You are on page 1of 14

Ghidul depunerii dosarului online pentru Programul PFP

1. Accesaţi pagina oficială a programului Professional Fellows : http://professionalfellows.americancouncils.org/

Notă! PFP (Professional Fellows Program) este noua denumire a Programului LFP (Legislative Fellows Program)

2. Accesaţi secțiunea APPLY NOW unde găsiți link-ul formularului de aplicare online https://ais.americancouncils.org/pfp şi creaţi un profil nou în boxa CREATE NEW ACCOUNT:

3.

După crearea profilului o să vă apară următoarea pagină: https://ais.americancouncils.org/cgi-bin/WebObjects/AIR.woa/wo/0.2.1.0.27.3.1.4.5.3.1

4.

La email-ul introdus o să primiţi un link de validare a informaţiei:

5. La confirmarea informaţiei şi la accesarea link-ului din email, o să vă apară următoarea pagină, unde veţi accesa opțiunea GET STARTED:

6. După ce ați accesat opțiunea GET STARTED, o să vă apară următoarea fereastră:

Din lista de formulare prezentate, alegeţi formularul Professional Fellows Program – Legislative Fellows (primul din listă), prin accesarea butonului “START”. 7. Urmează aplicarea propriu-zisă.

Prima secţiune reprezintă informaţiile despre program şi criteriile de eligibilitate.

8. Pasul 2 reprezintă informaţii despre procedura de aplicare şi termenul limită de prezentare a dosarului

9. Secţiunea următoare este certificarea eligibilităţii:

Notă! Punctele cu ”*” sunt obligatoriu a fi completate.

10. În secţiunea 4 vor fi expuse datele biografice personale

11. În secţiunea 5 veţi introduce informaţia a 2 persoane care vor putea să scrie o scrisoare de recomandare pentru Dvs:

Procesul de a obţine scrisoarea de recomandare este următorul: - scrieţi prenumele, patronimicul şi numele de familie al persoanei care ”vă recomandă” - email-ul persoanei respective - apăsaţi butonul de salvare a informaţiei ”Save Changes” din partea de jos a paginii

La salvarea informaţiei o să apară butonul “Request Recommendation” sub numele fiecărei persoane. Apăsaţi butonul pentru a trimite un link de notificare persoanei care va îndeplini recomandarea:

IMPORTANT! Trebuie să trimiteți o ”cerere de recomandare” (“Request Recommendation”) ambelor persoane, la fel verificaţi daca aceştia au primit email-ul de notificare şi dacă au nevoie de asistenţă pentru a le completa. Dacă ei au nevoie de ajutor, atunci pot să contacteze coordonatorul de program pentru asistenţă. La fel, aplicarea se consideră finisată atunci când aveţi ambele recomandări finisate, acestea o să fie vizibile în aplicare sub formă de link.

12. În cea de-a 6a secţiune veţi indica informaţia despre experienţa Dvs profesională.

13. În cea de-a 7a secţiune veţi indica participarea Dvs la conferinţe, training-uri, seminare, workshop-uri legate de domeniul respectiv (maximum 10):

14. În cea de-a 8a secţiune, veţi indica informaţia despre limbile strănie vorbite şi nivelul lor de cunoaştere.

15. În cea de-a a secţiune, veţi indica experienţa Dvs internaţională, şi anume, dacă aţi mai fost în SUA, dacă aţi mai participat la vreun program finanţat de guvernul SUA etc.

16. În cea de-a 10a secţiune, veţi indica informaţii despre Dvs care vor facilita procesul de a vă găsi o gazdă în SUA şi pentru a vă cunoaşte mai bine:

17. În secţiunile 11, 12 şi 13 va trebui să scrieţi 3 esee în baza tematicilor indicate în formularul de aplicare

18. În secţiunea a 14a, veţi încărca o copie scanată a paşaportului Dvs internaţional, a unei poze 5x5 şi copia buletinului de identitate

19. În secţiunea a 15-a, va trebui să încărcaţi 3 poze care vă reprezintă în timpul liber cu o scurtă descriere a fiecăreia

20. În secţiunea a 16a va trebui să încărcaţi şi alte materiale suplimentare precum: - descărcaţi formularele cu privire la politica de confidențialitateși termenii de acceptare a condiţiilor, semnaţi şi apoi le încărcaţi înapoi; - scanaţi toate diplomele de absolvire de la toate instituţiile superioare ; - CV-ul personal în limba engleză; - certificatul examenului TOEFL, în cazul în care îl aveţi deja trecut ș.a.

21. Secţiunea a 17a este destinată doar aplicanţilor din Ucraina. Dvs o omiteţi şi treceţi la următoarea secţiune.

22. Secţiunea a 18a este pentru a verifica întreagul dosar şi pentru a vedea corectitudinea informaţiei introduse. În cazul în care aţi depistat greşeli, puteţi să vă întoarceţi înapoi şi să le corectaţi. Cînd aţi terminat cu verificarea şi schimbările informațiilor introduse, atunci aplicarea este gata pentru a fi prezentată prin apasarea butonului «Submit your Application»

Daniela Munca-Aftenev
Open World/PFP Program Coordinator American Councils for International Education in Moldova Kogalniceanu 76 St. Chisinau, MD – 2009 Republic of Moldova Tel: (373 22) 225-860 Fax: (373 22) 234 -873 Email: daniela@americancouncils.md http://www.americancouncils.md/lfp