Вы находитесь на странице: 1из 4

11/5/2014

Infosys Placement Papers - Infosys Placement Paper (Aptitude Section) (ID-3757)

Like

Share

search...

Arithmetic Aptitude Data Interpretation


Logical Reasoning Verbal Reasoning Non Verbal Reasoning
General Knowledge
Sudoku Number puzzles Missing letters puzzles Logical puzzles Playing cards puzzles Clock puzzles
C Programming C++ Programming C# Programming Java Programming
Microbiology Biochemistry
Biotechnology Biochemical
Engineering
Electronics and
Communication Engineering
Civil Engineering Mechanical
Engineering Chemical
Engineering Networking
Database Questions
Computer Science Basic
Electronics Digital Electronics
Electronic Devices Circuit
Simulation Electrical
Enigneering Engineering
Mechanics Technical
Drawing
Placement Papers Group Disucssion HR Interview Technical Interview Body Language
Aptitude Test Verbal Ability Test Verbal Reasoning Test Logical Reasoning Test C Programming Test Java Programming Test Data Interpretation Test
General Knowledge Test
Data Structures Operating Systems Networking DATABASE Database Basics SQL Server Basics SQL Server Advanced SQL Server 2008 JAVA Core
Java Java Basics Advanced Java UNIX Unix File Management Unix Memory Management Unix Process Managemnt C Interview Questions The C
Language Basics .NET Interview Questions .NET Framework ADO.NET ASP.NET Software Testing
Home
Aptitude
Logical Reasoning
Verbal Ability
GK
Puzzles
Engineering
Interview
Online Test

Companies
3i Infotech
AAI
ABACUS
ABB
Accel
Frontline
Accenture
Aditi
Adobe
ADP
Agreeya
Akamai
Alcatel
Lucent
Allfon
Alumnus
Amazon
Amdocs
AMI
Andhra

Placement Papers :: Infosys


@ : Home > Placement Papers > Infosys > View Paper
Infosys Placement Paper (Aptitude Section)
Rate d : +75 , -12

Paper: Infosys Placement Paper (Aptitude Section)


1. M r.M athurs jewels have been stolen from his bank locker . The bank has lockers of 12 people which are arranged in an array of 3
rows and 4 columns like:
1234
5678
9 10 11 12
. The locker belonging to JONES was to the right of BLACK'S locker and directly above M ILLAR'S.
. BOOTH'S locker was directly above M ILLAR'S.
. SM ITH'S locker was also above GRAY's (though not directly).
. GREEN'S locker was directly below SM ITH'S.
. WILSON'S locker was between that of DAVIS and BOOTH.
. M ILLAR'S locker was on the bottom row directly to the right of HERD'S.
. WHITE'S locker was on the bottom right hand corner in the same column as BOOTH'S.
Which box belonged to M r.M athurs?

http://www.indiabix.com/placement-papers/infosys/3757

1/4

11/5/2014

Bank
AppLabs
Apps
Associates
Aricent
Ashok
Leyland
Aspire
Atos Origin
Axes
Bajaj
Bank of
Maharashtra
BEL
BEML
BHEL
BirlaSoft
Blue Dart
Blue Star
BOB
BPCL
BPL
Brakes
BSNL
C-DOT
Cadence
Calsoft
Canara
Bank
Canarys
Capgemini
Caritor
Caterpillar
CDAC
CGI
Changepond
Ciena
Cisco
Citicorp
CMC
Consagous
Convergys
CORDYS
Crompton
CSC
CTS
Cummins
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
DeShaw
Deutsche
Dotcom
DRDO
EDS
EIL
ELGI
ELICO
ERICSSON
Essar
Fidelity
Flextronics
Freescale

Infosys Placement Papers - Infosys Placement Paper (Aptitude Section) (ID-3757)


Ans: Box number 9 belongs to M r.M athurs.

2. Fifty minutes ago if it was four times as many minutes past three o'clock,how many minutes is it to six o'clock?
Ans: Twenty six minutes.
3. If a clock takes 7seconds to strike 7, how long will the same clock take to strike 10?
Ans: The clock strikes for the first time at the start and takes 7 seconds for 6 intervals-thus for one interval time taken=7/6.
Therefore, for 10 seconds there are 9 intervals and time taken is 9.7/6=10 and 1/2 seconds.

4. Three criminals were arrested for shop lifting. However, when interrogated only one told the truth in both his statements, while the
other two each told one true
statement and one lie. The statements were:
. ALBERT :(a)Chander passed the merchandise. (b)Bruce created the diversion.
. BRUCE :(a)Albert passed the merchandise. (b)I created the diversion.
. CLIVE :(a)I took the goods out of the shop. (b)Bruce passed them over.
Ans: Albert passed the goods.Bruce created the diversion..Clive took the goods out of the shop.

5. Everyday in his business a merchant had to weigh amounts from 1 kg to 121 kgs, to the nearest kg. What are the minimum number of
weight required and how heavy should they be?
Ans: .The minimum number is 5 and they should weigh 1,3,9,27 and 81 kgs.
6. A hotel has 10 storeys.Which floor is above the floor below the floor, below the floor above the floor, below the floor above the fifth.
Ans: The sixth floor.
7. Seven members sat around a table for three days for a conference.
The member's names were Abhishek, Amol, Ankur, Anurag,Bhuwan ,Vasu and Vikram. The meetings were chaired by Vikram. On the
first evening members sat around the table alphabetically. On the following two nights, Vikram arranged the seatings so that he could
have Abhishek as near to him as possible and abesent minded Vasu as far away as he could. On no evening did any person have sitting
next to him a person who had previously been his neighbour. How did Vikram manage to seat everybody to the best advantage on the
second and third evenings?

Placement Papers
Questions Papers
Practice Papers

Ans:
Second evening:Vikram,Ankur,Abhishek,Amol,Vasu,Anurag and Bhuwan.
Third evening :Vikram,Anurag,Abhishek,Vasu,Bhuwan,Ankur,Amol.
8. Two trains start from stations A and B spaced 50 kms apart at the same time and speed.
As the trains start, a bird flies from one train towards the other and on reaching the second train, it flies back to the
first train.This is repeated till the trains collide.
If the speed of the trains is 25 km/h and that of the bird is 100km/h.
How much did the bird travel till the collision.
Ans: 100 kms.
9. Four prisoners escape from a prison.
The prisoners, M r East, M r West, M r South, M r North head towards different directions after escaping.
The following information of their escape was supplied:
. The escape routes were The North Road, South Road, East Road and West Road.
. None of the prisoners took the road which was their namesake.
. M r.East did not take the South Road
. M r.West did not the South Road.
. The West Road was not taken by M r.East
What road did each of the prisoners take to make their escape?
Ans: M r.East took the North Road
M r.West took the East Road
M r.North took the South Road
M r.South took the West Road.

10. Complete the series:


5, 20, 24, 6, 2, 8, ?

http://www.indiabix.com/placement-papers/infosys/3757

2/4

11/5/2014

Infosys Placement Papers - Infosys Placement Paper (Aptitude Section) (ID-3757)

Ans: 12 (as 5.4=20, 20+4=24, 24/4=6, 6-4=2, 2.4=8, 8+4=12).


FXLabs
GAIL
Like this? +75
-12
GE
Genpact
Geodesic
Geometric
Globaledge
GlobalLogic
Godrej
Google
Grapecity
HAL
HCL
Hexaware
Honeywell
HP
HPCL
HSBC
Huawei
Hughes
IBM
Read more:
IBS
ICICI
iGate
Infosys Interview Experience - Nadiad, September 19, 2014
Impetus
Infosys - Sridevi womens college
iNautix
Infosys Interview Experience - Hyderabad, October 27, 2014
Indian
Infosys Interview Experience - 27 Oct 2014
Airforce
Infosys Interview Experience - Sridevi womens engineering college, 26/10/2014
Indian
Infosys Interview Experience - Hyderabad, 26/10/2014
Airlines
Infosys Interview Experience - Oct 27th 2014
Infosys
Infosys Interview Experience - Hyderabad, September 28, 2014
Infotech
Infosys Interview Experience - Delhi, October 16th-17th 2014
Intec
Infosys Interview Experience - October 20 & 21
Integra
INFOSYS Interview Experience - HALDIA 13TH AND 14TH OCTOBER 2014
Intergraph
Infosys Interview Experience - Haldia Institute of Technology, October 13, 2014
IOCL
INFOSYS Interview Experience - Bangalore, Oct 26, 2014
iSOFT
INFOSYS - Vignan (VITS) Hyderabad 11 & 12 Oct 2014
ISRO
Infosys Interview Experience - 14th October, 2014, Haldia
Ittiam
Infosys Interview Experience - Dehradun, October 20, 2014
JSW
Infosys Interview Experience - New Delhi, October 16 2014
Keane
Infosys Interview Experience - Dehradun 20 Oct. 2014
Kenexa
Infosys Interview Experience - NIEC, New Delhi, 16-17 October
L&T
Infosys Interview Experience - SKIT - Jaipur OCT. 14 - 15
L&T
Infosys Interview Experience - College of engineering Bhubaneswar
Infotech
Infosys Interview Experience - NIEC, New Delhi Oct. 16-17
LG Soft
Infosys Interview Experience - Goa, October 2014
Lifetree
Infosys Interview Experience - Coimbatore, October 4&5, 2014
LionBridge
Infosys Limited Interview Experience - RCCIIT KOLKATA, October 9-10, 2014
Mahindra
Infosys Interview Experience - Chennai, September 22, 23 2014
Satyam
Infosys Interview Experience - Delhi, September 1, 2014
Mastek
Infosys Interview Experience - MSU-BARODA , 7th October, 2014.
Maveric
Infosys Interview Experience - Vasai, September 25, 2014
McAfee
Infosys Interview Experience - Bhoj Reddy Engineering College for Women, Hyderabad
MECON
Infosys Interview Experience - Kolkata, 26th and 27th September 2014
Microsoft
Infosys Interview Experience - Mumbai, Sept 2014
MindTree
Infosys Interview Experience - Noida, September 29, 2014
Miraclesoft
INFOSYS Interview Experience - Kollam. 26 & 27 September 2014
Mistral
Infosys Interview Experience - Acharya Institute of Technology, Bangalore. 29th & 30th
Motorola
September 2014
Mphasis
INFOSYS Interview Experience - Kolkata, September 23rd & 24th, 2014
MTNL
INFOSYS Interview Experience - Bangalore, Sept 29, 30 2014
NIC
Infosys Interview Experience - Vijayawada, September 9, 2014
Nokia
Infosys Interview Experience - Bangalore, 25th September, 2014
Infosys Interview Experience - Bhopal, September, 2014
http://www.indiabix.com/placement-papers/infosys/3757

3/4

11/5/2014

Infosys Placement Papers - Infosys Placement Paper (Aptitude Section) (ID-3757)

Siemens
Novell
NTPC
Nucleus
ORACLE
Patni
Perot
Polaris
Ramco
Robert
Bosch
Samsung
SAP
Sapient
Sasken
SBI
Sierra
Atlantic
Sonata
Sony India
Sutherland
Syntel
TCS
Tech
Mahindra
VeriFone
Virtusa
Wipro
Zensar

2008-2014 by IndiaBIX T echnologies. All Rights Reserved | Copyright | T erms of Use & Privacy Policy
Contact us: info@indiabix.com

Follow us on twitte r!

Bookmark to:

http://www.indiabix.com/placement-papers/infosys/3757

4/4

Оценить