Вы находитесь на странице: 1из 152

B GIO DC V O TO

THI CHNH THC ( thi c 04 trang)

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2013 Mn thi: TING ANH - H 3 nm Thi gian lm bi: 60 pht. M thi 951

H, tn th sinh: .......................................................................... S bo danh: .............................................................................


Chn phng n (ng vi A, B, C, hoc D) sao cho phng n c la chn c ngha gn nht vi cu cho. Cu 1: The children were bored with staying indoors. A. The children hated staying indoors. B. The children never stayed indoors. C. The children used to stay indoors. D. The children liked staying indoors. Cu 2: Chatting with friends is interesting. A. The only interesting thing is chatting with friends. B. The friends we chat with are interesting. C. It is interesting to chat with friends. D. People chatting with friends are interesting. Cu 3: They asked me to send my latest photo. A. I was asked to send my latest photo. B. I was sent their latest photo. C. The latest photo they asked about was sent to me. D. My latest photo was sent by them. Chn t (ng vi A, B, C, hoc D) c phn gch trong mi cu sau. B. column Cu 4: A. come Cu 5: A. tennis B. forty Cu 6: A. worked B. stopped Cu 7: A. reader B. pleasant Cu 8: A. heart B. hope di c pht m khc vi nhng t cn li C. colour C. teenage C. washed C. treatment C. hour D. love D. listen D. hated D. teacher D. health

Chn phng n ng (ng vi A, B, C, hoc D) hon thnh mi cu sau. Cu 9: These students ______ to take part in the English Speaking Contest three weeks ago. A. are selected B. were selected C. selected D. select Cu 10: It is important ______ the instructions on medicines carefully. A. to read B. to reading C. reading D. read Cu 11: Members of my family share the ______. A. housewife B. homework C. hometown D. housework Cu 12: Will you go to Sarahs party ______ Saturday? A. on B. for C. in D. at Cu 13: Sheila is very fond of ______ jokes to her colleagues. A. to telling B. tell C. to tell D. telling Cu 14: Bill: ______ Bruce: Ive got a slight headache. A. What do you have in your head? B. Whats your hobby? C. Whats the matter with you? D. What do you have?

Trang 1/4 - M thi 951

Cu 15: The rate of ______ in a big city is usually higher than that in a small town. A. unemployed B. employ C. unemployment D. employed Cu 16: If I were you, I ______ part in this competition. A. have taken B. would take C. take D. will take Cu 17: The man ______ you met yesterday is a famous scientist. A. where B. whose C. whom D. which Cu 18: Sam: How long does it take you to get to school? Mai: ______. A. 15 pounds B. About 15 minutes C. About 2 kilometres D. 2 years ago Cu 19: Tims doctor advised him to ______ smoking because of his health. A. stay up B. give up C. get up D. grow up Cu 20: My teeth hurt, ______ I made an appointment to see the dentist. A. or B. so C. because D. but Cu 21: Tony is ______ a new job because he is fed up with his present one. A. turning on B. turning off C. looking after D. looking for Cu 22: The house ______ Shakespeare was born is now open to public. A. who B. whose C. when D. where Cu 23: Jane ______ a letter to apply for the job at present. A. wrote B. will write C. was writing D. is writing Cu 24: I hate having to ask my mum and dad ______ money. A. with B. on C. for D. at Cu 25: She sings as ______ as her mother. A. beautify B. beautifully C. beautiful D. beauty Cu 26: Nancy can speak French ______ than Jimmy. A. fluently B. as fluently C. more fluently D. most fluently Cu 27: They ______ this beach while they were sailing around the island. A. discovered B. made C. created D. invented Cu 28: I had to answer the questions quickly as I was running out ______ time. A. on B. with C. of D. in Cu 29: I hope that our economic situation ______ better next year. A. will be B. was C. be D. to be Cu 30: Salesgirl: ______ Customer: Id like to have a look at that shirt. A. How do you do? B. What do you do? C. Can I help you? D. May I go out? Cu 31: Lets go shopping because there isnt ______ in the fridge. A. someone B. anyone C. something D. anything Cu 32: It was a luxury hotel with its own ______ and restaurant. A. reading lamp B. fishing rod C. wrapping paper D. swimming pool Cu 33: If you ______ harder, you will pass the exam. A. were working B. had worked C. worked D. work Chn phng n ng (ng vi A, B, C, hoc D) hon thnh mi cu sau. Cu 34: This is the best film ______. A. I have never seen B. I had never seen C. I have ever seen D. I had ever seen Cu 35: When Mrs Brown arrived home after a hard day at work, ______. A. her children sleep B. her children have slept C. her children have been sleeping D. her children were sleeping

Trang 2/4 - M thi 951

Chn phng n (A, B, C, hoc D) ng vi t/ cm t c gch di cn phi sa mi cu sau tr thnh chnh xc. Cu 36: I do not have many time for my hobbies. A B C D Cu 37: I decided to go on a diet because I was afraid of to be overweight. A B C D Cu 38: When he was young, he used to walking a long distance. A B C D Cu 39: Every Sunday the Browns have bacon and eggs of breakfast. A B C D Cu 40: The Internet plays an importance part in our daily life. A B C D c k on vn sau trch t TOEFL iBT Lingua Forum v chn phng n ng (ng vi A, B, C, hoc D) cho mi cu t 41 n 45. SOLAR POWER These days, power is a big concern for many countries. People are using more and more electricity, but our traditional sources of electricity, coal and oil, are getting smaller and smaller. In addition, both coal and oil power plants create a lot of pollution. How will we get enough electricity in the future? Some scientists are looking to the sky for answers. The sun is an almost endless source of energy. Every minute, the Earth gets enough energy from the sun to provide the world with electricity for a year. The problem is that this energy is in the form of heat and light. To use this energy, we need to change it into electricity. Solar cells already do this for calculators and other electronics. Unfortunately, solar cells only produce a small amount of electricity. We can make larger solar cells, but it is very expensive. Instead, scientists are now trying to build solar power plants. These power plants would use thousands of huge mirrors to focus the light of the sun on a small place, where it would create a lot of heat. The heat would then be used to create electricity. This creates more electricity than solar cells, but not enough. The biggest solar power plant in the world creates 15 mega watts of electricity. In contrast, most nuclear power plants create about 1,000 mega watts of electricity. Cu 41: According to the passage, which of the following is a traditional source of electricity? A. oil B. water C. the sun D. the nuclear power Cu 42: Which of the following statements is NOT true? A. People are using more and more electricity. B. The sun is a limited source of energy. C. Our traditional sources of electricity are getting smaller and smaller. D. Solar cells only produce a small amount of electricity. Cu 43: As mentioned in the passage, making larger solar cells is ______. A. very expensive B. not expensive C. really cheap D. quite cheap Cu 44: The underlined word create in the last paragraph is closest in meaning to ______. A. work B. do C. produce D. protect Cu 45: The biggest solar power plant in the world creates ______ mega watts of electricity. A. 100 B. 15 C. 150 D. 1,000 c k on vn sau trch t Microsoft Encarta 2009 v chn phng n ng (ng vi A, B, C, hoc D) cho mi ch trng t 46 n 50. AVOIDING A COLD OR THE FLU You can get a flu shot to help keep you from catching the flu. A flu shot, or vaccination, helps your body fight off flu germs if they attack. But it doesnt always work. The flu virus keeps changing. When it changes, the old vaccine no (46)______ works. Doctors have to keep making new
Trang 3/4 - M thi 951

(47)______. For this reason, you need a new flu shot every year. Sometimes the flu changes enough in a single year that you can still catch it even if youve been vaccinated. There is no vaccine against the common cold because more than 100 different kinds of viruses (48)______ colds. These viruses also keep changing. One thing you can do to protect against cold and flu germs is washing your hands (49)______ you eat anything or touch your face. Your hands may pick up the germs from door knobs or other things touched by someone with a cold. Washing your hands thoroughly kills the germs. You can also try not to spread germs when you have a cold or the flu. Use tissues when you sneeze. Cover your (50)______ when you cough. And wash your hands frequently to keep from spreading cold germs to others. Cu 46: A. short B. shorter C. long D. longer Cu 47: A. vaccines B. vaccinated C. vaccinating D. vaccinates Cu 48: A. cause B. do C. kill D. help Cu 49: A. before B. and C. during D. while Cu 50: A. mouth B. face C. ear D. head
----------------------------------------------------------

HT ----------

Trang 4/4 - M thi 951

B GIO DC V O TO

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2013

CHNH THC

P N
Mn thi: TING ANH H 3 nm
M thi
138
D D D D C C B B A A C B B D B C C B A B B C C A C A C A B D C

Cu s 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31.

357
D C D B C D B D B C A D B D C C A D A A B A D A A B A B A D C

468
B D B D C D D B A A A B D D A A B C B C A B B A B A C C A C C

729
D A D A A D A D B B A B D B C D B A A C B D A C A C B C C D B

842
C B A B D D A A C D B B C D D C A D B D D A B C B C C B C D A

951
A C A B D D B C B A D A D C C B C B B B D D D C B C A C A C D

1
5

Cu s 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50.

M thi
138
D D B C D B A D D C A A A A D B A C B

357
B C D C B C C D C C B D B A A A D C B

468
B C D A B A D D D C C A C B B D D B C

729
A C A B C A C C D B D D D C C B B C B

842
A C A A B C B D B A C D C A D B A B B

951
D D C D B D C D B A B A C B D A A A A

2
6

B GIO DC V O TO

THI CHNH THC ( thi c 04 trang)

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2013 Mn thi: TING ANH - Chng trnh Chun v Nng cao Thi gian lm bi: 60 pht. M thi 362

H, tn th sinh: .......................................................................... S bo danh: .............................................................................


Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions. Question 1: A. modern B. machine C. honest D. village Question 2: A. historic B. effective C. important D. national Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 3: To save energy, we should remember to ______ the lights before going out. A. turn down B. turn off C. turn on D. turn up Question 4: Helen: Shall I collect the tickets for the concert for you? Peter: ______ A. Make yourself at home. B. Its kind of you to do so. C. Long time no see. D. Nice to meet you! Question 5: Dr. Fleming, ______ discovered penicillin, was awarded the Nobel Prize of Medicine in 1945. A. which B. that C. who D. whom Question 6: I decided ______ the book you told me about some days ago. A. buying B. buy C. to buying D. to buy Question 7: If I were you, I ______ for that intensive English course. A. would apply B. apply C. will apply D. applied Question 8: Toms sister is five years ______ than he is. A. elder B. the eldest C. the oldest D. older Question 9: As soon as I saw the advertisement, I ______ the house agent. A. have phoned B. phoned C. phone D. had phoned Question 10: Our flight from Bangkok to London was delayed ______ the storm. A. since B. because of C. in spite of D. because Question 11: Jack: ______ Rose: Thats a good idea. A. What about going to the cinema tonight? B. Glad to see you. C. Sorry, Im late. D. Excuse me, wheres the post office? Question 12: Her newly-published book is ______ from the previous ones. A. differently B. differ C. difference D. different Question 13: She was overjoyed because her article ______. A. had published B. had been published C. has published D. has been published Question 14: The former Olympic ______ was invited to speak at a charity dinner. A. trophy B. victory C. triumph D. champion Question 15: At present, the new director ______ to foster a culture of open communication within the company. A. is trying B. was trying C. tried D. tries
Trang 1/4 - M thi 362

Question 16: There were ten athletes ______ in the final round. A. sharing B. taking C. requiring D. competing Question 17: She had no difficulty ______ at her new school. A. to making friends B. making friends C. make friends D. to make friends Question 18: Susan is fond ______ reading comic books in her free time. A. of B. for C. on D. at Question 19: Mrs Black: Thank you for your help! Tim: ______ A. Just for fun. B. Youre welcome. C. How do you do? D. The same to you! Question 20: You ______ wash those apples. They have already been washed. A. need B. must C. neednt D. mustnt Question 21: I really enjoy being with my father. He has got a really good ______ of humour. A. sense B. way C. mood D. feeling Question 22: Many countries cultural ______ is a result of taking in immigrants from all over the world. A. diversify B. diversity C. diverse D. diversified Question 23: I enjoy playing ______ at weekends. A. a badminton B. the badminton C. one badminton D. badminton Question 24: Tears contain an antiseptic that helps protect our eyes ______ infection. A. on B. in C. with D. from Question 25: Neil Armstrong is the first man ______ foot on the moon. A. to set B. to be set C. setting D. set Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 26: Nowadays a large number of young people spend much time ______. A. to surf the Internet B. with surfing the Internet C. surf the Internet D. surfing the Internet Question 27: It was not until he failed the final examination ______. A. that he realised how important the revision was B. when he realises how important the revision is C. that he realises how important the revision is D. when he realised how important the revision was Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that is closest in meaning to the underlined word in each of the following questions. Question 28: I received housing benefit when I was unemployed. A. out of work B. out of order C. out of date D. out of fashion Question 29: The boy does not resemble his brother in any way. A. look up B. take up C. take after D. look after Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions. Question 30: A. sure B. seem C. sun D. sort Question 31: A. discussion B. industrial C. university D. understand Question 32: A. complained B. borrowed C. conserved D. approached

Trang 2/4 - M thi 362

Read the following passage adapted from the Encyclopedia Britannica 2011 and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 33 to 37. The United Nations Childrens Fund (UNICEF), a special program of the United Nations, is devoted to aiding national efforts to improve the health, nutrition, education, and general welfare of children. UNICEF was created in 1946 to provide relief to children in countries devastated by World War II. After 1950 the fund directed its efforts toward general programs for the improvement of childrens welfare, particularly in less-developed countries and in various emergency situations. The organizations broader mission was reflected in the name it adopted in 1953, the United Nations Childrens Fund. UNICEF was awarded the Nobel Prize for Peace in 1965. It is headquartered in New York City. UNICEF has concentrated much of its effort in areas in which relatively small expenditures can have a significant impact on the lives of the most disadvantaged children such as the prevention and treatment of diseases. In keeping with this strategy, UNICEF supports immunization programs for childhood diseases and programs to prevent the spread of HIV/AIDS; it also provides funding for health services, educational facilities, and other welfare services. Since 1996 UNICEF programs have been guided by the Convention on the Rights of the Child (1989), which affirms the right of all children to the enjoyment of the highest attainable standard of health and to facilities for the treatment of illness and rehabilitation of health. UNICEFs activities are financed by both government and private contributions. Question 33: What was the objective of UNICEF when it was created in 1946? A. to win the Nobel Prize for Peace B. to help children in countries devastated by World War II C. to improve the health, nutrition, education of nations D. to devote to the general welfare of children all over the world Question 34: When did UNICEF win the Nobel Prize for Peace? A. In 1946 B. In 1950 C. In 1953 D. In 1965 Question 35: The underlined word It in paragraph two refers to ______. A. New York B. the United Nations C. the Nobel Peace Prize D. UNICEF Question 36: Which of the following is NOT true according to the passage? A. UNICEF stands for the United Nations Childrens Fund. B. UNICEF provides funding for health services and educational facilities. C. UNICEF has guided the Convention on the Rights of the Child. D. The headquarters of UNICEF is in New York City. Question 37: UNICEF receives money from ______. A. national and international businesses B. governments and individuals C. the United Nations organisations D. international corporations Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in each of the following questions. Question 38: Driving on the left made my daughter very surprising when she first visited London. A B C D Question 39: I cant go out tonight because I have too many work to do. A B C D Question 40: Before the 1920s, no women have voted in national elections in the US. A B C D Question 41: Bella had better to change her study habits if she wants to be admitted to A B C a good college. D
Trang 3/4 - M thi 362

Question 42: We were told to plan everything very careful before the journey. A B C D Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions. Question 43: She started working as a teacher of English ten years ago. A. She has worked with a teacher of English for ten years. B. She has been working as a teacher of English for ten years. C. She had worked with a teacher of English for ten years. D. She had been working as a teacher of English for ten years. Question 44: You wont have a seat unless you book in advance. A. You wont have a seat if you dont book in advance. B. You didnt have a seat because you didnt book in advance. C. You will have a seat if you dont book in advance. D. You cant have a seat although you book in advance. Question 45: Would you like to come to my birthday party, Mary? said Mike. A. Mike didnt know that Mary had come to his birthday party. B. Mike was told to come to Marys birthday party. C. Mike invited Mary to come to his birthday party. D. Mike asked Mary if she didnt like to come to his birthday party. Read the following passage adapted from the Encyclopedia Britannica 2010 and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks from 46 to 50. A person who tosses a can or a napkin on the ground is contributing to land pollution. This (46)______ of pollution mainly involves the depositing on land of solid wastes that cannot be broken down quickly or, in some cases, at all. Heaps of trash are not only unpleasant to look at - they can (47)______ interfere with the lives of plants and animals. Land pollution also includes the build-up of (48)______ chemicals on land. The use of pesticides in farming is a major source of this type of pollution. These chemicals are spread over fields to kill insects, weeds, fungi, or rodents that are a threat to crops. But pesticides harm or (49)______ other living things too. When they drift with the wind or become absorbed (50)______ fruits and vegetables, they can become a source of health problems such as cancer and birth defects. Question 46: A. type B. train C. plan D. use Question 47: A. such B. so C. also D. too Question 48: A. poisoning B. poison C. poisonous D. poisonously Question 49: A. make B. get C. kill D. help Question 50: A. up B. on C. into D. of
----------------------------------------------------------

THE END ----------

Trang 4/4 - M thi 362

10

B GIO DC V O TO

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2013

CHNH THC

P N
Mn thi: TING ANH Chng trnh Chun v Nng cao
M thi
246
A B D B A C D A A B A D C B C D C A B B A A B C D A C C A B D

Cu s 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31.

362
B D B B C D A D B B A D B D A D B A B C A B D D A D A A C A C

529
D C B D D C C D B D D B C B D A A B C A D B B C D C A B A A B

635
C D B A C D D B B A B D A B A D C C D D A B B B A A B C B C A

796
B B D A A C D A C B D B D B D C A C A B C C C C D B A C B D D

913
B A D A A C A A D D D B D D A A B C B A D B D D C C D C A C C

1
11

Cu s 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50.

M thi
246
D C D D D B A D B C C C C A D B D B C

362
D B D D C B C C C A C B A C A C C C C

529
A D A D A A B C B D C C C A C C B C A

635
D C C C C A B B C A A D A D D C C D C

796
A D B A D C C C A C C B A D D B A B A

913
B C D B D C B B B A B C C C A C C B A

2
12

B GIO DC V O TO

THI CHNH THC ( thi c 04 trang)

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2012 Mn thi: TING ANH - H 3 nm Thi gian lm bi: 60 pht. M thi 572

H, tn th sinh: .......................................................................... S bo danh: .............................................................................


Chn phng n (A, B, C, hoc D) ng vi t/ cm t c gch di cn phi sa mi cu sau tr thnh chnh xc. Cu 1: It is very difficulty to find a good job nowadays. A B C D Cu 2: Jane is fond of read books in her free time. A B C D Cu 3: The city who I was born is small but nice. A B C D Cu 4: Everybody are ready for the trip to the mountains. A B C D Cu 5: I havent seen her when she moved to England. A B C D c k on vn sau trch t Microsoft Encarta 2009 v chn phng n ng (ng vi A, B, C, hoc D) cho mi ch trng t 6 n 10. Nature recycles water all the time. Water in oceans, lakes, and rivers evaporates, or turns into a gas and (6)______ into the air. The water vapor eventually turns back into a liquid and (7)______ as rain. The water cycle keeps the total amount of water on Earth the same. But most of this water is salt water in the ocean. People need fresh water for drinking and for growing food (8)______ farms. Ocean water is too salty to drink. It is too salty to use for watering plants. Some places have more fresh water than others. People who live near big lakes or rivers have more fresh water than people who live in the desert. Places (9)______ a lot of rain falls have more fresh water. Places that usually have enough fresh water sometimes have a drought. Very (10)______ or no rain falls during a drought. People run short of water. People everywhere should be careful not to waste water.

Cu 6: Cu 7: Cu 8: Cu 9: Cu 10:

A. reduces A. falling A. by A. whom A. many

B. lowers B. falls B. on B. whose B. few

C. drops C. fallen C. in C. when C. little

D. rises D. fell D. into D. where D. lots

c k on vn sau trch t Microsoft Encarta 2009 v chn phng n ng (ng vi A, B, C, hoc D) cho mi cu hi t 11 n 15. Michael Jordan was born on February 17, 1963, in Brooklyn, New York. His family later moved to Wilmington, North Carolina. Young Michaels best sport was baseball. He didnt make his high school basketball team when he was at school. Later, he played well enough to be noticed by Coach Dean Smith at the University of North Carolina (UNC). Jordan won a scholarship to UNC. As a first-year student at UNC, Jordan scored the winning basket in the 1982 national college tournament championship game. He played two more seasons at UNC. He also played for the United States team in the 1984 Olympic Games. In 1984, Jordan entered the National Basketball Association (NBA) player draft. He was chosen by the Chicago Bulls. Trang 1/3 - M thi 572

13

Many people think Michael Jordan was the greatest basketball player ever. He led the Chicago Bulls to six NBA championships. He was called Air Jordan because of his leaps towards the basket. Fans adored his smiling face and his determination to succeed. During his playing career, Michael Jordan became one of the most famous athletes in the world.

Cu 11: Where was Michael Jordan born? A. In Brooklyn. B. In Wilmington. C. In Chicago. D. In North Carolina. Cu 12: Michael Jordan scored the winning basket in the national college tournament championship
game ______. A. at the age of 17

B. in 1963

C. in 1982

D. at the age of 21

Cu 13: Jordan was called Air Jordan because of ______. A. his career B. his determination C. his face D. his leaps Cu 14: The word adored in paragraph 3 mostly means ______. A. disliked B. loved C. hated D. detested Cu 15: Which of the following is NOT true according to the passage? A. Jordan played for the United States team in the 1984 Olympic Games. B. Jordan made his high school basketball team when he was at school. C. Jordan won a scholarship to the University of North Carolina. D. Jordan entered the National Basketball Association player draft in 1984.
Chn phng n ng (ng vi A, B, C, hoc D) hon thnh mi cu sau.

Cu 16: My son is very good ______ drawing. A. to B. for C. about D. at Cu 17: My father ______ some apple trees in the garden at the moment. A. is planting B. plants C. has planted D. planted Cu 18: The doctor advised him ______ up smoking. A. giving B. gives C. gave D. to give Cu 19: We havent found ______ to replace her yet. A. everyone B. no one C. anyone D. none Cu 20: The cost of health care is rising ______ than ever. A. faster B. fastly C. more fast D. more faster Cu 21: The last time we ______ out together was two years ago. A. are going B. went C. go D. have gone Cu 22: Mrs Johnson is ______ of doing the same things every day. A. interested B. bored C. surprised D. tired Cu 23: This is the first time I ______ a bird of this colour. A. saw B. was seeing C. have seen D. am seeing Cu 24: Samuel Langhorne Clemens, an American writer, adopted the ______ of Mark Twain. A. surname B. pen-name C. real name D. first name Cu 25: He ______ swimming when he was a child. A. used to go B. used to going C. use to going D. was used to go Cu 26: Isaac Newton, an English ______, is well known for his law of gravity. A. scientific B. science C. scientifically D. scientist Cu 27: Linda: "Whats the weather like in Vietnam now, Mai?"
Mai: ______ A. No, thank you.

B. Yes, I know.

C. It is very hot.

D. I am afraid so.

Cu 28: The room ______ when I arrived. A. is cleaned B. is being cleaned C. was being cleaned D. has been cleaned Cu 29: The students stopped ______ when their teacher came into the classroom. A. talk B. talked C. talking D. to talking
Trang 2/3 - M thi 572

14

Cu 30: She was born in London but she ______ in Boston. A. looked after B. went ahead C. grew up Cu 31: There was so ______ traffic that we were an hour late. A. many B. few C. little Cu 32: Lora: Whens your birthday?

D. tried on D. much

Tom: ______ A. Im 24. B. Congratulations! C. On June 10th. D. Good idea! Cu 33: If I ______ you, I would take her advice. A. were B. am C. had been D. have been Cu 34: I started to feel afraid ______ going out alone at night. A. of B. about C. on D. with Cu 35: Stranger: Excuse me, could you tell me the way to the nearest bank? Linda: ______ A. Go straight ahead. B. Good for you. C. Dont worry. D. I agree with you. Cu 36: Dont ______ so much noise. The baby is sleeping. A. help B. take C. do D. make Cu 37: Life in the countryside is quite ______. A. peaceful B. peace C. peacefully D. peacefulness Cu 38: This is the painter ______ pictures you admire so much. A. which B. who C. whose D. where Cu 39: We couldnt go camping ______ it rained heavily. A. so B. because C. but D. unless Cu 40: I'm a bit ______. I think I might go on a diet. A. tall B. thin C. overweight D. underweight Chn t (ng vi A, B, C, hoc D) c phn gch di c pht m khc vi nhng t cn li trong mi cu sau. Cu 41: A. city B. cattle C. column D. cure Cu 42: A. lights B. trains C. books D. shops Cu 43: A. search B. heart C. learn D. earn Cu 44: A. landed B. collected C. needed D. looked Cu 45: A. sugar B. put C. butter D. push Chn phng n (ng vi A, B, C, hoc D) sao cho phng n c la chn c ngha gn nht vi cu cho. Cu 46: Most people are fond of watching football. A. Most people hate watching football. B. Most people dont like watching football. C. Most people dont enjoy watching football. D. Most people like watching football. Cu 47: She knows more about it than I do. A. She doesnt know as much about it as I do. B. I know as much about it as she does. C. She knows as much about it as I do. D. I don't know as much about it as she does. Cu 48: Work hard or you will fail the exam. A. If you work hard, you wont pass the exam. B. If you dont work hard, you will fail the exam. C. You will fail the exam if you work hard. D. You won't fail the exam if you don't work hard. Chn phng n ng (ng vi A, B, C, hoc D) hon thnh mi cu sau. Cu 49: Would you mind ______, please? A. to open the window B. opening the window C. open windows D. to open windows Cu 50: She is the girl ______. A. whose father is a journalist B. who father is a journalist C. father is a journalist D. a journalist is her father
----------------------------------------------------------

HT ---------Trang 3/3 - M thi 572

15

B GIO DC V O TO THI CHNH THC Cu s 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50.
197 A C B B C A D B D C D C A B C D B D B B B A C B D C A C A D B D D A A A D C A C A A B B B B C D D C 368 B C A C A A C B A A D C B C D D B D A B A B B D A B B A A D D B D A D D D C C A C B D C A B C C C C

P N THI TT NGHIP THPT NM 2012 Mn: TING ANH- H 3 nm M thi


429 C A D A D B D B D C A C A C C C B B B C C C B C D D A D B D C A B C D B D A D A A D A A B B A B C A 572 A B B A B D B B D C A C D B B D A D C A B D C B A D C C C C D C A A A D A C B C A B B D C D D B B A 641 B A D C B B C C A B D B C C D B B B A A D B B D D C A A D C D C B D D D D B A B A C C A B A C A C A 815 A A B B B C B A C C D D D B B A A D A B A D D C C B C B B A B C C A B D A C D D D C A A C D C D D D

16

B GIO DC V O TO

THI CHNH THC ( thi c 04 trang)

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2012 Mn thi: TING ANH - Chng trnh Chun v Nng cao Thi gian lm bi: 60 pht. M thi 495

H, tn th sinh: .......................................................................... S bo danh: .............................................................................


Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Question 1: A. destroy Question 2: A. educate

B. threaten B. animal

C. collect C. computer

D. begin D. natural

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 3: A. water Question 4: A. steps Question 5: A. compete

B. determine B. tourists B. medal

C. penalty C. symbols C. intend

D. question D. banks D. defend

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 6: Mrs Smith, ______ has a lot of teaching experience, is going to join our school in
September. A. whose

B. that

C. who

D. whom

Question 7: The harder you try, ______ you get. A. the best B. good C. the better D. better Question 8: My children ______ interested in kangaroos lately. A. become B. have become C. will become D. were becoming Question 9: We have enough food at home so we ______ do any shopping today. A. needn't B. need C. oughtnt D. ought Question 10: Jack: Im going to take a five-day trip to Rome.
Jill: ______ A. Yes, lets. B. The same to you.

C. No, of course not.

D. Have a good time. D. wash up

Question 11: I'll stay behind after the party and help you _______. A. turn on B. give in C. give up Question 12: Bill: Lets stop for a drink.
Bruce: ______

A. Nice to meet you. B. Sorry, weve got little time. C. Long time no see. D. Youre welcome. Question 13: If she ______ her husband, he couldnt have finished his project. A. doesnt help B. hasnt helped C. won't help D. hadnt helped Question 14: The pandas ______ habitat is the bamboo forest. A. nature B. naturalize C. naturally D. natural Question 15: Students should pay ______ to what their teachers say. A. attention B. care C. respect D. notice Question 16: Michael ______ water sports when he was younger. A. is used to playing B. used to playing C. is used to play D. used to play Question 17: She played ______ confidently but her timing was not good. A. a piano B. the piano C. an piano D. piano
Trang 1/4 - M thi 495

17

Question 18: The government ______ the earthquake victims with food, clothes and medicine. A. carried B. gave C. provided D. offered Question 19: The national football team ______ every effort to win the match yesterday. A. made B. held C. did D. set Question 20: For this job you will need a good ______ of both Italian and Spanish. A. knowing B. knowledgeable C. know D. knowledge Question 21: Since the computer ______ it has made considerable changes to our daily life. A. invented B. was invented C. is invented D. has invented Question 22: I've never seen such an interesting ______ before. A. performed B. performing C. performative D. performance Question 23: Could you please _______ my laptop while I am out? A. look up B. look after C. take off D. take after Question 24: The vegetables ______ in this supermarket are always fresh. A. which sold B. which sells C. sold D. sells Question 25: This novel is supposedly based ______ a true story. A. of B. up C. with D. on Question 26: I like reading books _______ this is a good way to get information. A. in order to B. so that C. because D. because of Question 27: Mary: What a nice dress youre wearing, Jane!
Jane: ______

A. Never mind. B. Thats too bad. C. Thank you. Question 28: Most parents do not allow their children ______ out late. A. staying B. to stay C. stayed

D. Not at all. D. stay

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that is closest in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Question 29: How many countries took part in the last Olympic Games? A. succeeded B. hosted C. participated D. performed Question 30: The washing machine I have just bought is very simple to use. A. interesting B. boring C. difficult D. easy
Read the following passage adapted from Encyclopaedia Britannica, and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word(s) for each of the blanks from 31 to 35. The Red Cross is an international humanitarian agency with national affiliates in almost every country in the world. The Red Cross movement began with the founding of the International Committee for the Relief of (31)______ Wounded in 1863 (now the International Committee of the Red Cross); it was (32)______ to care for victims of battle (33)______ wartime, but later national Red Cross societies were created to aid in the prevention and relief of human suffering generally. Its peacetime activities include first aid, accident prevention, water (34)______, training of nurses' aids, maintenance of maternal and child welfare centers and medical clinics, blood banks, and numerous (35)______ services. The Red Cross is the name used in countries under nominally Christian sponsorship; the Red Crescent (adopted on the insistence of the Ottoman Empire in 1906) is the name used in Muslim countries.

Question 31: A. the Question 32: A. set Question 33: A. on Question 34: A. safety Question 35: A. other

B. an B. established B. before B. safe B. another

C. one C. done C. in C. safer C. the other

D. a D. found D. to D. safely D. others


Trang 2/4 - M thi 495

18

Read the following passage adapted from Oxford Advanced Learners Dictionary 2004, and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 40. The most usual way to entertain friends at home is to invite them for a meal, either in the evening or at lunchtime on a Sunday. In smaller communities, for example a country village, people also invite each other for a drink before a meal, for morning coffee or afternoon tea. When guests are invited for a meal, they often sit and chat while they have a drink before the meal, and coffee is usually served afterwards. Several friends are sometimes invited at once to make a small party. These parties are almost always informal. Formal occasions, when written invitations are sent out and people dress formally, rarely take place in peoples homes, although they did in the past. Larger parties are arranged to celebrate a particular event. Childrens birthdays are often celebrated with a tea party for the childs friends. The meal will often be followed by party games. Parties are held to celebrate a persons coming of age (formerly at 21 but now at 18), a couples silver wedding anniversary (after 25 years of marriage), a couples engagement and New Years Eve. In the USA a persons 40th birthday is often marked with a special celebration. A housewarming party is sometimes held to invite friends to ones new home. In summer, if the weather is fine, people may hold a barbecue in the garden. A much grander, more formal occasion is a garden party, held in the afternoon, when tea is served.

Question 36: When are written invitations sent out? A. On formal occasions. B. On a Sunday morning. C. On informal occasions. D. On a Sunday evening. Question 37: Nowadays, parties are held to celebrate a persons coming of age when they are______. A. 40 B. 18 C. 21 D. 25 Question 38: What is the purpose of a house-warming party? A. To mark a persons 40th birthday. B. To celebrate a couples wedding anniversary. C. To entertain the childs friends. D. To invite friends to ones new home. Question 39: The word grander in paragraph 4 mostly means ______. A. more pleasant B. more important C. more convenient D. more exciting Question 40: Which of the following is TRUE according to the passage? A. People dont invite each other for a drink before a meal in a country village. B. People often hold garden parties on informal occasions. C. People often sit and chat before a meal they are invited for. D. People dont hold any parties to celebrate a particular event.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 41: She is attending a three-day conference on AIDS education, doesnt she?
A A A A A B C B B C B D B C D Trang 3/4 - M thi 495 D C D C D

Question 42: People consider it rude to point about anyone. Question 43: I think its importance for us to find solutions to our problem. Question 44: Every student in my class are good at English. Question 45: The boy which was given first prize in the contest was very happy.

19

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 46: If I were you, I would do morning exercise regularly, said John. A. John advised me to do morning exercise regularly. B. John congratulated me on doing morning exercise regularly. C. John asked me to do morning exercise regularly. D. John prevented me from doing morning exercise regularly. Question 47: People say that these villagers are hospitable. A. These villagers are not hospitable as they say. B. These villagers are said not to be hospitable. C. It is said that these villagers are not hospitable. D. It is said that these villagers are hospitable. Question 48: I have never eaten this kind of fruit before. A. I have eaten this kind of fruit for a long time. B. This is the first time I have eaten this kind of fruit. C. This is the last time I have eaten this kind of fruit. D. I last ate this kind of fruit a long time ago.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 49: Tom asked Janet where ______ the previous Sunday. A. she has been B. she had been C. has she been Question 50: These secretaries were the only people ______. A. to get a pay rise B. get pay rise C. got a pay rise
----------------------------------------------------------

D. had she been D. be getting pay rise

THE END ----------

Trang 4/4 - M thi 495

20

B GIO DC V O TO THI CHNH THC Cu s 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50.
495 B C D C A C C B A D D B D D A D B C A D B D B C D C C B C D A B C A A A B D B C D D A C A A D B B A 516 D D A A B C C C A B B B B C A D B B C A B D C A D C D B B C D D A C C B D A B D C D D A A C D A D A

P N THI TT NGHIP THPT NM 2012 Mn: TING ANH- CT Chun v Nng cao M thi
647 B C B C A C A D D B A D B D C B B B C D D A C B A C B D C D B A C B A D C C B D A D A A D D A C A D 738 B D D B A A A A B D C C D B C C C B C B A C C D B A A C D B D D B B A A A B B C D A A D D A C D C A 829 B B B C A D A C B D C C D D A D A C A A C D A A B A C D B C B B A D C B C C D B D A D A C B B D C D 963 A D A C D B C C D B D A A D C B C C D C B B D A C A A D D B C B A A B C C C B B D B C B A C D A A D

21

B GIO DC V O TO

THI CHNH THC ( thi c 04 trang)

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2011 Mn thi: TING ANH - H 3 nm Thi gian lm bi: 60 pht. M thi 948

H, tn th sinh: .......................................................................... S bo danh: .............................................................................


Chn t (ng vi A, B, C, hoc D) c phn gch di c pht m khc vi nhng t cn li trong mi cu sau. Cu 1: Cu 2: Cu 3: Cu 4: Cu 5: A. thick A. time A. catching A. black A. promised B. healthy B. climate B. mechanic B. cancer B. vanished C. thousand C. climb C. chalk C. cable C. invented D. other D. swimming D. cheap D. sat D. talked

c k on vn sau trch t Longman Tests in Context v chn phng n ng (ng vi A, B, C, hoc D) cho mi ch trng t 6 n 10. Queen Isabella of Spain was born on 22 April 1451. She helped Christopher Columbus and gave him ships and men to sail across the Atlantic Ocean. As a result, Columbus (6)______ the New World. However, all the ships and men cost less than two parties she gave! Louis Braille invented a way for the blind to read. This great man was born on 4 January 1809. Another great (7)______, Thomas Edison, liked reading books written in Braille more than books in normal print, even though he could see perfectly well. The Norwegian explorer, Roald Amundsen, was born on 16 July 1872. Amundsen was the first man to reach the South Pole. When he set out from Norway, however, everyone thought that he was (8)______ his way to the North Pole! Albert Einstein was born in Germany on 14 March 1879. He was one of the greatest (9)______ and the most intelligent men in the world. However, he failed the entrance examination for the Federal Polytechnic of Zurich (10)______ he was a young man! Cu 6: Cu 7: Cu 8: Cu 9: Cu 10: A. travelled A. inventor A. by A. scientists A. whom B. invented B. teacher B. for B. scientifically B. where C. discovered C. worker C. in C. scientific C. when D. sailed D. sailor D. on D. sciences D. which

Chn phng n (A, B, C, hoc D) ng vi t/ cm t c gch di cn phi sa mi cu sau tr thnh chnh xc. Cu 11: Mr. Brown, his picture you saw in the newspaper, lives next door to us. A B C D Cu 12: She has got fewer friends in her class now than she has last year. A B C D Cu 13: Most babies will grow up to be as clever than their parents. A B C D Trang 1/4 - M thi 948

22

Cu 14: You had better to learn a foreign language before applying for a job. A B C D Cu 15: Do you mind to go out with me to buy some ice creams? A B C D Chn phng n ng (ng vi A, B, C, hoc D) hon thnh mi cu sau. Cu 16: Your health wont be improved ______. A. while these tablets taking C. when taking these tablets Cu 17: If I had enough money, ______. A. I will buy a new motorbike C. I bought a new motorbike Cu 18: What is the name of the man ______? A. which house the burglars broke into C. the burglars broke into his house Cu 19: My mother was so tired ______. A. that she could not cook the dinner C. to be cooking the dinner Cu 20: ______ writing letters to Jill. A. Now Jack doesnt want-----C. Jack has stopped

B. if these pills are taking D. unless you take these pills B. I buy a new motorbike D. I would buy a new motorbike B. whose house the burglars broke into D. his house the burglars broke into B. as to cook the dinner D. and the dinner cannot cook B. No more Jack has stopped D. Jack has never

Chn phng n ng (ng vi A, B, C, hoc D) hon thnh mi cu sau. Cu 21: Peter is fed up ______ eating potatoes every day. A. on B. in C. with D. for Cu 22: You mustnt ______ any more mistakes. A. carry B. make C. perform D. do Cu 23: John works much ______ than we do. A. more hardly B. harder C. hardest D. hard Cu 24: When I entered the room, everyone ______. A. has danced B. was dancing C. is dancing D. dances Cu 25: When my parents were away, my grandmother would ______ care of me. A. make B. get C. take D. do Cu 26: He has been working as a ______ for twenty years. A. physical B. physics C. physicist D. physically Cu 27: If we found the remedy for cancer, many people's lives ______. A. would be saving B. will save C. would be saved D. would save Cu 28: There isnt ______ left in the fridge. A. something B. everything C. nothing D. anything Cu 29: Alice: How often do you go to the dentist, Anne? Anne: ______. A. Many times B. Twice a year C. Last week D. Next month Cu 30: He was ______ excited that he couldnt go to sleep. A. such B. too C. so D. much Cu 31: Plants dont grow ______ there isnt enough sunshine. A. though B. so C. if D. unless Cu 32: I like the ______ of her paintings. A. simply B. simplicity C. simplify D. simple Cu 33: Katie has read ______ French books. A. a few B. a little C. every D. much Trang 2/4 - M thi 948

23

Cu 34: The house in ______ they are living is very large and beautiful. A. that B. which C. whose D. where Cu 35: Helen: Excuse me. Can you tell me the time? Michael: ______. A. Its ten past nine B. Ive to go now C. Ive forgotten it D. Here you are Cu 36: He was homesick. He ______ his friends and family. A. remembered B. desired C. lacked D. missed Cu 37: David: Do you know where there's a telephone box? Maria: ______. A. No, I dont have to B. Yes, thank you C. There's one at the corner of the street D. Its not a good question to ask me Cu 38: I was really worried ______ my brother because he didnt come home last night. A. about B. of C. with D. at Cu 39: I ______ television a lot, but now I don't any more. A. was watching B. used to watch C. am watching D. used to watching Cu 40: Today, most of the work on the farm ______ by machines. A. do B. did C. is done D. is doing Cu 41: I often go to the school ______ to borrow books in my free time. A. library B. ground C. gate D. yard Cu 42: It is not easy ______ a well-paid job. A. finding B. find C. finds D. to find Cu 43: Youd better ______ to your teacher attentively in class. A. listen B. listened C. to listen D. listening Cu 44: We missed the bus ______ we got up late. A. because of B. although C. because D. even if Cu 45: My grandfather usually spends two hours ______ around his house in the morning. A. walks B. walking C. walk D. to walk c k on vn sau trch t Microsoft Encarta v chn phng n ng (ng vi A, B, C, hoc D) cho mi cu t 46 n 50. HOW WE LEARN A LANGUAGE The first language you learn to speak is called your native language. As a baby, you listened to your parents or other people speaking and then imitated the sounds you heard. Babies seem to be born with an ability to learn the language they hear. Native speakers learn as children to use the right words and arrange them in the right order without even thinking about it. If English is your native language, you know automatically that I going bed is wrong, but I am going to bed is right. If you learn a second language, you have to memorize its words and learn its rules. Thats why learning a second language can be difficult. Young children can learn a new language very easily. If they are surrounded by people speaking a different language, they soon learn to speak it as well as their native language. But as people grow older, it becomes more difficult to learn new languages. People gradually lose the ability to learn the grammar and pronounce the sounds of another language. People who learn a new language as adults usually have a foreign accent when they speak it. Cu 46: According to the passage, a native language is ______. A. a new different language you learn to speak B. the first language you learn to speak C. a language you learn to speak as an adult D. the language you speak with a foreign accent

Trang 3/4 - M thi 948

24

Cu 47: According to the passage, learning a second language can be difficult because ______. A. you must have a foreign accent when you speak it B. few of you are born with an ability to learn the language you hear C. you are surrounded by people speaking a different language D. you must memorize its words and learn its rules Cu 48: Which of the following is NOT true according to the passage? A. Young children have considerable difficulty learning a new language. B. People gradually lose the ability to learn the grammar and pronounce the sounds of a new language. C. Babies seem to have an ability to learn the language they hear. D. It becomes more difficult to learn a new language when people grow older. Cu 49: The word them in paragraph 2 refers to ______. A. native speakers B. babies C. children D. right words Cu 50: The phrase surrounded by people in paragraph 4 mostly means ______. A. needing people B. having people around C. helping many people D. attracting a lot of people

---------------------------------------------------------- HT ----------

Trang 4/4 - M thi 948

25

B GIO DC V O TO

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2011

CHNH THC

P N
Mn thi: TING ANH H 3 nm
M thi
283
A D A A D D C B B D C D A C B D B D D C D C B A B A C A B C B

Cu s 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31.

392
D C A D D A B B D B A C A C C D A A C B A D C A B B D B D B A

527
B D C A C C D B A D C D B C D A C C D B B A B D B C C B D B A

746
C B A D B B A A A B D D D D B C B B C B D A B C A A C B B A D

815
C A A A B B C A C D C B C D D D B D C B C B B D C B C A D A C

948
D D B C C C A D A C A D D A A D D B A C C B B B C C C D B C C

1
26

Cu s 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50.

M thi
283
B C C D B A B A A A C D B D A C A C B

392
D C A C C B D C B C B C A B D D A A A

527
A D A D B D C C A A A C C B A D D B A

746
C C D D D B C D D A C C C C A D D A A

815
D B D C A D D A A B A A B D B A A D C

948
B A B A D C A B C A D A C B B D A D B

2
27

B GIO DC V O TO

THI CHNH THC ( thi c 04 trang)

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2011 Mn thi: TING ANH - Chng trnh Chun v Nng cao Thi gian lm bi: 60 pht. M thi 381

H, tn th sinh: .......................................................................... S bo danh: .............................................................................


Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions. Question 1: A. apply Question 2: A. alcohol B. reduce B. effective C. offer C. enterprise D. persuade D. surgery

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 3: He is very ______ because he is concerned only with his own interests and feelings. A. confident B. grateful C. helpful D. selfish Question 4: The factory in ______ John works is the biggest in the town. A. that B. where C. when D. which Question 5: The longer he waited, ______ impatient he got. A. the better B. better C. the more D. more Question 6: We will always ______ the wonderful winter holiday we had in Australia. A. remember B. reflect C. remind D. revise Question 7: Please remember to ______ the lights as you leave the room. A. set off B. turn off C. go out D. get out Question 8: A new study group has been set ______ by the government. A. away B. up C. down D. out Question 9: Sales were poor last month; ______, there has been an increase this month. A. however B. moreover C. because D. otherwise Question 10: Each of us must take ______ for our own actions. A. responsibility B. probability C. ability D. possibility Question 11: She suggested ______ for a drink. A. go B. being gone C. to go D. going Question 12: ______ his serious disease, he tried to finish writing his novel. A. However B. In spite C. Despite D. Although Question 13: Last night, the train was delayed ______ the flood. A. because B. because of C. even though D. since Question 14: Two thieves ______ at a bus stop were arrested yesterday. A. waiting B. were waiting C. having waited D. wait Question 15: All of our rain forests ______ unless we find some ways to stop people from cutting down trees. A. will destroy B. destroy C. will be destroyed D. were destroyed Question 16: The gardener fertilizes his land to ______ it more productive. A. do B. make C. force D. help Question 17: Susan: Can you do the cooking today? Bill: ______. A. I know that B. Yes, please C. No, thank you D. Oh, all right Question 18: The salesman left a good ______ on his customers. A. belief B. expression C. idea D. impression Trang 1/4 - M thi 381

28

Question 19: Phil: I'd like to become a tour guide. What do you think I should do? Leonie: ______ A. Shall we have a package tour this summer? B. I think you should practise spoken English. C. Yes, a tour guide is a good job! D. I don't agree with you. Question 20: We first ______ each other in London in 2006. A. have met B. met C. had met D. meet Question 21: This machine is ______ easy to install and cheap to operate. A. comparatively B. comparative C. comparison D. compare Question 22: They laughed a lot last night. The film ______ have been very funny. A. ought B. would C. must D. can nd Question 23: The 22 Southeast Asian Games were ______ in Vietnam from 5th to 13th December 2003. A. carried B. taken C. conducted D. held Question 24: Reading books is still one of ______ most popular forms of entertainment. A. the B. an C. a D. any Question 25: George: In my opinion, action films are exciting. Frankie: ______ A. Yes. Congratulations! B. You shouldnt have said that. C. What an opinion! D. Theres no doubt about it. Question 26: I am studying hard ______ get a place at a good university. A. in order to B. so that C. so as D. in order that Question 27: Nowadays more and more women go out to work, and they become more ______ than they used to. A. dependent B. independently C. dependence D. independent Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction. Question 28: Good scientists always cooperate with each others no matter what their A B C D nationalities are. Question 29: It is suggested that smoking should to be banned in pubs, restaurants, A B C and other public places. D Question 30: On Saturday, I enjoy to go to the concert with my friends. A B C D Question 31: Some bacteria are extremely harmful, but others are regular used in A B C producing foods. D Question 32: Many species of wild animals would become extinction if people continued A B C to cut down forests. D

Trang 2/4 - M thi 381

29

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 33: If you didnt get rid of smoking, ______. A. your health would be affected B. your health wouldnt affect C. your health will be affected D. you will affect your health Question 34: The restaurant is so badly managed ______. A. that it wants to repair B. for anyone to eat there C. that no one wants to eat there D. unless someone eats there

Read the following passage taken from Microsoft Encarta and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word(s) for each of the blanks from 35 to 39. WHY DO ANIMALS GO EXTINCT? Different kinds of animals have appeared and disappeared throughout Earths history. Some animals go extinct because the climate (35)______ they live changes. The climate may become wetter or drier. It may become warmer or cooler. If the animals cannot change, or adapt, to the new climate, they die. Some animals go extinct because they cannot (36)______ with other animals for food. Some animals go extinct because they are killed by enemies. New kinds of animals are always evolving. Evolving means that the animals are changing (37)______ from generation to generation. Small differences between parents, children, and grandchildren slowly add up over many, many generations. Eventually, a different kind of animal evolves. Sometimes many of the animals on Earth go extinct at the (38)______ time. Scientists call this a mass extinction. Scientists think there (39)______ at least five mass extinctions in Earths history. The last mass extinction happened about 65 million years ago. This mass extinction killed off the dinosaurs. Question 35: A. when Question 36: A. find Question 37: A. quickly Question 38: A. different Question 39: A. have been B. where B. complete B. suddenly B. same B. will be C. which C. exist C. accidentally C. various C. are D. what D. compete D. slowly D. similar D. has been

Read the following passage adapted from Pre-Essence Reading 1 by Rachel Lee, and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 40 to 44. BODY LANGUAGE AND CULTURAL DIFFERENCES The body language people use often communicates more about their feelings than the words they are saying. We use body movements, hand gestures, facial expressions, and changes in our voice to communicate with each other. Although some body language is universal, many gestures are culturally specific and may mean different things in different countries. If you want to give someone the nod in Bulgaria, you have to nod your head to say no and shake it to say yes the exact opposite of what we do! In Belgium, pointing with your index finger or snapping your fingers at someone is very rude. In France, you shouldnt rest your feet on tables or chairs. Speaking to someone with your hands in your pockets will only make matters worse. In the Middle East, you should never show the soles of your feet or shoes to others as it will be seen as a grave insult. When eating, only use your right hand because they use their left hands when going to the bathroom. Trang 3/4 - M thi 381

30

In Bangladesh, the thumbs-up is a rude sign. In Myanmar, people greet each other by clapping, and in India, whistling in public is considered rude. In Japan, you should not blow your nose in public, but you can burp at the end of a meal to show that you have enjoyed it. The OK sign (thumb and index finger forming a circle) means everything is good in the West, but in China it means nothing or zero. In Japan, it means money, and in the Middle East, it is a rude gesture. Question 40: It is mentioned in the passage that many gestures ______. A. are used in greeting among men and women B. are not used to communicate our feelings C. can be used to greet each other in public D. may mean different things in different countries Question 41: People nod their head to say no in ______. A. France B. Bulgaria C. Belgium D. Japan Question 42: In the Middle East, people do not use their left hands for eating because they use their left hands ______. A. when going to the bathroom B. to clean their tables and chairs C. when preparing the meal D. to put in their pockets Question 43: Which of the following is NOT true according to the passage? A. In France, people shouldnt rest their feet on tables. B. In Belgium, snapping your fingers at someone is very rude. C. In Myanmar, people greet each other by clapping. D. In China, the OK sign means money. Question 44: The word others in paragraph 3 refers to ______. A. other feet B. other people C. other shoes D. other soles Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 45: A. teenage B. sausage Question 46: A. characteristic B. Christmas Question 47: A. infectious B. punish

C. passage C. challenge C. efficient

D. message D. chemical D. describe

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 48: Remember to bring your books, he said. A. He reminded me to bring my books. B. He asked me if I remembered to bring my books. C. He said I remembered to bring my books. D. He warned me against bringing my books. Question 49: My father doesn't smoke and he doesn't drink. A. My father neither smokes nor drinks. B. My father enjoys smoking and drinking. C. My father doesn't smoke but he drinks. D. My father not only smokes but also drinks. Question 50: Without transportation, our modern society would not exist. A. Our modern society does not exist if there is no transportation. B. Our modern society will not exist without having traffic. C. If there were no transportation, our modern society would not exist. D. If transportation no longer exists, our modern society will not either.

---------------------------------------------------------- HT ----------

Trang 4/4 - M thi 381

31

B GIO DC V O TO

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2011

CHNH THC

P N
Mn thi: TING ANH Chng trnh Chun v Nng cao
M thi
146
B D B C B B A B D C B D D D A B C A A A A A C D A A B C C C C

Cu s 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31.

381
C B D D C A B B A A D C B A C B D D B B A C D A D A D C C B C

485
B B A A B B C C C C D A C A D A D C A C A C A C C B D D C A D

639
B A A A C D A B B C A D A D B C D A C D A C D B D D D B B B B

718
D A A A B A D C D B A A A D B D B D D B C D C B A C C A A C B

937
D A B B A D A B D A A A C C C C C B D C D B D D B B D A C B D

1
32

Cu s 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50.

M thi
146
B B C D C B D D A B D B A C D C A C D

381
C A C B D D B A D B A D B A C D A A C

485
B B A B D D D B D B B C D A B A B D C

639
D A C B A D A B A C A C A D C C C B C

718
D B D D A C A D B C C B B C C C C B C

937
B D C B C A B D C D D B C A A A C C A

2
33

B GIO DC V O TO

THI CHNH THC ( thi c 03 trang)

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2010 Mn thi: TING ANH - H 3 nm Thi gian lm bi: 60 pht. M thi 396

H, tn th sinh: .......................................................................... S bo danh: .............................................................................


Chn t (ng vi A, B, C, hoc D) c phn gch di c pht m khc vi nhng t cn li trong mi cu sau.

Cu 1: Cu 2: Cu 3: Cu 4: Cu 5:

A. candle A. famous A. passed A. skills A. machine

B. father B. national B. finished B. enjoys B. teaching

C. sad C. bookcase C. attended C. meets C. choose

D. hat D. labour D. washed D. needs D. cheap

Chn phng n ng (ng vi A, B, C, hoc D) hon thnh mi cu sau.

Cu 6: John said that no other car could go ______. A. faster like his car B. so fast like his car C. fastest than his car D. as fast as his car Cu 7: When my mum got home, ______. A. the dinner be cooked B. I was cooking dinner C. I am cooking dinner D. the dinner being cooked Cu 8: It usually takes her ______. A. two hours done her homework B. two hours to do her homework C. homework two hours to do D. two hours doing homework Cu 9: We will go fishing if ______. A. it is fine B. it was fine C. we will be free D. we had free time Cu 10: ______ can cause diseases by entering openings in the body. A. If bacteria are harmful B. When harmful bacteria C. Bacteria harmful D. Harmful bacteria
c k on vn sau v chn phng n ng (ng vi A, B, C, hoc D) cho mi cu t 11 n 15. William Shakespeare was one of the greatest writers in the English literature. He was born in 1564 in Stratford-upon-Avon. (11)______ the age of eighteen he married Anne Hathaway, (12)______ was eight years older than himself. A few years later he moved to London, where he worked as an actor and a playwright. Shakespeare (13)______ 36 plays and 154 sonnets (a kind of poem). His most famous plays are the four great tragedies - Othello, Macbeth, Hamlet, and King Lear. Shakespeare died in Stratford-upon-Avon on 23 April 1616. His (14)______ are still very popular today: they have been translated into different languages, and many of them have been (15)______ into films, both in English and in other languages.

Cu 11: Cu 12: Cu 13: Cu 14: Cu 15:

A. From A. whose A. writes A. actors A. done

B. At B. whom B. wrote B. films B. produced


34

C. In C. which C. write C. novels C. made

D. On D. who D. written D. plays D. worked


Trang 1/3 - M thi 396

c k on vn sau v chn phng n ng (ng vi A, B, C, hoc D) cho mi cu t 16 n 20. Every year, millions of tourists visit California. California is known for its beautiful scenery, warm climate, and excellent food. There are twenty national parks in California, which over thirty million people visit every year. California also has many world-famous museums. The state is divided into two parts: Northern California and Southern California. San Francisco is in Northern California. It is surrounded by water on three sides and is a city with beautiful bays and several bridges. Its streets are always crowded with tourists. There is an area in the south of San Francisco that is famous for the computer industry; it is called Silicon Valley. Los Angeles, Hollywood, and Disneyland are all situated in Southern California. Southern California is known for its desert areas, which are sometimes next to snow-covered mountains. It is one of the few places in the world where you can ski in the morning and surf in the afternoon.

Cu 16: ______ visit Californias national parks every year. A. Twenty million people B. About thirty thousand tourists C. Over thirty million people D. Hundreds of millions of tourists Cu 17: California is divided into ______. A. Northern California and Southern California B. San Francisco and Hollywood D. San Francisco and Los Angeles C. Hollywood and Disneyland Cu 18: What is Silicon Valley well known for? A. The computer industry. B. Excellent food. C. Beautiful scenery. D. Beautiful bays. Cu 19: Which of the following is NOT in Southern California? A. Hollywood. B. Los Angeles. C. Disneyland. D. San Francisco. Cu 20: Where are the desert areas found? A. In Southern California. B. In San Francisco. D. In Northern California. C. Near Silicon Valley.
Chn phng n ng (ng vi A, B, C, hoc D) hon thnh mi cu sau.

Cu 21: I ______ go swimming when I was a boy. A. am using to B. was used to C. use to D. used to Cu 22: After the 2009 football season, he ______ a well-known player in Asia. A. was becoming B. became C. becomes D. will become Cu 23: I saw my teacher sitting ______ the table drinking tea. A. at B. in C. from D. to Cu 24: Bologna in Northern Italy is the place ______ Guglielmo Marconi was born. A. there B. where C. what D. which Cu 25: The children were bored ______ watching that film again and again. A. for B. with C. in D. about Cu 26: This atlas ______ in the classroom yesterday. A. was leaving B. left C. was left D. leaves Cu 27: Thomas Edison was a famous American ______. A. inventor B. invent C. inventive D. invention Cu 28: Nowadays wild animals ______ in many parts of the world. A. protected B. were protected C. are protected D. protect Cu 29: Susan: Shall we go to the cinema this Saturday?
Alice: ______ A. Yes, lets. B. Yes, we do. C. No, I dont. D. No. Why not? Cu 30: Teacher: How far is it from your house to school? Student: ______, sir! A. Not very long B. 3 months C. About 2 kilometers D. By bicycle Trang 2/3 - M thi 396

35

Cu 31: There is a very good program on VTV3 ______ 9:00 p.m. tonight. A. to B. in C. at D. on Cu 32: Tony: How often do you go swimming?
Quang: ______.

A. Many times already C. In the afternoon Cu 33: Frankie: Where is Dad?


Kitty: He ______ be in the garden.

B. Oh, very good D. Every week

A. may B. had to C. need D. ought Cu 34: We had to wait ______ all our friends finished their work. A. until B. but C. so D. for Cu 35: Michael Faraday was very interested in ______ experiments with electricity. A. do B. to do C. doing D. done Cu 36: Smoking cigarettes is ______ to our health. A. good B. useful C. sick D. harmful Cu 37: Emma and Katie usually ______ their grandmother at weekends. A. have visited B. visits C. visit D. are visiting Cu 38: Tom's brother is ______; he gets unemployment benefit every week. A. harmless B. friendless C. jobless D. careless Cu 39: Peter was reading a book by Mark Twain ______ his friends came. A. while B. when C. during D. if Cu 40: Could you talk ______? I'm learning my lessons. A. as quietly B. so quietly C. more quietly D. most quietly Cu 41: I really enjoy ______ in the park on a sunny day. A. reading B. to read C. being read D. read Cu 42: The schoolyard is always ______ with students during the break. A. emptied B. crowded C. complete D. full Cu 43: She is never ______ to go out alone at night by her parents. A. given B. allowed C. agreed D. taken Cu 44: Sarah danced very ______ in her performance last week. A. beautifying B. beauty C. beautiful D. beautifully Cu 45: Look! That boy ______ an elephant over there. A. fed B. was feeding C. feeds D. is feeding
Chn phng n (A, B, C, hoc D) ng vi t/ cm t c gch di cn phi sa cc cu sau tr thnh chnh xc.

Cu 46: I am looking for my keys, but I havent found it.


A A B B C C D D

Cu 47: I have shown you many time how to use these new machines. Cu 48: I felt very tiring when I arrived home, so I went to bed at once.
A B C D Cu 49: Mr. Chapman never comes to meetings on time, and his brother doesnt, too. A B C D Cu 50: AIDS is a very danger disease: there is still no cure for it now. A B C D

----------------------------------------------------------

HT ---------Trang 3/3 - M thi 396

36

B GIO DC V O TO

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2010

CHNH THC

P N
Mn thi: TING ANH - H 3 nm

Cu s
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37.

M thi
153
A C B C A B D C A B C B B C B A B A C D C A B A A C D C D B C C C A A B D

164
C B B C B D A C D C A B A B C C B A D B A D C A A B D B D A A D D B B C C

251
C B B B C A B B B C D D B D B D B B A D C C C D C A A A C B A C A A D D C

279
B C A A D C D A D D B D C A A C B A B A D B A D C C C C C B B C B B D D C

380
A B D D A C B D C D B C A A B C A C D B C C C D A B D D A B B C A A D D D

396
B B C C A D B B A D B D B D C C A A D A D B A B B C A C A C C D A A C D C

481
C B B C B A A D B C D B B A D C B B D A C C D D D C B D A B C C A A D B D

524
B B B C C A D C C B A D D A D C D A D C B B C C C D B B D A A D A B C A D

653
C A D D C B B A D D C D C A D B A C A A B B B C C A C A A A D D B A B D C

749
B A A A B C C B D D D A A A D D A B B D D B D B C C D A D C B D A A C C B

829
C D A B B D B D A B C A B A A B D A B D A C A C D D D C A B D D B C C D B

917
B D D A B D C C A B C A D A A A B C C C C B A D B B B A D D C D B A D C B

Trang 1/2
37

Cu s
38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50.

M thi
153
A D D D D D D A B B A D D

164
B A D C B C A C B D D D A

251
A A B D D A B A B D C D C

279
A A D C A D B D B D A D B

380
B B A A C B A C B C D C D

396
C B C A B B D D D B A D B

481
C C A C C A B A A A D D D

524
A D A C B A B B B C D A A

653
D C A A D D A B B B C B C

749
C D C A B C C C A D D B B

829
B C C B D D C A A B A C C

917
B A B C D A D A C D D C D

Trang 2/2
38

B GIO DC V O TO

THI CHNH THC ( thi c 04 trang)

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2010 Mn thi: TING ANH - Chng trnh Chun v Nng cao Thi gian lm bi: 60 pht. M thi 842

H, tn th sinh: .......................................................................... S bo danh: .............................................................................


Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions. Question 1: A. domestic Question 2: A. household Question 3: A. reformed Question 4: A. though Question 5: A. qualify B. contain B. enclose B. appointed B. might B. accompany C. attentive C. colony C. installed C. cough C. simplify D. initiate D. associate D. stayed D. weight D. supply

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word(s) for each of the blanks from 6 to 10. There are several things to remember if you are applying for a new job. Most companies (6)______ their vacancies in the newspapers, and there are normally a lot of applicants for each post. (7)______, a good letter of application is very important. You should enclose with it your curriculum vitae so that the employer knows about your (8)______ and experience. If you are applying (9)______ a large company, address your letter to the personnel manager, who deals with appointing new staff. If you are invited to an interview, make (10)______ you are suitably dressed and on time. You may ask about promotion prospects as well as further training, the salary and holiday arrangements. Question 6: A. advertise Question 7: A. So as Question 8: A. licences Question 9: A. to Question 10: A. clear B. make B. Nevertheless B. forms B. with B. sure C. write C. Therefore C. schools C. in C. right D. market D. So that D. qualifications D. for D. good

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 11: The World Health Organization ______ in 1948 in order to carry out medical research and improve international health care. A. was established B. established C. had been established D. had established Question 12: Dont forget to take _____ your shoes when you are in a Japanese house. A. in B. apart C. up D. off Question 13: Mr. Minh ______ wearing a crash helmet when he goes somewhere on his motorbike. A. is using B. used to C. used D. is used to Question 14: Unless we can find new sources of energy, our life will certainly ______. A. be affecting B. affect C. be affected D. affected Question 15: ______ the salary meets my expectations, I will accept the job offer. A. Therefore B. So C. Although D. If Trang 1/4 - M thi 842

39

Question 16: My younger sister is not ______ to study overseas. A. enough old B. very old C. old enough D. so old Question 17: John: Will you be able to come to the meeting? Jack: ______. A. Im sorry not B. Im afraid not C. Of course you will D. You must be kidding Question 18: Because of the economic crisis, many workers are now in ______ of losing their jobs. A. danger B. warning C. threat D. worry Question 19: Robert ______ in three important water polo games so far. A. is playing B. has played C. played D. had played Question 20: Many young people want to work for a humanitarian organization, ______? A. didnt they B. dont they C. does it D. doesnt it Question 21: The Internet is a very fast and convenient way for people to ______ information. A. make B. achieve C. do D. get Question 22: My grandmother takes ______ for keeping house. A. probability B. responsibility C. ability D. possibility Question 23: He has made so many mistakes in his essay that he ______ do it all again. A. has to B. used to C. needs D. ought Question 24: Tom: Youve got a lovely singing voice, Mary! Mary: ______ A. Its all right. B. Congratulations! C. Thank you. D. Dont mention it. Question 25: ______ you lend me your calculator for some minutes, please? A. Will B. Should C. Need D. Must Question 26: In general, my father doesn't mind ______ the housework, but he hates to do the cooking. A. doing B. do C. done D. to do Question 27: The police ordered people to leave the building ______ a bomb threat. A. because of B. in case C. since D. because Question 28: Some fish can survive only in salt water, ______ others can live only in fresh water. A. so that B. since C. whereas D. even if Question 29: We are talking about the writer ______ latest book is one of the best-sellers this year. A. whom B. which C. who D. whose Question 30: Henry: Do you find it very interesting to travel alone? Maria: ______ A. Yes, youre welcome. B. Never mind. C. What a pity! D. No, not at all. Question 31: Many people ______ homeless after the earthquake in Haiti a few months ago. A. become B. became C. are becoming D. will become Question 32: Despite its successful ______ reforms, this country is still a developing one. A. economizing B. economic C. economics D. economical Question 33: It was being able to fly ______ space that attracted Sally Ride to the job of an astronaut. A. to B. towards C. into D. on Question 34: He is disappointed at not being offered the job, but I think he will ______ it. A. take after B. fill in C. turn off D. get over Question 35: The government has ______ measures to promote the development of the economy. A. taken B. achieved C. carried D. made Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction. Question 36: Today the number of people whom enjoy winter sports is almost double that of twenty A B C D years ago. Trang 2/4 - M thi 842

40

Question 37: My uncle has just bought some expensive furnitures for his new house. A B C D Question 38: He studied very hard, so he passed the exam easy. A B C D Question 39: Have you ever read any novels writing by Jack London? A B C D Question 40: People respected him because he was a honest man. A B C D Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 41 to 45. Will people still read books 100 years from now? A few years ago, many people would have said no. It seemed likely that computers and the Internet would replace books. Now, however, most experts think that books are here to stay. There are a number of reasons why computers will not replace books entirely. One reason is that books on paper are much cheaper than computers. And books do not need a power source. You can read a book for as long as you want and wherever you want. You never have to worry about losing power. Also, many people feel more comfortable reading words in a book than reading words on a computer screen because it is less tiring to the eyes. Will books in the future be exactly the same as the books you can buy today? The answer to that question is no. In the future, you may only need to buy one book. With this one book, you will be able to read novels, plays, and newspapers. It will look like today's books, but it will be electronic. One of the people working on the book of the future is Professor Joseph Jacobson from Massachusetts Institute of Technology. Professor Jacobson's electronic book will have a small button on the side. When you press the button, words will instantly appear on the page. When you want to read a different story, you can push the button again and a new story will quickly appear. Question 41: The phrase are here to stay in the first paragraph mostly means ______. A. are useless B. won't disappear C. are nearby D. wont come Question 42: Which of the following is TRUE according to the passage? A. Reading words on computer screens is tiring to the eyes. B. In the future, computers will replace paper books completely. C. Reading todays books needs a power source. D. Books will disappear completely sooner or later. Question 43: What will the book of the future look like? A. It will look like a book you buy today. B. It will look like a computer. C. We don't know what it will look like. D. It will look different from today's books. Question 44: The button on the side of the electronic book is used ______. A. to turn a light on and off B. to change what you read C. to turn the power on and off D. to make the book more beautiful Question 45: What is the main topic of the passage? A. The decline of today's books. B. How to use an electronic book. C. The book of the future. D. Why a power source is important. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 46: The more you study, ______. A. the more knowledge do you gain B. you will gain more knowledge C. the more knowledge you gain D. you are the more knowledgeable Question 47: Winning a place at university ______ for most students. A. becomes the most difficultly B. has become as difficult C. will become more difficultly D. is becoming more and more difficult

Trang 3/4 - M thi 842

41

Question 48: Peter apologised ______. A. for not phoning me earlier B. me for phoning not earlier C. not for phoning me earlier D. not to phone me earlier Question 49: ______, you aren't allowed to go sailing on this lake. A. Unless you can swim B. Although be able to swim C. If you werent able to swim D. Despite of your swimming Question 50: Jack asked his sister ______. A. where she would go the following day B. where you will go tomorrow C. where you have gone tomorrow D. where would she go the following day ---------------------------------------------------------- THE END ----------

Trang 4/4 - M thi 842

42

B GIO DC V O TO

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2010

CHNH THC

P N
Mn thi: TING ANH - Chng trnh Chun v Nng cao

Cu s
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37.

M thi
139
C B D B D A A C D C D D C A B D A C B A C A D B D B A C B C C B A B C A B

241
C B B A D C B D C A B A A D A B D C D D D A C A A B C A B C D A B B B A B

298
C C A B D D B B A C D C C B D B A D A C A B C A D C B B C C D C D B D A C

365
C A B D C B C C D C C A A D C A B B C B A B A A D B A A B D B C C D D A D

384
B D B A A D C C B D B A C C C C A D B A D B B A B A B A B D C B C A D A D

423
C D C B D A D D C B C C A C A B C B A B A D D B A D D B B A B C A A B D D

457
D D B B A D C C B D D C B D B A A D A C A C A A B B C B D B A D B D C C A

516
A C D A D D A C B D B A A C D C C A A C A A B A B B D B D C D B C B A D B

671
A D D B A D A B D C A D A C D D B A C B B A A D A B B B C A C A C C C C D

708
B B D C A B A A B C D D A B B A C D C A A C A C D B B D B C C A D A D A B

842
D C B C B A C D A B A D D C D C B A B B D B A C A A A C D D B B C D A B C

925
D D C B C C A B C C A B B D B A A B C A D A D D B B A B D C D C B C B A A

Trang 1/2
43

Cu s
38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50.

M thi
139
A C A C B C D D D B D C A

241
B C B A C D D C C B C D D

298
B D B B C D A A A C A D A

365
D C A D D B C C D B B C A

384
C A B C A D D D B C C B D

423
B A B D C A D C D D C A C

457
A B A C C C D D B C C B A

516
B A C C D C B C B C D D C

671
B D D B D B A C D C C B D

708
B A C D A D C A C B C D D

842
D D C B A A B C C D A A A

925
B D A C C C D D C A A C D

Trang 2/2
44

B GIO DC V O TO

THI CHNH THC ( thi c 03 trang)

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2009 Mn thi: TING ANH - H 3 nm Thi gian lm bi: 60 pht. M thi 160

H, tn th sinh:.......................................................................... S bo danh:.............................................................................
Chn t/ cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh mi cu sau. Cu 1: The world's population will continue to rise ______ we don't do anything about it. A. if B. unless C. however D. how Cu 2: Susan is very ______ of telling other people what to do. A. fond B. interested C. fed up D. bored Cu 3: Some writers can exactly describe things ______ they have never seen. A. when B. that C. if D. who Cu 4: The operation was ______ and she got better quickly. A. succeeding B. succeeded C. success D. successful Cu 5: I feel so ______ and sleepy today because I worked late last night. A. tire B. tired C. tiring D. tiredness Cu 6: A newspaper which is published every day is called a ______ newspaper. A. monthly B. daily C. weekly D. yearly Cu 7: Fresh air is ______ for our health. A. usefully B. use C. using D. useful Cu 8: A meeting will be ______ to discuss the matter. A. run B. taken C. held D. done Cu 9: Nothing ______ in this town since I first visited it. A. changes B. was changing C. has changed D. changed Cu 10: Lan's grandfather ______ teach literature at a high school, but now he has retired. A. is used to B. was used to C. use to D. used to Cu 11: So ______ students attended the meeting that there werent enough chairs for all of them. A. little B. many C. much D. few Cu 12: There is a ______ of water because it hasn't rained for a long time. A. shortage B. short C. shortest D. shorter Cu 13: - "Could you bring me some water?" - "______." A. No, I don't B. I don't want C. Certainly, sir D. No, thanks Cu 14: I ______ any classes if I were you. A. didn't miss B. wouldn't miss C. won't miss D. don't miss Cu 15: It was cold and wet, ______ Paul went to the beach. A. therefore B. although C. because D. but Cu 16: The people ______ called me yesterday want to buy your house. A. whom B. which C. who D. whose Cu 17: Hurry up! They've got only ______ seats left. A. a few B. a little C. much D. little Cu 18: Who's going to look ______ the children while you're away? A. at B. up C. after D. over Cu 19: I think you'd better ______ Maria first. A. asked B. ask C. to ask D. asking
Trang 1/3 - M thi 160

45

Cu 20: Who ______ America about 600 years ago? A. was discovering B. has discovered C. discovers D. discovered Cu 21: The phone rang while she ______ dinner. A. has cooked B. cooks C. is cooking D. was cooking Cu 22: My sister ______ trouble with her motorbike now, so she has to take the bus to work. A. have B. was having C. is having D. had Cu 23: They are not ______ to join the army. A. old enough B. so old C. enough old D. as old Cu 24: John is ______ in fashion magazines. A. interesting B. interested C. interests D. interest Cu 25: - "Would you like to go to the cinema with me this weekend?" - "______." A. Yes, I'd love to B. Yes, I do C. I agree with you D. Yes, it is c k on vn sau v chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) cho mi cu t 26 n 30. George Washington was born on February 22nd, 1732 in Virginia. His parents were Augustine and Mary Washington. George grew up on a farm in Virginia. Little is known of his early childhood. He attended school irregularly from his 7th to his 15th year. His favorite subject was mathematics. He learned to be a surveyor of land when he grew up. He joined the army and was a leader during the American Revolution. He later became the first President of the United States. George Washington is called by his people the "Father of our country". The Americans celebrate his birthday on Presidents' Day in February. His picture is on the one-dollar bill. Cu 26: When was George Washington born? A. In 1772. B. In 1932. C. In 1735. D. In 1732. Cu 27: Where did he grow up? A. On a farm in Virginia. B. On the grassland in Virginia. C. In a small village in Chicago. D. On a farm in Chicago. Cu 28: What subject did he like when he was a child? A. History. B. Literature. C. Mathematics. D. Chemistry. Cu 29: His people call him ______. A. the "Hero of our country" B. the "Father of our country" C. the "Leader of our country" D. the "Greatest Man of our country" Cu 30: The Americans celebrate his birthday on ______. A. Independence Day B. Labor Day C. May Day D. Presidents' Day Chn phng n (A hoc B, C, D) ng vi t/ cm t c gch di cn phi sa cc cu sau tr thnh chnh xc. Cu 31: That is the man which told me the bad news. A B C D Cu 32: My younger brother has worked in a bank since a long time. A B C D Cu 33: It is the English pronunciation that cause me a lot of difficulties. A B C D Cu 34: I go to Mexico with my girlfriend in the summer of 2006. A B C D Cu 35: He was angrily when he saw what was happening. A B C D

Trang 2/3 - M thi 160

46

Chn t (ng vi A hoc B, C, D) c phn gch trong mi cu sau. B. hour Cu 36: A. high Cu 37: A. nation B. patience Cu 38: A. worked B. wanted Cu 39: A. heavy B. easy Cu 40: A. choose B. mechanic

di c pht m khc vi nhng t cn li C. house C. cancer C. stopped C. weather C. architect D. home D. basic D. liked D. head D. chemistry

Chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh mi cu sau. Cu 41: It takes him thirty minutes to go ______ every day. A. to work by bus B. to work with bus C. working by a bus D. working on bus Cu 42: We'll be late for the meeting ______. A. when we are in a hurry B. unless we hurry up C. if we are in a hurry D. unless we will hurry up Cu 43: Peter is ______ at the moment. A. advising Jane do it B. telling to Jane to do it C. showing Jane how to do it D. saying Jane what to do it Cu 44: I'm very interested ______. A. in the information you gave me B. with the information you gave it to me C. about the information you gave me D. about the information you gave it to me Cu 45: When the film finishes, ______. A. we have left B. will we have to leave C. we will have to leave D. we had to leave c k on vn sau v chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) cho mi ch trng t 46 n 50. I had a terrible time last Saturday. It (46)______ cold, but quite sunny, so after lunch I walked into town. I wanted to buy a pullover. I was looking in the window of a clothes (47)______ when someone stole my wallet. While I was walking home, it started (48)______ and I arrived home cold and miserable. I decided to have a hot bath. I was getting ready to have my bath (49)______ the doorbell rang. It was a flower seller and it took me several minutes to make him go away. Unfortunately, all the time he was talking (50)______ me, the water was running. You can imagine how the kitchen was! Cu 46: A. were B. is C. has been D. was Cu 47: A. office B. caf C. bar D. shop Cu 48: A. rains B. rained C. rain D. to rain Cu 49: A. when B. if C. so D. where Cu 50: A. to B. out C. on D. of
-----------------------------------------------

----------------------------------------------------- HT ----------

Trang 3/3 - M thi 160

47

B GIO DC V O TO

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2009

CHNH THC

P N
Mn thi: TING ANH - H 3 nm

Cu s
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37.

M thi
160 A A B D B B D C C D B A C B D C A C B D D C A B A D A C B D C D C A A B C 196 C C B B A A D A D C A B C D A B B D B B B B D C D D D A B C D C D D B D C 205 C D D B C C D A A C A B B C D D B A D C D A B C C A A A B C B D D A D D C 378 C D C A A A C C B D B B B B B D C D A B D C A C D A B D C B D A C B D A C 430 D B A B C D B D B A B A B C A D D D D C D B D A B A B B C A A D C C A B C 486 A C C A D C D D A D C C D D B A D C D C A D C D D B B B B C A D B D C A B 584 D D C D D C A A C D D B A B A A D B C C B A B A C B C C A D C A B B B D B 641 C B C A B D A A C D C D C A A D B C A B D B A B B C D D C A A C D B C C D 709 C A D D B B B C D B D B D D B A C B A A A B B D A C B B D C B A A C A A D 781 D B B B B C D C A A D B A B C A D C C A C D D C A C B C C D A A A D A A A 895 C B A A B C A D C A D B C B B D A D D A B D B D B B C C C C B C D D A D B 975 C A C B B B D B D A C B A D C D A D D C D B B B A C D B A D C A C B A B D

Trang 1/2
48

Cu s
38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50.

M thi
160 B B A A B C A C D D D A A 196 D B C A A C A A A D C C A 205 C B A C A B A B D D B D B 378 A D D A B B A D A D C C D 430 C C A D C B D A C A B A C 486 A A A B B A C B B A D B C 584 B C C D A D B D C B C A A 641 C B B B C C A A D D D A B 709 A C C D C B C D A D C C A 781 C D A B D C D B B B D A B 895 C A B C A A C D A B A D D 975 C A A D A B C A C A D A C

Trang 2/2
49

B GIO DC V O TO

THI CHNH THC ( thi c 04 trang)

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2009 Mn thi: TING ANH Chng trnh Chun v Nng cao Thi gian lm bi: 60 pht. M thi 246

H, tn th sinh:.......................................................................... S bo danh:.............................................................................
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions. Question 1: A. thought B. eight C. high D. laugh Question 2: A. enterprise B. despite C. economize D. promise Question 3: A. appeal B. ease C. team D. already Question 4: A. scholar B. approach C. aching D. chemist Question 5: A. engaged B. decided C. expected D. attracted Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 6: They are not ______ to take part in this program of the World Health Organization. A. enough old B. so old C. old enough D. as old Question 7: I'm going ______ for a few days so dont send me any more work. A. after B. in C. away D. over Question 8: A scientist who studies living things is a ______. A. biologist B. biology C. biologically D. biological Question 9: The football match was postponed ______ the bad weather. A. despite B. in spite C. because D. because of Question 10: Yesterday I met your brother, ______ had taken us to the Headquarters of the United Nations in New York before. A. who B. that C. whose D. whom Question 11: ______ students attended the meeting that there weren't enough chairs for all of them. A. Too many B. So few C. So many D. So much Question 12: Peter doesn't like scuba-diving. ______ does his brother. A. Either B. Too C. So D. Neither Question 13: Endangered species ______ by the World Wildlife Fund. A. are protected B. would protect C. be protected D. will protect Question 14: Maria: "Thanks for the lovely evening." Diana: "______." A. No, it's not good B. Oh, that's right C. Yes, it's really great D. I'm glad you enjoyed it Question 15: High school students should be ______ for their future jobs before leaving school. A. ill-spoken B. well-prepared C. ill-prepared D. well-spoken Question 16: The government initiated the programme of ______ reform in the 1980s. A. economist B. economised C. economic D. economically Question 17: Kim: "What ______ this weekend?" Sally: "Oh, we're going windsurfing. It's fantastic!" A. do you go B. are you doing C. are you going D. would you do Question 18: She didn't want to go ______ she knew all her friends would be there. A. even though B. therefore C. so that D. wherever
Trang 1/4 - M thi 246

50

Question 19: If I had the map now, I ______ a short-cut across the desert. A. could take B. take C. could have taken D. can take Question 20: Kevin: "How far is it from here to the nearest post office?" Lan: "______." A. No, it's rather far B. Yes, it's quite near here C. Turn left and then turn right D. Two kilometers at least Question 21: Pat: "Would you like something to eat?" Kathy: "______. I'm not hungry now." A. Yes, I would B. No, thanks C. No, no problem D. Yes, it is Question 22: I first met her two years ago when we ______ at Oxford University. A. were studying B. are studying C. had been studying D. have been studying Question 23: David: "Could you bring me some water?" Waiter: "______." A. Yes, I can B. Certainly, sir C. I don't want to D. No, I can't Question 24: The recycling of waste paper ______ save a great amount of wood pulp. A. had better B. need C. can D. dare Question 25: If I were you, I would advise her ______ the new teaching method. A. try B. to try C. trying D. tries Question 26: He went back to work in his country after he ______ his course on Advanced Engineering in London. A. has finished B. had finished C. was finishing D. finishes Question 27: Ellen: "______?" Tom: "He's tall and thin with blue eyes." A. What does John look like B. What does John like C. How is John doing D. Who does John look like Question 28: Could you fill out this ______ form? A. application B. applicable C. applicant D. applying Question 29: My father decided to ______ smoking after he had been smoking for ten years. A. take up B. get over C. give up D. put away Question 30: My father is very busy. ______, he is always willing to give a hand with the housework. A. Despite B. Although C. However D. Therefore Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks from 31 to 35. It can be shown in facts and figures that cycling is the cheapest, most convenient, and most environmentally desirable form of transport (31)______ towns, but such cold calculations do not mean much on a frosty winter morning. The real appeal of cycling is that it is so (32)______. It has none of the difficulties and tensions of other ways of travelling so you are more cheerful after a ride, even through the rush hour. The first thing a non-cyclist says to you is: "But isn't it (33)______ dangerous?" It would be foolish to deny the danger of sharing the road with motor vehicles and it must be admitted that there are an alarming (34)______ of accidents involving cyclists. However, although police records (35)______ that the car driver is often to blame, the answer lies with the cyclist. It is possible to ride in such a way as to reduce risks to a minimum. Question 31: A. to B. at C. on D. in Question 32: A. careful B. enjoyable C. boring D. excited Question 33: A. terribly B. strangely C. comfortably D. expectedly Question 34: A. deal B. size C. number D. digit Question 35: A. point B. indicate C. exhibit D. display
Trang 2/4 - M thi 246

51

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 40. By adopting a few simple techniques, parents who read to their children can considerably increase their children's language development. It is surprising, but true. How parents talk to their children makes a big difference in the children's language development. If a parent encourages the child to actively respond to what the parent is reading, the child's language skills increase. A study was done with two or three-year-old children and their parents. Half of the thirty children participants were in the experimental study; the other half acted as the control group. In the experimental group, the parents were given a two-hour training session in which they were taught to ask open-ended questions rather than yes-no questions. For example, the parent should ask, "What is the doggy doing?" rather than, "Is the doggy running away?" Experimental parents were also instructed how to expand on their children's answer, how to suggest alternative possibilities, and how to praise correct answers. At the beginning of the study, the children did not differ on levels of language development, but at the end of one month, the children in the experimental group were 5.5 months ahead of the control group on a test of verbal expression and vocabulary. Nine months later, the children in the experimental group still showed an advance of 6 months over the children in the control group. Question 36: Parents can give great help to their children's language development by _____ them. A. adopting B. responding to C. experimenting D. reading to Question 37: What does the word "they" in the second paragraph refer to? A. Participants. B. Questions. C. Parents. D. Children. Question 38: During the training session, experimental parents were taught to _____. A. study many experiments B. ask open-ended questions C. give correct answers D. use yes-no questions Question 39: What was the major difference between the control group and the experimental one in the study? A. The number of participants. B. The books that were read. C. The age of the children. D. The training that parents received. Question 40: What conclusion can be drawn from this passage? A. Children who read actively always act six months earlier than those who don't. B. The more children read, the more intelligent they become. C. Two or three-year-old children can be taught to read actively. D. Children's language skills increase when they are required to respond actively. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction. Question 41: She brought a lot of money with her so that she needed buy some duty-free goods. A B C D Question 42: I have been working hardly for two weeks and now I feel like a rest. A B C D Question 43: Tom likes taking part sports, so he will join the football team of his school. A B C D Question 44: Many young people lack skills, good education, and financial to settle in A B the urban areas where many jobs are found. C D Question 45: We are going to visit our grandparents when we will finish our final exams. A B C D

Trang 3/4 - M thi 246

52

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 46: ______, we couldn't have continued with the project. A. If you hadn't contributed positively B. Even if you didn't like to contribute C. Provided your contribution wouldn't come D. Unless we had your contribution Question 47: Alex did not do very well in class ______. A. because he failed to study properly B. therefore he was a good student C. as long as he had studied badly D. although he was not hard-working Question 48: The more you talk about the situation, ______. A. the worse it seems B. it seems worse C. it seems the worse D. the worse does it seem Question 49: Those boys took a long ladder ______. A. so they will get the ball from the roof B. so that the ball from the roof can be gotten C. in order to get the ball from the roof D. and then get the ball from the roof Question 50: She regretted to tell him that ______. A. she was leaving the tickets at home B. she would have left the tickets at home C. she had left the tickets at home D. the tickets at home would be left
-----------------------------------------------

----------------------------------------------------- THE END ----------

Trang 4/4 - M thi 246

53

B GIO DC V O TO

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2009

CHNH THC

P N
Mn thi: TING ANH - Chng trnh Chun v Nng cao

Cu s
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37.

M thi
139 D B B C D D D D A B C B A B D C D A D A B B D B C B A D D A B C D C C C A 195 B A D C C C A B A D B B D D B A C D D A D B A C C B D B C A A D D A B C A 246 D D D B A C C A D A C D A D B C B A A D B A B C B B A A C C D B A C B D C 294 A B B C D A A C D D C C B C B B B B A B C A A A B A D D B C A D D C A D C 374 D A C A B C B B B C B D A D A C D B C C C D A B B B B A D C D C A D C C A 418 C A B B B B A A C D D A D D A B C D D C A C C B C B B D C A C B A B D D A 487 B A D B C B D A C D A B B A C C D B D D A B A B D B B D B A D C A D C A A 567 D C C D A D A C A C D A B D C B A B D B C D C A C B A A B C D B A D C B B 641 D D C A B A C C A C D A A A B D A B C B D C D B A B D D B B A C C B B D D 713 C B A B D A C C B D D C B C D C B C D C B C D D A D C C B A B D A A A A D 853 A C A D C A A D B A D C A B B B A C C C D B C B D B D A C A A B B D D D A 952 A C C B B B A D C D A C C A B B B D A A B A C D D A B A B D B D D C C A C

Trang 1/2
54

Cu s
38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50.

M thi
139 C A A B A A D B C C D A C 195 C B A B C D A D C A C B B 246 B D D C B A B D A A A C C 294 D B D C B B A A B C D D C 374 B B B D A B D D D A A A C 418 A B C C B C D C A C A D D 487 B A C B C B C D A C D C C 567 D A C A C C D D B A C B B 641 A A D C D B C C C B A B D 713 B A A D B C C D A B A C B 853 B B C D D D C B C A C C C 952 A C C D C D D C C B A B D

Trang 2/2
55

B GIO DC V O TO

CHNH THC ( thi c 03 trang)

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2008 LN 2 Mn thi: TING ANH - H 3 nm Thi gian lm bi: 60 pht. M thi 243

H, tn th sinh:.......................................................................... S bo danh:.............................................................................
Chn t (ng vi A hoc B, C, D) c phn gch di c pht m khc vi nhng t cn li trong mi cu sau. Cu 1: A. played B. cooked C. watched D. helped Cu 2: A. cow B. flow C. show D. know Cu 3: A. there B. these C. they D. thank Cu 4: A. chance B. chair C. choose D. character Cu 5: A. least B. pleasure C. head D. bread Chn t/ cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh mi cu sau. Cu 6: If you have any _____ in doing the job, please let me know. A. ease B. effort C. difficulty D. matter Cu 7: You will miss the last bus to school______ you leave now. A. till B. until C. unless D. while Cu 8: Peter used to ______swimming every Friday when he was a student. A. go B. goes C. went D. going Cu 9: If bacteria stopped working, life on earth would come to a(n)_____. A. extinction B. end C. finish D. disappearance Cu 10: His lecture was so ______ that few students could understand it. A. simple B. exciting C. interesting D. difficult Cu 11: Remember ______ the door before you leave. A. locking B. locked C. to lock D. lock Cu 12: The teacher advises the children ______and see the dentist regularly. A. going B. go C. went D. to go Cu 13: Mary wants to change her job because she is ______ with doing the same things every day. A. excited B. bored C. tired D. fed Cu 14: ______ everyone tried hard, we lost the game. A. If B. Although C. Therefore D. However Cu 15: John has to live on his ______ benefits because he doesnt have a job. A. unemployed B. employment C. unemployment D. employer Cu 16: The parks in our city are _____ peaceful islands in the middle of a stormy sea. A. alike B. likely C. similar D. like Cu 17: I ______ her again since her last birthday. A. am not meeting B. havent met C. will not meet D. dont meet Cu 18: My ______ pastime is going dancing with my friends. A. favourite B. favoured C. favour D. favourable Cu 19: Have you heard anything about Tom? I havent seen him ______. A. lately B. late C. latest D. later Cu 20: After a hard working day, Peter felt so ______that he went to bed early. A. tiring B. tiredly C. tire D. tired
Trang 1/3 - M thi 243

56

Cu 21: Kim: Have you ever been abroad? Tommy: ______. A. Yes, I have B. No, I didnt C. No, I dont D. Yes, I do Cu 22: I promise I will wait ______ you come. A. without B. until C. for D. despite Cu 23: Dave ______ his homework when his mother came home. A. did B. is doing C. has done D. was doing Cu 24: Michael: "It's hot in here." Tom: "______ I open the window?" A. Do B. Would C. Shall D. Did Cu 25: My friend ______ me that he was going to take a driving test. A. said B. told C. talked D. spoke Cu 26: The farmers are busy: they ______ for the next crop. A. were preparing B. prepare C. have prepared D. are preparing Cu 27: Physical ______ are good for our health. A. activities B. acts C. actions D. activists Cu 28: The city museum is exhibiting some pictures ______ belonged to the last Emperor. A. whose B. which C. who D. when Cu 29: Thats the man ______ house we have rented. A. whose B. who C. whom D. that Cu 30: Hurry up! We dont have ______ time. A. little B. many C. much D. few c k on vn sau v chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) cho mi ch trng t 31 n 35. The English language is the most widely (31)______ language in the world. It is used as either first or second language in many countries. During the 16th century, only about two million people spoke English. All of them lived in what is (32)______ the United Kingdom. Over the centuries, as a result of various historical events, English has (33)______ throughout the world. Today, about 400 million people speak English as their (34)______ language. Most of them live in Australia, Canada, the United Kingdom, Ireland, New Zealand, South Africa, and the United States. About 100 million people, chiefly living in Bangladesh, India, Pakistan, and in many African countries, speak English in addition to their own language. An additional 200 million people in the world probably know (35)______ least some English. English is really an international language. Cu 31: A. to speak B. speaking C. speak D. spoken Cu 32: A. soon B. now C. tomorrow D. then Cu 33: A. spread B. become C. gone D. come Cu 34: A. special B. creative C. specific D. native Cu 35: A. at B. on C. for D. in c k on vn sau v chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) cho mi cu t 36 n 40. Charles Dickens is a famous English storywriter. His name was famous in the writing world in the 19th century. He combined great writing with the ability to write popular stories full of interesting characters. His books are mostly about life in England in the 19th century and often describe the very difficult and uncomfortable conditions in which poor people lived. Most of his books, which contain humorous characters with unusual names, have also delighted children all over the world. Charles Dickens did not have a happy childhood. When he was young, his family was very poor and got deep into debt. Little Charles therefore had to work very hard. He earned money to support himself by working in a shoe polish factory. Charles Dickens was very ambitious. He was determined to succeed in life. He had a great love for writing. He started writing novels in the 1830s. His early
Trang 2/3 - M thi 243

57

novels were written in parts for magazines published each week or each month. His novels soon became very popular throughout England. Cu 36: Charles Dickens books are mostly about ______. A. his adventures around England B. life in England in the 19th century C. civil wars in modern England D. the environment in England in the 19th century Cu 37: When young, Charles Dickens had to work very hard because _______. A. he wanted to be rich B. his family was very poor C. he liked working D. he had a happy childhood Cu 38: Charles Dickens childhood was ______. A. unhappy B. perfect C. happy D. beautiful Cu 39: Charles Dickens wrote his______ in the 1830s. A. magazine articles B. unusual names C. short stories D. early novels Cu 40: According to the passage, Charles Dickens loved ______. A. polishing shoes B. selling stories C. writing D. reading Chn phng n (A hoc B, C, D) ng vi t/ cm t c gch di cn phi sa cc cu sau tr thnh chnh xc. Cu 41: My brother hasnt played football for last year. A B C D Cu 42: I am very fond with jogging every morning. A B C D Cu 43: Would you like to have another cups of coffee? A B C D Cu 44: Did you use to cry for candies when you was a little girl? A B C D Cu 45: Your new bicycle is more cheap than Johns. A B C D Chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh mi cu sau. Cu 46: The suitcase was too heavy ______. A. for no one to move B. for anyone moving C. for anyone to move D. that no one can move Cu 47: ______ in 1954 that Ernest Hemingway was awarded the Nobel Prize for literature. A. When it was B. It was C. Being D. When was Cu 48: I am very interested ______. A. in the information you gave me B. in the information you gave it to me C. about the information you gave me D. about the information you gave it to me Cu 49: He went to the department store ______. A. buy his mother a new hat B. to buying his mother a new hat C. bought his mother a new hat D. to buy his mother a new hat Cu 50: This is the handbag ______. A. which I bought in Paris B. where in Paris I bought C. whom I bought in Paris D. what I bought in Paris
-----------------------------------------------

----------------------------------------------------- HT ----------

Trang 3/3 - M thi 243

58

B GIO DC V O TO

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2008 LN 2

CHNH THC

P N
Mn thi: TING ANH - H 3 nm

Cu s
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37.

M thi
130
A B B D B D C A B D D B A D A D A C C A C A C C A B B D A D B A D D C C B

243
A A D D A C C A B D C D B B C D B A A D A B D C B D A B A C D B A D A B B

298
A C C B A A D A D C B D A A C C C C C B B D C B A B D B B A D A B B D C D

369
B C C C C C A B A D A A C A B A A A D D C B D B D C B A A C B B B A D A C

384
A A D C B B B A D A D D C D C A C A C C C D B A B C D A B A A B B B D B A

413
D B D D D D B D A C C B D C A B C B B C D D B A A C B C C C C B A C D C A

452
B D D B B C D C B C A D D D A C B C A C A D D A D A B B A B A C B D A B C

516
D B A B D B D B A C C D A A A D C C B A C D C B C C D C B A B D A D C C B

671
B C C C C B A C B D C A B B A A D D B D A A C D D B A D C C C B D B A D B

735
B C C C C B A A A C D A A D D D B C D B A B A C C A D C B D A D D D B C B

826
B B A B C D D B B A A C A C B C B D A A D D D C B A C B A D A D A B B C C

987
C C A D B A B A A A C D A D D A C D D A B D B B A B A A D D C B C C C B B

Trang 1/2
59

Cu s
38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50.

M thi
130
A D C C C C C B C A B D B

243
A D C C B C C C C B A D A

298
C A D B A C C A D B D C D

369
B D D D D A D B C C B D A

384
C D B D C A D D C B C C C

413
B D A A B B D D A C A A A

452
A B A C B C C C D C D C A

516
C C C D A B B B A A A D D

671
C D A C A A D D B C A B A

735
D B B D A A A C B B C C C

826
D C D A C A D D C B C C C

987
D C B B B A C C D C D C C

Trang 2/2
60

B GIO DC V O TO

CHNH THC ( thi c 03 trang)

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2008 LN 2 Mn thi: TING ANH - H 7 nm Thi gian lm bi: 60 pht. M thi 325

H, tn th sinh:.......................................................................... S bo danh:.............................................................................
Chn t (ng vi A hoc B, C, D) c phn gch trong mi cu sau. Cu 1: A. chooses B. horses Cu 2: A. cigarette B. century Cu 3: A. chemist B. teacher Cu 4: A. teach B. mean B. smiled Cu 5: A. jogged di c pht m khc vi nhng t cn li C. rises C. consider C. kitchen C. heat C. cooked D. roses D. celebrate D. children D. bread D. gained

Chn t/ cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh mi cu sau. Cu 6: Peter: I enjoy listening to pop music." Maria: ______. A. I dont B. Neither do I C. Im, too D. So am I Cu 7: Do you know the house ______ which she lives with her grandmother? A. by B. in C. with D. to Cu 8: She hasnt written to John ______ she left school. A. when B. after C. before D. since Cu 9: I felt so embarrassed; I was sure that someone ______ at me. A. were looking B. is looking C. has been looking D. was looking Cu 10: Its very kind ______ you to help me with the homework. A. with B. in C. of D. to Cu 11: I was ______ to find that they had already left. A. disappoint B. disappointment C. disappointed D. disappointing Cu 12: You have got a scholarship; you are luckier______. A. than I do B. as I do C. than I am D. than I have Cu 13: As it was raining, Jane didn't ______ like walking home. A. fancy B. feel C. want D. wish Cu 14: He felt very sad because he had ______ friends in the village. A. a little B. a few C. few D. little Cu 15: It doesnt seem necessary for us ______ every Monday. A. met B. to meet C. meet D. meeting Cu 16: She didnt even ______ goodbye to me when she left. A. say B. speak C. talk D. tell Cu 17: If you ______ John, tell him I'll phone him later. A. saw B. see C. has seen D. were seeing Cu 18: I asked Barbara to let me ______ her car for the weekend. A. used B. to use C. use D. using Cu 19: I ______ thirty cigarettes a day, but now I have cut down to ten. A. get used to smoke B. am used to smoke C. am smoking D. used to smoke Cu 20: Ann lives in London. She ______ there for ten years. A. was living B. is living C. has been living D. had been living
Trang 1/3 - M thi 325

61

Cu 21: Tim ______ in three movies already. I think hell be a star some day. A. has appeared B. had appeared C. was appearing D. is appearing Cu 22: We ______ this course by the end of next year. A. were finishing B. have finished C. had finished D. will have finished Cu 23: It ______dark. Shall I turn on the light? A. was getting B. gets C. is getting D. got Cu 24: Tell me ______ there is anything special that you would like to do now. A. though B. which C. what D. if Cu 25: We didn't enjoy our holidays ______ the weather was so awful. A. because B. although C. if D. but Cu 26: Maria: Im taking my driving test tomorrow. Sarah: ______! A. Good day B. Good luck C. Good time D. Good chance Cu 27: The ______ of the moon causes the tides on the earth. A. attractive B. attraction C. attract D. attractiveness Cu 28: I was reading when suddenly the lights ______. A. opened up B. went out C. put out D. came in Cu 29: The situation continues to get worse and ______. A. worse B. bad C. worst D. badly Cu 30: Please shut the gate ______ the dog wont get out. A. in order for B. so as to C. so that D. in order to Chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh mi cu sau. Cu 31: Did he tell you ______? A. was what the problem B. the problem was what C. what was the problem D. what the problem was Cu 32: ______ that she didn't see her parents often. A. She had so a little time B. She had so little time C. She had so a few times D. She had so few times Cu 33: He is the person ______. A. which I bought this old car from B. from that I bought this old car C. from who I bought this old car D. from whom I bought this old car Cu 34: When you got back, Harry ______. A. leaves London for New York B. will leave London for New York C. has left London for New York D. had already left London for New York Cu 35: If we had asked her, ______. A. she would have sung a song to us B. she would sing a song to us then C. she would have a song to us then D. she will have sung a song to us Chn phng n (A hoc B, C, D) ng vi t/ cm t c gch di cn phi sa cc cu sau tr thnh chnh xc. Cu 36: Despite the sun was shining, it wasnt warm enough for our children to go swimming. A B C D Cu 37: Do you mind to go out with her to buy some ice creams? A B C D Cu 38: They were all looking forward to spend their holiday at the seaside the following summer. A B C D Cu 39: My father prefers watching films at home than going to the cinema. A B C D Cu 40: My mother said me to sit down at the table and do my homework. A B C D
Trang 2/3 - M thi 325

62

c k on vn sau v chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) cho mi cu t 41 n 45. Thomas Edison was born in Milan, Ohio, in 1847. His family moved to Port Huron, Michigan, when he was seven years old. Surprisingly, he attended school for only two months. His mother, a former teacher, taught him a few things, but Thomas was mostly self-educated. His natural curiosity led him to start experimenting at a young age. Thomas Edison lit up the world with his invention of the electric light. Although the electric light was the most useful, it was not his only invention. He also invented the record player, the motion picture camera, and over 1,200 other things. About every two weeks he created something new. He worked 16 out of every 24 hours. Sometimes he worked so intensely that his wife had to remind him to sleep and eat. Thomas Edison died in 1931, in West Orange, New Jersey. He left numerous inventions that improved the quality of life all over the world. Cu 41: Thomas Edison was ______. A. an explorer B. a teacher C. a discoverer D. an inventor Cu 42: In 1854 Edisons family ______. A. decided to settle in Milan, Ohio B. bought a new house in Milan, Ohio C. sent him to a school in New Jersey D. moved to Port Huron, Michigan Cu 43: The word self-educated in the passage mostly means ______. A. having been well taught B. having had good schooling C. having taught himself D. having had a high education Cu 44: Edison died at the age of ______. A. 76 B. 47 C. 84 D. 74 Cu 45: Which of following statements is NOT true about Edison? A. He invented the motion picture camera. B. He made numerous inventions. C. He worked very hard. D. He didnt go to school at all. c k on vn sau v chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) cho mi ch trng t 46 n 50. Many parents are worried about the bad effects of television, especially those on their children. Firstly, there are a lot of violent films which may lead (46)______ crimes. Secondly, advertising is not always good (47)______ children. They see so many advertisements for sweets, ice creams, and toys; and these advertisements make them (48)______ to go and buy unnecessary things at once. Thirdly, sitting in front of a television set for a long time is bad for their eyes. About one third of children wear glasses. (49)______, watching television is not creative. It is very important for children to do something creative and athletic, (50)______ playing some musical instrument, painting pictures, or playing football. Cu 46: Cu 47: Cu 48: Cu 49: Cu 50: A. for A. for A. want A. Nevertheless A. such as B. to B. of B. wanting B. Finally B. so as C. on C. about C. wanted C. However C. such that D. in D. at D. to want D. Whatever D. so as to

-----------------------------------------------

----------------------------------------------------- HT ----------

Trang 3/3 - M thi 325

63

B GIO DC V O TO

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2008 LN 2

CHNH THC

P N
Mn thi: TING ANH - H 7 nm

Cu s
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37.

M thi
103
C B D A D D A C B B A A C B D B A A A C C C D A C B D A D D A B B A B C B

136
A C A D A D D C B C D C D C B D B A A B A D D D C A A B A D C D C D B C C

240
C B A D C C D D C B D A A C C B A B B C D C D A B B D A A C D B C A A C B

325
B C A D C A B D D C C C B C B A B C D C A D C D A B B B A C D B D D A A A

354
A A A C B C D B A C B A D B B D B B A D B C A B C D D B D B B C A A C A A

487
C D A A B C A A B A B B A D B C D D B B C D B B A A A D C D C D D B C A B

498
B A A A B C C A C A B C D D B D A D A C A B D C B B D B A C A A C B A D C

570
A D C D B D C C B B C A B A A D B C C A A A D D D A C A D D A B B C B C D

629
C A A B A A B A B B A B D D D B B A B A C B D D D C A C A D D C B B D A C

742
C C A D B C D B A A D A D C A C A D C B B B B D D B C A D D B D A B C B A

896
B B C C C A A A D B A B C B D B C A C C B D B D A C D C D A B B D D D A B

918
A C B A A A B D A D B D D C B D A C A D D B B B D B D C D A C B A C D A C

Trang 1/2
64

Cu s
38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50.

M thi
103
D D B B D C C C B A B C D

136
B C B A C B A A D B B B A

240
A A A D C A B D B D D A B

325
B C A D D C C D B A A B A

354
A D D C C C C B D D C C D

487
C A A C D D C C A A C B D

498
D D D C D B B B D D C C B

570
D B D B C C C B A D D B A

629
A D D C C B C A C D C C A

742
C A A C B C C B D A D C C

896
A A D C C D D A A A B C A

918
B A A D C B A C C C C A B

Trang 2/2
65

B GIO DC V O TO

CHNH THC ( thi c 04 trang)

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2008 LN 2 Mn thi: TING ANH - Phn ban Thi gian lm bi: 60 pht. M thi 185

H, tn th sinh:.......................................................................... S bo danh:.............................................................................
Chn t/ cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh mi cu sau. Cu 1: He never talks about the people ______ he has helped. A. whom B. whose C. which D. by whom Cu 2: Sue: I love pop music. Alice: ______. A. Neither do I B. So do I C. No, I won't D. Yes, I like it Cu 3: The wind is blowing so hard. There has never been ______ storm. A. terrible B. such terrible C. a so terrible D. such a terrible Cu 4: He hoped his ______ would give him a pay rise. A. employed B. employee C. employer D. employ Cu 5: They ______ the door. No one can get in now. A. locked B. lock C. have locked D. had locked Cu 6: Hurry up! Theyve got only______ seats left. A. a little B. a few C. plenty of D. a lot of Cu 7: The flight was cancelled ______ the bad weather. A. because B. although C. because of D. in spite of Cu 8: If I had more money, I ______ a bigger house. A. bought B. would have bought C. would buy D. will buy Cu 9: Maria: Im taking my end-of-term examination tomorrow. Sarah: ______! A. Good chance B. Good luck C. Good time D. Good day Cu 10: The Association of South East Asian Nations (ASEAN) was ______ in 1967. A. made B. set C. found D. founded Cu 11: You wont pass the exam ______ you study harder. A. if B. because C. despite D. unless Cu 12: Ann: Are you going to visit Britain next month? Kim: Yes, ______. A. I am B. I like C. I can D. I do Cu 13: He came in quietly ______ not to wake the baby up. A. such as B. if so C. as if D. so as Cu 14: All the members of his family enjoy ______ TV in the evenings. A. watching B. watched C. watch D. to watch Cu 15: Ann: "What do you usually do on Sundays?" Mary: "______." A. Id be sleeping all day B. I used to drive to work C. Im not doing anything D. I usually sleep until noon Cu 16: David: Youve got a beautiful dress! Helen: ______. A. Okay B. I do C. You, too D. Thank you
Trang 1/4 - M thi 185

66

Cu 17: Could you please tell us ______ a bus to the zoo? A. where to take B. where took C. where take D. where taking Cu 18: What ______ when Peter called last night? A. have you done B. are you doing C. were you doing D. did you use to do Cu 19: I advised her ______ anything about it to her friends. A. not say B. saying C. not saying D. not to say Cu 20: Outdoor ______ are good for children and teenagers. A. actions B. acts C. activities D. actors Cu 21: Bob: James is a very brave man. David: Yes. I wish I ______ his courage. A. have B. had C. will have D. have had Cu 22: His sister apologized ______ rude to him. A. being B. for being C. to be D. to being Cu 23: I asked my friend ______ he wanted to go out with me. A. which B. what C. if D. that Cu 24: ______ your new teacher yet? A. Had you met B. Have you met C. Do you meet D. Are you meeting Cu 25: All of us are interested ______ joining this English speaking club. A. by B. on C. in D. at Chn phng n (A hoc B, C, D) ng vi t/ cm t c gch di cn phi sa cc cu sau tr thnh chnh xc. Cu 26: We havent played football together since we have finished the summer course last month. A B C D Cu 27: There were so much books in the library that I didnt know which one to choose. A B C D Cu 28: Do you mind to go out with me to buy some ice cream? A B C D Cu 29: A number of wild animals is in danger of extinction. A B C D Cu 30: If you drank less, you will feel much better. A B C D Chn t (ng vi A hoc B, C, D) c phn gch trong mi cu sau. Cu 31: A. both B. month Cu 32: A. teacher B. children Cu 33: A. maps B. plants Cu 34: A. wanted B. watched Cu 35: A. kindness B. climate di c pht m khc vi nhng t cn li C. son C. chemist C. chairs C. looked C. village D. none D. kitchen D. desks D. stopped D. climbing

c k on vn sau v chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) cho mi ch trng t 36 n 40. Nowadays people are increasingly aware that wildlife all over the world is in danger. Many species of animals are threatened, and can easily (36)______ extinct if we do not make an effort to protect them. There are many reasons for this. In some cases, animals are hunted for their fur or for other (37)______ parts of their bodies. Some birds such as parrots are caught alive and sold as pets. For many animals and birds, the problem is that their habitat the place (38)______ they live is
Trang 2/4 - M thi 185

67

disappearing. More land is used for farms, houses or industry, and there are fewer open (39)______ than there once were. Farmers use powerful chemicals to help them to grow better crops, but these chemicals pollute the environment and harm wildlife. The most successful animals on earth human beings will soon be the only ones that (40)______ unless we can solve this problem. Cu 36: A. take B. become C. make D. come Cu 37: A. valuable B. valueless C. rich D. poor Cu 38: A. there B. where C. what D. which Cu 39: A. countries B. spaces C. rooms D. yards Cu 40: A. survive B. leave C. miss D. appear c k on vn sau v chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) cho mi cu t 41 n 45. The year at an American college is divided into two semesters or three quarters. A semester includes 15 weeks; a quarter includes 10 weeks. American college students usually go to school from September to May. They can also study during the summer. Students choose their classes a few weeks before the start of each term. Universities and colleges offer a great many classes in the students main areas of study and in other areas as well. Students must take both. These include science, math, computer, history and English. Other classes such as dance, theater, or sports may be just for fun. Tests are usually given in the middle of the term and at the end. The final exam is extremely important. In some classes, the professor asks the students to write a research paper or complete a certain task instead of taking a test. Classes at an American college are usually organized through lectures. For example, a student may attend two or three lectures a week by one professor. There may be as many as several hundred students at each lecture. Cu 41: Which of the following is NOT true according to the passage? A. The year at an American college usually starts in September. B. There are 15 weeks in each semester and 10 weeks in each quarter. C. American college students never study during the summer. D. The year at an American college is divided into two semesters or three quarters. Cu 42: American college students choose their classes ______. A. before the start of each term B. at the end of each term C. at any time during the term D. in the first week of each term Cu 43: Which of the following courses is NOT mentioned in the passage? A. Science. B. Medicine. C. History. D. Dance. Cu 44: Usually, an American college student takes ______ tests in a term. A. four B. two C. five D. three Cu 45: The final exam is ______. A. very important B. less important C. not important D. just for fun Chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh mi cu sau. Cu 46: Nowadays, young people ______. A. dont read as much as their parents used to B. dont hardly read much as their parents did C. do more reading as their parents used to D. dont read as many as their parents used to Cu 47: I wonder ______. A. if you look so surprised B. when you look so surprising C. because you look so surprising D. why you look so surprised Cu 48: Before leaving the train ______. A. luggage must have been checking B. all luggage should be checking C. luggage should be checked by passengers D. passengers should check their luggage

Trang 3/4 - M thi 185

68

Cu 49: The longer hours you work, ______. A. the most tired you'll be B. you'll be more tired C. the less tired you'll be D. the more tired you'll be Cu 50: Youd better put your money in a bank ______. A. in case you are stolen B. despite it is useful C. although you dont use it D. or it may be stolen
-----------------------------------------------

----------------------------------------------------- HT ----------

Trang 4/4 - M thi 185

69

B GIO DC V O TO

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2008 LN 2

CHNH THC

P N
Mn thi: TING ANH - Phn ban

Cu s
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37.

M thi
173
C C B B C A D D B C D D B A C C D D D D A C C D C A A B A A A A B B B A B

185
A B D C C B C C B D D A D A D D A C D C B B C B C D B A B B A C C A C B A

215
B A A B A D D B C D D C C C A D B D A C B D C D B D A A C C A C B C C D B

261
B C B D A A B B A A A D D C C B A B D B B B C C C C C B D C C D D D B A A

319
B B A D B A A D A C C C D D B C A B D C A B C B A B C B C C D C C A B D A

423
D C A B D C B C C D B A A B A D C B C A C D A A C B D A B B A D A D C D B

457
A D B B A D B A B B A D B D C C C A C C C A B B A C D D D C D B B B D B D

582
D C B A D A B C C B C A D A D B A D B B A A D D D D C C B D B D A C B A A

640
A A D D C C A B B D D C D D B B B A D B C A A D D C C B B A D C D B B C C

796
C D C C D A A B D A B B D C C B C C B D B D A C D C C A C D B B D B A D B

804
B C D C A B B D A C C D D B D D A A D D C A A C C B D C A D B D B B A C A

925
C D B D D C A C A D B B B D A A C A B B C D D D D B B D D B A B C C C B C

Trang 1/2
70

Cu s
38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50.

M thi
173
B D C A B D C C B B B D A

185
B B A C A B B A A D D D D

215
C A D B B B A D D A B A D

261
D A A D C B C B A D B A D

319
C B C A D D A D D B C A D

423
A C B D D B A C B D A C A

457
A B C C A C C A B A D D A

582
C C D A B A C D B D B C C

640
B D C C D B D A A A A C A

796
D A D A A A D A B B A A C

804
B A C A D C B B A C A A B

925
A C C A D C C A D A A B A

Trang 2/2
71

B GIO DC V O TO THI CHNH THC

( thi c 03 trang)

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2008 Mn thi: TING ANH - H 3 nm Thi gian lm bi: 60 pht. M thi 153

H, tn th sinh:.......................................................................... S bo danh:.............................................................................
..

c k on vn sau v chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) cho mi cu t 1 n 5. Smoking causes lung cancer, which is the number one cancer among men. Ninety percent of the people who get lung cancer die. Smoking is also the leading cause of mouth cancer, tongue cancer, and throat cancer. Many smokers have heart disease and pneumonia. Smoking causes about one million early deaths in the world every year. Smokers not only harm themselves but also harm others. Smokers breathe smoke out into the air. They breathe it out on their children and on their wives or husbands. Children whose parents smoke have more breathing and lung problems than other children. Women who are married to smokers are more likely to have lung cancer than those married to non-smokers. We are all aware that smoking is bad. So why do people smoke? Cu 1: The number one cancer among men is ______. A. lung cancer B. throat cancer C. tongue cancer D. mouth cancer Cu 2: The main cause of mouth cancer, tongue cancer and throat cancer is ______. A. overeating B. smoking C. breathing D. drinking Cu 3: Every year, smoking causes about one million ______. A. early deaths B. injured men C. cancer patients D. killing diseases Cu 4: The word it in the passage refers to ______. A. air B. cancer C. smoke D. breath Cu 5: Who are more likely to have lung cancer and lung problems? A. People who live with non-smokers. B. People who live in the city. C. People who live in the country. D. People who live with smokers. c k on vn sau v chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) cho mi ch trng t 6 n 10. Today, supermarkets are found in almost every large city in the world. But the first supermarket (6)______ opened only fifty years ago. It was opened in New York by a man named Michael Cullen. A supermarket is different (7)______ other types of stores in several ways. In supermarkets, goods are placed on open shelves. The (8)______ choose what they want and take them to the checkout counter. This means that fewer shop assistants are needed than in other stores. The way products are displayed is another difference between supermarkets and many other types of stores; (9)______ example, in supermarkets, there is usually a display of small inexpensive items just in front of the checkout counter: candies, chocolates, magazines, cheap foods and so on. Most customers (10)______ go to a supermarket buy goods from a shopping list. They know exactly what they need to buy. They do the shopping according to a plan. Cu 6: A. was B. were C. has been D. is Cu 7: A. from B. with C. in D. of Cu 8: A. managers B. assistants C. customers D. sellers Cu 9: A. in B. of C. for D. by Cu 10: A. who B. what C. whom D. which

Trang 1/3 - M thi 153

72

Chn phng n (A hoc B, C, D) ng vi t/ cm t c gch di cn phi sa cc cu sau tr thnh chnh xc. Cu 11: If I were you, I didnt buy that expensive car. A B C D Cu 12: I met a lot of interesting people while I was studying at Ho Chi Minh City. A B C D Cu 13: There's the woman who she sold me the handbag. A B C D Cu 14: Mr. Smith is going to buy a new Japanese car, doesnt he? A B C D Cu 15: The picture was painting by Michael last year. A B C D Chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh mi cu sau. Cu 16: Do you know the boy ______ at the party last week? A. we talked about B. about him we talked C. we talked about him D. who we talked about him Cu 17: They are living in a house ______. A. that built in 1930 B. that was built in 1930 C. in 1930 that was built D. that was building in 1930 Cu 18: I havent got ______ that English book. A. much money of buying B. some money to buy C. no money to buy D. any money to buy Cu 19: Taking exercise ______. A. is good health for you B. is good for your healthy C. is a good health for you D. is good for your health Cu 20: Have you ever met the man ______? A. who married Mary's cousin B. who is married Mary's cousin C. who was married the cousin of Mary D. whom married Marys cousin Chn t/ cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh mi cu sau. Cu 21: My sister is very fond ______ eating chocolate candy. A. with B. at C. of D. about Cu 22: ______ I were you, I would take a taxi to the airport. A. Unless B. When C. Because D. If Cu 23: The teacher told his students ______ laughing. A. stopped B. stopping C. stop D. to stop Cu 24: If the weather ______ worse, we wont go to the beach. A. gets B. got C. will get D. would get Cu 25: Linda: "Excuse me! Wheres the post office?" Maria: "______." A. Its over there B. Dont worry C. I'm afraid not D. Yes, I think so Cu 26: Tom: How did you get here? John: ______ A. Is it far from here? B. I came here last night. C. The train is so crowded. D. I came here by train. Cu 27: I had a road accident when I ______ a phone call in the car. A. made B. make C. was making D. am making Cu 28: Miss White sang very ______ at my birthday party last night. A. beautify B. beautifully C. beauty D. beautiful
Trang 2/3 - M thi 153

73

Cu 29: When my father was young, he ______ get up early to do the gardening. A. got used to B. used to C. was used to D. use to Cu 30: ______ I came to see her yesterday, she was reading a book. A. While B. Before C. When D. After Cu 31: He ______ in London at the moment. A. is studying B. studies C. has studied D. will study Cu 32: He ______ his grandparents every Sunday. A. is visiting B. was visiting C. visits D. has visited Cu 33: He always asks his friends ______ him. A. help B. to help C. helped D. helping Cu 34: Mary: "Whose bicycle is that?" Tom: "______." A. No, its over there B. Its Jane's C. Its just outside D. Its Jane Cu 35: Paul was ______ sad about his examination results that he didnt smile all week. A. enough B. too C. such D. so Cu 36: The meeting is going to be ______ at 7 oclock tomorrow morning. A. run B. played C. taken D. held Cu 37: After drinking a big bottle of ______, he got drunk. A. water B. wine C. milk D. orange juice Cu 38: He ______ to Hanoi ten days ago. A. has gone B. went C. was going D. goes Cu 39: Mrs. Kent is ______ with washing the dishes every day. A. bore B. boringly C. bored D. boring Cu 40: Peter: "How often do you go to school?" Harry: "______." A. I go there early B. Every day except Sunday C. I dont think so D. I go there by bus Cu 41: Helen: "Where do you come from?" Ann: "______." A. I come from London B. Yes, I have just come here C. In London D. Im living in London Cu 42: Paul has applied for a ______ in a new company. A. career B. job C. work D. task Cu 43: The boy ______ eyes are brown is my friend. A. which B. who C. whom D. whose Cu 44: "Would you like to have ______ coffee? A. some B. little C. few D. many Cu 45: I'm learning English ______ I want to get a better job. A. therefore B. because C. but D. or Chn t (ng vi A hoc B, C, D) c phn gch trong mi cu sau. B. food Cu 46: A. soon Cu 47: A. books B. hats Cu 48: A. such B. cut Cu 49: A. the B. this Cu 50: A. handbag B. happy
-----------------------------------------------

di c pht m khc vi nhng t cn li C. flood C. stamps C. put C. there C. passage D. moon D. clubs D. shut D. think D. paper

----------------------------------------------------- HT ---------Trang 3/3 - M thi 153

74

B GIO DC V O TO

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2008

CHNH THC

P N
Mn thi: TING ANH - H 3 nm

Cu s
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37.

M thi
153
A B A C D A A C C A C D C D B A B D D A C D D A A D C B B C A C B B D D B

236
C B A A B D A C A B D A D C A C D D D C B A B B B D C D D A A D B B B B B

248
D A A B C B B A B C C D B B D C D A D A A C D B B D C C A B D B A D D C B

397
C C B D D A C C D D B B D B D A B A A B A B A C D D B C C D B B C B C A A

465
C B A D A D B C D C D A A B B C C A B A D B C C B D A B D D A B C A D A A

517
D D B B B B C D D B D C C B D A B A A A C A C D A D D C A D C A B C A B A

523
C A A C D C D B D D D A A B A B C A C B A D D D B D A B B C B C A C A D C

659
B C B A A C B A A D B A A D B A D B A A D A C D C A C B C D D B A D D B B

781
C D A C A C C D B A D D C A D A C C B B C B B A C B D B A D C A D D B A A

821
A D D B D B C B B A B A C D A C C C B B D C A A B A B D B D D A C B B B C

854
A D D D B C A C C A B C A B A D B D C C D C B B A D D D B A A C A B D D D

930
B B D B D B B A A D A C D A A B C D B B B D D C C C A B C D A D D C A A A

Trang 1/2
75

Cu s
38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50.

M thi
153
B C B A B D A B C D C D D

236
C A C C D C D B C A A B C

248
A C D A A C C A C B D D C

397
D A C D B A A B B C D C A

465
A B B D C C C B B C D C D

517
C D C C D B B D B D C A A

523
D C B C D C D D A B A B B

659
C C B C D C B B B C D D C

781
B C A D C D C B A B B B D

821
A A D D C C A A B D D C C

854
B B C A B C A A D C D C B

930
C D A B C B C B C C A D C

Trang 2/2
76

B GIO DC V O TO THI CHNH THC

( thi c 04 trang)

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2008 Mn thi: TING ANH - H 7 nm Thi gian lm bi: 60 pht. M thi 948

H, tn th sinh:.......................................................................... S bo danh:.............................................................................
Chn t/ cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh mi cu sau. Cu 1: Helen: Congratulations! Jane: ______ A. Im sorry. B. You are welcome. C. Thank you. D. What a pity! Cu 2: ______ I were you, I would take a taxi to the airport. A. Unless B. When C. If D. Because Cu 3: The boy ______ eyes are brown is my friend. A. whom B. whose C. which D. who Cu 4: If the weather ______ worse, we wont go to the beach. A. would get B. got C. gets D. will get Cu 5: My sister is very fond ______ eating chocolate candy. A. of B. at C. with D. about Cu 6: Hoi An is a famous tourist ______. A. attract B. attractive C. attracted D. attraction Cu 7: Im going to have my house ______ this weekend. A. redecorate B. redecorates C. redecorating D. redecorated Cu 8: Its difficult to ______ what our lives would be like without music. A. expect B. remember C. see D. imagine Cu 9: The teacher told his students ______ laughing. A. to stop B. stopped C. stop D. stopping Cu 10: Paul was ______ disappointed with his examination results that he was sad all week. A. so B. too C. such D. enough Cu 11: After drinking a big bottle of ______, he got drunk. A. orange juice B. milk C. water D. liquor Cu 12: I wish I ______ a car. Im tired of catching the bus to work every day. A. had B. will have C. had had D. have Cu 13: When my father was young, he ______ get up early to do the gardening. A. got used to B. was used to C. used to D. use to Cu 14: "Would you like to have ______ coffee? A. some B. few C. many D. little Cu 15: Linda: "Excuse me! Wheres the post office?" Maria: "______." A. I'm afraid not B. Dont worry C. Yes, I think so D. Its over there Cu 16: By this time next year, my father ______ here for 25 years. A. will work B. are going to work C. will have been working D. will be working Cu 17: He ______ in London at the moment. A. studies B. will study C. has studied D. is studying

Trang 1/4 - M thi 948

77

Cu 18: She'll be a billionaire by the time she ______ forty. A. is going to be B. was C. will be D. is Cu 19: I'm learning English ______ I want to get a better job. A. but B. because C. or D. therefore Cu 20: Tom: How did you get here? John: ______ A. I came here by train. B. I came here last night. C. The train is so crowded. D. Is it far from here? Cu 21: Helen: "Where do you come from?" Ann: "______." A. Yes, I have just come here B. In London C. I come from London D. Im living in London Cu 22: You can buy dairy ______ in this shop. A. producers B. productivity C. production D. products Cu 23: Miss White sang very ______ at my birthday party last night. A. beautify B. beautifully C. beauty D. beautiful Cu 24: Alice: "What shall we do this evening?" Carol: "______" A. Lets go out for dinner. B. No problem. C. Oh, thats good! D. I went out for dinner. Cu 25: ______ I came to see her yesterday, she was reading a magazine. A. While B. When C. Before D. After Chn phng n ng (ng vi A, B, C, hoc D) hon thnh mi cu sau. Cu 26: Take your money with you ______. A. in case you see any good souvenirs to buy B. when you see any good souvenirs to buy C. if you see any good souvenirs to buy D. whenever you see any good souvenirs to buy Cu 27: The road is ______. A. so slippery that we drove fast B. so slippery for us to drive fast C. too slippery for us to drive fast D. too slippery that we cant drive fast Cu 28: Alexander Fleming, ______, received the Nobel Prize in 1945. A. which discovered penicillin B. that discovered penicillin C. who discovered penicillin D. he discovered penicillin Cu 29: The doctor advised Robert ______ to lose weight. A. that he takes more exercise B. to take more exercise if he wanted C. that he should take more exercise in order that D. to take more exercise so that he could Cu 30: When you arrived back at the hotel, ______? A. did you notice what time was it B. were you noticing what time it was C. did you notice what time it was D. were you noticing what time was it c k on vn sau v chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) cho mi cu t 31 n 35. A combination of water, salt, air pollution, sun, sand, and wind is destroying the huge statue just outside Cairo. This five-thousand-year-old statue, which has the body of a lion and the face of a human being, is too badly damaged to be completely saved. First, there is not a good drainage system around the statue and too much water has been running into the stone statue for several years. As a result, tiny pieces of salt have been left on the stone and have damaged it. Second, air pollution from
Trang 2/4 - M thi 948

78

the increasing amount of traffic in Cairo is also destroying the ancient statue. The air is so full of poisonous gases that it is damaging the statue even faster. Third, the statue is being destroyed by extremes of temperature. The air is very cold at night, but during the day the stone of the statue becomes very hot under the strong sunlight. Other natural forces such as severe sandstorms attack the statue as well. Finally, the tourists who visit the statue every day also cause a lot of damage to it. Cu 31: Which of the following is NOT true about the statue? A. It is in the centre of Cairo. B. Part of it looks like a person. C. It is very big. D. It is badly damaged. Cu 32: According to the passage, the statue was built ______. D. in the 10th century A. 5,000 years ago B. 500 years ago C. in the 5th century Cu 33: All of the following are mentioned as causes of damage to the statue EXCEPT ______. A. temperature B. tourists C. fires D. air pollution Cu 34: The word ancient in the passage mostly means ______. A. very big B. modern C. beautiful D. very old Cu 35: It can be inferred from the text that ______. A. there is little damage to the statue B. human beings as well as nature cause much damage to the statue C. the statue was built for entertainment many years ago D. tiny pieces of salt have been put on the statue to prevent damage Chn t (ng vi A hoc B, C, D) c phn gch trong mi cu sau. B. think Cu 36: A. those Cu 37: A. farmers B. crops Cu 38: A. instead B. leader Cu 39: A. rained B. stopped Cu 40: A. power B. how di c pht m khc vi nhng t cn li C. there C. vehicles C. headache C. believed C. slow D. this D. fields D. deafness D. followed D. town

Chn phng n (A hoc B, C, D) ng vi t/ cm t c gch di cn phi sa cc cu sau tr thnh chnh xc. Cu 41: Mr. Smith is going to buy a new Japanese car, doesnt he? A B C D Cu 42: You have to study hard to keep pace in your classmates. A B C D Cu 43: He has made a lot of mistakes in his writing because his carelessness. A B C D Cu 44: He never goes home before he will finish his work. A B C D Cu 45: Peter earned a large number of money last year. A B C D c k on vn sau v chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) cho mi ch trng t 46 n 50. There are a lot of things you should follow to be a welcome guest in America. When you are (46)______ to have dinner at your friends house, its necessary to bring a small present. Flowers are always nice; or you may bring a bottle of (47)______ if you know that your friend likes drinking. You are expected to arrive for dinner on time or just a few minutes late. Dont get there early. If you are going to be more than fifteen minutes late, you should call and tell them. Try to relax and enjoy yourself at the dinner table. If you dont know about choosing the (48)______ fork or knife, just watch the other people, and follow them. If you still have no idea of (49)______ to do, ask the person next to you.
Trang 3/4 - M thi 948

79

When it comes to the food, if you like it, say so. They are looking forward to hearing your compliments. Of course, you will thank them for the meal and for their kindness. It is also a good idea to send a (50)______ note the day after. Cu 46: A. demanded B. invited C. made D. forced Cu 47: A. wine B. Coke C. juice D. lemonade Cu 48: A. big B. new C. main D. right Cu 49: A. what B. why C. which D. where Cu 50: A. welcome B. thank-you C. message D. goodbye
-----------------------------------------------

----------------------------------------------------- HT ----------

Trang 4/4 - M thi 948

80

B GIO DC V O TO

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2008

CHNH THC

P N
Mn thi: TING ANH - H 7 nm

Cu s
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37.

M thi
124
B B B B C C B D D D B A D C A D B D A C D B C C A C C C B B D C A A A A A

190
B C B C A B D B A D C D D B C B D D D A B D B A C B D A B A C A B B C A D

257
C C D D C D D B A D B A D B A B D A A C C A D D B D B B D D C D C C A B C

341
C C D D C B D A A C B B A A B B B B C C D C A D A D B B B A C A C B D C D

376
B C A C C D C D C A C A D C B B B D B B C C D C D A C A D A D A D D B C D

452
A B B B C B A D B D A D A D B D A C B A C B C B A B B D A C C C D D A A D

508
C A C D B A D D B C D D A A D D B B B A A A C C B B C A D A A B C A C B B

591
A A C C A C C D D C C B C B C B C B A A D A B D C D D A C D A A C B D B C

621
A C A C C B D C B C D D A A B D B D D A C A B A A C A D B D B C B A B D D

793
C A C B D D C C D B C D A B D A B B A A C B C B A A B A D B B B C A D B A

875
B A C C D A C D A B B B D D A D B A B C A B A C A C B D D B B B B D C B C

948
C C B C A D D D A A D A C A D C D D B A C D B A B A C C B C A A C D B B B

Trang 1/2
81

Cu s
38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50.

M thi
124
A A A D C D C C B D B A D

190
B A C C C D D C A A C C A

257
D A B C A B A B A C A B C

341
A A A B C C A D A D D C D

376
A A A D B B A A B D B B A

452
A C A D B C C C D C C C D

508
B D B C C D D C A A C D D

591
B D A A D D B D B B A B B

621
B A B D C C C D D C A B A

793
A C D C A C D D C C D C D

875
C D A D A A B A D C C C D

948
B B C D C D C C B A D A B

Trang 2/2
82

B GIO DC V O TO THI CHNH THC

( thi c 04 trang)

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2008 Mn thi: TING ANH - Phn ban Thi gian lm bi: 60 pht. M thi 926

H, tn th sinh:.......................................................................... S bo danh:.............................................................................
..

Chn t (ng vi A hoc B, C, D) c phn gch di c pht m khc vi nhng t cn li trong mi cu sau. Cu 1: A. please B. peace C. weather D. meal Cu 2: A. fly B. bicycle C. multiply D. sky Cu 3: A. think B. father C. those D. there Cu 4: A. laughed B. kissed C. stopped D. closed Cu 5: A. town B. power C. slow D. how c k on vn sau v chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) cho mi ch trng t 6 n 10. Driving a car can be expensive. The bicycle, on the other hand, is a cheap form of (6)______ because it doesnt need any fuel. In fact, it costs practically nothing after youve bought it. It also helps keep you fit because you get exercise when you ride it. Another good thing (7)______ a bicycle is that it doesnt pollute the air. If everyone rode bicycles instead of driving cars, we wouldnt be using up the worlds oil so quickly. While the bicycle has these advantages, it has some disadvantages too. It is convenient only for relatively short journeys, (8)______ you can travel quite a long way in comfort in a car. Another problem is that the cyclist is not protected from the weather and gets wet when it rains. Cycling isnt very nice in heavy traffic (9)______. The best place for a bike ride is a quiet country lane. Main roads and city streets are often so busy that it needs some courage to (10)______ a bike on them. Cu 6: A. transport B. communication C. entertainment D. delivery Cu 7: A. off B. over C. about D. in Cu 8: A. whereas B. whenever C. wherever D. when Cu 9: A. too B. also C. neither D. either Cu 10: A. operate B. run C. ride D. go Chn phng n (A hoc B, C, D) ng vi t/ cm t c gch di cn phi sa cc cu sau tr thnh chnh xc. Cu 11: The sun is so bright for us to look at directly. A B C D Cu 12: Mai often arrives at the office at nine oclock, but because the storm, she was late this A B C D morning. Cu 13: I'd like to have some informations about the flights to Bangkok tomorrow, please. A B C D Cu 14: Despite of his age, he works very hard. A B C D Cu 15: He never goes home before he will finish his work. A B C D
Trang 1/4 - M thi 926

83

Chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh mi cu sau. Cu 16: Football is thought ______ in the world. A. is the most popular sport B. to play the most popular sport C. the most popular sport D. to be the most popular sport Cu 17: He went to the library ______. A. in order that borrow a book B. to borrowing a book C. so that to borrow a book D. so as to borrow a book Cu 18: Tom asked me ______. A. if was I having a good time last weekend B. whether I had had a good time last weekend C. if would I have a good time last weekend D. whether I have had a good time last weekend Cu 19: ______, the workers will stop working. A. If not working conditions are improved B. Unless the working conditions arent improved C. If the working conditions are improved D. Unless the working conditions are improved Cu 20: If I had known you would come, ______. A. I will wait for you B. I would have waited for you C. I would not have waited for you D. I would wait for you Chn t/ cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh mi cu sau. Cu 21: ______ I came to see her yesterday, she was reading a book. A. While B. When C. After D. Before Cu 22: She said that she had been doing her homework ______ 8 oclock. A. for B. since C. about D. at Cu 23: The boy ______ eyes are brown is my friend. A. whose B. whom C. which D. who Cu 24: - Would you like to have dinner with me? - ______. A. Yes, so do I B. Yes, Id love to C. Im very happy D. Yes, it is Cu 25: - How do you do? - ______ A. Not too bad. B. Im well. Thank you. C. How do you do? D. Yeah, OK. Cu 26: The teacher told his students ______ laughing. A. to stop B. stopping C. stop D. stopped Cu 27: - Ive passed my driving test. - ______ A. Congratulations! B. Do you? C. Thats a good idea. D. Its nice of you to say so. Cu 28: Paul was ______ disappointed with his examination results that he didnt smile all week. A. enough B. so C. too D. such Cu 29: "Could I have ______ more sugar in my coffee, please? A. few B. some C. many D. little Cu 30: Blue ______ you. You should wear it more often. A. suits B. matches C. fits D. goes Cu 31: I wish you ______ to the theatre last night, but you didnt. A. would come B. had come C. was coming D. came Cu 32: Im learning English ______ I want to get a better job. A. because B. therefore C. or D. but
Trang 2/4 - M thi 926

84

Cu 33: When my father was young, he ______ get up early to do the gardening. A. got used to B. was used to C. used to D. use to Cu 34: It is ______ to talk about a problem than to solve it. A. more easier B. easiest C. easier D. easy Cu 35: If the weather ______ worse, well have to cancel our camping trip. A. gets B. will get C. would get D. got Cu 36: He ______ in London at the moment. A. is studying B. will study C. studies D. has been studying Cu 37: After she had returned home, she ______ herself a good dinner. A. cooked B. was cooking C. has cooked D. would be cooking Cu 38: I'm tired ______ hearing your excuses. A. about B. off C. at D. of Cu 39: ______ I were you, I would take a taxi to the airport. A. Even if B. If C. Unless D. When Cu 40: After drinking a big bottle of ______, he got drunk. A. milk B. orange juice C. wine D. water Cu 41: Ann: ______ where the nearest post office is? Linda: Turn left and then turn right. A. Should you show me B. Do you tell me C. Will you say me D. Could you tell me Cu 42: Hoi An is a tourist ______. A. attractive B. attracted C. attract D. attraction Cu 43: - Bye! - ______ . A. See you lately B. Meet you again C. Thank you D. See you later Cu 44: Miss White sang very ______ at my birthday party last night. A. beauty B. beautiful C. beautify D. beautifully Cu 45: Because Lan ______ breakfast, she isnt hungry now. A. has eaten B. ate C. eats D. was eating c k on vn sau v chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) cho mi cu t 46 n 50. People usually sing because they like music or because they feel happy. They express their happiness by singing. When a bird sings, however, its song usually means much more than that the bird is happy. Birds have many reasons for singing. They sing to give information. Their songs are their language. The most beautiful songs are sung by male birds. They sing when they want to attract a female bird. It is their way of saying that they are looking for a wife. Birds also sing to tell other birds to keep away. To a bird, his tree or even a branch of a tree is his home. He does not want strangers to come near him, so he sings to warn them. If a bird cannot sing well, he usually has some other means of giving important information. Some birds dance, spread out their tails or make other signs. Cu 46: People sing because ______. A. they want to tell a story B. they know many songs C. they feel happy D. they are good at singing Cu 47: What is one of the main reasons why birds sing? A. They can sing many songs. B. They want to give information. C. They are sad. D. They are in a bad temper.

Trang 3/4 - M thi 926

85

Cu 48: Which birds sing the most beautiful songs? A. Male birds B. Female birds C. Female birds which attract male birds D. Young birds which attract male birds Cu 49: According to the passage, a bird sings ______. A. to warn about the approach of people B. to tell other birds to come quickly C. to stop sadness D. to tell strangers to keep away Cu 50: Most birds usually ______ if they cannot sing well. A. warn other birds to go away B. find a wife C. fly in the sky D. give information in another way
-----------------------------------------------

----------------------------------------------------- HT ----------

Trang 4/4 - M thi 926

86

B GIO DC V O TO

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2008

CHNH THC

P N
Mn thi: TING ANH - Phn ban

Cu s
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37.

M thi
157
C D B D B C C A C B D D A D D C B C B B D B B A C D C D A C C D C A A A D

205
C A B D D D B A D D A A B D A D C D C C A C D A B D B D D A C D B B C B C

287
D D D A B D B B A D D A A D B C B C D C B D B A B A C A C D C B A A A C D

341
A A B C B D D D D A B A B C D A D D B D B C D C C A D A A A A D C B D C C

459
A D A C D C C A C B D A A D C D B C D B A D B C B D A D C B B D C D C C B

570
B B A D B C C B C D B A A D A D A D B B D A C C D C B D C A B A A A D D C

615
A D A D B A B B B B D C A A B B C B D C A D B C B D D D B C C C A C D C B

692
C D A A D A D C B B D A C B D D A C A C B B B A D D A B B D C B D D C C C

723
D A D A A B A C C C B B B B A A A B A C D A C D B A D B D A D A C D B B C

856
C B D A A D B B B D D D D B C A C B B D B D C D C D A C C B B C B C A A A

897
C D B B B D D C D C D C D D C A B A D C B B A A B A A A A D B C C C A C C

926
C B A D C A C A D C B C C A C D D B D B B B A B C A A B B A B A C C A A A

Trang 1/2
87

Cu s
38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50.

M thi
157
D A A B A B C B A B A B A

205
C B B B C A C C B D A A A

287
D C D A C A B B A C C B C

341
B A C B D C C B D B A C B

459
C D B B A A A C A B A C B

570
D A D B D A B C C C A C B

615
C A C D A D D D A A A C A

692
B A C C A C A B B D A D D

723
A C C B A D C C D D B D C

856
A C D A C A D A B C C A C

897
B A C D B D A C A C B D B

926
D B C D D D D A C B A D D

Trang 2/2
88

B GIO DC V O TO THI CHNH THC

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG LN 2 NM 2007 Mn thi: TING ANH - H 3 nm Thi gian lm bi: 60 pht.

( thi c 03 trang) M thi 105

H, tn th sinh:.................................................................................................................................................. S bo danh:..........................................................................................................................................................
Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh mi cu sau. Cu 1: She finally finished ______ at 7 p.m. and served dinner. A. being cooked B. cooking C. to be cooked D. to cook Cu 2: Are you ______ in knowing all the answers? A. frightened B. amused C. interested D. excited Cu 3: Peter ______ at the moment, so he can't answer the telephone. A. has worked B. worked C. works D. is working Cu 4: Well be late ______ we hurry. A. unless B. when C. if D. because Cu 5: English is an ______ language to learn. A. easy B. easiness C. easily D. ease Cu 6: Mary ______ me an hour ago. A. was phoning B. phones C. phoned D. has phoned Cu 7: He's not a mechanic. Hes a ______. A. scholar B. schooling C. scholarship D. school Cu 8: The house was very small _____ they enjoyed living there. A. but B. as C. since D. because Cu 9: They worked for an hour and then they stopped _____ a rest. A. to have B. has C. have D. to having Cu 10: Bill: "Who is going with you to the festival?" Kate: "No one. I ______ by myself." A. go B. am going C. went D. was going Cu 11: Nancy plays the piano _____ beautifully than I do. A. quite B. as C. most D. more Cu 12: There is _____ water in the bottle. A. few B. many C. a number of D. a little Cu 13: The light went out while I ______ dinner. A. was having B. have C. am having D. have had Cu 14: Nowadays it is not easy _____ a well-paid job. A. find B. finding C. found D. to find Cu 15: Mary ______ in London for 15 years. A. has lived B. was living C. lives D. is living Cu 16: They took her to the International Hospital, ______ is only a mile away. A. in which B. that C. where D. which Cu 17: She is fed up _____ washing the dishes everyday. A. of B. by C. with D. to Cu 18: Jane: "How are you today, Thomas?" Thomas: "______." C. Fine, thanks D. No, thanks A. Thanks B. Yes, thanks Cu 19: One of the ____ diseases mankind has ever faced is cancer. A. best B. better C. worst D. worse Cu 20: They would like to live in a country ______ there is plenty of snow in winter. A. which B. where C. when D. that
Trang 1/3 - M thi 105

89

Cu 21: I don't mind _____ you home if you are tired. A. drives B. drive C. driving D. to drive Cu 22: In 1980, he came to Hollywood, ______ he became a film star. A. that B. where C. which D. when Cu 23: I don't like stories ______ have an unhappy ending. A. whose B. when C. where D. which Cu 24: While I ______ along the road, I saw a friend of mine. A. had cycled B. was cycling C. cycled D. have cycled Cu 25: Some of the students enjoy reading detective stories, ______ others do not. A. when B. if C. whereas D. since Chn t (ng vi A hoc B, C, D) c phn gch chn c pht m khc vi nhng t cn li trong mi cu sau. B. thin C. those D. thank Cu 26: A. threat Cu 27: A. state B. plan C. plane D. lake Cu 28: A. accompany B. accident C. occur D. occasionally Cu 29: A. meat B. reach C. head D. teach Cu 30: A. garden B. various C. farm D. harm Chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh mi cu sau. Cu 31: I enjoy spending ______ on the beach. A. in summer holiday B. a holiday summer C. holiday summer D. my summer holiday Cu 32: The furniture was ______. A. such expensive that I didn't buy it B. enough cheap for me to buy C. so expense that I did buy it D. too expensive for me to buy Cu 33: Although the sun was shining, ______. A. it wasnt very hot B. it was very hot C. yet it was very hot D. but it was very hot Cu 34: ______ and you will succeed. A. If only you work hard B. If you work hard C. Working hard D. Work hard Cu 35: A person ______ is a lecturer. A. who at the university teaches B. teaches at the university who C. who teaches at a university D. whom teaches at the university Xc nh t/cm t c gch di (ng vi A hoc B, C, D) cn phi sa nhng cu sau tr thnh chnh xc. Cu 36: My fathers office are on the second floor. A B C D Cu 37: Walk in the rain helps him relax. A B C D Cu 38: Have you finished reading the English magazine which I lend you two weeks ago? A B C D Cu 39: She was waiting nervous in the waiting room for the interview. A B C D Cu 40: Children are fond with swimming in summer. A B C D c k on vn sau v chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) cho mi ch trng t 41 n 45. Lindsay Lewis is married with four children. In 1969 he (41)______ to Cambridge University and took a degree in economics. From 1972 to 1978 he taught (42)______ India and Japan. He returned to England to do research at Bristol University. He has lived in Fairfield (43)______ seven years and he is now the principal of a technical college. He was the chairman of Fairfield Education
Trang 2/3 - M thi 105

90

Committee in 1986. He was also a member of the Public Health Council for two years. In 1987 he (44)______ his best essay on education. He always wants to improve (45)______ and the government health services. His hobbies are swimming, playing chess, and collecting foreign coins. Cu 41: A. go B. gone C. went D. goes Cu 42: A. at B. for C. on D. in Cu 43: A. during B. for C. since D. after Cu 44: A. wrote B. writing C. written D. writes Cu 45: A. education B. educator C. educational D. educate c k on vn sau v chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) cho mi cu t 46 n 50. Parents send their children to school to prepare for the time when they grow up. Children learn their native language so that they will be able to communicate fluently with other people around them. Moreover, they can preserve the valuable culture and literature of their country. They learn foreign languages in order to benefit from other countries heritage. The more foreign languages they learn, the more benefits they get. Children also learn mathematics to calculate, geography to know about nature, and history to know about human beings and historical events. Nearly everything they study at school has some practical uses in their life. Cu 46: Parents send their children to school to ______. A. learn English B. play better C. make them grow up D. prepare for their future Cu 47: Why do children have to learn their native language? A. To communicate fluently with other people around them. B. To learn foreign languages. C. To know about nature. D. To benefit from foreign countries' heritage. Cu 48: According to the passage, children learn history to know about ________. A. the mankind B. people and historical events C. practical uses in life D. events of the history Cu 49: How many school subjects are mentioned in the passage? A. Four B. Seven C. Five D. Six Cu 50: Most of the things children learn at school _______. A. have some practical uses B. are useless C. have no use D. are not necessary
-----------------------------------------------

----------------------------------------------------- HT ----------

Trang 3/3 - M thi 105

91

B GIO DC V O TO

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG LN 2 NM 2007

CHNH THC

P N
Mn thi: TING ANH - H 3 nm
M thi 429 591
D B C C D A A C A B B B A B D A A D B D C D D A D C A A D D C C C D C B C D A B D A B B C D C A D A D C C D B C D B A B A B C D C B C D A D A A C B B A B B D C

Cu s
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40.

105
B C D A A C A A A B D D A D A D C C C B C B D B C C B B C B D D A D C B A D B C

217
A B C C D B C C A B B A C C A D B B A A C C D B A B B B A A D D D B C C B B A D

346
C A C B A A A C D B B D A D A C A A D C D D B B C B A A D B C C A C D D B B D C

689
B B C D A A A C D B A C C D C A C C D D A B D D C C C B B A A B D D B A B A D B

765
B A A C B C C B C C D C A A B B A B A C C D D D A D B D B B A C B D B B A D A B

830
D D A A C B B C D D D A C A C D B C B C D D C B A B D A B A A A A C C B A C C B

Trang 1/2
92

Cu s
41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50.

105
C D B A A D A B C A

217
D D C D A D A C D D

346
A D B B C C B A A D

M thi 429 591


C D A B B B D C B A B A C D A D C A B B

689
C A D C B A D C B A

765
D D C C B C A D A D

830
C D D B C D C A B B

Trang 2/2
93

B GIO DC V O TO THI CHNH THC

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG LN 2 NM 2007 Mn thi: TING ANH - H 7 nm Thi gian lm bi: 60 pht.

( thi c 03 trang) M thi 285

H, tn th sinh:.................................................................................................................................................. S bo danh:..........................................................................................................................................................
Chn t (ng vi A hoc B, C, D) c phn gch trong mi cu sau. Cu 1: A. grapes B. roofs B. done Cu 2: A. none Cu 3: A. food B. moon Cu 4: A. heat B. beach Cu 5: A. forced B. caused chn c pht m khc vi nhng t cn li C. hats C. bone C. good C. teach C. stopped D. chairs D. tongue D. noodle D. breath D. worked

Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh mi cu sau. Cu 6: Brenda: "Do you think it will rain?" Carol: "Oh!______." A. I dont hope B. I hope not C. I don't hope so D. Its hopeless Cu 7: The librarian told us not _______ reference books out of the library. A. taking B. to take C. take D. took Cu 8: The animals gathered closely together for ______. A. warmed B. warm C. warmth D. warmly Cu 9: The house caught fire while they _____. A. are sleeping B. have slept C. sleep D. were sleeping Cu 10: Thank you for _____ me. A. invite B. inviting C. invited D. invitation Cu 11: In our school library, there are several large tables _____ we can sit to read books. A. where B. that C. when D. which Cu 12: Don't read that book. It's _____. A. bore B. boredom C. boring D. bored Cu 13: We agreed _____ Mr. Wilson was a good teacher. B. which C. if D. that A. what Cu 14: Yesterday was the day ______ they celebrated their 21st wedding anniversary. A. when B. then C. what D. which Cu 15: If I _____ ten years younger, I would do yoga everyday. A. are B. am C. have been D. were Cu 16: That's the house _____ he used to stay. A. in which B. of which C. on which D. which Cu 17: I dont mind _____ you with it if you cant find anyone else. A. help B. helped C. helping D. to help Cu 18: Many Vietnamese people are fond _____ watching football. A. of B. about C. with D. in Cu 19: Mary ______ in London for 15 years. A. is living B. was living C. has lived D. lives Cu 20: This house, _____ he bought in 1990, is being repaired at the moment. A. that B. which C. who D. what Cu 21: There is _____ water in the bottle. A. many B. a number of C. few D. a little
Trang 1/3 - M thi 285

94

Cu 22: Peter ______ at the moment, so he can't answer the telephone. A. works B. has worked C. is working D. worked Cu 23: French _____ in Quebec, Canada. A. has spoken B. is spoken C. is speaking D. speaks Cu 24: We are not used _____ on the left. A. to drive B. to driving C. driving D. to be driven Cu 25: Could you ______ me how to use this new mobile phone? A. explain B. say C. direct D. show Cu 26: The Second World War _____ in 1939. A. starts B. started C. start D. has started Cu 27: He was looking for an eraser _____ he could erase a mistake in his composition. A. because B. therefore C. so that D. however Cu 28: My sister had a baby girl yesterday, and this is my first ______. A. son B. daughter C. niece D. nephew Cu 29: Dora: Whats your name? Helen: ______ A. Really? B. Pardon? C. OK. D. Forgive me. Cu 30: There are _____ planets in the universe that we cannot count them. A. so much B. such C. so many D. so c k on vn sau v chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) cho mi ch trng t 31 n 35. Ann Johnson has worked at this college for three years. She is a responsible employee and gets on well with the other members of the department. We have all found her to be an excellent (31)______. She is always on time for work. She is an extremely (32)______ staff member who is able to work independently. I can always rely on her creative thinking. Her students often tell me how kind she is. She is always ready to help with a smile and she is cheerful to all of them. In private, she is not very talkative (33)______ seems rather shy. Her work is excellent, and she is determined to (34)______. She is also quite ambitious and has applied for the position of Director of Studies. I think that you can count (35)______ Ann to make your school a success and I recommend her for the post of Director. Cu 31: A. employer B. adult C. student D. colleague Cu 32: A. reliable B. lazy C. stubborn D. selfish Cu 33: A. therefore B. as C. so D. and Cu 34: A. help B. use C. succeed D. fail Cu 35: A. to B. with C. for D. on c k on vn sau v chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) cho mi cu t 36 n 40. Out in the Pacific Ocean, 3,700 kilometres from Los Angeles, are the islands of Hawaii, the fiftieth state of the United States, with its area of 16,700 square kilometres. The first Hawaiians arrived from other Pacific islands sometime around 100 A.D. Then in 1778, Captain Cook visited Hawaii. He put the islands on his maps of the Pacific Ocean. Then more ships knew Hawaii and began stopping there for supplies. In 1820, a small group of people from the eastern United States came to teach the Hawaiian people about Christianity. They started farms to grow sugar cane and pineapples. Because there were not enough people to do all the farm work, farm owners brought in Asians Chinese, Japanese, and Filipinos. Later Koreans, Portuguese, and Puerto Ricans also came. More people came from the U.S. mainland and from other Pacific islands, and Hawaii became an island with traditions from several countries. People from the various national groups have married each other, so today the groups are partly mixed. Hawaiians are very friendly and always welcome visitors. They celebrate traditional Chinese, Japanese, and Filipino holidays as well as holidays from the United States. Hawaii is known as the Aloha State. Aloha means hello, goodbye, and I love you in Hawaiian.
Trang 2/3 - M thi 285

95

Cu 36: Hawaii is _______ square kilometres in area. A. 16,700 B. 1,820 C. 2,500 D. 3,700 Cu 37: More ships knew Hawaii through _______ and stopped there for supplies. A. Christopher Columbus B. Christians C. Captain Cooks maps D. Japanese visitors Cu 38: In the early 19th century, many Asians were taken to Hawaii _______. A. to go fishing B. to do the farm work C. to visit attractions D. to be holidaymakers Cu 39: Today the various national groups are _______. A. living in different societies B. partly mixed C. completely separated D. completely mixed Cu 40: According to the passage, which of the following statements is NOT true? A. All Hawaiian people have come from Asia. B. Hawaii is in the Pacific Ocean, 3,700 kilometres from Los Angeles. C. Hawaii is the fiftieth state of the United States. D. Captain Cook came to Hawaii in 1778. Xc nh t/cm t c gch di (ng vi A hoc B, C, D) cn phi sa nhng cu sau tr thnh chnh xc. Cu 41: How age is your elder sister? A B C D Cu 42: Have you finished reading the book which I lend you last week? A B C D Cu 43: Last summer my family went camp in Do Son. A B C D Cu 44: Marie Curie, whose discover of radium made her famous, was a French physicist. A B C D Cu 45: The room is such dirty that it needs cleaning immediately. A B C D Chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh mi cu sau. Cu 46: Do you know when _____? A. was the accident happening B. the accident was happening C. did the accident happen D. the accident happened Cu 47: He walked slowly _____. A. because of his bad leg B. in his bad leg C. so his leg was bad D. so that his leg was bad Cu 48: Although the sun was shining, ______. A. it wasnt very hot B. but it was very hot C. yet it was very hot D. it was very hot Cu 49: They took the robber to the police station ______. A. so quick as they were B. as quickly as they could C. quickly as possible D. very quick as possible Cu 50: _____ your relatives in England? A. What do you often visit B. What often you visit C. How often you visit D. How often do you visit
-----------------------------------------------

----------------------------------------------------- HT ----------

Trang 3/3 - M thi 285

96

B GIO DC V O TO

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG LN 2 NM 2007

CHNH THC

P N
Mn thi: TING ANH - H 7 nm
M thi 503 629
B D D D A D B D D D A A D A C A C A D B C D D C A A C B A C A B B C B A C B B C C D A A A C A A D D A B D A D C B B D C C C B C A B B C A A B C A A B B A B D C

Cu s
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40.

285
D C C D B B B C D B A C D A D A C A C B D C B B D B C C B C D A D C D A C B B A

367
A D D C D C C B C A B D B A A D B B D A B B A A B D C C C B A C A D A C C D C B

456
C D A A A B A C D B C D D B B B B B C D C C A D A B A A C D D B C B C D D C B A

710
B C D B C C A D A B C B B C A A D A A C A A C C C A D A B D D A A D B C C B D B

819
A A A D C A A B C B D D C D A B C C B B D C D A D A D D B D C B B C B C D A D C

948
A D A C B A D A A C A D C B A B A D B D C D B C B A C D B B D B D B A A C B C A

Trang 1/2
97

Cu s
41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50.

285
A D C A A D A A B D

367
D C A B D C A B D A

456
C D A B D B A A B C

M thi 503 629


A A C D B C C B B A C B D B C A D D D D

710
D D B C A D B D A B

819
C A B B A D B C A C

948
D D C C A C B D C A

Trang 2/2
98

B GIO DC V O TO THI CHNH THC

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG LN 2 NM 2007 Mn thi: TING ANH - Phn ban Thi gian lm bi: 60 pht.

( thi c 03 trang) M thi 893

H, tn th sinh:.................................................................................................................................................. S bo danh:..........................................................................................................................................................
Chn t (ng vi A hoc B, C, D) c phn gch trong mi cu sau. Cu 1: A. worked B. stopped B. thin Cu 2: A. threat Cu 3: A. though B. tough Cu 4: A. noodle B. food Cu 5: A. machine B. mile di c pht m khc vi nhng t cn li C. forced C. thank C. rough C. good C. file D. caused D. those D. enough D. moon D. mine

Chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) din t ng ngha mi cu sau. Cu 6: We must take steps to preserve natural resources; otherwise the planet will be in danger. A. Unless we take steps to preserve natural resources, the planet will not be in danger. B. Unless we take steps to preserve natural resources, the planet will be in danger. C. If we take steps to preserve natural resources, the planet will be in danger. D. If we take steps to preserve natural resources, the planet would be in danger. Cu 7: He asked, "Why didn't she take the final exam?" A. He asked why she hadn't taken the final exam. B. He asked why didn't she take the final exam. C. He asked why she took the final exam. D. He asked why hadn't she taken the final exam. Cu 8: The car was so expensive that I didn't buy it. A. The car was such expensive that I didn't buy it. B. The car was not so cheap that I couldnt buy it. C. The car was cheap enough for me to buy. D. The car was too expensive for me to buy. Cu 9: What an excellent job she did! A. What kinds of job did she do? B. She did a very good job. C. What is an excellent job? D. She didnt do the job well. Cu 10: I would study English if I were you, Mais friend said. A. Mais friend said that she was like Mai. B. Mais friend advised her to have studied English. C. Mai told her friend to study English. D. Mais friend advised her to study English. Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh mi cu sau. Cu 11: Gordon wants to look his best at the wedding so he's ______. A. make a suit B. having a suit made C. having made a suit D. to get made a suit Cu 12: My handbag was stolen ______ we were playing tennis. A. while B. after C. before D. during Cu 13: Well be late ______ we hurry. A. despite B. unless C. if D. when Cu 14: Don't worry! By the time you arrive tomorrow, we ______ the work. A. have finished B. would finish C. will have finished D. will finish
Trang 1/3 - M thi 893

99

Cu 15: Mary doesnt mind living _____ her own. A. on B. with C. at D. by Cu 16: As soon as you ______ all your homework, you will be allowed to go out. A. are doing B. have done C. did D. had done Cu 17: Mary always takes great care ______ her children. A. with B. to C. for D. of Cu 18: Ann: Do you think youll get the job? Mary: _______. A. I think not B. Yes, thats right C. Well, I hope so D. I know so Cu 19: All flights have been cancelled ______ bad weather. A. owing to B. due C. thanks D. because Cu 20: I will never forget _______ you have just told me. A. which B. why C. what D. when Cu 21: While I ______ along the road, I saw a friend of mine. A. cycled B. had cycled C. was cycling D. have cycled Cu 22: Its very ______ of you to help me. A. kind B. well C. happy D. glad Cu 23: I find it quite ______ to talk in front of a group of people. A. embarrassed B. embarrassment C. embarrassing D. embarrassingly Cu 24: David: "Happy Christmas!" Jason: "______" A. You are the same! B. Happy Christmas with you! C. The same to you! D. Same for you! Cu 25: English is a ______ easy language to learn. A. comparative B. comparable C. comparatively D. compared Cu 26: ______ hard I have ever worked, I do not get good salary. A. Nevertheless B. Provided that C. If D. However Cu 27: Oliver used to go fishing and ______. A. I did not B. so did I C. so I did D. so did me Cu 28: Do you really ________ me to believe you? A. wait B. think C. plan D. expect Cu 29: The librarian told us not ____ reference books out of the library. A. took B. taking C. take D. to take Cu 30: We have studied hard ______ we will be well prepared for the examination. A. in case B. because C. since D. so that Cu 31: He ______ to the last meeting, but he didn't. A. would go B. must go C. should have gone D. had gone Cu 32: Her parents would not be upset if she ______ harder. A. works B. worked C. is working D. will work Cu 33: The woman ______ son is studying at Hanoi University of Technology is a teacher. A. whom B. whose C. who D. which Cu 34: Im sorry to be the one _______ the news to you. A. to break B. broke C. breaks D. break Cu 35: Could you ______ me how to use this new mobile phone? A. explain B. say C. show D. direct c k on vn sau v chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) cho mi ch trng t 36 n 40. Ann Johnson has worked at this college for three years. She is a responsible employee and gets on well with the other members of the department. We have all found her to be an excellent (36)______. She is always on time for work. She is an extremely (37)______ staff member who is able to work independently. I can always rely on her creative thinking. Her students often tell me how kind she is. She is always ready to help with a smile and she is cheerful to all of them. In private, she is not very talkative (38)______ seems rather shy. Her work is excellent, and she is determined to (39)______.
Trang 2/3 - M thi 893

100

She is also quite ambitious and has applied for the position of Director of Studies. I think that you can count (40)______ Ann to make your school a success and I recommend her for the post of Director. Cu 36: A. student B. colleague C. adult D. employer Cu 37: A. reliable B. selfish C. lazy D. stubborn Cu 38: A. as B. and C. so D. therefore Cu 39: A. help B. use C. fail D. succeed Cu 40: A. to B. with C. for D. on Xc nh t/cm t c gch di (ng vi A hoc B, C, D) cn phi sa nhng cu sau tr thnh chnh xc. Cu 41: Have you finished reading the book which I lend you last week? A B C D Cu 42: Bob's father had him to repeat the poem many times. A B C D Cu 43: The room is so dirty that it needs clean without delay. A B C D Cu 44: She was waiting nervous in the waiting room for the interview. A B C D Cu 45: The boy is so young to drive that lorry. A B C D c k on vn sau v chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) cho mi cu t 46 n 50. Most people are afraid of sharks, but they usually do not know very much about them. There are more than 350 kinds of sharks, and all of them are meat eaters. Sharks are useful because they eat sick fish and keep the oceans clean. Sharks do not have ears. However, they can "hear" sounds and movements in the water. Any sound or movement makes the water vibrate. Sharks can feel these vibrations, which help them find food. They also use their large eyes to find food. Most sharks see best in dim light. They often hunt for food at dawn, in the evening, or in the middle of the night. Scientists want to learn more about sharks for several reasons. For example, cancer is common in many animals, especially in people. However, it is rare in sharks. Scientists want to find out why sharks almost never get cancer. Maybe this information can help people prevent cancer too. Cu 46: According to the pasage, sharks are useful because ______. A. they clean the oceans B. they are very big C. they are meat eaters D. they eat fish Cu 47: Sharks can find food because they can ______. A. feel vibrations and see with their large eyes B. feel vibrations and hear with their ears C. see with their eyes and hear with their ears D. hear very well with their large ears Cu 48: Most sharks hunt for food at night because ______. A. they see best in dim light B. they are hungry at night C. there is more food then D. other fish are sleeping Cu 49: According to the passage, research on sharks may help ______. A. sharks live longer B. people find a cure for AIDS C. animals prevent cancer D. people know how to prevent cancer Cu 50: The best title of this passage could be ______. A. Sharks - The Dangerous Animals B. Sharks - The Cancer Preventing Animals C. Sharks - The Meat Eaters D. Sharks - The Useful Animals
-----------------------------------------------

----------------------------------------------------- HT ----------

Trang 3/3 - M thi 893

101

B GIO DC V O TO

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG LN 2 NM 2007

CHNH THC

P N
Mn thi: TING ANH - Phn ban
M thi 418 546
D B C B A C C C D B D A B A C C A C A B D B D A B D A B D A D C C A A D C A D D D B C B C A C C D A B D D C C C C A A B B B A A D D B B A D A B C A A D B A B B

Cu s
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40.

152
A B C B D A C D B D D C C B B A B D A A B C A A C B D A D B A D C A D D D C B A

209
A D A B D D B C C D B D A D B C C B B D C D C C A A C D A A A D B D B B A C B A

327
C A C C C A C D A D C B B B B D C A A A B C D C D C A B A D C A B D D B C B C D

705
D A D A A C B D D B D C B B B D D D B A A A C C A C C A C D D B C C B C B D B C

893
D D A C A B A D B D B A B C A B D C A C C A C C C D B D D D C B B A C B A B D D

965
A B B D C B A D C A D B C B C C A D A B A D D C B C C D A A A C D C C C A B D A

Trang 1/2
102

Cu s
41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50.

152
C B C B C A C B D B

209
B A C C C D D B A D

327
A D B C A D B D B A

M thi 418 546


D C B C B A B D B B D D C D C B D A C C

705
D C A A A B C B C A

893
D C C B B A A A D D

965
D C B C A B D D B B

Trang 2/2
103

B GIO DC V O TO THI CHNH THC

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2007 Mn thi: TING ANH - H 3 nm Thi gian lm bi: 60 pht; 50 cu trc nghim ( thi c 03 trang)

M thi 815

H, tn th sinh:.......................................................................... S bo danh:.............................................................................
..

Chn t (ng vi A hoc B, C, D) c phn gch chn c pht m khc vi nhng t cn li trong mi cu sau. Cu 1: A. light B. might C. sign D. lift Cu 2: A. summer B. business C. shut D. sunrise Cu 3: A. chosen B. cover C. golden D. grove Cu 4: A. chair B. child C. cheap D. chemist B. movie C. lose D. prove Cu 5: A. women c k on vn sau v chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) cho mi ch trng t 6 n 10. The worlds first film was shown in 1895 by two French brothers. Although it only (6)______ of short, simple scenes, people loved it, and films have been popular ever since. The first films were silent, with titles on the screen to explain the story. Soon the public had (7)________ favourite actors and actresses and, in this way, the first film stars appeared. In 1927, the first talkie, a film with sound, was shown and from then on, the public would only accept this kind of film. Further improvements continued, particularly in America, (8)________ most of the worlds films were produced. With the arrival of television in the 1950s, (9) _______people went to see films, but in recent years cinema audiences have grown again. More countries have started to produce films that influence film making and there are currently (10)________national film industries. Cu 6: A. belonged B. consisted C. considered D. held Cu 7: A. our B. their C. your D. his Cu 8: A. where B. when C. who D. which Cu 9: A. any B. each C. other D. fewer Cu 10: A. much B. lots C. many D. plenty Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh mi cu sau. Cu 11: I can _______ understand what he says. A. easier B. easy C. easily D. ease Cu 12: I did not use_______ under so much pressure but now I have got used to it. A. to work B. to working C. to be worked D. working Cu 13: When I came to visit her last night, she _____ a bath. A. had B. has C. is having D. was having Cu 14: If you work hard, you will eventually ________. A. successfully B. successful C. succeed D. success Cu 15: It is wrongly believed that natural resources will never be_____. A. used off B. used out C. used away D. used up Cu 16: Lucy answered the questions ______ than Sarah. A. intelligent B. most intelligent C. more intelligent D. more intelligently Cu 17: I took the damaged watch to my watch maker______ knows how to repair all sorts of things. A. where B. whose C. which D. who Cu 18: The Beijing Olympic Games will be ________ in 2008. A. taken B. met C. happened D. held
Trang 1/3 - M thi 815

104

Cu 19: Smoking is a great ______ to our health. A. harm B. harmless C. harmful D. harmness Cu 20: The weather this summer is ______. A. disappointed B. disappointedly C. disappointment D. disappointing Cu 21: For the past two years I ________ a lot of things. A. doing B. have done C. do D. did Cu 22: The coat is ______ for me to wear. A. too much B. very much C. too large D. so much Cu 23: Jim is five centimeters _____ than Tom. A. taller B. higher C. tallest D. tall Cu 24: She has worked as a secretary _____ she graduated from college. A. until B. since C. while D. before Cu 25: He will take us to the town ______ we can see old temples. A. whom B. where C. when D. which Cu 26: They were surprised ________ the news. A. at B. on C. for D. about Cu 27: If gravity, the pull of the earth, is zero, everything ________. A. will float B. would float C. would be floating D. floated Cu 28: He is a very ______ driver. He rarely causes accidents. A. careless B. carefully C. careful D. bad Cu 29: Hung: Thank you very much for a lovely party. Hoa: _______. A. Have a good day B. You are welcome C. Cheers D. Thanks Cu 30: My parents first _____ each other at the Olympic Games in 1982. A. met B. had meet C. meet D. have met Cu 31: These days everybody is aware ________ the danger of smoking. A. for B. at C. to D. of Cu 32: The children enjoy _______ football after school. A. to play B. played C. play D. playing Cu 33: Fast food restaurants have become popular because many working people want ______. A. to eating quickly and cheaply B. to eat quickly and cheaply C. eating quickly and cheaply D. eat quickly and cheaply Cu 34: They have to do better than that ________ the gold medal. A. in order win B. so that to win C. to win D. winning Cu 35: She speaks Chinese as ________ as I do. A. better B. very good C. well D. good Chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh mi cu sau. Cu 36: We would save thousands of lives if ______the remedy for the flu. A. we will find B. we found C. we find out D. we had not found out Cu 37: It is seven years since we ______. A. last talked to Daisy B. have talked to Daisy C. talked to last Daisy D. last talked Daisy Cu 38: ______ if you take a map. A. You would get lost B. You'll get lost C. You would have got lost D. You won't get lost Cu 39: Some planets are so small that _______ with naked eyes. A. it is impossible seeing them B. they are possible to seeing C. they are impossible to be seen D. it is possible to see them Cu 40: I won't accept unless ________. A. when Tom apologizes B. Tom apologizes C. Tom to apologize D. Tom is apologizing
Trang 2/3 - M thi 815

105

Xc nh t/cm t c gch di (ng vi A hoc B, C, D) cn phi sa nhng cu sau tr thnh chnh xc. Cu 41: It spent me 30 minutes to clean the floor. A B C D Cu 42: I haven't come back to London for my father last visited me. A B C D Cu 43: Susans new computer is similar than mine. A B C D Cu 44: The children are very boring and they don't know what to do. A B C D Cu 45: Peter can play table tennis better more than I can. A B C D c k on vn sau v chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) cho mi cu t 46 n 50. When I was younger, I hated being the oldest child and the only girl in my family. But now that I am older, I realize that being "Big Sister" actually has its advantages. First of all, I get special treatment from my parents and brothers. I get my own room, and brothers have to do all the heavy work around the house. Another benefit is that, being the oldest, I have learned to be responsible and dependable. For example, my parents often leave my brothers in my care when they go out. I also try my best in whatever I do in order to be a good example for my brothers. The experience I've had in taking care of my brothers has prepared me for my own family in the future. So, even though I didn't choose to be the oldest child and the only girl in my family, I have succeeded in making this situation work to my best advantage. Cu 46: The writer disliked _____ when she was younger. A. being the oldest child and the only girl in her family B. having too many brothers in her family C. being the youngest child in her family D. getting special treatment from her parents and brothers Cu 47: Big sister means ______. A. the eldest sister B. the only child C. the oldest person D. the biggest girl Cu 48: She has to _____ when her parents go out. A. cook every meal B. do heavy work around the house C. look after her brothers D. lay the table for dinners Cu 49: She has _____ in making the situation work to her best advantage. A. failed B. liked C. chosen D. succeeded Cu 50: When the writer grows up, she finds it is _____ to be a big sister. A. unacceptable B. hateful C. enjoyable D. miserable
-----------------------------------------------

----------------------------------------------------- HT ----------

Trang 3/3 - M thi 815

106

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2007 P N MN TING ANH - H 3 NM Cu s 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. M thi
173
A C A A D A D A B C D B C D D A D B D B A C C B A D C B A

314
B A B A D D B B C C C C B C A A A A B B D D C A B A D C D

425
D B B C D A B B B C D D C C B C B D A A A B D B C D C A D

513
C D D B A C D C B D D C A B D A D A D D B B B D A A C C C

627
B A C D C D A A D C B A C C C B C B D A B A C B D D B D A

736
C C D A D B A C B D D D B B D A D D A A A C D A B B A B C

815
D B B D A B B A D C C A D C D D D D A D B C A B B A A C B

948
B A D B C C D A D D A C A D D B D B D C C C C A B D A D A

107

Cu s 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50.

M thi
173
D C D A D C C B A C C D C B A B B B A C B

314
B A B C A D C C D D D D A C B B A C D D B

425
B A C B D A A C A A D A C C D D C C C A B

513
B A D D C C A B C A A C C B A C A B B B D

627
B B C D D A B A C D A B D A B B C D C B A

736
C D C A A D C B A C C B A A C B B A B C D

815
A D D B C C B A D C B A C C B C A A C D C

948
A A C B C C B A D B C D B A B C B B C D A

108

B GIO DC V O TO THI CHNH THC

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2007 Mn thi: TING ANH - H 7 nm Thi gian lm bi: 60 pht; 50 cu trc nghim ( thi c 03 trang)

M thi 639

H, tn th sinh:.......................................................................... S bo danh:.............................................................................
..

Chn t (ng vi A hoc B, C, D) c phn gch trong mi cu sau. Cu 1: A. prove B. movie Cu 2: A. summer B. business Cu 3: A. lift B. might Cu 4: A. golden B. grove B. child Cu 5: A. chemist

chn c pht m khc vi nhng t cn li C. women C. sunrise C. sign C. cover C. chair D. lose D. shut D. light D. chosen D. cheap

c k on vn sau v chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) cho mi ch trng t 6 n 10. The worlds first film was shown in 1895 by two French brothers. Although it only (6)______ of short, simple scenes, people loved it, and films have been popular ever since. The first films were silent, with titles on the screen to explain the story. Soon the public had (7)________ favourite actors and actresses and, in this way, the first film stars appeared. In 1927, the first talkie, a film with sound, was shown and from then on, the public would only accept this kind of film. Further improvements continued, particularly in America, (8)________ most of the worlds films were produced. With the arrival of television in the 1950s, (9) _______people went to see films, but in recent years cinema audiences have grown again. More countries have started to produce films that influence film making and there are currently (10)________national film industries. Cu 6: A. held B. belonged C. considered D. consisted Cu 7: A. our B. their C. your D. his Cu 8: A. which B. where C. who D. when Cu 9: A. any B. each C. other D. fewer Cu 10: A. plenty B. much C. many D. lots Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh mi Cu 11: Jim is five centimeters _____ than Tom. A. higher B. tall C. taller Cu 12: If I had time, I _____ to the beach with you this weekend. A. will have gone B. would go C. would have gone Cu 13: His pronunciation causes me a lot of _____. A. difficult B. difficulty C. difficultly Cu 14: Neither you nor I _____ responsible for the bad result. A. are B. be C. am Cu 15: When I came to visit her last night, she _____ a bath. A. was having B. is having C. has Cu 16: Don't waste time _____ that broken vase. A. for mending B. mend C. to mend Cu 17: How _____ is your father? A. alive B. tall C. single Cu 18: My uncle _____ you met yesterday is a lawyer. A. what B. whose C. whom
109

cu sau. D. tallest D. will go D. difficulties D. is D. had D. mending D. high D. which


Trang 1/3 - M thi 639

Cu 19: She has worked as a secretary _____ she graduated from college. A. while B. until C. before D. since Cu 20: He had no_____ of selling the clock - it had belonged to his grandfather. A. interest B. meaning C. intend D. intention Cu 21: The sick man still finds it _____ to stand without support. A. uncomfortable B. comforting C. discomfort D. comfortable Cu 22: Jack insisted that he didnt need any help, _____ I helped him anyway. A. so B. besides C. but D. however Cu 23: The old man is said _____ all his money to an old people's home when he died. A. to have left B. to leaving C. to leave D. have left Cu 24: They worked hard _____ they could pass the final examination. A. so that B. in case C. because D. since Cu 25: The weather was terrible. I wish it _____ warmer. A. has been B. was C. were D. had been Cu 26: Hung: Thank you very much for a lovely party. Hoa: _______. A. Cheers B. Have a good day C. You are welcome D. Thanks Cu 27: I knew they were talking about me _____ they stopped when I entered the room. A. therefore B. because C. so that D. despite Cu 28: Up to now, I _____ a lot of information about her. A. have learnt B. would learn C. learnt D. will learn Cu 29: Dien Bien Phu is the place _____ our army won a resounding victory in 1954. A. that B. which C. what D. where Cu 30: My parents first _____ each other at the Olympic Games in 1982. A. met B. meet C. had meet D. have met Cu 31: The students in this class were made _____ very hard. A. learn B. to learn C. learning D. having learnt Cu 32: Glass is usually _____ sand. A. made by B. made from C. made of D. made with Cu 33: She failed the test, _____ she studied hard. A. as B. despite C. although D. in spite of Cu 34: Wait here until I _____ you. A. call B. will call C. am going to call D. am calling Cu 35: I regret _____ you that your application has been denied. A. inform B. to have informed C. informing D. to inform Xc nh t/cm t c gch di (ng vi A hoc B, C, D) cn phi sa nhng cu sau tr thnh chnh xc. Cu 36: They asked me what did happen last night, but I was unable to tell them. A B C D Cu 37: People are not allowed to enter the park after midnight because lack of security. A B C D Cu 38: John's mother thought that chocolates were bad to him. A B C D Cu 39: I'd rather to stay at home than go out at weekends. A B C D Cu 40: She is tired with being asked the same thing everyday. A B C D c k on vn sau v chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) cho mi cu t 41 n 45. It is very important to have healthy teeth. Good teeth help us to chew our food. They also help us to look nice. How does a tooth go bad? The decay begins in a little crack in the enamel covering of
Trang 2/3 - M thi 639

110

the tooth. This happens after germs and bits of food have collected there. Then the decay slowly spreads inside the tooth. Eventually, poison goes into the blood, and we may feel quite ill. How can we keep our teeth healthy? Firstly, we ought to visit our dentist twice a year. He can fill the small holes in our teeth before they destroy the teeth. He can examine our teeth to check that they are growing in the right way. Unfortunately, many people wait until they have toothache before they see a dentist. Secondly, we should brush our teeth with a toothbrush and fluoride toothpaste at least twice a day - once after breakfast and once before we go to bed. We can also use wooden toothpicks to clean between our teeth after a meal. Thirdly, we should eat food that is good for our teeth and our body: milk, cheese, fish, brown bread, potatoes, red rice, raw vegetables and fresh fruit. Chocolates, sweets, biscuits and cakes are bad, especially when we eat them between meals. They are harmful because they stick to our teeth and cause decay. Cu 41: Good teeth mainly help us to _____. A. look important B. chew our food C. look nice D. have good eyesight Cu 42: When food and germs collect in a small crack, our teeth _____. A. make us feel quite ill B. send poison into the blood C. become hard D. begin to decay Cu 43: A lot of people do not visit a dentist until _____. A. they have brushed their teeth B. their teeth grow properly C. they have toothache D. they have holes in their teeth Cu 44: What may be most harmful to our teeth? A. sweet things B. red rice C. fresh fruit D. raw vegetables Cu 45: The best title for the passage would be _____. A. How to keep our teeth healthy B. How to keep our teeth ever white C. How to clean our teeth D. How to make our teeth nicer Chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh mi cu sau. Cu 46: _____ that no one would ask for tips. A. The tourist were strange to find B. It found strange tourists C. The tourists found strange D. The tourists found it strange Cu 47: We lived in that _____ on the corner. A. house brick small old B. old house brick small C. brick small old house D. small old brick house Cu 48: If I had enough money, _____. A. I could buy that house B. I am buy that house C. I can buy that house D. I will buy that house Cu 49: He took his seat quietly _____. A. in order for him not to disturb their conversation B. so as to disturb their conversation C. so as not to disturb their conversation D. in order not disturb their conversation Cu 50: Dr Sales is the person _____. A. in that I don't have much confidence B. in whom I don't have much confidence C. I don't have much confidence D. whom I don't have much confidence in him
-----------------------------------------------

----------------------------------------------------- HT ----------

Trang 3/3 - M thi 639

111

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2007 P N MN TING ANH - H 7 NM Cu s 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. M thi
130
C B C B B D C B D A A D D D D B B A B D A A D C A D C B A

241
C A D B A C D A D B D A D B C A A B D D C C B D A D B B A

328
C B D C A B C B D B A B B D A C B C B B A D D A D A A A D

435
C B A B B C C A A A D D D B C C C D D B D C C D A B A A C

587
C A C C D D A D A D B D B A D A A C C A D C B A C D B A B

639
C B A C A D B B D C C B D C A D B C D D A C A A D C B A D

842
A D C C B D A C D A D D B C D D D C D B C A A A B C B A B

974
B B C C B B A C A C D D A C D B D C D B C D B A A A C B C

112

30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50.

C A C C B C B B C D D C A B A D B C A D A

D A D D B A A B C C C C D A C C B B B C C

A A D D C C A D C D B B C C B B C C A B D

D D B A C A C D B A D A B D D A B B C C B

A C D B A D B C A D D B C B C A B C C B B

A B B C A D B C C B B B D C A A D D A C B

A A B C B D B B A C A B B C B C C C D D A

A B D D D A A D D B A C A B C A A A B D C

113

B GIO DC V O TO THI CHNH THC

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2007 Mn thi: TING ANH - Phn ban Thi gian lm bi: 60 pht; 50 cu trc nghim ( thi c 03 trang)

M thi 709

H, tn th sinh:.......................................................................... S bo danh:.............................................................................
.Chn

t (ng vi A hoc B, C, D) c phn gch chn c pht m khc vi nhng t cn li trong mi cu sau. B. child C. cheap D. chemist Cu 1: A. chair Cu 2: A. business B. sunrise C. shut D. summer B. might C. lift D. sign Cu 3: A. light Cu 4: A. movie B. prove C. women D. lose Cu 5: A. grove B. chosen C. golden D. cover c k on vn sau v chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) cho mi ch trng t 6 n 10. The worlds first film was shown in 1895 by two French brothers. Although it only (6)______ of short, simple scenes, people loved it, and films have been popular ever since. The first films were silent, with titles on the screen to explain the story. Soon the public had (7)________ favourite actors and actresses and, in this way, the first film stars appeared. In 1927, the first talkie, a film with sound, was shown and from then on, the public would only accept this kind of film. Further improvements continued, particularly in America, (8)________ most of the worlds films were produced. With the arrival of television in the 1950s, (9) _______people went to see films, but in recent years cinema audiences have grown again. More countries have started to produce films that influence film making and there are currently (10)________national film industries. Cu 6: A. consisted B. held C. considered D. belonged Cu 7: A. our B. their C. your D. his Cu 8: A. when B. which C. where D. who Cu 9: A. each B. any C. other D. fewer Cu 10: A. much B. plenty C. many D. lots c k on vn sau v chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) cho mi cu t 11 n 15. For many people the language of the Internet is English. World, Wide, Web: Three English Words was the name of an article by Michael Specter in the New York Times a few years ago. The article went on to say: If you want to take full advantage of the Internet, there is only one real way to do it: learn English. In general, it is not difficult to learn to use Internet services. But although Internet services are rather easy to use, you will have considerable difficulties if you are not familiar with English. In fact, a good knowledge of English is one of the most important aspects that help you use the Internet. Learning to use a new Internet service may take a few hours, a few days or some weeks, but it takes years to learn a language so that you can use it fluently and confidently. Of course, when you know some English, you can learn more just by using it on the Internet. But at least your English should be good enough to understand commonly used words and to know what to do on the Internet. Cu 11: It ______________ to learn to use Internet services. A. takes a very long time B. takes a few minutes C. is easy D. is difficult Cu 12: According to the article by Michael Specter, you should _________ to take full advantage of the Internet. A. learn the names of some websites B. learn English
Trang 1/3 - M thi 709

114

C. learn to use the Internet services D. learn to type fast Cu 13: Learning to use a language fluently and confidently may take ________. A. a few years B. a few weeks C. a few hours D. a few days Cu 14: If you do not know English very well, you will______ when using the Internet. A. spend a few days B. feel more comfortable C. have many difficulties D. be laughed at Cu 15: Which of the following could be the best title for the passage? A. English and the Internet B. Practising your English on the Internet C. Ways to take full advantage of the Internet D. How to use Internet services Chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) din t ng ngha mi cu sau. Cu 16: People have discovered a new source of energy. A. A new source of energy has been discovered. B. A new source of energy has discovered. C. A new source of energy have been discovered by people. D. A new source of energy have been discovered. Cu 17: We didn't go on holiday last year because we didn't have enough money. A. If we hadn't had enough money, we would have gone on holiday last year. B. If we hadnt had enough money, we wouldnt have gone on holiday last year. C. Unless we had enough money, we would go on holiday last year. D. If we had had enough money, we would have gone on holiday last year. Cu 18: People protesting against pollution are marching to London. A. People who protesting against pollution are marching to London. B. People who protests against pollution are marching to London. C. People who protest against pollution are marching to London. D. People protest against pollution are marching to London. Cu 19: Although he is intelligent, he doesn't do well at school. A. Despite being intelligent, he doesn't do well at school. B. Although his intelligence, he does well at school. C. In spite of intelligent, he doesn't do well at school. D. In spite he is intelligent, he doesn't do well at school. Cu 20: Jill drives more carefully than Rose. A. Rose drives less careful than Rose. B. Jill is a more carefully driver than Rose. C. Rose drives carelessly than Rose. D. Jill is a more careful driver than Rose. Xc nh t/cm t c gch di (ng vi A hoc B, C, D) cn phi sa nhng cu sau tr thnh chnh xc. Cu 21: The meeting was so length that many people had to leave before it ended. A B C D Cu 22: The more fast you drive, the greater danger you get. A B C D Cu 23: They asked me what did happen last night, but I was unable to tell them. A B C D Cu 24: Do you know how getting to the post office from here ? A B C D Cu 25: People are not allowed to enter the park after midnight because lack of security. A B C D Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh mi cu sau. Cu 26: I knew they were talking about me ________ they stopped when I entered the room. A. despite B. so that C. therefore D. because Cu 27: If I had time, I ____________ to the beach with you this weekend. A. will go B. would go C. would have gone D. will have gone
Trang 2/3 - M thi 709

115

Cu 28: He is learning English ___________ he can study in England. A. so that B. in order to C. so as to D. so as Cu 29: Hung: Thank you very much for a lovely party. Hoa: _______. A. Thanks B. Have a good day C. Cheers D. You are welcome Cu 30: The following day she felt ________ well to go to work. A. sufficient B. suffice C. sufficiently D. sufficiency Cu 31: AIDS is a(n) ____________disease. A. endanger B. dangerous C. danger D. endangered Cu 32: Whether we go out will depend________ the weather. A. about B. on C. with D. in Cu 33: She failed the test, ___________she studied hard. A. as B. although C. despite D. as though Cu 34: He has really worked hard so far, ____________ he? A. doesn't B. has C. does D. hasn't Cu 35: When I came to visit her last night, she _____ a bath. A. had B. was having C. has D. is having Cu 36: The man ________we met yesterday was the manager of a bicycle factory. A. when B. who C. whose D. which Cu 37: Their ___________ has lasted for more than 20 years. A. friends B. friend C. friendship D. friendly Cu 38: ____________, a bat sends out a series of signals, which bounce off any object in its path. A. Once flying B. When they are flying C. While it is flying D. When in flying Cu 39: I asked her ___________ she understood the lesson. A. if B. if only C. if not D. even if Cu 40: She has worked as a secretary _____ she graduated from college. A. before B. until C. while D. since Cu 41: English ___________ in many parts of the world. A. speaks B. is spoken C. was spoken D. is speaking Cu 42: Her car has broken down. _________ is to walk to the nearest telephone. A. Whatever she does B. All she can do now C. The thing which she's doing now D. That she can do now Cu 43: You will have to work hard if you want to ___________. A. successful B. success C. successfully D. succeed Cu 44: The children ___________ to the zoo. A. were enjoyed taken B. enjoyed being taken C. enjoyed taking D. were enjoyed taking Cu 45: My parents first _____ each other at the Olympic Games in 1982. A. had meet B. have met C. meet D. met Cu 46: ____________ he comes in half an hour, we shall go alone. A. Unless B. When C. If D. Because Cu 47: London is ___________ of England. A. a capital B. capital C. the capital D. one capital Cu 48: Jim is five centimeters _____ than Tom. A. taller B. tall C. tallest D. higher Cu 49: I don't believe a word she says, I think she ____________. A. lied B. is telling lie C. is laying D. is lying Cu 50: He took his seat quietly _____________. A. in order that not to disturb their conversation B. so as not to disturb their conversation C. in order not disturb their conversation D. so as to disturb their conversation
-----------------------------------------------

----------------------------------------------------- HT ---------Trang 3/3 - M thi 709

116

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2007 P N MN TING ANH - PHN BAN Cu s 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. M thi
147
A C D D B D A A B C A C D C D C B B B D B D A D C C B D C

219
A B B B A A D A C B A D C A C D D C A C B C A D B B C D C

357
A B A B D C B D D D A B B C D D A C A D A B B C B A C C D

496
C A B A B B A A C D D A B C B C A B A B C D C D B D D B A

583
C A C D A B A B A D B C C C B A D B D C B B A A C A D A C

615
B C D A C C C D C A B D A C D B A D A A C D C D B B B D A

709
D A C C D A B C D C C B A C A A D C A D A A B B C D B A D

913
C C C A B D C B C D C B C B A A A D A B D B B D C D B D B

117

Cu s 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50.

M thi
147
D A C B C D A B C A B B A A C C A C D B A

219
D A B A D A C A B D D D C B D C B A B C A

357
A C A A D B A C A B B D A C D A D C B C C

496
D B D B D D A C C D B A A B D B A C C C C

583
B D C C A D C D B D D A A D B B C B B D B

615
D C A D C D A B A C B B C A B B A A A B D

709
C B B B D B B C C A D B B D B D A C A D B

913
A B C D B A D A A D C C D B D A A B C B A

118

B GIO DC V O TO THI CHNH THC


.

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2006 Mn thi: TING ANH - H 3 nm Thi gian lm bi: 60 pht; 50 cu trc nghim ( thi c 4 trang)

Cu 1: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: Susan is looking for something .................... . A. eat B. to eating C. to eat D. eating Cu 2: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: .................. your homework finished last night? A. Was B. Did C. Are D. Do Cu 3: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: It has ................ a lot this week. A. rains B. raining C. to rain D. rained Cu 4: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: She used ................... as a typist. A. work B. to work C. working D. to working Cu 5: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: I'm sure Bill .............. the job. He has a lot of experiences. A. was getting B. getting C. had got D. will get Cu 6: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: If I were you, I ........................... a new car. A. will buy B. bought C. would buy D. buy Cu 7: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: We need more sugar. There is .................. sugar in the pot. A. much B. many C. any D. little Cu 8: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: The teacher told the boys to stop .................... . A. play B. played C. playing D. being played Cu 9: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: This student is not very good ............... Physics. A. at B. in C. with D. to Cu 10: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: Peter works for a factory ................... makes motorbikes. A. what B. which C. who D. whom Cu 11: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: She will help you ................. she has some free time. A. how B. where C. when D. what Cu 12: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: What is the name of the girl ......................... bicycle was stolen? A. whose B. who C. which D. when Cu 13: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: We are very fond .......... folk music. A. in B. at C. with D. of Cu 14: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: My father is a ....................... . He works in a garage. A. farmer B. mechanic C. teacher D. doctor Cu 15: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: John drives very............................ ; he has never had any accidents. A. careful B. carefully C. carelessly D. careless Cu 16: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: Many people want .................. for that job. A. to apply B. applying C. apply D. applied
Trang 1/4

119

Cu 17: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: ............................ stamps is my hobby. A. Collect B. Collecting C. Collected D. Collection Cu 18: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: Do you mind .................... the cooking? A. doing B. to do C. for doing D. do Cu 19: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: Would you like .................... to the cinema? A. to go B. going C. gone D. go c k bi kho sau v chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) cho cc cu t 20 n 24: I was born in Newcastle, a city in the North East of England. Newcastle is on the bank of the River Tyne. It is quite big, with a population of about 200,000 people. There is a cathedral and a university. There are five bridges over the River Tyne, which link Newcastle to the next town, Gateshead, where there is one of the biggest shopping centres in the world. A few years ago, the main industries were shipbuilding and coalmining, but now the chemical and soap industries are important. I moved to London ten years ago but I often return to Newcastle. I miss the people, who are very friendly, and I miss the beautiful countryside near the city, where there are so many hills and streams. Cu 20: Newcastle is ............................ . A. a city near the North East of England B. a small town in England C. a city in the North East of England D. a city in the North of England Cu 21: The population of Newcastle is .................... . A. 200,000 people B. much less than 200,000 people C. much more than 200,000 people D. about 200,000 people Cu 22: Gateshead has one of ................................ in the world. A. the largest rivers B. the most important shipbuilding industries C. the most beautiful countrysides D. the biggest shopping centres Cu 23: According to the passage, the writer ...................... . A. is still living in Newcastle B. has never returned to Newcastle C. doesn't live in Newcastle any more D. has come back to live in Newcastle Cu 24: Which of the following is NOT true about Newcastle? A. Its people are friendly. B. Its main industry now is shipbuilding. C. It has a cathedral and a university. D. It is next to Gateshead. Cu 25: Xc nh t c gch di cn phi sa, cu sau tr thnh chnh xc: I like pupils who works very hard. A B C D Cu 26: Xc nh t/cm t c gch di cn phi sa, cu sau tr thnh chnh xc: My uncle lived in Hanoi since 1990 to 1998, but he is now living in Hue. A B C D Cu 27: Xc nh t/cm t c gch di cn phi sa, cu sau tr thnh chnh xc: I'd like to go on a holiday, but I haven't got many money. A B C D Cu 28: Chn cu (ng vi A hoc B, C, D) din t ng ngha cu sau: Every day I spend 30 minutes watering the flowers. A. Every day it takes me 30 minutes water the flowers. B. Every day it takes me 30 minutes to water the flowers. C. Every day it took me 30 minutes water the flowers. D. Every day it took me 30 minutes to water the flowers.

Trang 2/4

120

Cu 29: Chn cu (ng vi A hoc B, C, D) din t ng ngha cu sau: Learning English is not easy. A. It is not easy to learning English. B. It is easy learning English. C. It is not easy to learn English. D. It is not difficult to learn English. Cu 30: Chn cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: - "When ............................?" - "In 1928." A. penicillin was discovered B. did penicillin discovered C. was penicillin discovered D. did penicillin discover Cu 31: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: Sara speaks so .................... that I can't understand her. A. fast B. fastly C. faster D. fastest Cu 32: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: Each student ................... the lesson very well. A. understand B. understands C. understanding D. to understand Cu 33: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: It began to rain while he ................... . A. was fishing B. is fishing C. fishes D. has fished Cu 34: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: That book is ............, so I don't want to read it. A. bored B. bore C. boringly D. boring Cu 35: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: Nam is 5 years ........... than Hoa. A. old B. older C. elder D. eldest Cu 36: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: You'll fail the exam ..................... you learn harder. A. if B. unless C. where D. or Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) in vo ch trng trong bi kho sau, t cu 37 n cu 46: As you turn on the radio for your favourite music programme, do you ever wonder how you can ......(37)... those sounds? How do they travel through the air and ...(38)... your radio exactly as they are sent out? It all began nearly a hundred years ago when a young Italian called Guglielmo Marconi discovered ......(39)...... to send sounds through the air. Marconi was born in Bologna ......(40)...... northern Italy, in 1974. His father was a rich Italian businessman, and his mother was a Scot ......(41)...... had lived in Ireland and had gone to Italy to study music. The family lived in a country house just outside Bologna. ......(42)...... he was a boy, people did not think that Marconi was clever. He was a quiet boy who spoke little ......(43)...... thought a lot. He liked to sit and read science books ......(44)...... his father's big library. He also loved to ......(45)...... experiments with electricity. For most of his early life, he was ......(46)...... at home. He did not go to school. B. see C. smell D. look Cu 37: A. hear B. reach C. travel D. go Cu 38: A. make B. how much C. how many D. how can Cu 39: A. how B. on C. at D. to Cu 40: A. in B. which C. who D. whose Cu 41: A. whom B. Where C. So D. When Cu 42: A. If B. but C. for D. as Cu 43: A. because B. from C. in D. by Cu 44: A. on B. run C. open D. read Cu 45: A. do B. taught C. discorved D. invented Cu 46: A. made
Trang 3/4

121

Cu 47: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: My parents are interested in ............ football matches on TV. A. watching B. to watch C. watched D. watch Cu 48: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: Jane ............... to me twice a month. A. was writing B. are writtting C. was written D. writes Cu 49: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: Mary is the ................. student in my class. A. tallest B. taller C. tall D. as tall as Cu 50: Xc nh t/cm t c gch di cn phi sa, cu sau tr thnh chnh xc: I was listening to the radio last night when the door bell rings. A B C D
-----------------------------------------------

----------------------------------------------------- HT ----------

Trang 4/4

122

B GIO DC V O TO
THI CHNH THC

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2006 Mn thi: TING ANH - H 3 nm

P N
TT 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Cu Cu 1 Cu 2 Cu 3 Cu 4 Cu 5 Cu 6 Cu 7 Cu 8 Cu 9 Cu 10 Cu 11 Cu 12 Cu 13 Cu 14 Cu 15 Cu 16 Cu 17 Cu 18 Cu 19 Cu 20 Cu 21 Cu 22 Cu 23 Cu 24 Cu 25 p n C A D B D C D C A B C A D B B A B A A C D D C B C Cu Cu 26 Cu 27 Cu 28 Cu 29 Cu 30 Cu 31 Cu 32 Cu 33 Cu 34 Cu 35 Cu 36 Cu 37 Cu 38 Cu 39 Cu 40 Cu 41 Cu 42 Cu 43 Cu 44 Cu 45 Cu 46 Cu 47 Cu 48 Cu 49 Cu 50 p n B D B C C A B A D B B A B A A C D B C A B A D A D

............Ht............

123

B GIO DC V O TO THI CHNH THC


.

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2006 Mn thi: TING ANH - H 7 nm Thi gian lm bi: 60 pht; 50 cu trc nghim ( thi c 4 trang)

Cu 1: Chn t c trng m chnh nhn vo m tit c v tr khc vi nhng t cn li: A. study B. reply C. apply D. rely Cu 2: Chn t m phn gch chn c cch pht m khc vi nhng t cn li: A. churches B. chairman C. chemist D. changes Cu 3: Chn t m phn gch chn c cch pht m khc vi nhng t cn li: A. heat B. seat C. great D. meat Cu 4: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: Gold, as well as silver, .................. in price. A. have risen B. has risen C. rise D. are rising Cu 5: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: He ............... to New York three times this year. A. had been B. was C. is D. has been Cu 6: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: I remember .................... you about this before. A. tell B. to tell C. telling D. told Cu 7: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: Each of you ............ a share in the work. A. have B. has C. having D. to have Cu 8: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: He let the letter ................ onto the floor. A. fall B. falls C. falling D. fell Cu 9: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: .......................... all my warnings, he tried to fix the computer himself. A. Instead of B. In spite of C. Although D. Because Cu 10: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: .................. your homework finished last night? A. Was B. Did C. Are D. Do Cu 11: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: Have you decided to apply .................... the job yet? A. for B. to C. into D. off Cu 12: Chn phng n thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: Mr. Brown has .................... many patients .................... he is always busy. A. too/that B. very/until C. such/that D. so/that Cu 13: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: We are very fond .......... folk music. A. in B. at C. with D. of Cu 14: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: The children, ............... parents work late, are taken home by bus. A. that B. whom C. whose D. their Cu 15: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: He wanted to know the reason ............... I was late. A. as B. for C. why D. because Cu 16: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: She doesn't understand ................. I am saying. A. what B. that C. whose D. where Cu 17: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: We have to start early .............................. we won't be late. A. so that B. that C. because D. because of
Trang 1/4

124

Cu 18: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: The place .................... we spent our holiday was really beautiful. A. what B. who C. where D. which Cu 19: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: She goes .................... a lot. She hardly ever spends an evening at home. A. out B. down C. along D. over Cu 20: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: There are small .................... between British and American English. A. differences B. different C. difference D. differently Cu 21: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: Some species of rare animals are in .................... of extinction. A. danger B. dangerous C. dangerously D. endanger Cu 22: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: We are .................... of the long journey. A. tire B. tiring C. tired D. to tire Cu 23: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: Sara speaks so .................... that I can't understand her. A. fast B. fastly C. faster D. fastest Cu 24: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: Would you mind .................... me a hand with this bag? A. give B. giving C. to give D. to giving Cu 25: Xc nh t c gch di cn phi sa, cu sau tr thnh chnh xc: When I came in, everyone were watching a film. A B C D Cu 26: Xc nh t/cm t c gch di cn phi sa, cu sau tr thnh chnh xc: My family spent an interested holiday in Europe last summer. A B C D Cu 27: Xc nh t/cm t c gch di cn phi sa, cu sau tr thnh chnh xc: My uncle lived in Hanoi since 1990 to 1998, but he is now living in Hue. A B C D Cu 28: Xc nh t/cm t c gch di cn phi sa, cu sau tr thnh chnh xc: He stopped to smoke because it is harmful for his health. A B C D Cu 29: Chn cu (ng vi A hoc B, C, D) din t ng ngha cu sau: I didn't have an umbrella with me, so I got wet. A. If I had had an umbrella, I wouldn't get wet. B. If I had had an umbrella, I would get wet. C. If I had had an umbrella, I wouldn't have got wet. D. If I had had an umbrella, I would have got wet. Cu 30: Chn cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: Peter wanted to win the race. He ran ........................ . A. so fast as he can B. fast as he could C. fast as he can D. as fast as he could Cu 31: Chn cu (ng vi A hoc B, C, D) din t ng ngha cu sau: The coffee was too hot for me to drink. A. The coffee is so hot that I can't drink it. B. The coffee is so hot that I can't drink. C. The coffee was so hot that I couldn't drink. D. The coffee was so hot that I couldn't drink it. Cu 32: Chn cu (ng vi A hoc B, C, D) din t ng ngha cu sau: Learning English is not easy. A. It is not easy to learning English. B. It is easy learning English. C. It is not easy to learn English. D. It is not difficult to learn English.
Trang 2/4

125

Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) in vo ch trng trong bi kho sau, t cu 33 n cu 42: Approximately 350 million people ......(33).... English as their first .....(34)...... . About the same number use it .....(35).... a second language. It is the language .....(36).... aviation, international sport and world trade. 75% of the world's .....(37).... is in English, 60% of the world's radio stations ....(38).... in English, and more than half of the world's newspapers are .....(39).... in English. It is an official language in 44 countries. In .....(40).... others, it is the language of business, commerce and technology. There are many.....(41).... of English, but Scottish, Australian, Indian and Jamaican speakers of English, in spite of the differences in pronunciation, structure and vocabulary, would .....(42).... that they are all speaking the same basic language. B. speak C. tell D. talk Cu 33: A. say B. languages C. linguistics D. linguist Cu 34: A. language B. with C. as D. in Cu 35: A. of B. to C. from D. of Cu 36: A. on B. parcels C. envelopes D. letters Cu 37: A. mail B. travel C. write D. show Cu 38: A. broadcast B. printed C. sold D. taken Cu 39: A. spoken B. more C. many D. much Cu 40: A. an A. varieties B. kind C. type D. sort Cu 41: B. keep C. invent D. recognize Cu 42: A. use c k bi kho sau v chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) cho cc cu t 43 n 47: I was born in Newcastle, a city in the North East of England. Newcastle is on the bank of the River Tyne. It is quite big, with a population of about 200,000 people. There is a cathedral and a university. There are five bridges over the River Tyne, which link Newcastle to the next town, Gateshead, where there is one of the biggest shopping centres in the world. A few years ago, the main industries were shipbuilding and coalmining, but now the chemical and soap industries are important. I moved to London ten years ago but I often return to Newcastle. I miss the people, who are very friendly, and I miss the beautiful countryside near the city, where there are so many hills and streams. Cu 43: Newcastle is ............................ . A. a city near the North East of England B. a small town in England C. a city in the North East of England D. a city in the North of England Cu 44: The population of Newcastle is .................... . A. 200,000 people B. much less than 200,000 people C. much more than 200,000 people D. about 200,000 people Cu 45: Gateshead has one of ................................ in the world. A. the largest rivers B. the most important shipbuilding industries C. the most beautiful countrysides D. the biggest shopping centres Cu 46: According to the passage, the writer ...................... . A. is still living in Newcastle B. has never returned to Newcastle C. doesn't live in Newcastle any more D. has come back to live in Newcastle Cu 47: Which of the following is NOT true about Newcastle? A. Its people are friendly. B. Its main industry now is shipbuilding. C. It has a cathedral and a university. D. It is next to Gateshead. Cu 48: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: Susan is looking for something .................... . A. eat B. to eating C. to eat D. eating

Trang 3/4

126

Cu 49: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: We need more sugar. There is .................. sugar in the pot. A. much B. many C. any D. little Cu 50: Chn cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: ...................... is Oxford from Cambridge? A. How long B. How far C. How long away D. How often
-----------------------------------------------

----------------------------------------------------- HT ----------

Trang 4/4

127

B GIO DC V O TO
THI CHNH THC

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2006 Mn thi: TING ANH - H 7 nm

P N
TT 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Cu Cu 1 Cu 2 Cu 3 Cu 4 Cu 5 Cu 6 Cu 7 Cu 8 Cu 9 Cu 10 Cu 11 Cu 12 Cu 13 Cu 14 Cu 15 Cu 16 Cu 17 Cu 18 Cu 19 Cu 20 Cu 21 Cu 22 Cu 23 Cu 24 Cu 25 p n A C C B D C B A B A A D D C C A A C A A A C A B C Cu Cu 26 Cu 27 Cu 28 Cu 29 Cu 30 Cu 31 Cu 32 Cu 33 Cu 34 Cu 35 Cu 36 Cu 37 Cu 38 Cu 39 Cu 40 Cu 41 Cu 42 Cu 43 Cu 44 Cu 45 Cu 46 Cu 47 Cu 48 Cu 49 Cu 50 p n B B A C D D C B A C D A A B C A D C D D C B C D B

............Ht............

128

B GIO DC V O TO THI CHNH THC


.

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2006 Mn thi: TING ANH - Phn ban Thi gian lm bi: 60 pht; 50 cu trc nghim ( thi c 4 trang)

Cu 1: Chn t c trng m chnh nhn vo m tit c v tr khc vi nhng t cn li: A. teacher B. money C. return D. ruler Cu 2: Chn t m phn gch chn c cch pht m khc vi nhng t cn li: A. heat B. seat C. great D. meat Cu 3: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: We are made ................... all the cleaning in the house. A. to do B. do C. doing D. done Cu 4: Chn cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: I ....................... television a lot but I don't any more. A. was watching B. was used to watch C. used to watch D. have been watching Cu 5: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: He ............... to New York three times this year. A. had been B. was C. is D. has been Cu 6: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: I remember ............. you somewhere before. A. meet B. meeting C. met D. to meet Cu 7: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: No one knows how many documents ..................... been lost. A. has B. had C. have D. has had Cu 8: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: If energy .................... unlimited, many things in the world would be different. A. is B. will be C. were D. would be Cu 9: Chn phng n thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: Mr. Brown has .................... many patients .................... he is always busy. A. too/that B. very/until C. such/that D. so/that Cu 10: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: The children, ............... parents work late, are taken home by bus. A. that B. whom C. whose D. their Cu 11: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: She doesn't understand ................. I am saying. A. what B. that C. whose D. where Cu 12: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: He wanted to know the reason ............... I was late. A. as B. for C. why D. because Cu 13: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: We have to start early .............................. we won't be late. A. so that B. that C. because D. because of Cu 14: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: The place .................... we spent our holiday was really beautiful. A. what B. who C. where D. which Cu 15: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: It .................. me two hours to get home because of the traffic jam yesterday. A. take B. spends C. took D. spent Cu 16: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: There are small .................... between British and American English. A. differences B. different C. difference D. differently
Trang 1/4

129

Cu 17: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: Some species of rare animals are in .................... of extinction. A. danger B. dangerous C. dangerously D. endanger Cu 18: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: We are .................... of the long journey. A. tire B. tiring C. tired D. to tire Cu 19: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: Sara speaks so .................... that I can't understand her. A. fast B. fastly C. faster D. fastest Cu 20: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: Would you mind .................... me a hand with this bag? A. give B. giving C. to give D. to giving Cu 21: Chn cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: ...................... is Oxford from Cambridge? A. How long B. How far C. How long away D. How often Cu 22: Xc nh t/cm t c gch di cn phi sa, cu sau tr thnh chnh xc: Im only interesting in what he did. A B C D Cu 23: Chn cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: We came late ..................... . A. because of the bad weather B. because the bad weather C. because of the badly weather D. because the badly weather Cu 24: Chn cu (ng vi A hoc B, C, D) din t ng ngha cu sau: I didn't have an umbrella with me, so I got wet. A. If I had had an umbrella, I wouldn't get wet. B. If I had had an umbrella, I would get wet. C. If I had had an umbrella, I wouldn't have got wet. D. If I had had an umbrella, I would have got wet. Cu 25: Chn cu (ng vi A hoc B, C, D) din t ng ngha cu sau: Jane is a better cook than Daisy. A. Daisy can't cook as good as Jane. B. Daisy isn't a cook as good as Jane. C. Daisy can cook as badly as Jane. D. Daisy can't cook as well as Jane. Cu 26: Chn t m phn gch chn c cch pht m khc vi nhng t cn li: A. churches B. chairman C. chemist D. changes Cu 27: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: I am worried ............. taking my final exam. A. that B. of C. to D. about Cu 28: Xc nh t/cm t c gch di cn phi sa, cu sau tr thnh chnh xc: Basketball has become increasingly popular from 1891. A B C D Cu 29: Chn cu (ng vi A hoc B, C, D) din t ng ngha cu sau: The problem is difficult to solve. A. It is difficult problem to solve. B. It is a problem difficult solve. C. It is difficult to solve the problem. D. It is difficult solve the problem. Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) in vo ch trng trong bi kho sau, t cu 30 n cu 39: The Korean education system basically consists of primary schools, ...(30)..... schools, high schools, and colleges ......(31)...... universities, with graduate courses leading to Ph.D.degrees. ......(32)...... education is compulsory for children aged six ......(33)...... eleven. The basic primary school curriculum is generally divided into eight ......(34)...... : the Korean language, social studies, science, ......(35)...... , ethics, physical education, music and fine arts. Students in secondary schools
Trang 2/4

130

are required to take a number ......(36)...... additional subjects, such as English, and can take electives, ......(37)...... as technical or vocational courses. Afterwards, students can ......(38)...... between general education and vocational high schools. ......(39)...... general, high school tends to be strict, as college and university admission is very competitive. B. secondary C. among D. half Cu 30: A. second B. or C. but D. so Cu 31: A. as B. High C. College D. University Cu 32: A. Primary B. for C. with D. to Cu 33: A. from B. courses C. topics D. titles Cu 34: A. subjects B. mathematics C. mathematically D. mathematical Cu 35: A. mathematician B. with C. for D. to Cu 36: A. of B. such C. like D. alike Cu 37: A. so B. test C. wish D. consist Cu 38: A. choose B. In C. Of D. For Cu 39: A. On Cu 40: Xc nh t/cm t c gch di cn phi sa, cu sau tr thnh chnh xc: I was listening to the radio last night when the door bell rings. A B C D Cu 41: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: Susan is looking for something .................... . A. eat B. to eating C. to eat D. eating Cu 42: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: We need more sugar. There is .................. sugar in the pot. A. much B. many C. any D. little Cu 43: Xc nh t/cm t c gch di cn phi sa, cu sau tr thnh chnh xc: We had better to review this chapter carefully. A B C D Cu 44: Chn t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: My father is a ....................... . He works in a garage. A. farmer B. mechanic C. teacher D. doctor Cu 45: Chn t/cm t thch hp (ng vi A hoc B, C, D) hon thnh cu sau: Don't............ the door. The paint is still wet. A. touch B. leave C. keep off D. watch c k bi kho sau v chn phng n ng (ng vi A hoc B, C, D) cho cc cu t 46 n 50: David Hempleman Adams is an explorer and adventurer. In April 1984, he walked through northern Canada to the North Pole. He walked 400 kilometres in 22 days. He was 27 years old when he did it. David was the first person to walk to the North Pole by himself. Other people travelled to the North Pole before David but they had a sled and a dog team. David didn't have a dog team. David was a brave man to go on this adventure on his own. He was also a lucky man because the bear and the icy water didn't kill him. sled: xe trt tuyt (do ch ko) *Ghi ch Cu 46: Which of the following best expresses the main idea of the passage? A. David drove to the North Pole. B. No one travelled to the North Pole before David. C. David was the first person to walk to the North Pole alone. D. It was very cold in the North Pole. Cu 47: David travelled to the North Pole with..................... . A. a group of people B. a dog team C. another person D. nobody

Trang 3/4

131

Cu 48: Which of the following is NOT true? A. He was killed by the bear. B. He walked to the North Pole alone. C. He walked 400 kilometres. D. He was 27 years old when he travelled to the North Pole. Cu 49: The phrase "by himself" can be replaced by .................. . A. alone B. successfully C. with other people D. on foot Cu 50: Which of the following is the best title of the passage? A. A Lucky Man B. A Walk to the North Pole C. Without a Dog Team D. Icy Water
-----------------------------------------------

----------------------------------------------------- HT ----------

Trang 4/4

132

B GIO DC V O TO
THI CHNH THC

K THI TT NGHIP TRUNG HC PH THNG NM 2006 Mn thi: TING ANH - Phn ban

P N
TT 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Cu Cu 1 Cu 2 Cu 3 Cu 4 Cu 5 Cu 6 Cu 7 Cu 8 Cu 9 Cu 10 Cu 11 Cu 12 Cu 13 Cu 14 Cu 15 Cu 16 Cu 17 Cu 18 Cu 19 Cu 20 Cu 21 Cu 22 Cu 23 Cu 24 Cu 25 p n C C A C D B C C D C A C A C C A A C A B B C A C D Cu Cu 26 Cu 27 Cu 28 Cu 29 Cu 30 Cu 31 Cu 32 Cu 33 Cu 34 Cu 35 Cu 36 Cu 37 Cu 38 Cu 39 Cu 40 Cu 41 Cu 42 Cu 43 Cu 44 Cu 45 Cu 46 Cu 47 Cu 48 Cu 49 Cu 50 p n C D D C B B A D A B A B A B D C D B B A C D A A B

............Ht............

133

B gio dc v o to
chnh thc

k thi tt nghip trung hc ph thng nm hc 2004 - 2005

Th sinh phi kim tra: thi c 02 trang.

--------------

Mn thi: Ting anh (h 3 nm)


Thi gian lm bi: 90 pht, khng k thi gian giao .

(Th sinh lm bi ra giy thi)


CU I (2 im). Dng dng thch hp ca ng t cho trong ngoc hon thnh on vn sau (trong bi lm ch cn vit ch s v dng ca ng t): Linda is from England, but she 1 (live) in the United States. She 2 (work) for a women's magazine. She 3 (start) writing articles many years ago. She 4 (write) many articles. As a journalist, she has visited nearly every city in the world. Recently, she 5 (be) to a number of countries in Africa. Now she 6 (be) on holiday in Italy. She 7 (go) there three days ago. She says she 8 (return) to the United States next week. CU II (3,5 im). Chn mt t/cm t thch hp cho mi ch trng trong nhng cu sau (trong bi lm ch cn vit ch A, B, C hoc D tng ng vi t/cm t c chn): 1. Isaac Newton died in 1727 _____ the age of eighty-five. A. with B. in C. at D. on 2. I haven't had any news of John _____ 2003. A. in B. before C. on D. since 3. Her daughter is _____ of collecting coins. A. fond B. amused C. interested D. bored 4. The house is _____ small for us to live in. A. very B. too C. such D. so 5. Do you mind _____ on your own? A. live B. to live C. living D. lived 6. It's the English phrasal verbs _____ puzzle me most. A. which B. that C. it D. they 7. This is the factory _____ my father used to work. A. where B. what C. when D. which 8. You must leave now _____ you will be late for school. A. unless B. if C. because D. or 9. Boys and girls may behave _____ in this situation. A. differ B. difference C. different D. differently 10. All of us were _____ at her success. A. surprise B. surprised C. surprising D. surprisingly 11. He was the greatest _____ of the time. A. scientific B. scientifically C. science D. scientist 12. Radium was _____ by Marie Curie. A. discover B. discovered C. discoverer D. discovery 13. We should stop _____ our environment. A. polluting B. polluted C. pollution D. pollutant 14. I don't think that film is _____ . A. bore B. bored C. boring D. boringly

1
134

CU III (2,5 im). Hy c on vn sau. Dng nhng t/cm t gi t cu hi v tr li: Isaac Newton is one of the greatest men in the history of science. He was born in a small village of Woolthorpe in England in 1642. His father was a poor farmer. When the boy was fourteen, his father died. Newton left school and helped his mother on the farm. The boy did not like farming. He was fond of poetry and mathematics. Newton was sent back to school where he studied well and made his first scientific experiments. After he left school, he studied at Cambridge University. He became famous at the age of twenty-one. When he was twenty-two years old, he began studying the theory of gravitation. Isaac Newton died in 1727 at the age of eighty-five. 1. Where / when / Isaac Newton / born? 2. How old / he / when / father / died? 3. What / he / fond / when / he / a boy? 4. What / he / do / the age of twenty-two? 5. When / he / die? CU IV (2 im). Hon thnh cc cu sau sao cho ngha ca chng tng ng vi cc cu cho. Hy bt u bng t/cm t cho sn: 1. The children liked to walk in the rain. The children enjoyed ________________________________ . 2. They are painting the living room now. The living room ____________________________________ . 3. He drives more carefully than his brother does. His brother doesn't __________________________________ . 4. Learning Chinese is not easy. It is _______________________________________________ . 5. They were such difficult questions that we couldn't answer all of them. The questions were so ________________________________ . 6. I don't know her phone number, so I can't call her. If _________________________________________________ . 7. If you don't water these plants, they will die. Unless ______________________________________________ . 8. No one has done this job. This job _____________________________________________ .
.......HT.......

Th sinh khng c dng ti liu. Gim th khng gii thch g thm. H v tn th sinh: ........................................................................... ...........................S bo danh:............................................................ Ch k ca gim th s 1: ....................................................... Ch k ca gim th s 2: ..................................................

2
135

B gio dc v o to

k thi tt nghip trung hc ph thng nm hc 2004 - 2005

hng dn chm THI CHNH THC MN: TING ANH (H 3 NM) (Bn hng dn chm gm 02 trang) I. Hng dn chung * Nu th sinh lm bi khng theo cch nu trong p n m vn ng th cho im nh hng dn quy nh (i vi tng phn). * Vic chi tit ha thang im (nu c) so vi thang im trong hng dn chm phi m bo khng sai lch vi hng dn chm v c thng nht thc hin trong Hi ng chm thi. * Sau khi cng im ton bi mi lm trn im thi, theo nguyn tc: im ton bi c lm trn n 0,5 im (l 0,25 lm trn thnh 0,5; l 0,75 lm trn thnh 1 im). II. p n v thang im CU I: Mi ng t ng 0,25 im (0,25 x 8 = 2 im) 1. lives / is living 2. works / is working 3. started 5. has been 6. is 7. went 8. will return / is returning / is going to return CU II: Mi cu ng 0,25 im (0,25 x 14 = 3,5 im) 1. C 2. D 3. A 4. B 6. B 7. A 8. D 9. D 11. D 12. B 13. A 14. C 4. has written

5. C 10. B

CU III: Mi cu hi hoc tr li ng 0,25 im; chp nhn cu tr li ngn. (0,25 x 10= 2,5 im) 1. Where and when was Isaac Newton born? (He was born) in a small village of Woolthorpe in England in 1642. 2. How old was he when his father died? (He was) fourteen. 3. What was he fond of when he was a boy? (He was fond of) poetry and mathematics. 4. What did he do at the age of twenty-two? He began studying the theory of gravitation. 5. When did he die? (He died) in 1727 /at the age of eighty-five.

1
136

CU IV: Mi cu ng 0,25 im (0,25 x 8 = 2 im) 1. The children enjoyed walking in the rain. 2. The living room is being painted now. 3. His brother doesn't drive as/so carefully as he does / him. 4. It is not easy/ It is difficult to learn Chinese. 5. The questions were so difficult that we couldn't answer all of them / them all / them. 6. If I knew her phone number, I could / would call her. 7. Unless you water these plants, they will die. 8. This job hasn't been done. --------------------------HT--------------------------

2
137

B gio dc v o to
chnh thc

k thi tt nghip trung hc ph thng nm hc 2004 - 2005

Th sinh phi kim tra: thi c 02 trang.

--------------

Mn thi: Ting anh (h 7 nm)


Thi gian lm bi: 90 pht, khng k thi gian giao .

(Th sinh lm bi ra giy thi)


CU I (1,5 im). Chn dng thch hp cho mi ng t trong ngoc ca on vn sau (trong bi lm ch cn vit ch s v ch A, B, C hoc D tng ng vi t/cm t c chn): Mary had to go to New York last week, but she almost 1 (miss) the plane. She 2 (stand) in the queue at the check-in desk when she suddenly 3 (realize) that she 4 (leave) her passport at home. Fortunately, she 5 (not/live) very far from the airport, so she 6 (have) time to take a taxi home to get it. C. had missed D. had been missing B. was missing 1. A. missed D. had been standing C. was standing 2. A. stood B. had stood C. had realized D. would realize B. realized 3. A. was realizing D. would leave C. had left 4. A. was leaving B. left D. doesn't live C. isn't living B. hasn't lived 5. A. hadn't lived D. has had C. had had B. had 6. A. has CU II (3,5 im). Chn mt t/cm t thch hp cho mi ch trng trong nhng cu sau (trong bi lm ch cn vit ch A, B, C hoc D tng ng vi t/cm t c chn): 1. Hurry up or you'll be late _____ school. A. on B. in C. to D. for 2. May I introduce you _____ Mrs. Brown? A. for B. with C. to D. of 3. _____ the students in my class enjoy taking part in social activities. A. Most of B. Most C. Many D. The number of 4. He's always busy. He has _____ time to relax. A. much B. little C. a little D. plenty of 5. I am used to _____ by plane. A. travel B. to travel C. travelled D. travelling 6. Doctors use laser beams _____ bone in ear surgery. A. to remove B. remove C. removing D. removed 7. We set off early _____ we wouldn't get stuck in the traffic. A. because B. so that C. although D. in case 8. He always wears clothes _____ are too small for him. A. why B. what C. which D. where 9. He felt _____ with the results of his exam. A. disappointing B. disappointed C. disappointedly D. disappointment 10. Don't be afraid. This snake is _____ . A. harm B. harmful C. harmless D. unharmed 11. Fortunately, the plane landed _____ after the violent storm. A. safe B. safely C. unsafe D. safety 12. During his _____, his family lived in the United States. A. child B. childish C. childlike D. childhood 13. She did the job_____ . A. succeed B. successful C. successfully D. unsuccessful 14. There are a lot of _____ jobs in this company. A. attractive B. attracted C. attract D. attraction

1
138

CU III (1 im). in mt t thch hp vo mi ch trng c nh s trong on vn sau: Rivers are one of the world's most important natural 1. _____. Many cities are on large rivers, and almost every country 2. _____ at least one river that plays an important part 3. ____ the lives of its people. Besides transportation, rivers supply food, water for crops, water to drink, 4. _____ opportunities for recreation. CU IV (1,5 im). Hy cho bit 6 nhn xt sau on vn di y l NG (TRUE) hay SAI (FALSE) so vi ni dung on vn. Vit ch s v TRUE hoc FALSE cho mi cu vo bi lm: Air pollution is a serious problem in many cities. Motor vehicles, factories and other sources create so much air pollution that it may hang in the air like dirty fog. Air pollution threatens the health of the people who live in cities. City wastes cause water pollution when they are poured into the waterways. These wastes kill fish and make some areas unfit for swimming. In addition, many large cities have difficulties in disposing of their garbage. The amount of garbage grows each year, but places to put it are quickly filling up. Citizens, governments, industries, scientists, and business people must work together in different ways to gradually reduce pollution. For example, most cities have introduced recycling programmes. 1. Motor vehicles and factories are among some sources of air pollution. 2. Air pollution doesn't endanger people's health in some cities. 3. Air pollution is the only problem of the environment mentioned in this passage. 4. Garbage disposal is a problem in many large cities. 5. Everyone must cooperate to reduce pollution. 6. We can reduce pollution by recycling programmes only. CU V (2 im). Hon thnh cc cu sau sao cho ngha ca chng tng ng vi cc cu cho. Hy bt u bng cm t cho sn: 1. Would you please give me a hand? Would you mind ___________________________ ? 2. I can't understand him because he speaks so quickly. If he didn't_________________________________ . 3. Although he took a taxi, he arrived late for the concert. In spite of _________________________________ . 4. The suitcase is so heavy that I can't carry it. It is such ___________________________________ . 5. People say that he is an excellent footballer. He is _______________________________________ . 6. Barbara cooks better than Mike does. Mike doesn't __________________________________ . 7. She asked, "How many Japanese students are there in your class, Tom?" She asked Tom ________________________________ . 8. Julia has been working for this company for six years. Julia started ___________________________________ . CU VI (0,5 im). Dng t/cm t gi vit thnh cu hon chnh: 1. Conservation / safeguarding / preservation / natural resources // 2. When / woman / man / introduced / shaking hands / up to / woman //
.......HT.......

Th sinh khng c dng ti liu. Gim th khng gii thch g thm. H v tn th sinh: ........................................................................... ...........................S bo danh:............................................................ Ch k ca gim th s 1: ....................................................... Ch k ca gim th s 2: ..................................................

2
139

B gio dc v o to

k thi tt nghip trung hc ph thng nm hc 2004 - 2005

hng dn chm THI CHNH THC MN: TING ANH (H 7 NM) (Bn hng dn chm gm 02 trang) I. Hng dn chung * Nu th sinh lm bi khng theo cch nu trong p n m vn ng th cho im nh hng dn quy nh (i vi tng phn). * Vic chi tit ha thang im (nu c) so vi thang im trong hng dn chm phi m bo khng sai lch vi hng dn chm v c thng nht thc hin trong Hi ng chm thi. * Sau khi cng im ton bi mi lm trn im thi, theo nguyn tc: im ton bi c lm trn n 0,5 im (l 0,25 lm trn thnh 0,5; l 0,75 lm trn thnh 1 im). II. p n v thang im CU I: Mi ng t ng 0,25 im (0,25 x 6 = 1,5 im) 1. A 2. C 3. B 4. C 5. D CU II: Mi cu ng 0,25 im (0,25 x 14 = 3,5 im) 1. D 2. C 3. A 4. B 5. D 6. A 7. B 8. C 9. B 10. C 11. B 12. D 13. C 14. A CU III: Mi t ng 0,25 im (0,25 x 4 = 1 im) 1. resources 2. has 3. in 4. and 6. B

CU IV: Mi cu ng 0,25 im (0,25 x 6 = 1,5 im) 1. TRUE 2. FALSE 3. FALSE 4. TRUE 5. TRUE 6. FALSE CU V: Mi cu ng 0,25 im (0,25 x 8 = 2 im) 1. Would you mind giving me a hand? 2. If he didn't speak so quickly, I could understand him. 3. In spite of taking a taxi /In spite of the fact that he took a taxi, he arrived late for the concert. 4. It is such a heavy suitcase that I can't carry it. 5. He is said to be an excellent footballer. 6. Mike doesn't cook as/so well as Barbara (does). 7. She asked Tom how many Japanese students there were in his class. 8. Julia started working for this company six years ago. 1
140

CU VI: Mi cu ng 0,25 im (0,25 x 2 = 0,5 im) 1. Conservation is / means the safeguarding and preservation of natural resources. 2. When a woman and a man are introduced, shaking hands is up to the woman. ------ HT ------

2
141

b gio dc v o to chnh thc

k thi tt nghip trung hc ph thng nm hc 2003 - 2004

---------------------mn thi : ting anh (H 3 NM) Thi gian lm bi: 90 pht, khng k thi gian giao (Hc sinh lm bi trn giy thi)
QUESTION I: Put each verb in brackets in the correct tense (2p). A. It was a beautiful morning. The sun 1. (shine). About 1,000 people 2. (stand) in front of the Palace. At 10:00, the guards 3. (open) the gates and the Presidents car 4. (drive) out. B. Last year 1. (not, be) a good year for Pete and Sonia. Pete 2. (have) a car accident and 3. (spend) a month in hospital. The children 4. (not, pass) their exams. QUESTION II: Complete each of the following sentences by choosing the best option (2p). 1. Theres the house (which / where / that) Shakespeare was born. 2. What do you often do (in / on / at) the evening? 3. It is the English pronunciation (that / who / what) causes us a lot of difficulties. 4. The car was (too / so / such) expensive that I didnt buy it. 5. Nam is (interest / interesting / interested) in being a Mathematics teacher. 6. I havent seen my brother (since / for / during) 5 months. 7. She was born (in / on / at) May 12th, 1990. 8. The scientist (which / what / who) discovered a new planet has won the Nobel Prize. QUESTION III: Give the correct form of the words in brackets to complete the following sentences (1.5p). 1. Gases from factories are extremely . 2. Weve decided to interview only six .. for the job. 3. The water is .. . You cant drink it. 4. John drives very .. . Hes never had any accidents. 5. We all enjoy .. English. 6. In Britain the people who are out of work get .. benefit. (harm) (apply) (pollute) (care) (learn) (employ)

QUESTION IV: Read the following passage. Make questions using the suggested words and answer them (2.5p). My first visit to the cinema was a very unhappy one. I was taken there by some friends when I was only seven years old. At first there were bright lights and music and I felt
1
142

quite happy. When the lights went out, I felt afraid. Then I saw a train on the screen. The train was coming towards me. I shouted out in fear and got down under my seat. When my friends saw me, they started to laugh. I felt ashamed and sat back in my seat. I was very glad when the film ended. 1. Who / take / the writer / the cinema? 2. How old / he / be / then? 3 He / feel / happy / at first? 4. How / he / feel / when / lights / go out ? 5. What / he / do / when / train / come / towards him? QUESTION V: Finish each of the following sentences in such a way that it is as similar in meaning as possible to the original sentence (2p). 1. People found these keys in the hall. These keys 2. Rex Carter is a farmer. I bought his land. Rex Carter, whose . 3. If Tom studies hard, he wont fail the exams. Unless 4. The boy is too young to understand the problem. The boy isnt . 5. Lee talks to people more politely than Ben. Ben . 6. They will build a factory in this area. A factory .. 7. No student in my class can run as fast as Jack. Jack is .... 8. Mai cant get the job because she doesnt speak English well. If .
------------ THE END ----------

H tn th sinh . S bo danh.. Ch k ca gim th 1.. Gim th 2

2
143

b gio dc v o to
.......................

k thi tt nghip trung hc ph thng nm hc 2003 - 2004


.....................

hng dn chm chnh thc

Mn thi: ting anh (H 3 nm)

Bn hng dn chm c 1 trang

Question I: Mi ng t ng 0,25 im () (0,25 x 8 = 2,0 ) A. 1. was shining 2. were standing 3. opened 4. drove / was driven B. 1. wasnt 2. had 3. spent 4. didnt pass Question II: Mi cu ng 0,25 (0,25 x 8 = 2,0 ) 1. where 2. in 3. that 5. interested 6. for 7. on Question III: Mi t ng 0,25 (0,25 x 6 = 1,5 ) 1. harmful 2. applicants 4. carefully 5. learning 4. so 8. who

3. polluted 6. unemployment

Question IV: Mi cu hi hoc tr li ng 0,25 , chp nhn cu tr li ngn. (0,25 x 10 = 2,5 ) 1. Who took the writer to the cinema? - His friends / Some (of his) friends (took him to the cinema) / (did). 2. How old was he then? - (He was) seven years old (then). 3. Did he feel happy at first? - Yes, he did. 4. How did he feel when the lights went out ? - (He felt) afraid. 5. What did he do when the train (on the screen) was coming towards him? - He shouted out (in fear) and got down under his seat (when the train on the screen was coming towards him) . Question V: Mi cu ng 0,25 (0,25 x 8 = 2,0 ) 1. These keys were found in the hall. 2. Rex Carter, whose land I bought, is a farmer. 3. Unless Tom studies hard, he will fail the exams / he wont pass the exams. 4. The boy isnt old enough to understand the problem. 5. Ben doesnt talk to people as / so politely as Lee (does). 6. A factory will be built in this area. 7. Jack is the fastest runner in my class. 8. If Mai spoke English well, she could / would get the job. *Ch : 1. Mt s bi tp c th c nhng cch din t khc vi p n cho; nu bo m ng ng php v ng vi yu cu ca bi th vn chm theo thang im trong hng dn chm. 2. Tng s im ton bi l 10 im. Chm tng phn, sau cng im ton bi; ch lm trn im ton bi (n na im) theo qui nh. ------------------------------------

1
144

b gio dc v o to chnh thc

k thi tt nghip trung hc ph thng nm hc 2003 - 2004 ------------------

mn thi: ting anh (h 7 nm)


Thi gian lm bi: 90 pht, khng k thi gian giao (Hc sinh lm bi trn giy thi)
QUESTION I: Put each verb in brackets in the correct tense (1.5p). A. Yesterday Ann introduced me to her husband. As I 1. (see) him, I 2. (know) that I 3. (meet) him before. We went to primary school together. B. When she 1. (go) out of the house this morning, she 2. (take) her umbrella because it 3. (rain). QUESTION II: Complete each of the following sentences by choosing the best option (2p). 1. Mary always takes good care (for / of / to / with) her children. 2. How (much / many / little / few) coffee did she buy ? 3. My sister enjoys (read / to read / reading / to be reading) at night. 4. Farmers can protect their land by (grow / growing / grew / grown) different crops on the same land. 5. Do you know the reason (why / when / where / which) the English drive on the left? 6. Well meet him at the post office (when / that / what / where) we last met. 7. Henry was born (on / in / at / to) 1992. 8. Lisa is very good (at / with / in / about) mathematics. 9. The forest fire went (after / off / out / along) after two days. 10. I always find it hard to keep pace (up / with / for / on) Nam, one of the best students in my class. 11. The laser beam can kill (healthy / diseased / neighboring / unharmed) cells. 12. John used to (play / playing / played / be playing) rugby. Now he plays tennis. 13. English is spoken as the (second / first / foreign / international) language in Australia. 14. Theres a tendency (to work / working / worked / be working) for foreign companies. 15. The custom dates back to the days (where / when / why / which) the English traveled on horseback. 16. Would you like something (to drink / drank / drinking / drink) ? QUESTION III: Give the correct form of the words in brackets to finish the following sentences (1.5p). 1. Lasers can be used to treat . 2. Smoking can cause ... diseases. 3. Fertilizers can help ... the soil. 4. Hundreds of have been involved in the research. 5. Nitric oxide is ... poisonous. 6. The man took his ... time over a smoke. (deaf) (danger) (rich) (science) (high) (comfort)

QUESTION IV: Fill in each blank with one suitable word to complete the following passage (1p). A million years (1) there were a lot more species of animal (2) there are now. Some species (3) naturally, but today they are disappearing faster than before. Some of them are in (4)... from natural accidents, some animals die because of small changes in the weather or because of our behavior.

1
145

QUESTION V: Read the passage then decide whether each of the sentences below is true or false (1p). New Years Eve is on 31 December, the last day before the New Year begins. In many places people go to parties, bars or restaurants with their friends in the evening. In London, people go to Trafalgar Square. Just before midnight, they look at the clock and together they count the last ten seconds before the New Year begins. Many people drink a glass of champagne, light some fireworks or dance until the sun comes up. 1. 31 December is the last day of the year. 2. In many places people go to parties, bars with friends on New Years Day. 3. On New Years Eve, Londoners go to Trafalgar Square and just before midnight, together they count the last ten minutes of the year. 4. Many people light some fireworks or dance until the sun rises. QUESTION VI: Finish each of the following sentences in such a way that it is as similar as possible in meaning to the original sentence (2p). 1. Study hard, boys. She told the boys 2. The coat is too small for him to wear. The coat isnt ... 3. Lets get together next Saturday. How about .. ? 4. John didnt go to work because he was seriously ill. If .. 5. It was such a boring film that she fell asleep. The film was 6. Today American women often earn their own money. Today American women are used 7. Many years ago people believed the earth was flat. Many years ago the earth .. 8. Ill give Nick a map. I want him to find the way all right. Ill give Nick the map so ... QUESTION VII: Use the suggested words to make complete sentences (1p). 1. Language / not / private property / those / use it // 2. Many foods / drinks / sold / plastic bottles / boxes / which / reused //
--------- THE END --------

H v tn th sinh ... S bo danh... Ch k cu gim th 1 .. Gim th 2

2
146

b gio dc v o to
.......................

k thi tt nghip trung hc ph thng nm hc 2003 - 2004


.....................

hng dn chm chnh thc


A. 1. saw B. 1. went 1. of 5. why 9. out 13. first 1. deafness 4. scientists 1. ago 1. TRUE 2. than 2. FALSE 2. much 6. where 10. with 14. to work 2. knew 2. took

Mn thi: ting anh (H 7 nm)

Bn hng dn chm c 1 trang


3. had met 3. was raining 4. growing 8. at 12. play 16. to drink 3. enrich 6. comfortable 4. danger 4. TRUE

QUESTION I: Mi ng t ng 0,25 im () (0,25 x 6 = 1,5 )

QUESTION II: Mi cu ng 0,125 (0,125 x 16 = 2,0 )

3. reading 7. in 11. diseased 15. when 2. dangerous 5. highly

QUESTION III: Mi ch ng 0,25 (0,25 x 6 = 1,5 )

QUESTION IV: Mi ch ng 0,25 (0,25 x 4 = 1,0 )

3. disappear / disappeared 3. FALSE

QUESTION V: Mi cu ng 0,25 (0,25 x 4 = 1,0 )

QUESTION VI: Mi cu ng 0,25 (0,25 x 8 = 2,0 )

1. She told the boys to study hard. 2. The coat isnt big / large enough for him to wear. 3. How about getting together next Saturday? 4. If John hadnt been seriously ill, he would have gone to work. 5. The film was so boring that she fell asleep. 6. Today American women are used to earning their own money. 7. Many years ago the earth was believed to be flat. 8. Ill give Nick a map so / so that he can / will find the way all right.
QUESTION VII: Mi cu ng 0,5 ; nu sai 1- 2 li cho 0,25 ; sai 3 - 4 li cho 0

(0,5 x 2 = 1,0 ) 1. Language is not (necessarily) the private property of those who use it. 2. Many foods and drinks are sold in plastic bottles and/ or boxes which are / can / will be reused. *Ch : 1. Mt s bi tp c th c nhng cch din t khc vi p n cho; nu bo m ng ng php v ng vi yu cu ca bi th vn chm theo thang im trong hng dn chm. 2. Tng s im ton bi l 10 im. Chm tng phn, sau cng im ton bi; ch lm trn im ton bi (n na im) theo qui nh. ---------------------------

1
147

K thi tt nghip trung hc ph thng nm hc 2002 2003 ---------------------------Mn thi: ting anh (3 nm) Thi gian lm bi: 90 pht, khng k thi gian giao -------------------------------------------------------Question I. Put in the correct tense of the verbs in brackets (2 p). A. When he was a boy at school, Edison asked a lot of questions. The teacher (1. think) _____ he was stupid and she (2. send) _____ him home. Edisons mother (3. teach) ____ her son at home and he (4. begin) _____ to carry out a lot of experiments. B. I ___ (1. never, meet) anyone famous yet. Have you? ~Yes, I ____ (2. have). I____ (3. meet) Elton John in New York in 1998 and we ____ (4. talk) to each other a lot. Question II. Complete each of the following sentences by choosing the best option (2.p) 1. Mark Twain was born in Missouri _____ (on / for / in) 1835. 2. Fresh air is _____ (of / about / in) great use to our health. 3. He wont pass the exam _____ (if / unless / or) he works hard. 4. My father often goes to church _____ (with/ at / on) Sundays. 5. Surfing is one way _____ (of / at/ on) spending free time in Australia. 6. They are the children ______ (whose / who / whom) won the match yesterday. 7. Tom has been living here _____ (for/since/ in) six years. 8. We would go camping _____ (although/ if / but) the weather were fine. Question III. Give the correct form of the words in brackets (1.5 p). 1. Marie Curies _____ (DISCOVER) of radium made her famous. 2. Shes fed of with _____ (DO) nothing all day. 3. There are not many _____ (DIFFER) between American and British English. 4. This man gets _____ (EMPLOYMENT) benefit because he has no job now. 5. These animals are in danger of _______ (EXTINCT). 6. He has _____ (SUCCEED) in giving up smoking. Question IV. Read the letter and answer the questions (2.5 p). Dear Mom, This is just a quick note to tell you how the holiday is going. Were staying in a nice hotel in a quiet part of town, so you can imagine how we feel. As you know, this is a small city, and the people are very kind and friendly. We have had some good weather since we got here, so we are feeling very happy. We have seen some of the beautiful sights and a few museums, and we thought they were very impressive. Yesterday we decided to go for a swim, and we went to a nice beach where the water was blue and clean. Last night, we had a delicious meal in a wonderful restaurant. The food and services were excellent. When the bill came, we could hardly believe it, as it was so cheap. As our hobbies are sightseeing and swimming, we enjoyed the holiday so much. Anyway, Id better stop, but Ill write again soon. Love, Mary & John 1. Where are Mary and John staying? 4. Where did Mary and John go for a swim? 2. What are the people in the city like? 5. Did they pay a lot for their delicious meal ? 3. Has the weather been very bad there? Question V. Finish each of the following sentences in such a way that it is as similar as possible in meaning to the original sentence (2 p). 1. The story was very interesting to me. 2. Your writing is so small that I cant read it. 3. Learning English is necessary. 4. We will go there unless it rains. 5. The man couldnt speak. He was so surprised. 6. John speaks English more fluently than I do. 7. James Watt invented the steam engine. 8. They are going to build a hospital near my house. I was ______________________ . Your writing is not ___________ . It is ________________________ . If it ________________________ . The man was too______________ . I cannot _____________________ . The steam engine_____________ . A hospital________________ .

B gio dc v o to ---------------- chnh thc

----------THE END ---------H v tn th sinh: ... S bo danh: ............... Ch k ca gim th 1:........................................, gim th 2: ..........................................

148

B gio dc v o to -------------------

K thi tt nghip trung hc ph thng nm hc 2002 2003

---------------------Hng dn chm chnh thc Mn ting Anh (h 3 nm) Cu I : Tng s 2 im ( 0,25 x 8 = 2 ) A. 1. thought B. 1. have never met 2. sent 2. have 3. taught 3. met 4. began 4. talked

Cu II : : Tng s 2 im ( 0,25 x 8 = 2 ) 1. in 2. of 3. unless 4. on 5. of 6. who 7. for 8. if Cu III: : Tng s 1,5 im (0,25 x 6 = 1,5 ) 1. discovery 2. doing 3. differences 4. unemployment 5. extinction 6. succeeded Cu IV. : Tng s 2,5 im (0,5 x 5 = 2,5 ) 1. (They are staying) in a nice hotel, (in a quiet part of town). 2. (They are) very kind and friendly. 3. No, it hasnt. (It has been good). 4. They went to a nice beach (for a swim). 5. No, they didnt. (It was cheap.) Cu V: : Tng s 2 im (0,25 x 8 = 2 ) 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. * Ch : 1. Mt s bi tp c th c nhng cch din t khc vi p n cho; nu bo m ng ng php v ng vi yu cu ca bi th t chm thng nht cho im v ghi vo bin bn Hi ng chm ca S. 2.Tng s im ton bi l 10 im. Chm tng phn, sau cng im ton bi; ch lm chn im ca im ton bi n 0,5 theo qui nh sau: 0,25 lm chn thnh 0,5 ( 5, 25 5,5) 0,75 lm chn thnh 1 (5,75 6,0) -----------------*****-------------I was very interested in the story. Your writing is not big enough for me to read. It is necessary to learn English. If it doesnt / does not rain, well go/ will go there. The man was too surprised to speak. I cannot speak English as fluently as John (can). The steam engine was invented by James Watt. A hospital is going to be built near my house.

149

B gio dc v o to ------------------ chnh thc

K thi tt nghip trung hc ph thng nm hc 2002 2003 -------------------------

Mn thi: ting anh (7 nm) Thi gian lm bi: 90 pht, khng k thi gian giao ------------------------------------------------------( thi ny gm hai trang)

Question I. Put in the correct tense of each verb in brackets (2.0 p). A. -John ..... (1. lose) his job last month and since then he ..... (2. be) out of work. - Do you know why he ..... (3. lose) his job? - Because he ..... (4. be) very rude to his boss. B. Yesterday morning, when I ..... (1. arrive) at the airport, Sophie ..... (2. wait) for me. She ..... (3. wear) a pink dress and ..... (4. look) very pretty. Question II. Complete each of the following sentences by choosing the best option (1.5 p). 1. English belongs ..... ( from / to/ on) those who use it. 2. Clean air provides us ..... ( for/ at/ with) a healthy supply of oxygen. 3. My brother is very interested ..... ( in / at / with) chess but he is not very good at it. 4. I dont think he was present ...... ( about/ in/ at) the meeting yesterday. 5. Are you serious ...... ( for/ about/ with) learning to be an architect? 6. She has become very famous ...... (for/ at/ on) her novels. Question III. Give the correct form of the words in brackets (1.5 p). 1. It is ....................... ( REASONABLE) to regard any language as the possession of a particular nation. 2. If you need any help, you can ask Tom. Hes very .......................... (HELP). 3. My daughter spends two hours .......................... (STUDY) mathematics every day. 4. The city has been .......................... (POLLUTE) with toxic waste from local factories. 5. They have tried to increase .......................... (PRODUCE) by using better methods and tools. 6. I have a .......................... (TEND) to talk a lot whenever I am nervous. Question IV. Read the passage and answer the questions below (2.0 p).

The search for alternative resources of energy has resulted in various directions. Many communities are burning garbage and other biological waste products to produce electricity. Changing waste products into gases or oil is also an efficient way to dispose of waste.
Experimental work is being done to make synthetic fuels from coal, or coal tars. But to date, that process has proved expensive. Other experiments are underway to harness power with giant windmills. Geothermal power, heat from the earth, is also being tested. Some experts are trying to revive hydroelectric power which is derived from streams and rivers. Fifty years ago, hydroelectric power provided one third of the electricity used in the United States, but today it supplies only four per cent. The oceans are another source of energy. Scientists are studying ways to change the energy of ocean currents, tides, and waves into electricity. Experiments are also underway to make use of temperature differences in ocean water to produce energy. 1. What are many communities doing to produce electricity? 2. Has the process of making synthetic fuels from coal, or coal tars proved cheap? 3. Where is hydroelectric power derived from? 4. What percentage of the electricity used in the United States does hydroelectric power provide today?

1
150

Question V. Fill in each space with a suitable word (1.0p). British and American English have a lot of words which look the same but have different meanings. Nobody ever gets ....(.1)...trouble if they make a mistake, although you may get a strange look if you ask for the wrong clothes. There are some American English words that the British dont use at .... (2).... . However, most of the .... (3).... between British and American English are small. You can usually understand what words .....(4)..... from the context. Question VI. Finish each of the following sentences in such a way that it is as similar as possible in meaning to the original sentence (2.0 p). 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. "Please sit down, the teacher said to me. The teacher asked me .................................... . Lets go camping tomorrow. Why dont ................................................ ? I fell asleep because the film was boring. The film was so ................................................. . What are you doing?, she asked me. She wondered ................................................................... Cars cause pollution but people still want them. Although............................................................................. Please dont play your music so loudly. Would you mind..................................... ......................? I dont find it difficult to get up early in the morning. I am used .................................................................................. Larry didnt buy the shirt because she didnt have enough money. If Larry ............................................................................................... ----------THE END ---------H v tn th sinh: ...................................................; S bo danh:.................................... Ch k ca gim th 1: ......................................., gim th 2: .............................................

2
151

B gio dc v o to -------------------

K thi tt nghip trung hc ph thng nm hc 2002 2003

--------------Hng dn chm chnh thc Mn ting Anh (h 7 nm) Cu I : Tng s 2 im ( 0,25 x 8 = 2 ) A. 1. lost 2. has been 3. lost 4. was B. 1. arrived 2. was waiting 3. was wearing 4. (was) looking/ looked Cu II : : Tng s 1,5 im ( 0,25 x 6 = 1,5 ) 1. to 2. with 3. in 4. at 5. about 6. for

Cu III: : Tng s 1,5 im (0, 25 x 6 = 1, 5 ) 1. unreasonable 2. helpful 3. studying 4. polluted 5. production 6. tendency Cu IV. : Tng s 2 im (0, 5 x 4 = 2 ) 1. They are burning garbage and other biological waste products (to produce electricity). 2. No, it hasnt. (It has proved expensive). 3. (It is derived) from streams and rivers. 4. Hydroelectric power provides (only) four per cent of the electricity used in the United States today. / (only) four per cent. Cu V: : Tng s 1 im (0,25 x 4 = 1 ) 1. into 2. all 3. differences /dissimilarities 4. mean

Cu VI: : Tng s 2 im (0,25 x 8 = 2 ) 1. The teacher asked me to sit down. 2. Why dont we go camping tomorrow? 3. The film was so boring that I fell asleep. 4. She wondered what I was doing. 5. Although cars cause pollution, people (still) want them. 6. Would you mind not playing your music so loudly? 7. I am used to getting up early in the morning 8. If Larry had had enough money, she could / would have bought the shirt. * Ch : 1. Mt s bi tp c th c nhng cch din t khc vi p n cho; nu bo m ng ng php v ng vi yu cu ca bi th t chm thng nht cho im v ghi vo bin bn Hi ng chm ca S. 2. Tng s im ton bi l 10 im. Chm tng phn, sau cng im ton bi; ch lm chn im ca im ton bi n 0,5 theo qui nh sau: 0,25 lm chn thnh 0,5 ( 5, 25 5,5) 0,75 lm chn thnh 1 (5,75 6,0) -----------------*****--------------

152

Оценить