You are on page 1of 2

Propostes dactivitats | Mnica Badia Cantarero Enric Queralt Cat

6. Escrivim un conte curt.


Descripci general: Quan escrivim un text, normalment, lanem revisant mentre lescrivim i tamb quan lhem acabat, abans de donar-lo per bo. Aquest propsit de lectura, llegir per revisar un text escrit, cal treballar-lo donant-li la motivaci necessria: si els textos sescriuen noms per anar a la carpeta ser difcil que trobin sentit a la necessitat dacostumar-se a fer-ho. En canvi, si els proposem descriurels per penjar-los en un web, la cosa canviar, i molt. El web Una mar de contes est farcit de contes infantils de tot tipus, i s un bon recurs per llegir. 60 minuts. Gaudir amb la lectura de contes. Planificar lescriptura dun conte. Aprendre a llegir per revisar lesborrany del conte. Presenta a linfant el web Una mar de contes: http://www.totcontes.com/ Deixa que lexplori lliurement, quins apartats t, quins contes hi ha. Desprs de compartir la lectura dalgun, li pots proposar si li agradaria escriuren un ell, amb la teva ajuda, s clar. Cliqueu la pestanya envians un conte i sobrir un formulari. Seria bo que primer lescrivs en un document en Word, per tal de poder-lo revisar. La seqncia podria ser la segent:

Durada aproximada: Objectius didctics:

Desenvolupament:

Pensar i seleccionar els personatges del conte, el lloc on se situar lacci i els temps: en quina poca i quina durada tindr el conte (p. ex.: passar tot en un dia). Pensar i concretar quin problema (o fet) desencadenar el nus del relat. Escollir una frmula dinici i dacabament . Podeu consultar-ne a: http://bibliopoemes.blogspot.com/2010/11/formules-dinici-dels-contes-formulasde.html http://acontarcontes.wikispaces.com/Frmules+dacabament+dels+contes Planifiqueu les tres parts del conte: el plantejament, el nus i el desenlla. Qu passar a cadascuna. Redactar lesborrany i revisar-ne les propietats textuals: Ladequaci: es veu clarament que es tracta dun conte? La coherncia: cada part del conte comena i acaba? Cont tot el que heu previst? Les idees estan ordenades? La cohesi: Les frases sn completes? Estan ben relacionades, les unes amb les altres? La correcci: si el lxic s adequat i precs, si les errades ortogrfiques sn proporcionals a ledat de lalumne.

51

Orientacions dintervenci:

Escriure s una activitat complicada, tingues-ho present tothora. Un bon relat no s qesti dimaginaci sin que s qesti, sobretot, de conixer i saber seguir un procs ordenat de treball. Per tant, caldria que tu lajudessis i, alhora, li fessis de guia. Ordinador amb connexi a internet. Es pot fer un recull amb els contes que hagin escrit els infants, editar-los, imprimir-los, enquadernar-los i lliurar-lo a la biblioteca de lescola.

Materials: Aneu ms enll...

52