You are on page 1of 5

Maart 2014:

Ditjes en datjes..

Het was genieten begin maart: even uitrusten van alle drukte met het werk in Nederland en thuis lekker genieten van het zachte weer en heel veel zonneschijn.

Door de zachte temperaturen loopt alles lekker vroeg uit en dat geeft meteen fraaie kleuren en een voorjaarsgevoel...

Voor Hans was de rust echter van korte duur want op 5 maart moest ie alweer naar Parijs voor de interland Frankrijk-Nederland. Het Franse team kwam verassend goed voor de dag tegen een gehavend Nederlands elftal

dat met 2-0 verloor. De ambiance was echter wel heel erg fraai met iets meer dan 78.000 toeschouwers in het Stade de France in Parijs die savonds allemaal uit volle borst het volkslied La Marseillaise uit volle borst aanhieven.kippevel momentje dus!

Na het korte intermezzo van Hans gaat het dagelijks leventje weer verder met het bekijken van een omgewaaide boom die tijdens onze afwezigheid het loodje heeft gelegd en het bospad verspert.opruimen dus.

Ook de gastenverblijven kunnen zoetjesaan uit de winterslaap worden gehaald. De vorstperiode is voorbij dus het water kan weer aangesloten worden. De douchekranen die we verwijderd hadden ivm eventuele vorstschade kunnen dus ook weer teruggeplaatst worden...het betere loodgieterwerk dus.

Hans ontdekte ook wat problemen met de wifi verbinding bij de appartementen en dus besloot ie om een de oude Livebox (=modem/router) van onze provider Orange om te ruilen voor een nieuwe. Maar daarvoor moet je sochtends wel even aanschuiven buiten op straat in de rij.

Net voordat we weer gingen vertrekken naar Nederland waren er in Nederland de gemeenteraadsverkiezingen. Natuurlijk verloren de regeringspartijen, want die zijn nooit populair, maar ook de gehele politiek verloor want het opkomstpercentage lag maar net boven de 50%. Men heeft weinig vertrouwen in de politiek dus. En dan was er nog een politicus die zichzelf in de voet schoot: Geert Wilders met zijn Marokkanen uitspraak.

+ ok werden er eind maart in Frankrijk gemeenteraadsverkiezingen gehouden en ook hier hetzelfde beeld: de partij van Hollande verloor behoorlijk.

Inmiddels hebben we een nieuwe premier en heeft president Hollande besloten om ook maar zijn ex met de prachtige naam Segolene Royal tot minister te benoemen.

En dus vertrokken we op 21 maart weer richting Nederland dus kon de volgepakte Landrover weer leeg gemaakt worden..

En Hans kon meteen aan de slag wederom kriskras door Nederland. Te beginnen in Heerenveen

De halve finales van het bekervoetbal hier dus in Alkmaar voor de wedstrijd AZ-Ajax

En het reguliere competitievoetbal soms wel eens op zondagochtend heel erg vroeg zoals hier bij het ochtendgloren in de Rotterdamse Kuip

En tussen al het werk door uiteraard elke ochtend weer een flinke ontspannen wandeling maken in het natuurgebied vlakbij. Waar we de eerste parelvissers (!?) van dit jaar alweer signaleerden.. Tot volgende keer.. Hans en Helmi