You are on page 1of 7

4/5/2016

GKandMostImportantQuestions:RRBImportantGeneralknowledgequestion2016
21

More NextBlog

CreateBlog SignIn

GKandMostImportant
Questions
Generalknowledge,currentaffairsquestionsandfrequentlyaskedgkquestionsforupsc,psc,RRB,bankexams,
intelligencebureau,postalassistantandibps.AlsoincludesGeneralAwarenessquestion,confusingfacts,Quiz
questions,computershortformsandbankingtermsimportantgkQuestions
Home

WhoisWho

Mathematics

OnlineGK

CommentPolicy

PrivacyPolicy

Aboutme

Search
CustomSearch

Adsby Google

GKQuestion

AnswerSheet

GeneralKnowledge

ImportantUNdaysinPDFformat

CurrentGK

Followers

Jointhissite
withGoogleFriendConnect

RRBImportantGeneralknowledgequestion2016

Members(29) More

IndianRailwayImportantGKquestions
1.WhereisRailwayStaffCollegesituated?
Answer:Baroda
Alreadyamember?Signin

2.WhatisthewidthofBroadgaugerail?
Answer:1.676

3.WhichistheFirstElectricTraininIndia?
Answer:DeccanQueen(KalyanPune)

4.WhendidLifeLineExpress(JeevanRekha)Started?
Answer:In1991

Designer
Salwars
Starting@
Rs.699

5.Whichyearisdeclaredas"YearofRailUsers"bytheIndianRailways?
Answer:1995

6.WhichistheLongestRailwayTunnel?
Answer:PirPanjalRailwayTunnel(Banihalrailway
tunnel)

7.WhichistheLongestRailwayplatforminthe
World?
Answer:Gorakhpurstationplatform(UP)

8.WhichisthetrainrunningbetweenIndiaandBangladesh?
Answer:MaitreeExpress

EveryWoman's
PersonalStylist

Shopnow

9.WhicharethestateshavenoRailway?
Answer:MeghalayaandSikkim(buildingnewrailwaylines)

http://importantquestionsabout.blogspot.in/2012/07/rrbimportantgeneralknowledge.html

1/7

4/5/2016

GKandMostImportantQuestions:RRBImportantGeneralknowledgequestion2016
10.WhichistheWorldsoldestworkingsteamlocomotiveengine(train)?
Answer:FairyQueenrunsinIndia

GkImportant
14,462likes

11.WhatisthewidthofNarrowgaugerail?
Answer:0.762

LikePage

12.WhereistheHeadquartersofKonkanrailway?
Answer:Bilapur

1friendlikesthis

13.WhichisthefastesttraininIndia?
Answer:ShatabdiExpress

PopularGKandcurrentaffairsQuestions

RRBImportantGeneralknowledge
question2016
IndianRailwayImportantGK
questions1.WhereisRailwayStaff
Collegesituated?Answer:Baroda2.
WhatisthewidthofBroadga...

14.InwhichyearIndianRailwayboardestablished?
Answer:1905

15.WhichisthefirstRailwaystationinIndia?
Answer:ChhatrapatiShivajiTerminus(Victoriaterminal)

Gkquestionsandanswersforkids
Basicgeneralknowledgequestions
thatyoushouldknowsuperlativesof
world:Gk1.Whichisthelargest
animalintheworld?...

*16.WhoisthefirstIndiantopresentRailwayBudget?
Answer:JohnMathai

SimpleGkquestionsandanswers
GkQuestionstakenfromourOnline
GKserviceRetrievinggkquestions
fromonlinegkboxisverydifficult,so
wearepostingsomesel...

*17.WhoisthefirstrailwayministerinIndia?
Answer:JohnMatthai

Generalknowledgequestionsand
answer2016
RandomlyselectedGeneral
knowledgequestionsandanswer
2016forIntelligenceBureauandall
competitiveexams1.Whowrotethe
song...

*18.WhoisthefirstladyRailwayministerofIndia?
Answer:MamtaBenergy

*19.WhichisthehighestrailwaystationinIndia?
Answer:Ghumrailwaystation

RRBexpectedGKquestions2016
IndianRailway'sImportantbuilding
units1.chitharanjanlocomotive
worksWestBengal(chitharanjan)
2.IntegralCoachFac...

*20.WhichisthelongestRailwaybridgeinIndia?
Answer:VallarpadamBridge(kerala)

Generalknowledgequestionsabout
Indianstates
AndhraPradeshGeneralknowledge
QuizQuestionsaboutIndianstate
OnlineGK
AndhraPradeshforallcompetitive
examslikeupsc,psc,bankexa...
Name

*21.WhatisthesloganofIndianRailway?
Answer:lifelineofthenation

*22.WhereistheMuseumofIndianRailwaysituated?
Answer:Chanakyapuri(NewDelhi)
*23.firstindiandoubledeckertraincoachfactorysituated?
Answer:RailCoachFactory,Kapurthala
*24.whichisthelongesttrainrouteinIndia?
Answer:DibrugarhKanyakumariVivekExpress

*newlyupdated

FormoreRRBquestionvisitRRBexpectedGKquestion2016

DidyouknowwhichisthebiggestTigerReserveinIndia?

+21 Recommend this on Google

Share

relatedgk:2013,General

knowledgequestions,RRB,RRB2016,Train

message
LatestGeneralknowledgequestions:
IndianConstitution
Send +
Indianconstitutionisamajortopicin
Usersonline:7guest(s).
allcompetitiveexams,soweare
Enteryourgkquestionsfor
goingtodiscusssomepreviously
combinedstudy......
askedimportantgkquestionsab...
Gameserversfrom
currentaffairsandGkQuestionsfor
DatHost.net
2016exams
Venkat:@Nikita.,Gujaratisthe
Included2016eventsrelatedgkand
currentaffairsquestionsUpdatedwith
statewiththelargestcoastlinein
lastweek'scurrentaffairsandGk
India
Questionsfor2016...

Pearl:1stladyrailwayminister
GeneralknowledgeBitsfor
:Mamtabanerjee
competitiveexams
SomeSelectedImportantGKbitsfor
Ayesha:prepare
allCompetitiveExams20161.Whois
GK,aptitude,reasoning,historyfor
knownasModernBhoja?Answer:
rrb
KrishnadevaRaya2.Who...
Nikita:whichindianstatehas
OnlineGK
largestcoastline?
GeneralknowledgeCombinedstudy
OnlineLiveGkisaplacewhereall
priyanshu:everychildhasright
Generalknowledgeaspirantscan
toeducation
discusstheirquestions.You...
mahendragoud:rrbquestions
areverytoughright

51comments:
HARI

September1,2012at2:00PM

Thanks

20

GetmoreGKtoyouremail:

Reply

sudheer October3,2012at6:40PM
thanksit'svvimpquestions.
Reply

http://importantquestionsabout.blogspot.in/2012/07/rrbimportantgeneralknowledge.html

Subscribe

2/7

4/5/2016

GKandMostImportantQuestions:RRBImportantGeneralknowledgequestion2016
MostpopularGk

Reply

2016(1)
ishantChoudhary November8,2012at9:03PM
G.kmeangovtjobandgovtjobmeanlifesattlesoiheartlythanks.

2015(1)
2014(3)
2013(84)

Reply

December(4)
November(1)

HARI

November9,2012at12:13PM

October(4)

Thanks

September(6)

Reply

August(4)
July(4)

HARI

January4,2013at8:28PM

gkquestions

June(7)
May(10)
April(10)

WhichistheLongestRailwayTunnelintheworld?
Answer:GotthardBaseTunnel
Reply

March(11)
February(11)
GeneralknowledgeBitsfor
competitiveexams
BasicGKquestionsforkids

AdityaDey February15,2013at1:52AM
Wowgreatquestions....u'vealmostcoveredalltheareas....thnksaton..........

Gkquestionsandanswersforkids
LatestGkquestions2016
RRBImportantGeneralknowledge
question2016

Reply

Generalknowledgequestions
aboutIndianstates
Anonymous February21,2013at2:07PM
NowthelongestrailwayplatformisGorakhpurnotKharagpur!

RRBGeneralknowledge
questions2013
KERALAPSC.ORG|KeralaPublic
ServiceCommission

Reply
Replies
HARI

Generalknowledgequestions
aboutBuddhism
February21,2013at2:42PM

thankyouverymuchsir
Ithoughtbotharesame.GorakhpurisinUPandKharagpurisinWB

Thankyou

SpecializedAgenciesoftheU.N.O
withtheirHeadq...
Generalknowledgequestions
aboutJainism
January(12)
2012(74)

Anonymous August19,2013at9:43PM
fromwhichdate/year??howlongGorakhpurplatformis??

ShishirRai June5,2014at12:06AM
1.6km

RameezKhan February3,2016at12:07PM
NO,Its1300meters
&Kharagpurisof1074m

blogsfromchhattisgarh March21,2016at5:36PM
On 6 October 2013, Gorakhpur became the world's longest railway platform, after
inaugurationoftheremodelledGorakhpurYard,withastretchofaround1.35kilometres
(0.84mi).

Quiz

gk questions General
knowledge questions India Current
affairs states gk Dynasty General
knowledgequestionsandanswer 2013
RRB countries Famous Personality
General Awareness Previous Question
papersconfusingfactsyearaday 2012
Bank exam Indian Independence
Mughal Empire Online gk PSC
questions Computer GK sports Bank PO
Kerala PSC Postal Assistant Science
nicknames Bank Clerk Basic gk Freedom
fighter Geography gk Indian Constitution
Religionsbiologycurrent affairs today fathers
newprogrammeChemistrygkquestionsIBPS
KidsPhysics gk questionsSBI Staff Selection
Commission
Train
United
nations
organisations World astronomy bank books
olympics psc vitamin 2014 2015 current affairs
2015 winners gk questions Amendment Articles
AtmosphereAwardsBalGangadharTilakCharacters

Reply

andCreatorsCombinedstudyCompany Corporation
questions Computer questions Cricket Dadabhai
Naoroji Defence Earth Economics gk question

HARI

March4,2013at8:03PM

Railwaygkquestions

Environment Founders Grand slam History Indian


NationalCongressInformationTechnologyquestions
Institute Mars Mathematics Mountain Navik Nehru
Netaji Subhash Chandra Bose Nobel Prize

WhichistheslowesttraininIndia?
Answer:Nilgirimountaintrain
Reply

Parliament Physics RRB technical Rbi Stock


Exchange Superlatives Supreme Court Temples
Tennis Viceroy Wildlife Sanctuary about me airlines
banking terms computer shortcuts dances first
gandhinationalanthemorganistions planet president
reference residence resting place river short forms

Anonymous March16,2013at3:39PM

straitswomen

Thanksalot
Reply

Anonymous April23,2013at2:40PM

http://importantquestionsabout.blogspot.in/2012/07/rrbimportantgeneralknowledge.html

3/7

4/5/2016

GKandMostImportantQuestions:RRBImportantGeneralknowledgequestion2016
THANKS,ITISREALLYHEALPFLTOLOTSOFPEOPLE
Reply

Anonymous June16,2013at1:21PM
itisreallyhelpfulthanksalotfriend
Reply

jaanvi June19,2013at7:13PM
Sir,merarpfconstableexammeinvigilatorkesignomrsheetparnahihopayehaibutattendence
sheet aur omr sheet par mere sign aur finger stamp hai kya mere copy check hogi kya kahi
complaintkarsaktihoonjaanvifromup
Reply

Anonymous July25,2013at10:47PM
thanksalot
itisveryhelpful:)
Reply

Vagyoshrie August14,2013at9:48AM
thankyou!
Reply

sairaj August16,2013at4:15PM
IstRailwayMinisterafterindependenceJohnMathai,asperWikipedia
Reply

BasantKumarBadatiya August20,2013at8:59AM
goodcollection
thankyou
Reply

NirakarBehura August30,2013at9:24AM
thanksforthis
Reply

HARI

August31,2013at12:03PM

WhatisthemascotofIndianrailway?
Reply
Replies
RajeswarRaoAjmeera September11,2013at11:50PM
ELEPHANTWITHLAMP

HARI

September12,2013at6:20AM

BholuismascotofIndianrailway.

somnathMahato March27,2016at10:00AM
Itsnicecollection...thanks
Reply

RupeshKumar September29,2013at12:56PM
nice
Reply

Sana October22,2013at5:23PM
Thanks..............
Reply

gmashrafiashrafi October24,2013at8:23AM

http://importantquestionsabout.blogspot.in/2012/07/rrbimportantgeneralknowledge.html

4/7

4/5/2016

GKandMostImportantQuestions:RRBImportantGeneralknowledgequestion2016
haywhyhaveyounottoldaboutcurrentministersofrailway.
Buthoweverfine
Reply
Replies
jitendrajangid March6,2016at10:39AM
sureshprabhu
Reply

LaxmanKhuntia December8,2013at5:41AM
Veryimportantforme
Reply

karthikrajuthota January15,2014at9:38PM
Gorakpurwidth1.3kmkharaghpurwidth1.072kmsogorakhpurinupisthelongestplatforminthe
world.
Reply
Replies
RajeshMondal August29,2015at6:26PM
thanksfortheinformation
Reply

vinayrangapuri February4,2014at5:20PM
thanks
Reply

ShashikantSoni November27,2014at3:55PM
thanks
Reply

RakeshDalasinghray December15,2014at6:36PM
thanks
Reply

BalwantSingh April24,2015at9:57AM
QNo.12headquartersofKONKANRAILWAY
AnswerisNAVIMUMBAI
Reply
Replies
debabrattaj March28,2016at3:01PM
BelapursituatedinNaviMumbai.
Reply

Unknown November30,2015at1:33PM
Nicknowledge
Reply

AjeetKumarVerma November30,2015at1:36PM
Nicknowledge
Reply

gautam December29,2015at9:03PM
greatquestion
Reply

http://importantquestionsabout.blogspot.in/2012/07/rrbimportantgeneralknowledge.html

5/7

4/5/2016

GKandMostImportantQuestions:RRBImportantGeneralknowledgequestion2016
Unknown January14,2016at2:37PM
sirmerrbgoodsgairdmeexaimdenachahatahnu,kyayequastionayega
Reply

Mr.Singla March3,2016at7:31PM
sirrrbmeyequestionsannekechanceshai??
Reply

SibaSingh March4,2016at6:53AM
Itistheveryimportantforrailwayjob"mindit"
Reply

SibaSingh March4,2016at6:54AM
Thnx
Reply

SunilJohare March10,2016at12:43PM
Thanks
Reply

Unknown March22,2016at12:39AM
Plztellmewhoisthefatherofrailway
Inindiaandinworld...
Reply
Replies
sree March22,2016at8:05PM
GeorgeStephensonknownas"FatherofRailways"whostartedfirstpublicsteamrailway.
LordDalhousiestartedRailwayinIndia.
Reply

subbaraju March22,2016at10:55AM
thanksalot
Reply

Unknown March25,2016at7:11AM
Whichrailwayministerpresentmanytimerailbuget??
AnsLaluprasadyadav
Reply

pitambarsethi March30,2016at11:08AM
WhereistheHeadquartersofKonkanrailway?ansnavimumbai
Reply

Enteryourcomment...

Commentas:

Publish

GoogleAccount

Preview

feelfreetocomment
Insteadof"thanks"postausefulquestionthatyouknowwell,allofuswillconsideritasyourthanks
PleasereadourCommentPolicyaboutbacklinksoritwillbedeleted

http://importantquestionsabout.blogspot.in/2012/07/rrbimportantgeneralknowledge.html

6/7

4/5/2016

GKandMostImportantQuestions:RRBImportantGeneralknowledgequestion2016

Linkstothispost
CreateaLink
NewerPost

Home

OlderPost

Subscribeto:PostComments(Atom)

Topnewsesforcurrentaffairs

Google

poweredby

BoingBoingGooglereachesintocustomers'homesandbrickstheirgadgets

TimelessClassics
searchinWiki

SareesStarting@Rs.399!

FollowUs

Emailaddress...

Submit

Adsby Google
Adsby Google

GKQuizwithAnswers
CurrentGK

QuestionPaper
AnswerKey
LatestGK

QuestionPaper
2014.Simpletemplate.PoweredbyBlogger.

http://importantquestionsabout.blogspot.in/2012/07/rrbimportantgeneralknowledge.html

7/7

Related Interests