Вы находитесь на странице: 1из 3

Test de evaluare iniial

Anul colar 2015/2016


Clasa a IX- a
Partea I (60 p)
A. (20 p) Read the text below. Are the sentences 1- 5 Right (A) or Wrong(B)? If there is not
enough information to answer Right (A) or Wrong(B), choose Doesnt say (C).
The common meals in Britain are breakfast, lunch, tea, and supper. Traditionally, breakfast is a
bigger meal than on the continent, but during the week, when everybody works, there is no time for a
rich breakfast, just for a cup of coffee or tea, a piece of toast or a bowl of cereal. On Sundays breakfast
consists of half a grapefruit or orange juice, porridge, bacon and eggs and toast and marmalade, if you
are very hungry.
On a weekday, lunch is not a big meal. The people who work eat sandwiches, or a salad, and
some fruit or yoghurt. If you want a hot meal, you can go to the canteens.
Sunday lunch is the main meal of the week. Now you can eat roast beef or chicken, accompanied
by potatoes and one or two vegetables. Dessert can be anything: ice- cream, apple- pie or a hot pudding.
The traditional practice of afternoon tea, consisting of tea, sandwiches, cakes and biscuits is not
so frequent nowadays, as people dont have time.
The evening meal is the meal for all the family. Dinner takes place early in the evening, around
six oclock when all the members of the family come home from work or school. This is a hot meal,
usually with meat or vegetables.
Supper is usually later, or out at a restaurant.
1. During the week the British eat a lot in the evening.
A. Right
B. Wrong
C. Doesnt say
2. On Mondays breakfast is very rich.
A. Right
B. Wrong
C. Doesnt say
3. On Sundays lunch is the most important meal.
A. Right
B. Wrong
C. Doesnt say
4. In the evening guests are expected at dinner.
A. Right
B. Wrong
C. Doesnt say
5. One can have supper either at home or in a restaurant.
A. Right
B. Wrong
C. Doesnt say
B. (20 p) Circle the correct variant A, B, C or D.
1. My parents decided .. to Greece on holiday.
A. to go
B. for going C going
D. go
2. You cant an omelette without breaking eggs.
A. making
B. to make
C. make
D. made
3. My family has lived in this town . fifteen years.
A. since
B. already
C. for D. before
4. There isnt .. sugar left. Could you buy some?
A. many
B. much
C. a little
D. some
5. I havent spoken to .. today. Not one person!
A. nobody
B. somebody C. anybody D. everybody
6. Ive left my pen at home. Can I borrow ?
A. yours
B. you
C. your
D. yourself
7. It wasnt easy, but we . to fix the car in the end.
A. could
B. can
C. are able
D. managed

8. I was . a bath when someone knocked at the door.


A. making
B. having
C. doing
D. liking
9. Are you in music?
A. interest
B. interesting
C. interested D. interests
10. Can you come to my party? Its 23 September.
A. in B. at C. on D. with
C. (20 p) Put the verbs in brackets into the correct tense.
1. I cant go out tonight. I (play) .. tennis with a friend.
2. Where (you/go) ..for your holidays last year?
3. When I arrived at school, they (practise) .. . for two hours.
4. I know the show is boring, but we cant leave until it (finish)
5. I want a new bike, but I (not save) .. enough money yet.
Partea a II -a (30 p)
Write a letter to your pen friend inviting him/ her to your birthday party.
Write your letter in 60 80 words.

TEST DE EVALUARE INIIAL


BAREM DE EVALUARE I NOTARE
Partea I
A. 5 sentences x 4p = 20 p
1B; 2B; 3A; 4C; 5A
B. 10 sentences x 2 p = 20 p
1A; 2C; 3C; 4B; 5C; 6A; 7D; 8B; 9C; 10C.
C. 5 sentences x 4 p = 20 p
1. am playing
2. did you go
3. had been practicing
4. finishes/ has finished
5. havent saved

Partea a II- a

4 p for appropriately beginning and ending the letter


-

2p for the beginning Dear + the friends name

2p for the ending Best wishes/ Love/ Lots of love/ Yours +the senders name

6p for correct grammar structures and connectors;

5p for the use of appropriate vocabulary;

10p for covering the aspects demanded by the task;

10p for a balanced structure (greeting, introduction, content, conclusion)

2p for the general impression.