Вы находитесь на странице: 1из 43

SAP EXAM C_BOWI_30

AP Certified Application Associate BusinessObjects Web Intelligence XI 3.x

Total Questions:

139

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

Question: 1.
You are working with a previously saved document and you have deleted a logical operator. Which two methods can you use to recover the logical operator? (Choose two.) A. Rebuild the filters. B. Click the Undo button in the Query panel. C. From the Tools menu, select Recover Operator. D. Close the Query panel without executing and then open the query.

Answer: AD

Question: 2.
Which option can you use to convert a table block into a chart in Web Intelligence Rich Client? A. Right-click the table block and select "Turn To" B. Click Format > Charts and select "Convert to Chart" C. Right-click the table block and select "Convert to Chart" D. Click Tools > Charts and select "Change Table to Chart"

Answer: A

Question: 3.
Which method should you use to group query filters together to form one AND statement? A. Drag the queries together B. Drag the query filters to the Group panel C. Select the filters, right-click and select Group D. Select the filters, then click the Group Filters button on the toolbar

Answer: A

Question: 4.
Where is a Web Intelligence variable stored?

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

A. In the cell B. In the document C. In the Metadata Cube D. In the Central Management Server (CMS)

Answer: B

Question: 5.
Which two break properties can you use when setting Break Priority? (Choose two.) A. Order Breaks B. Vertical Breaks C. Crosstab Breaks D. Horizontal Breaks

Answer: BD

Question: 6.
You are creating a report to summarize the number of cars sold by region. Which object should you use to aggregate the number of cars sold? A. Sum B. Detail C. Measure D. Dimension

Answer: C

Question: 7.
Which three calculations can you use in a measure object in Web Intelligence? (Choose three.) A. Min B. Max C. Count D. Count All

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

Answer: ABC

Question: 8.
Which two panels can you use to purge data from a BusinessObjects Web Intelligence XI 3.0 document (WID)? (Choose two.) A. Query B. Report C. Active X D. Slice and Dice

Answer: AB

Question: 9.
Which three elements are parts of a query filter? (Choose three.) A. Class B. Object C. Operator D. Operand

Answer: BCD

Question: 10.
Which object types can you merge when using Multi Queries in a Web Intelligence document (WID)? A. Dimension - Detail B. Measure - Measure C. Dimension - Measure D. Dimension - Dimension

Answer: D

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

Question: 11.
Which tab should you use to change the page orientation of a report? A. Click File > Page Setup and select "Page Orientation" B. In InfoView Preferences, change the default page orientation C. Select the report tab; in Report Manager, select the "Properties" tab and select the "Page Orientation" D. Select the report page; in Report Manager, select the "Properties" tab and select the "Page Orientation"

Answer: D

Question: 12.
Which message appears when you select "Use query drill" while Scope of Analysis is set in a BusinessObjects Web Intelligence XI 3.0 report? A. The Scope of Analysis is empty. B. The Scope of Analysis is not empty. C. The query drill mode option is enabled. D. The query drill mode option is not enabled.

Answer: B

Question: 13.
Which three types of local data files can you use to create a BusinessObjects Web Intelligence XI 3.0 document (WID)? (Choose three.) A. TXT B. XML C. CSV D. XLS

Answer: ACD

Question: 14.

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

Which two operators are available when using wildcards in a query filter? (Choose two.) A. LIKE B. Matches Pattern C. Not equals Pattern D. Different from Pattern

Answer: BD

Question: 15.
What happens when you drop a dimension into a blank part of a report that contains two blocks, without the ALT key selected? A. A new block is created. B. A new section is created. C. An error message is displayed. D. The currently selected cell is displayed.

Answer: B

Question: 16.
Which two options should you take before you finish creating a variable in Web Intelligence? (Choose two.) A. Save B. Parse C. Export D. Validate

Answer: AD

Question: 17.
Which panel should you use to view a Document Summary of a BusinessObjects Web Intelligence XI 3.0 document (WID)? A. Advanced B. Query C. Active X
For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

D. Interactive

Answer: D

Question: 18.
Which two statements are true about the AND operator? (Choose two.) A. Used when any condition is met by two filters B. Used when all conditions are met by two filters C. Used when all conditions are met by more than two filters D. Used when only one condition is met by any of the filters

Answer: BC

Question: 19.
Your document displays all data in black. Which dialog box should you use to configure the colors of your document data? A. Document Palette B. Document Formats C. Display Preferences D. Data Tracking Options Answer: D

Question: 20.
Which three options are valid Page Layout Options in the Properties tab of a document? (Choose three.) A. Top margin B. Left margin C. Page orientation D. Background color E. Visited hyperlink colors

Answer: ABC

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

Question: 21.
Which three layout options can you use when creating sections in a report? (Choose three.) A. Relative Position B. Start on New Page C. Keep Blocks Together D. Avoid Page Break in Section

Answer: ABD

Question: 22.
Which three can you use to start the Web Intelligence Rich Client from? (Choose three.) A. InfoView B. Command Line C. Start > All Programs D. Central Management Console

Answer: ABC

Question: 23.
Which method can you use to build a custom sort? A. Right-click the table, select "Custom Sort" B. Right-click the table, select "Sort" and select "Custom Sort" C. Select a column; on the toolbar, click the "Custom Sort" button D. Select a column; on the toolbar, click the "Apply Sort" button and select "Custom Sort"

Answer: D

Question: 24.
Which three options are default page number cells? (Choose three.)

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

A. Page Number B. Total Number of Pages C. Page Number / Total Pages D. Total Number of Pages in Section

Answer: ABC

Question: 25.
Which three are drill options? (Choose three.) A. Hide drill toolbar B. Show drill filters C. Prompt if drill requires additional data D. Synchronize drill on report blocks

Answer: ACD

Question: 26.
How many blocks can you create in a Web Intelligence document (WID)? A. 1 B. 2 C. 4 D. 8 E. Unlimited

Answer: E

Question: 27.
Where can you set the default universe when using Web Intelligence within InfoView? A. Query Panel B. Report Panel C. InfoView Options D. InfoView Preferences

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

Answer: D

Question: 28.
Where do you set the "Optional prompt" option in Web Intelligence Rich Client? A. Query Panel B. Prompts Panel C. Slice and Dice Panel D. Document Properties

Answer: A

Question: 29.
Which two statements are correct about hierarchies in Web Intelligence? (Choose two.) A. They can be created using the Query panel. B. They can be created in the Scope of Analysis panel. C. They can be chosen using a custom Scope of Analysis. D. They are used to define the drill path in the Scope of Analysis.

Answer: CD

Question: 30.
Which two Web Intelligence Rich Client authentication methods enable you to export Web Intelligence documents (WID) to the Central Management Server (CMS)? (Choose two.) A. LTM B. LDAP C. Offline D. Enterprise E. Standalone

Answer: BD

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

10

Question: 31.
What is the default behavior when creating a report from two queries from the same universe? A. Result produces two table blocks. B. Dimension objects are automatically merged. C. Results are shown on two different report tabs. D. Dimension objects are not automatically merged.

Answer: B

Question: 32.
You create a document with data from multiple data providers. Which two tasks can you perform to include all data from all providers in the same report block? (Choose two.) A. Synchronize the data providers. B. Manually merge all dimensions. C. Synchronize the data providers SQL. D. Manually merge the parent dimensions.

Answer: AB

Question: 33.
Which method should you use to activate "Interactive Viewing"? A. Preferences in Web Intelligence B. Preferences in InfoView C. In the Document Properties D. In the Report Properties

Answer: B

Question: 34.

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

11

Which method can you use to change the object qualification of an object within Web Intelligence Rich Client? A. In the Query panel, select the qualification. B. In the Document Properties, select the qualification. C. In Query View, right-click and select the qualification. D. Select the object, right-click and select the qualification.

Answer: A

Question: 35.
Where are formulas stored when created in Web Intelligence? A. In the universe B. On the report page C. In the Central Management Server (CMS) database D. In the metadata of the Cube

Answer: B

Question: 36.
Which three object types can you use in a Web Intelligence universe query? (Choose three.) A. Class B. Detail C. Measure D. Dimension E. User Defined

Answer: BCD

Question: 37.
What is the maximum number of sub-alerts that an alerter can contain? A. 1 B. 8 C. 16
For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

12

D. 32

Answer: B

Question: 38.
Which two options can you change when using Quick Display Mode? (Choose two.) A. Limit Query Results B. Sample Query Results C. Vertical Records Per Page D. Horizontal Records Per Page

Answer: CD

Question: 39.
Which three methods can you use to apply a section in the Web Intelligence Rich Client? (Choose three.) A. Click the "Set Master" button in the toolbar. B. Drag the column to be sectioned outside the block. C. Select the column; select Reporting Menu Option and then select "Set As Section". D. Right-click the column on which you want to create a section. From the drop-down menu, select "Set As Section".

Answer: BCD

Question: 40.
Which two options are valid options when you save a Web Intelligence document (WID) in the Web Intelligence Rich Client? (Choose two.) A. Save As B. Save As FTP C. Save Query As D. Save to My Computer As

Answer: AD

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

13

Question: 41.
Which two locations can you use to set the drill options? (Choose two.) A. Report Properties B. Query Panel Properties C. Preferences in InfoView D. Scope of Analysis Properties E. Tools/Options in Web Intelligence Rich Client

Answer: CE

Question: 42.
Which three rules apply when you manually synchronize queries? (Choose three.) A. Dimension value formats must be the same. B. Dimensions with different names can be merged. C. Dimensions with different data types can be merged. D. Dimensions from multiple data sources can be merged.

Answer: ABD

Question: 43.
Where should you configure the regional settings of a Web Intelligence document (WID) within InfoView? A. Local Settings B. Browser Preferences C. User Machine Settings D. InfoView Preferences

Answer: D

Question: 44.

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

14

Which two settings can you configure for the Sample option in the Properties tab of the Web Intelligence Query panel? (Choose two.) A. You can enable the "Fixed" option. B. You can set the "Max retrieval time". C. You can set the "Max rows retrieved". D. You can specify a "Sample Result" set. Answer: AD

Question: 45.
Which two personal folders are available by default to Web Intelligence users? (Choose two.) A. Inbox B. My Favorites C. My Documents D. Personal Documents

Answer: AB

Question: 46.
Which two are benefits of using breaks? (Choose two.) A. Creates a navigation map B. Makes the table block easier to read C. Splits the block into smaller table blocks D. Enables the use of subtotals in one block

Answer: BD

Question: 47.
Which method should you use to see report filters? A. Right-click the report and select "Show Filter Pane" B. On the toolbar, click the "Show/Hide Filter Pane" button C. In the Filters panel, enable the "Show Report Filters" option D. In InfoView Preferences, enable the "Show Report Filters" option
For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

15

Answer: B

Question: 48.
Which two methods can you use to define document properties? (Choose two.) A. Click the report tab, select "Document Properties" and enter the required information. B. Right-click the report tab, select "Document Properties" and enter the required information. C. Right-click a blank space on the report page, select "Document Properties" and enter the required information. D. In the Properties tab of the Report Manager, select "Document Properties" and enter the required information.

Answer: BC

Question: 49.
Which three statements are true about alerters? (Choose three.) A. You can apply alerters to charts. B. You can apply multiple alerters to one block. C. You can apply the same alerter to multiple blocks. D. You can control the order in which alerters are applied.

Answer: BCD

Question: 50.
Which three are prerequisites for combining data from multiple data providers? (Choose three.) A. There are two or more queries in your document. B. Both data providers must have the same dimension values. C. Data values from each linked dimension must have a common format. D. Object name from different universes in both data providers must be the same.

Answer: ABC

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

16

Question: 51.
Which method should you use to store a Web Intelligence Rich Client document in an enterprise secured location? A. Save the document to the Enterprise directories. B. Save the document to the Enterprise documents. C. Export the document to the Central Management Server (CMS). D. Export the document to the Central Configuration Manager (CCM).

Answer: C

Question: 52.
You try to select a number of data objects from the Data tab to drag into a report, but some of them are grayed out and in italics. Which statement explains this behavior? A. Some of the selected objects are restricted. B. Some of the selected objects are not synchronized. C. Some of the selected objects have different data formats. D. Some of the selected objects do not have different data types.

Answer: B

Question: 53.
Which sort option should you use to add Temporary Values? A. Ascending B. Descending C. Custom Sort D. Adaptive Sort

Answer: C

Question: 54.

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

17

Which two statements are correct about saving documents? (Choose two.) A. They are stored in folders. B. They are stored in categories. C. They can be assigned to a folder. D. They can be assigned to a category.

Answer: AD

Question: 55.
Which three features can you use in Interactive View mode of BusinessObjects Web Intelligence XI 3.0? (Choose three.) A. Sort B. Filters C. Format Cell D. Merge Dimensions

Answer: ABC

Question: 56.
Which two statements are true about Page Layout of a report? (Choose two.) A. It displays the definition of the block. B. It displays the report page by default. C. It defines what the report will look like when printed. D. It defines what the report will look like in PDF mode.

Answer: CD

Question: 57.
Which two methods can you use to aggregate measures at the section level in BusinessObjects Web Intelligence XI 3.0? (Choose two.) A. Drag the measure from the Data tab into the section header. B. Copy the measure from the Data tab into the section header. C. While pressing the ALT key, drag the measure from the table to the section header.
For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

18

D. While pressing the CTRL key, drag the measure from the table to the section header.

Answer: AD

Question: 58.
Which two methods can you use to apply report filters to a BusinessObjects Web Intelligence XI 3.0 document (WID)? (Choose two.) A. Block B. Global C. Custom D. Dynamic

Answer: AB

Question: 59.
Which statement is a benefit of using a Web Intelligence formula? A. The formula can be reused in a document from the Data tab. B. The formula can be reused to create a variable. C. The formula can be saved into a new function. D. The formula can be saved and reused in a measure object.

Answer: B

Question: 60.
Which method should you use to view alerts in a report? A. Open "Query View" B. Click Tools > Alerters and select "View Alerters" C. Right-click anywhere in the report, select "Alerters" D. Select a block; on the toolbar, click the "Alerters" button

Answer: D

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

19

Question: 61.
Which BusinessObjects Enterprise tool supports Offline Mode logins? A. InfoView B. Java Panel C. Interactive Panel D. Web Intelligence Rich Client

Answer: D

Question: 62.
Which method should you use to force each section of a report to start on a new page? A. Select the section, Press CTRL-Enter. B. Right-click the section, select "Start Section on New Page". C. Select the section; in the Properties tab, check "Start on New Page". D. Select the section; click Report > Section and select "Start on New Page".

Answer: C

Question: 63.
Which Report Manager tab should you use to add a free-standing cell to a BusinessObjects Web Intelligence XI 3.0 document (WID)? A. Map B. Data C. Template D. Properties

Answer: C

Question: 64.
Which three options are Web Intelligence drill mode options? (Choose three.)

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

20

A. Drill By B. Drill Up C. Drill Down D. Drill Through

Answer: ABC

Question: 65.
Which method should you use to activate data tracking? A. Select the "Track" button on the toolbar. B. In the Query panel, enable "Keep History". C. In the InfoView Preferences, enable "Track Data Changes". D. Right-click the column in the report and select "Activate Data Tracking".

Answer: A

Question: 66.
Where can you set the priority options for saving a Web Intelligence document (WID) to Microsoft Excel? A. Web Intelligence B. InfoView Preferences C. Microsoft Excel File Options D. Web Intelligence Rich Client

Answer: B

Question: 67.
You have created a BusinessObjects Web Intelligence XI 3.0 document (WID) within InfoView that has a single table block on a single report page. Where will a new object be displayed when you add it to the query? A. In a block B. In a new report C. In Query Panel D. In Report Manager
For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

21

E. In a new report page

Answer: D

Question: 68.
Which three data sources can you synchronize in a Web Intelligence XI 3.0 document (WID)? (Choose three.) A. Personal data files B. Stored procedure data source C. Queries from the same universe D. Queries from different universes

Answer: ACD

Question: 69.
Which scenarios should you use breaks for? (Choose two.) A. Generating subtotals in one table block B. Breaking the table into multiple table blocks C. Grouping repeated values in one table block D. Generating running sum in multiple table blocks Answer: AC

Question: 70.
Which tool do you use to edit merged objects in BusinessObjects Web Intelligence XI 3.0? A. The Data tab of the Document Properties B. The Edit Dimensions button on the Reporting toolbar C. The Merge Dimensions button on the Reporting toolbar D. The Object Properties in the Data tab of the Report Manager

Answer: C

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

22

Question: 71.
Which two data sources can you directly access from a Web Intelligence document (WID) using the Web Intelligence Rich Client? (Choose two.) A. Universe B. Text File C. Web Service D. OLAP Cube

Answer: AB

Question: 72.
Which four authentication methods are available for Web intelligence Rich Client? (Choose four.) A. AD B. NT C. LDAP D. Vintella E. Kerberos F. Enterprise

Answer: ABCF

Question: 73.
Which is a benefit of using query drill? A. Data is pre-fetched and stored for all levels prior to drill. B. Data is pre-formatted and stored for all levels prior to drill. C. Dedicated SQL statements are generated for each drill. D. Levels you can drill through are based on your security profile.

Answer: C

Question: 74.

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

23

Which method can you use to hide data using an alerter? A. Build an alerter that removes the column. B. Build an alerter that applies a formula that changes the block value. C. Build an alerter with a formula that changes the font color to the background color. D. Click anywhere in the document. On the toolbar, click the "Data" button and select "Hide Data".

Answer: C

Question: 75.
Which three objects represent qualifications from a local data provider? (Choose three.) A. BLOB B. DATE C. TEXT D. NUMBER

Answer: BCD

Question: 76.
Which Report Manager tab should you use to change report formatting? A. Map B. Data C. Properties D. Templates

Answer: C

Question: 77.
Which four Report Elements can you select from the Templates tab of Web Intelligence? (Choose four.) A. Data B. Report C. Tables D. Charts
For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

24

E. Free-standing cells

Answer: BCDE

Question: 78.
Which reporting tool should you use to create a Web Intelligence document (WID) directly from an Excel data source? A. Crystal Reports B. Desktop Intelligence C. Web Intelligence in InfoView D. Web Intelligence Rich Client

Answer: D

Question: 79.
Which statement describes a Web Intelligence variable? A. A variable is a function with a name that can be modified. B. A variable is a universe object that can be modified. C. A variable is a formula with a name stored in the document. D. A variable is a formula with a name stored in the query.

Answer: C

Question: 80.
Which two are limitations of a detail object? (Choose two.) A. It cannot be drilled on. B. It cannot be used in the report filter. C. It cannot be merged in a document. D. It cannot be used in the WHERE statement of the query.

Answer: AC

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

25

Question: 81.
You are working in the Web Intelligence Rich Client. Which two file formats can you save a document in? (Choose two.) A. TXT B. XLS C. PDF D. CSV

Answer: BC

Question: 82.
Which three options appear in the Scope of Analysis pane in the Query panel? (Choose three.) A. None B. Default C. Custom D. One Level

Answer: ACD Question: 83


You open a Web Intelligence document (WID) with data and want to use data tracking. The Data Tracking button is however grayed out. Which action should you take to enable formatting of the tracked data? A. Contact the system administrator. B. Edit the document in tracking mode. C. Open the document in tracking mode. D. Enable data tracking in the Document Properties.

Answer: A Question: 84

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

26

You are using calculation contexts within an If() function. Which two are valid contexts for use in an If() function? (Choose two.) A. In Cell B. In Row C. In Block D. In Report

Answer: C, D Question: 85
Which DaysBetween() function syntax should you use to calculate the number of years since your birth, assuming the date object is Birth_date? A. =DaysBetween([Birth_date] ; CurrentDate ) / 365.25 B. =DaysBetween([Birth_date] , CurrentDate() ) / 365.25 C. =DaysBetween([Birth_date] ; CurrentDate() ) / 365.25 D. =DaysBetween(CurrentDate() ; [Birth_date] ) / 365.25

Answer: C Question: 86
Which two statements are true of grouping sets when using smart measures? (Choose two.) A. It is a set of dimensions that generates a result for a measure. B. It is a set of measures that generates a result for a dimension. C. The generated SQL includes grouping sets for all the aggregations of that dimension that are included in the report. D. The generated SQL includes grouping sets for all the aggregations of that measure that are included in the report.

Answer: A, D Question: 87
Where in Web Intelligence Rich Client interface can you see the data source for a document built on a local data source?

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

27

A. Global Settings B. Report Settings C. Query Properties D. Document Properties

Answer: C Question: 88
You want to compare the sales revenue performance of the top 20% of your customers to the average of all of your customers. You decide to apply a rank on the table that shows customers and revenue and create a variable to show the average revenue for all customers. Which function should you use in the variable? A. NoFilter() B. NoRank() C. AverageAll() D. IgnoreFilter()

Answer: A Question: 89
Which two functions can you use to concatenate the strings "England" and "New" to create the string "New England"? (Choose two.) A. Left() B. LeftPad() C. LeftTrim() D. Concatenate()

Answer: B, D Question: 90
Which two statements are true of the Web Intelligence default behavior when performing a UNION combined query method? (Choose two.) A. It performs a UNION. B. It performs a UNION ALL. C. It returns all values less the duplicates.
For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

28

D. It returns all values including the duplicates.

Answer: A, C Question: 91
Which statement describes the performance impact that data tracking has on report refresh times, assuming that the data changes but the number of rows retrieved and the data volume stays the same? A. It will refresh up to three times faster. B. It will refresh up to three times slower. C. It will refresh faster each time the report is refreshed. D. It will refresh slower each time the report is refreshed.

Answer: B Question: 92
You are working with a set of store revenues. All stores have positive revenue values. Which formula should you use to display the variance value of the Revenue measure in your document when data tracking is active? A. =[Revenue]/RefValue([Revenue]) B. =[Revenue]/PreValue([Revenue]) C. =[Revenue]/HistValue([Revenue]) D. =[Revenue]/BaseValue([Revenue])

Answer: A Question: 93
Which three methods can you use to combine queries using the Web Intelligence Rich Client? (Choose three.) A. UNION B. MINUS C. UNION ALL D. INTERSECT

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

29

Answer: A, B, D Question: 94
Which keyword is defined as flexible for input contexts? A. In B. All C. ForAll D. ForEach

Answer: D

Question: 95
You want to force the calculation context for a variable in a large report with many dimensions. Which operator allows you to add a dimension to the default context? A. In B. All C. ForAll D. ForEach

Answer: D Question: 96
Which two are running aggregate functions in Web Intelligence? (Choose two.) A. RunningMax() B. RunningSum() C. RunningTotal() D. RunningMean()

Answer: A, B Question: 97

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

30

A variable in your report contains the statement: =If[State] = "California" Then [Sales revenue] * 1.05 Else If[State] = "Colorado" Then [Sales revenue] * 1.1 Else If[State] InList ("DC";"Texas ") Then [Sales revenue] * 1.15 Else If[State] = "Massachusetts" Then [Sales revenue] * 1.18 Else [Sales revenue] Sales revenue for Florida is $1,879,159. Which rate is applied to the Florida revenue by the formula? A. 1.00 B. 1.05 C. 1.10 D. 1.15 E. 1.18

Answer: A Question: 98
How do you duplicate a query? A. Choose Duplicate Query in the Tools Menu B. Select Duplicate Query in Properties in the Query Panel C. Right-click Query in the Report Manager and select Duplicate Query D. Right-click the Query Tab in the Query Panel and select Duplicate Query

Answer: D Question: 99
Which function would you use to extract the word "pants" from the product name "casual pants" of the Product Name field? A. Right(5; [Product Name]) B. Right([Product Name]; 5) C. Right((Product Name), 5) D. Right(5, [Product Name])

Answer: B Question: 100


Which two operators can you use with output context in the Web Intelligence Rich Client? (Choose two.)
For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

31

A. In B. Out C. ForAll D. Output

Answer: A, C Question: 101


Which two statements are true about using the Where operator with an output context? (Choose two.) A. It must contain Boolean operators. B. It restricts the data used to calculate the measure expression. C. It modifies the WHERE clause of the SQL generated to calculate the measure expression. D. It is not necessary to place parentheses around the values listed after the Where operator.

Answer: A, B Question: 102


Which two are calculation context types? A. Input B. Output C. Logical D. Conditional

Answer: A, B Question: 103


Which Web Intelligence viewer panel should you use to create links to documents by browsing to the file without typing any syntax? A. Java Report Panel B. ActiveX Report Panel C. Interactive HTML Panel D. .NET Interactive Report Panel

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

32

Answer: C Question: 104


You use the Last Refresh Date cell from the Templates in the Report Manager on your report page. You then reformat the cell as Tuesday, January 22, 2008. What is the result when you edit the formula, using the Formula toolbar, to concatenate the string "Last Refresh Date: " and the LastExecutiondate() function? A. The cell reads "Last Refresh Date: 1/22/08". B. The "Computation Error" error message is displayed. C. The "Incompatible Data Types" error message is displayed. D. The cell reads "Last Refresh Date: {Tuesday, January 22, 2008}".

Answer: A Question: 105


You have a regional sales report with State, City and Sales Revenue dimensions. You want to create a variable that excludes State from the output context. Which output statement should you use? A. In([State]) B. Out([State]) C. ForAll([State]) D. ForEach([State])

Answer: C Question: 106


Which combination of functions should you use to convert the string "13/11/46 12:00:00 AM" to "Wednesday 13 Nov 1946"? A. Right() using Pos(), ToDate(), FormatDate() B. SubStr() using Pos(), ToDate(), FormatDate() C. Right() using Pos(), CurrentDate(), FormatDate() D. SubStr() using Pos(), CurrentDate(), FormatDate()

Answer: B
For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

33

Question: 107
In which two situations should you use sub-queries? (Choose two.) A. When the query filter involves values that are known B. When the query filter involves values that are not known C. When the query filter for the report involves a value that will change over time D. When the query filter for the report involves a value that will never change over time

Answer: B, C Question: 108


How much impact does data tracking have on the data size of a Web Intelligence document (WID) compared to the same document without data tracking? A. It will stay the same size. B. It will increase two times. C. It will increase three times. D. It will increase by 50% on each refresh.

Answer: B Question: 109


Which panel should you use to create sub-queries? A. Data Panel B. Query Panel C. Report Panel D. Slice and Dice Panel

Answer: B Question: 110

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

34

Which two search criteria are valid when using Delegated List of Values? (Choose two.) A. a* B. *a C. a% D. %a

Answer: A, B Question: 111


Which Pos() function syntax should you use to find the location of the space in the Category string "Evening wear"? A. Pos([Category] , "" ) B. Pos((Category) , "" ) C. Pos([Category] ; " " ) D. Pos({Category} ; " " )

Answer: C Question: 112


Where are contexts created? A. In a report B. In a universe C. In a derived table D. At the database level

Answer: B Question: 113


Which two statements about the If() function are correct? (Choose two.) A. Can contain a SQL statement B. Can contain a Case expression C. Contains a Boolean expression D. Can contain nested If() statements

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

35

Answer: C, D Question: 114


Which two statements are true of an ambiguous query? (Choose two.) A. It can be resolved with a loop. B. It can be resolved with a context. C. It contains all possible combinations of rows from the tables inferred by the objects. D. It contains one or more objects that can potentially return two different types of information.

Answer: B, D Question: 115


Which two operators are used as calculation context operators? (Choose two.) A. In B. Where C. Select D. Having

Answer: A, B Question: 116


You are reviewing a report with the following statement in a variable: =If([Sales revenue] > 750000) Then "Top Performer" Else If([Sales revenue] Between (200000;650000)) Then "Average Performer" Else If([Sales revenue] < 200000) Then "Low Performer" Which statement is true of the results produced by the statement for sales representatives with sales between 650,000 and 750,000? A. They will be Top Performers. B. They will be Average Performers. C. They will not be included in the report. D. They will not have a performance value assigned.

Answer: D
For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

36

Question: 117
Which statement is true of the Where operator when used within a variable? A. It instructs the variable to calculate only where certain values are true. B. It modifies the HAVING clause of the SQL generated to calculate the measure expression. C. It modifies the WHERE clause of the SQL generated to calculate the measure expression. D. It is not necessary to place parentheses around the values listed after the Where operator.

Answer: A Question: 118


Which two properties can you set in the hyperlink dialog box when you create a hyperlink to a document? (Choose two.) A. Refresh on open B. Color and font style for the link C. Drill level for the target document D. Link to a specific area in the document

Answer: A, D Question: 119


Which two functions could you use to concatenate the First Name and Last Name objects? (Choose two.) A. =[First Name]+[Last Name] B. =[First Name]&[Last Name] C. =[First Name]||[Last Name] D. =Concatenation([First Name];[Last Name]) E. =Concatenation([First Name],[Last Name])

Answer: A, D

Question: 120

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

37

Which three statements are true of contexts? (Choose three.) A. Contexts are defined in a report. B. Contexts are defined in a universe. C. You can combine objects in different contexts. D. You can combine any objects within the same context to create a query.

Answer: B, C, D Question: 121


You need to create a report displaying a year-to-date aggregation on sales revenue across all months. The report should be sectioned on Region. Additionally, you would like to reset the running aggregation to restart for each Region. Which syntax should you use to accomplish this task? A. =RunningSum([Sales Revenue], Region) B. =RunningTotal([Sales Revenue], Region) C. =RunningSum([Sales Revenue] ; ([Region])) D. =RunningTotal([Sales Revenue], Reset[Region])

Answer: C Question: 122


In the creation of a document, you have to import a personal data file. The data file contains date information, but when the file is imported, the dates are imported as character strings. Which function should you use to change the format from string to date? A. Date() B. Char() C. ToChar() D. ToDate()

Answer: D Question: 123


Which type of relationship links sub-queries by default? A. OR
For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

38

B. AND C. NOR D. NAND

Answer: B Question: 124


Which statement describes a benefit of using the NoFilter() function? A. It overrides query filters. B. It overrides query ranking. C. It overrides report ranking. D. It overrides universe security.

Answer: C Question: 125


You are creating a "Target Revenue Based on Required % Growth" variable that is represented by 5% revenue growth for California and 18% for Massachusetts. Which If() function statement is valid? A. =If[State] = "California" Then [Sales revenue] * 1.05 Else[State] = "Massachusetts" Then [Sales revenue] * 1.18 Else [Sales revenue] B. =If[State] = "California" Then [Sales revenue] * 1.05 ElseIf[State] = "Massachusetts" Then [Sales revenue] * 1.18 Else [Sales revenue] C. =If[State] = "California" ; [Sales revenue] * 1.05 ElseIf[State] = "Massachusetts" Then [Sales revenue] * 1.18 Else [Sales revenue] D. =If[State] = "California" Then [Sales revenue] * 1.05 ElseIf[State] = "Massachusetts" Then [Sales revenue] * 1.18 Else [Sales revenue] End

Answer: B Question: 126


You use the Last Refresh Date cell from the Templates in the Report Manager on your report page. You then reformat the cell as Tuesday, January 22, 2008. What is the result when you edit the formula, using the Formula toolbar, to concatenate the string "Last Refresh Date: " and the LastExecutiondate() function? A. The cell reads "Last Refresh Date: 1/22/08".
For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

39

B. The "Computation Error" error message is displayed. C. The "Incompatible Data Types" error message is displayed. D. The cell reads "Last Refresh Date: {Tuesday, January 22, 2008}".

Answer: A Question: 127


Which three output context expressions are valid extended syntax expressions? (Choose three.) A. Where ([State] = "CA") B. Where Section In [State] C. In Block Where Section = [State] D. In Section Where ([State] = "CA") E. Where ([State]="CA" And [Year] ="2006")

Answer: A, D, E Question: 128


Which two statements are true of contexts? (Choose two.) A. You can combine objects in different contexts. B. You cannot combine objects in different contexts. C. You can combine any object within the same context to create a query. D. You can combine only measures within the same context to create a query.

Answer: A, C Question: 129


Which operator should you use to control the output context of a calculation that is relevant to the different environment levels within your document? A. In B. Out C. ForAll D. ForEach

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

40

Answer: A Question: 130


You want to force the calculation context of a variable in a table so that its values do not change when a dimension is added to the table. Which of the following statements is correct? A. You include the dimension using the input context. B. You exclude the dimension using the input context. C. You include the dimension using the output context. D. You exclude the dimension using the output context.

Answer: D Question: 131


You open a Web Intelligence document (WID) with tracked data changes. You wish to change the color of the tracked dat a. You however cannot change the format of the tracked data. What should you do to enable formatting of the tracked data? A. Contact the system administrator. B. Edit the document in tracking mode. C. Open the document in tracking mode. D. Resave the document with data tracking formats enabled.

Answer: A Question: 132


Which two are benefits of creating queries from existing queries? (Choose two.) A. Improved query security B. Accurate duplication of query parameters C. Improved performance of query execution D. Reduced creation time for complex reports

Answer: B, D

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

41

Question: 133
Which statement is true about calculation contexts? A. They allow manipulation of reports to change the way the data is displayed. B. They allow manipulation of variables to change the way the data is aggregated. C. They allow manipulation of universe objects to change the way the data is displayed. D. They allow manipulation of universe contexts to change the way the data is aggregated.

Answer: B Question: 134


Which three statements about the If() function are correct? (Choose three.) A. Values within the function must be in quotes. B. The function can be used to create a variable. C. The function can contain an aggregate function. D. Then and Else keywords can be used within the function instead of the semicolon.

Answer: B, C, D Question: 135


Which two statements describe reasons for using the FormatDate() function? (Choose two.) A. You want to convert a string object into a date object. B. You want to convert a date object into a string object. C. You want to format a date so that it is displayed as a string when it is concatenated with another string. D. You want to modify the format of a string object into a non-standard date format.

Answer: B, C Question: 136


Which statement is true of an output context operator?

For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

42

A. It is placed within the brackets of the dimension list. B. It is placed outside of the brackets of the dimension list. C. It is placed within the brackets of the aggregation function. D. It is placed outside of the brackets of the aggregation function.

Answer: D Question: 137


Which three statements are true of calculation contexts? (Choose three.) A. If no context is defined the default context is assumed. B. You can use NoFilter() as an extended syntax keyword when using contexts. C. The ForEach context operator automatically takes the dimensions in the block into account. D. You must place parentheses around the values listed after the Where keyword when using the Where operator.

Answer: A, C, D Question: 138


Which function would you use to extract the word "casual" from the product name "casual pants" of the Product Name field? A. Left(5; [Product Name]) B. Left([Product Name]; 5) C. Right((Product Name), 5) D. Right(5, [Product Name])

Answer: B Question: 139


Which two character functions can modify character string and return the word "Department" from the string "Department Fast Foods"? (Choose two.) A. Pos() B. SubStr() C. Length() D. Replace()

Answer: B, D
For interactive and self-paced preparation of exam C_BOWI_30, try our practice exams. Practice exams also include self assessment and reporting features

43