You are on page 1of 5

5/29/2016

CCNATrainingCCNAHotspot

CCNA Hotspot
February10th,2011

Gotocomments

HereyouwillfindanswerstoCCNAhotspotQuestions
HotspotRoutingQuestion

Question1:
IftherouterR1hasapacketwithadestinationaddress192.168.1.255,whatdescribestheoperationofthe
network?
AR1willforwardthepacketoutallinterfaces
BR1willdropthispacketbecauseitisnotavalidIPaddress
CAsR1forwardstheframecontainingthispacket,SwAwilladd192.168.1.255toitsMACtable
DR1willencapsulatethepacketinaframewithadestinationMACaddressofFFFFFFFFFFFF
EAsR1forwardstheframecontainingthispacket,SwAwillforwardittithedeviceassignedtheIPaddressof
192.168.1.255

http://www.9tut.com/ccnahotspotquestions

1/5

5/29/2016

CCNATrainingCCNAHotspot

Answer:B
Question2:
Usersonthe192.168.1.0/24networkmustaccessfileslocatedontheServer1.Whatroutecouldbe
configuredonrouterR1forfilerequeststoreachtheserver?
Aiproute0.0.0.00.0.0.0s0/0/0
Biproute0.0.0.00.0.0.0209.165.200.226
Ciproute209.165.200.0255.255.255.0192.168.1.250
Diproute192.168.1.0255.255.255.0209.165.100.250

Answer:A
Quetion3:
WhenapacketissentfromHost1toServer1,inhowmanydifferentframeswillthepacketbeencapsulatedas
itissentacrosstheinternetwork?
A0
B1
C2
D3
E4

Answer:CorD(dependingonyourunderstand,pleasereadthecommentstounderstandwhy)
Question4:
WhatmustbeconfiguredonthenetworkinorderforusersontheInternettoviewwebpageslocatedonWeb
Server2?
AOnrouterR2,configureadefaultstaticroutetothe192.168.1.0network
BOnrouterr2,configureDNStoresolvetheURLassignedtoWebServer2tothe192.168.1.10address
COnrouterR1,configureNATtotranslateanaddressonthe209.165.100.0/24networkto192.168.1.10
DOnrouterR1,configureDHCPtoassignaregisteredIPaddressonthe209.165.100.0/24networktoWeb
Server2

Answer:C
Question5:
Therouteraddress192.168.1.250isthedefaultgatewayforboththeWebServer2andHost1.Whatisthe
correctsubnetmaskforthisnetwork?
A255.255.255.0
B255.255.255.192
C255.255.255.250
D255.255.255.252

Answer:A

Hotspot Framerelay Question


http://www.9tut.com/ccnahotspotquestions

2/5

5/29/2016

CCNATrainingCCNAHotspot

(Intheolddays,thisquestionwasamultichoicequestionbutCiscoupgradeditintoalabsimquestion.
http://www.9tut.com/ccnahotspotquestions

3/5

5/29/2016

CCNATrainingCCNAHotspot

Therefore,insteadoflistingalltheconfigurationasabove,youhavetotypeshowframerelay
mapandshowrunningconfigtogetitsconfiguration)
Note:IfyouarenotsureaboutFrameRelay,pleasereadmyFrameRelaytutorial.
Question1:
WhatdestinationLayer2addresswillbeusedintheframeheadercontainingapacketforhost172.30.0.4?
A704
B196
C702
D344

Answer:C
Question2:
AstaticmaptotheSAMERlocationisrequired.Whichcommandshouldbeusedtocreatethismap?
Aframerelaymapip172.30.0.3704broadcast
Bframerelaymapip172.30.0.3196broadcast
Cframerelaymapip172.30.0.3702broadcast
Dframerelaymapip172.30.0.3344broadcast

Answer:B
Question3:
WhichconnectionusesthedefaultencapsulationforserialinterfacesonCiscorouters?
ATheserialconnectiontotheMidEastbranchoffice
BTheserialconnectiontotheDeepSouthbranchoffice
CTheserialconnectiontotheNorthCentralbranchoffice
DTheserialconnectiontotheMultinationalCore

Answer:A
Question4:
Ifrequired,whatpasswordshouldbeconfiguredontherouterintheMidEastbranchofficetoallowaconnection
tobeestablishedwiththeDubairouter?
ANopasswordisrequired
BEnable
CScr
DTelnet
EConsole

Answer:AorD(becausemaybethereare2versionsofthisquestion,dependingontheoutputofshow
runningconfigcommand,pleasereadtheexplanationbelow)
Explanation
Thisquestionisnotclearforalongtimebutnowmaybethetrickwassolved.WhatCiscowantstoaskisthe
http://www.9tut.com/ccnahotspotquestions

4/5

5/29/2016

CCNATrainingCCNAHotspot

wordusedaspassword,notthetypeofconnection,sointheexamyoumightseesomestrangewordsfor
answerslikeEn8ble,T1net,C0nsole.Allyouhavetodoistousethecommandshowrunningconfigas
wx4mentionedbelowtofindtheanswer.
wx4commented:
Q4:ifpasswordrequiredwhich?
inmyexampleitwasconnectiontoNorth!
Howtofigureoutwhichpwisrequired?
#showrunningconfig
1.checktheinterfacetotherouteryouneedconnectionto.Ifthereispppauthenticationyouneeda
password!
2.youwillfindthepasswordonthetopofyourrunningconfigoutput
checkthearea:
usernameNorthpasswordc0nsole
usernamexxxxxyyyyy
username
inmycaseitwasc0nsole,inyourcaseitcanbenopasswordneededoradifferentpassword.
Ifyouarestillnotclear,pleasereadantonscomment:
AbigquestionInoticedherewasabouttheFRLabregardingthepassword.Youhavetoperformashow
runningconfigandlookforUSERNAMEandPASSWORD.
i.e.
usernameSouth_Routerpasswordc0nsol3
usernameNorth_Routerpasswordt31net
ObviouslythishastobeenPPPencapsulation,ifaskedforaposiblepasswordforSOUTH_ROUTERyoupick
c0nsol3,andforNORTH_ROUTERyoupickt31net.IfyourerunningHDLC,iwouldpicknopasswordis
required.

http://www.9tut.com/ccnahotspotquestions

5/5