You are on page 1of 1

Gmentzy Edurd: Tkr Nha, ott a tkr eltt, gy rzem minden rendben van.

Kicsit spadtnak tnk taln, De majd sszeszedem magam. Mosolyt keresek, felragasztom. Terljn szt az arcomon. Egyenes gerinc, nem knny m! De mskpp nem folytathatom. Nem adom meg magam, nem lehet! Hs vagyok, mint a filmeken. Csak a szemem, csak attl flek! Oda ne nzzen senki sem! Nyiss ajtt! Tetovlt mosolyod mg bjsz, S hogy ne ismerjen senki rd, Kifested magad az lmaiddal. Lelked mlyn res szobd Magnyt hordozod riadtan. Ahogy a fk az alkonyatban, Tnnl el lthatatlanul. Nem hiszel nekem, de rd tallok! Kimondva, kimondatlanul, Szavaim rthetv vlnak, Lesznek mondatok, verssorok. - Suttogok neked, s ha halland Nyiss ajtt! - n kopogtatok. Vers Neked Ha szlnl, hogyha mondand! n rd hajolnk, mint a nd a t vizre, csendesen. Hagynm, hogy ringatzz velem. Ha nem beszlsz, mert nem lehet. Csak kldjl brmilyen jelet! Elg egy apr mozdulat, s n tallok hozzd utat! - Mert megszerezlek brhogyan! A porba rajzolom magam.

Amerre jrsz, amerre lpsz. - Ha nem akarsz is hozzm rsz. A haverom meg n Foszlik az j, mint rossz kabt. Mindenki leissza magt. Csoszog a jrda s imbolyog, Tntorg villanyoszlopok Jnnek az utca kzepn, Megynk... a haverom meg n. Mr nem tudom... mi ez? Hol vagyok? Eldobott srs dobozok Roppannak lpteink alatt, Tmasztunk ajtkat, falat, Nekidlnk a nagyvilgnak. - Kit rdekel! rm? Vagy bnat? Csak tncolunk... mi s a vros. A minden, a semmivel hatros, Tudjuk jl... csak nhny percre, Engedd hinni, hogy ms is lehetne.
Valamikor a vilg Valamikor a vilg Olyan csendes mint a t. Amikor a szl se rezzen, Bks, nyugalmat ad. Lbujjhegyen jn az j, Nagykabtjn csillagok. Zsebbe minden belefr, Boldog, s boldogtalanok. Akinek csak szve van, Odabjik egy kicsit. tfzott nappalok utn, Holddal takarzni itt.