the correct form of the words in brackets to complete the sentences. (2.5p)
1. Nam is so .. He can not only sing beautifully but also play the
guitar really well. (MUSICIAN)
2. Catching the common cold is very to everybody.
(PLEASE)
3. What is the of this room?
(WIDE)
4. We all have a ..check-up every school year.
(MEDICINE)
5. When I was a little girl, I was really .of staying at home alone. (SCARE)
6. John, my friend, is in Vietnamese history.
(INTEREST)
7. Do you know that video games may be .?
(ADDICT)
8. Your bike is than mine.
(GOOD)
9. Last year I weighed 42 kilos and my .was 130 centimeters. (HIGH)
10.Sugar is not an .. food. We need it to live.
(HEALTH)
V- Supply the missing prepositions. (1.25 p)
1. There are bikes, motorbikes and cars coming . every direction.
2. A recent survey .teenagers in the USA had some surprising results.
3. After their visit to the aquarium, the Robinsons went to a food stall .lunch.
4. That boy is better . History than I am.
5. Hoa set the table .. plates, bowls, chopsticks, spoons and glasses.
VI- Find and correct one mistake among A, B, C or D. (1.25 p)
1. Id like having a cup of tea after dinner.
A
B
C
D
2. My brother likes playing soccer a lot and I like, too.
A
B
C
D
3. I dont take many money on me. Im afraid of losing it.
A
B
C
D
4. Remember turning off the lights before you leave the room.
A
B
C
D
5. I know that man very good.
A
B
C D
2

C- READING
VII- Fill in each blank with the correct word given in the box below. (2 p)
programmes studio - watching- comedians- world channels- meet- competition

There are many TV (1).for children that offer interesting (2)


.. for entertainment and learning. When (3)..the programmes, children
can visit far-away lands, (4)interesting people, learn about the (5)
.around them, laugh with the (6)..and be entertained by the funny
and colourful cartoons. Children can also participate in a TV (7)..or become
a guest at the (8).of a programme.
VIII- Choose the best answer A, B, C or D to fill each blank in the following passage.
(2p)
Easter is an important Christian festival and holiday. It is (1).to
celebrate the resurrection of Jesus Christ. Easter is not a fixed holiday. Its (2)
..varies between 22nd March and 25th April. People celebrate Easter (3)
the world.
In the UK, Easter is a public holiday. People (4)..Easter chocolate
eggs to their friends and family. There are also egg hunts for kids. In the US, Easter is a
(5).. holiday. People can go to church and have a family meal. They also
(6)..egg hunts and give gifts of coloured eggs. In Russia, Easter is one of the
(7).important holidays. People celebrate it (8)..an Easter
breakfast or meal. They also create very beautiful Easter eggs.
1. A. made
B. held
C. gave
D. opened
2. A. day
B. date
C. event
D. month
3. A. through
B. in
C. all
D. around
4. A. eat
B. have
C. give
D. receive
5. A. nation
B. local
C. native
D. national
6. A. organize
B. play
C. do
D. try
7. A. more
B. best
C. most
D. better
8. A. with
B. by
C. for
D. in
D- WRITING
IX- Rewrite the sentences, beginning with given words so that their meanings stay the
same. (3p)
1. I get to work in half an hour.
-> It takes .
2. The black car is cheaper than the red car.
-> The red car
3. Hoa is more hard-working than Nga.
-> Nga doesnt
3

4. We have a two-month summer vacation.


-> Our summer vacation
5. How far is it from the airport to the city centre?
-> What is .?
6. You shouldnt eat too much meat.
-> Youd
7. Nam likes staying at home more than going to the zoo.
-> Nam prefers ..
8. My father doesnt often get up late.
-> My father is used
9. My sister plays football skillfully.
-> My sister is
10.This painting is so beautiful.
-> What !
11.How much is this dictionary?
-> What is ?
12.How tall is your sister?
-> What
X- Write a paragraph of about 80-100 words about your favorite hobby. (2p)
(Lu : th sinh khng c gii thiu thng tin c nhn trong bi vit)
THE END .

H v tn th sinh: .. S bo danh

PHNG GIO DC V
O TO YN NH

P N V HNG DN CHM
K THI CHN HC SINH GII LP 7 CP TRNG
NM HC 2014 2015
MN: ANH VN

A- PRONUNCIATION
I- Choose the word A, B, C or D whose underlined part is pronounced differently from
the others (1p)
1. A
2. D
3. B
4. C
B- VOCABULARY AND GRAMMAR
II- Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences. (2.5 p)
1. D
2. D
3. B
4. B
5. D
6. A
7. C
8. B
9. B
10. D
III- Supply the correct tense or form of the verbs in brackets. (2.5p)
1. comes
2. will be 3. are watching
4. took
5. Eating
6. didnt you go 7. is
8. am going to have
9. did you go
10.
going
IV- Give the correct form of the words in brackets to complete the sentences. (2.5p)
1. musical 2. unpleasant
3. width
4. medical
5. scared
6. interested
7. addictive
8. better 9. height
10. unhealthy
V- Supply the missing prepositions. (1.25 p)
1. from
2. of
3. for
4. at

5. with

VI- Find and correct one mistake among A, B, C or D. (1.25 p)


1. B -> to have
2. D -> do, too
3. B -> much
4. A -> to turn
5. D -> well
C- READING
VII- Fill in each blank with the correct word given in the box below. (2 p)
1. channels
2. programmes
3. watching
4. meet
5. world
6. comedians
7. competition
8. Studio
VIII- Choose the best answer A, B, C or D to fill each blank in the following passage.
(2p)
1. B
2. B
3. D
4. C
5. D
6. A
7. C
8. A
D- WRITING
IX- Rewrite the sentences, beginning with given words so that their meanings stay the
same. (3p)
5

1. It takes me half an hour to get to work.


2. The red car is more expensive than the black car.
3. Nga doesnt work as/so hard as Hoa (does).
4. Our summer vacation lasts two months.
5. What is the distance between the airport and the city centre?
6. Youd better not eat too much meat.
7. Nam prefer staying at home to going to the zoo.
8. My father is used to getting up early.
9. My sister is a skillful football player.
10.What a beautiful painting!
11.What is the price of this dictionary?
12.What is your sisters height?
X- Write a paragraph of about 80-100 words about your favorite hobby. (2p)
Marking criteria:
- Bi vit c b cc 3 phn, ni dung tt: 1p
- Tnh chnh xc v ng php v t vng, chnh t: 0.75 p
- Tnh lin kt gia cu, on: 0.25 p
HNG DN CHM:
im bi thi = Tng im ton bi
4

Ch : Trong qu trnh chm, nu pht hin th sinh c cch lm khc


ng vn cho im bnh thng.