Вы находитесь на странице: 1из 13

8/17/2016

SoftwareEngineeringSolvedMCQs|ComputerScience

Computer Science
SolvedMCQsForAll

Software Engineering Solved MCQs

SOFTWAREENGINEERINGSOLVEDMCQS

SET1
1)WhatisSoftware?
a.Setofcomputerprograms,proceduresandpossiblyassociateddocumentconcernedwiththeoperation

ofdataprocessing.
b.Asetofcompilerinstructions
c.Amathematicalformula
d.Noneofabove
CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=A
Explanation:Computersoftwareorjustsoftware,isacollectionofcomputerprogramsandrelateddatathat
providestheinstructionsfortellingacomputerwhattodoandhowtodoit.
2)Whichofthefollowingisnotthecharacteristicofsoftware?
a.Softwaredoesnotwearout
b.Softwareisflexible
c.Softwareisnotmanufactured
d.Softwareisalwayscorrect

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=D
Explanation:ASoftwareisnotcorrectuntilitmeetsalltheuserrequirements.
3)Whichofthefollowingisnotaproductmatrix?
a.Size
b.Reliability
c.Productivity
d.Functionality

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=C
Explanation:Softwaremetricareusedtoquantitativelycharacterizethedifferentaspectsofsoftware
processorsoftwareproduct.Productmetricsarethemeasuresforthesoftwareproduct.
4)Whichofthefollowingisnotaprocessmetric?
http://csmcqs.blogspot.in/2012/11/softwareengineeringsolvedmcqs.html

1/13

8/17/2016

SoftwareEngineeringSolvedMCQs|ComputerScience

a.Productivity
b.Functionality
c.Quality
d.Efficiency

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=B
Explanation:Softwaremetricareusedtoquantitativelycharacterizethedifferentaspectsofsoftware
processorsoftwareproduct.Processmetricsqualifytheattributesofsoftwaredevelopmentand
environment.
5)Effortsismeasuredintermsof?
a.PersonMonths
b.Persons
c.Rupees
d.Months

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=A
Explanation:MostappropriateunitofEffortisPersonMonths,meaningtherebynumberofpersons
involvedforspecifiedmonths
6)Infrastructuresoftwarearecoveredunder?
a.GenericProducts
b.CustomisedProducts
c.GenericandCustomisedProducts
d.Noneoftheabove

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=A
Explanation:Genericproductsaredevelopedforanonymouscustomers.Thetargetisgenerallythe
entireworldandmanycopiesareexpectedtobesold.Infrastructuresoftwarelikeoperatingsystems,
compilers,wordprocessorsetcarecoveredunderthiscategory.
7)Managementofsoftwaredevelopmentisdependentupon?
a.People
b.Product
c.Process
d.Allofabove

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=D
Explanation:Themanagementofsoftwaredevelopmentisdependentuponfourfactors:People,
Product,ProcessandProject.
8)Duringsoftwaredevelopmentwhichfactorismostcrucial?
a.People
b.Process
c.Product
d.Project

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=A
Explanation:Softwaredevelopmentrequiresgoodmanagers.Themanagerwhocanunderstandthe
requirementsofpeople.Hence,peoplearethecrucialandcriticleduringsoftwaredevelopment.
9)Milestonesareusedto?
http://csmcqs.blogspot.in/2012/11/softwareengineeringsolvedmcqs.html

2/13

8/17/2016

SoftwareEngineeringSolvedMCQs|ComputerScience

a.Knowthecostoftheproject
b.Knowthestatusoftheproject
c.Knowtheuserexpectations
d.Noneoftheabove

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=A
Explanation:Milestonesareusedtomeasuretheprocessorstatusoftheproject
10)Thetermmoduleinthedesignphaserefersto?
a.Functions
b.Procedures
c.Subprograms
d.Alloftheabove

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=D
Explanation:Allthetermshavethesamemeaning.
SET2
1)SpiralModelwasdevelopedby?
a.BevLittlewood
b.BerryBohem
c.RogerPressman
d.VictorBisili

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=B
Explanation:SpiralmodelwasdevelopedbyBerryBohemin1986inhisarticle"ASpiralModelof
SoftwareDevelopmentandEnhancement"
2)Whichmodelispopularforstudentssmallprojects?
a.WaterfallModel
b.SpiralModel
c.QuickandFixmodel
d.PrototypingModel

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=A
Explanation:NoExplanation
3)Whichisnotasoftwarelifecyclemodel?
a.SpiralModel
b.WaterfallModel
c.PrototypingModel
d.CapabilitymaturityModel

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=D
Explanation:Capabilitymaturitymodelisnotasoftwarelifecyclemodel
4)Projectriskfactorisconsideredin?
a.SpiralModel
b.WaterfallModel
http://csmcqs.blogspot.in/2012/11/softwareengineeringsolvedmcqs.html

3/13

8/17/2016

SoftwareEngineeringSolvedMCQs|ComputerScience

c.PrototypingModel
d.IterativeenhancementModel

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=A
Explanation:AimofRiskanalysisphaseinthespiralmodelistoeliminatethehighriskproblemsbefore
theythreatentheprojectoperationorcost.

5)SDLCstandsfor?
a.Softwaredesignlifecycle
b.Softwaredevelopmentlifecycle
c.Systemdesignlifecycle
d.Systemdevelopmentlifecycle

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=B
Explanation:FullformofSDLCissoftwaredevelopmentlifecycle.
6)BuildandFixmodelhas?
a.3Phases
b.1Phases
c.2Phases
d.4Phases

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=C
Explanation:Buildandfixmodelhas2phasesoneis"build"andotheris"fix".
7)SRSstandsfor?
a.Softwarerequirementspecification
b.Softwarerequirementsolution
c.Systemrequirementspecification
d.NoneofAbove

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=A
Explanation:SRSactsasacontractbetweenthedeveloperandtheuser.
8)Waterfallmodelisnotsuitablefor?
a.SmallProjects
b.ComplexProjects
c.Accommodatingchange
d.NoneofAbove

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=C
Explanation:Waterfallmodeldoesnotaccommodateanychangethat'swhythismodelisusedinthose
situationswhererequirementsarewellunderstood.
9)RADstandsfor?
a.RapidApplicationDevelopment
b.RelativeApplicationDevelopment
c.ReadyApplicationDevelopment
http://csmcqs.blogspot.in/2012/11/softwareengineeringsolvedmcqs.html

4/13

8/17/2016

SoftwareEngineeringSolvedMCQs|ComputerScience

d.RepeatedApplicationDevelopment

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=A
Explanation:NoExplanationforthisquestion.
10)RADModelwaspurposedby?
a.IBM
b.Motorola
c.Microsoft
d.LucentTechnologies

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=A
Explanation:RADModelwaspurposedbyIBMin1980sthroughthebookofJamesMartinentitles
"RapidApplicationDevelopment"
SET3
1)Softwareengineeringaimsatdeveloping?
a.ReliableSoftware
b.CostEffectiveSoftware
c.ReliableandcosteffectiveSoftware
d.NoneOfAbove

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=C
Explanation:Softwareengineeringistheprocessthataimsatdevelopingthesoftware'sthatareReliable
andcosteffectiveaswell.
2)Agoodspecificationshouldbe?
a.Unambiguous
b.DistinctlySpecific
c.Functional
d.AllofAbove

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=D
Explanation:Agoodspecificationshouldhaveallthequalitiessuchasunambiguos,distinctlyspecific
andfunctional.
3)Whichofthefollowingisatoolindesignphase?
a.Abstraction
b.Refinement
c.InformationHiding
d.AllofAbove

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=D
4)Informationhidingistohidefromuser,details?
a.thatarerelevanttohim
b.thatarenotrelevanttohim
c.thatmaybemaliciouslyhandledbyhim
http://csmcqs.blogspot.in/2012/11/softwareengineeringsolvedmcqs.html

5/13

8/17/2016

SoftwareEngineeringSolvedMCQs|ComputerScience

d.thatareconfidential

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=C
Explanation:Informationhidingisjusttheprocessofmakinginaccessiblecertaindetailsthathaveno
effectontheotherpartsoftheprogram.
5)Whichofthefollowingcommentsaboutobjectorienteddesignofsoftware,isnottrue?
a.Objectsinheritthepropertiesofclass
b.Classesaredefinedbasedontheattributesofobjects
c.anobjectcanbelongtotwoclasses
d.classesarealwaysdifferent

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=C
Explanation:Anobjectcannotbelongtotwoclasses.
6)Designphaseincludes?
a.data,architecturalandproceduraldesignonly
b.architectural,proceduralandinterfacedesignonly
c.data,architecturalandinterfacedesignonly
d.data,architectural,interfaceandproceduraldesign

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=D
Explanation:Designphaseincludedthedesignofwholesoftwareincludingdata,architectural,interface
andproceduraldesign.
7)TocompletelywritetheprograminFORTRANandrewritethe1%codeinassemblylanguage,ifthe
projectneeds13days,theteamconsistsof?
a.13programmers
b.10programmers
c.8programmers
d.100/13programmers

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=C
Explanation:WritingthewholeprograminFORTRANtakes100manday,remaining1%code
requires4manday.Ifitiscompletedin13daysthen104/13=8programmersitrequired.
8)If99%oftheprogramiswritteninFORTRANandtheremaining1%inassemblylanguage,the
percentageincreaseintheprogrammingtimecomparedtowritingtheentireprograminFORTRAN
andrewritingthe1%inassemblylanguageis?
a.10
b.5
c.13
d.8

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=B
Explanation:Thefirstcasetakes99+10=109manday.Thesecondcaserequire100+4=104manday.
Percentage=(109104)*100/100=5

http://csmcqs.blogspot.in/2012/11/softwareengineeringsolvedmcqs.html

6/13

8/17/2016

SoftwareEngineeringSolvedMCQs|ComputerScience

9)IftheentireprogramiswritteninFORTRAN,thepercentageincreaseintheexecutiontime,
comparedtowritingtheentireprograminFORTRANandrewritingthe1%inassemblylanguageis?
a.0.9
b.0.8
c.8
d.9

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=B
Explanation:Letthefirstcasetakes100unitsoftimetoexecute.Secondcasewilltake99+(1/5)unitsof
time.Asthe1%codinginassemblylanguagewilltake1/5unitsoftime.Hencetherequiredpercentage
=0.8*100/100=0.8.
10)If99%oftheprogramiswritteninFORTRANandtheremaining1%inassemblylanguagethe
percentageincreaseintheexecutiontime,comparedtowritingthe1%inassemblylanguageis?
a.0.9
b.0.1
c.1
d.0

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=D
Explanation:Inbothcasesthefinalprogramwillhavethesame99%ofcodeinFORTRANandthe
remaining1%inassemblylanguage.Hencetheexecutiontimewillremainsame.
SET4
1)Whiteboxtesting,asoftwaretestingtechniqueissometimescalled?
a.Basicpath
b.GraphTesting
c.Dataflow
d.Glassboxtesting

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=D
Explanation:Whiteboxtestingalsonamedasclearboxtesting,transparenttesting,glassboxtesting
andstructuraltesting.Itisamethodinwhichtheinternalstructureofapplicationistested.
2)Blackboxtestingsometimescalled?
a.DataFlowtesting
b.LoopTesting
c.BehavioralTesting
d.GraphBasedTesting

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=C
Explanation:Blackboxtestingisamethodthattestsforthefunctionalityofanapplication.
3)Whichofthefollowingisatypeoftesting?
a.RecoveryTesting
b.SecurityTesting
http://csmcqs.blogspot.in/2012/11/softwareengineeringsolvedmcqs.html

7/13

8/17/2016

SoftwareEngineeringSolvedMCQs|ComputerScience

c.StressTesting
d.Allofabove

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=D
Explanation:Recoverytestingisamethodfortestinghowwellasoftwarecanrecoverfromcrashes.
Securitytestingensuresthatthesoftwareprotectsthedataandperformsitsallfunctions.Stresstesting
determinestherobustnessofsoftware.
4)Theobjectiveoftestingis?
a.Debugging
b.Touncovererrors
c.Togainmodularity
d.Toanalyzesystem

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=B
Explanation:Themainobjectingoftestingistomakethesoftwareerrorfree.
5)......isablackboxtestingmethod?
a.Boundaryvalueanalysis
b.Basicpathtesting
c.Codepathanalysis
d.Noneofabove

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=A
Explanation:Inboundaryvalueanalysis,wechooseaninputfromtestcasesfromanequivalenceclass
suchthattheinputliesontheedgeofequivalenceclass.
6)Structuredprogrammingcodesincludes?
a.sequencing
b.alteration
c.iteration
d.multipleexitfromloops
e.onlyA,BandC

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=E
Explanation:Thesethreeconstructsaresufficienttoprogramanyalgorithm.Moreover,asfaras
possiblesingleentrysingleexitcontrolconstructsareused.
7)Animportantaspectofcodingis?
a.Readability
b.Productivity
c.Touseassmallmemoryspaceaspossible
d.brevity

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=A
Explanation:Readabilityandunderstandabilityasaclearobjectiveofcodingactivitycanitselfhelpin
producingsoftwarethatismoremaintainable.
8)Datastructuresuitablefortheapplicationisdiscussedin?
a.datadesign
http://csmcqs.blogspot.in/2012/11/softwareengineeringsolvedmcqs.html

8/13

8/17/2016

SoftwareEngineeringSolvedMCQs|ComputerScience

b.architecturaldesign
c.proceduraldesign
d.interfacedesign

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=A
Explanation:Datadesignisthefirstandmostimportantdesignactivity,wherethemainissueisto
selecttheappropriatedatastructure.
9)Inobjectorienteddesignofsoftware,objectshave?
a.attributesandnamesonly
b.operationsandnamesonly
c.attributes,nameandoperations
d.Noneofabove

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=C
Explanation:Theobjectscontainsattributes,namesandoperationsaswell.
10)Functionorientedmetricswerefirstproposedby?
a.John
b.Gaffney
c.Albrecht
d.Basili

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=C
Explanation:AlbrechtsuggestsameasurecalledFunctionpoint,whicharederivesusingaempirical
relationshipbasedonthecountablemeasuresofsoftwareinformationdomain.
SET5

1)Givenasourcecodewith10operatorsincludes6uniqueoperators,and6operandincluding2unique
operands.Theprogramvolumeis?
a.48
b.120
c.720
d.insufficientdata

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=A
Explanation:NoExplanation
2)Inthesystemconceps,termorganization?
a.impliesstructureandorder
b.referstothemannerinwhicheachcomponentfuctionswithothercomponentsofthesystem
c.referstotheholismofsystem
d.meansthatpartofthecomputersystemdependononeanother

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
http://csmcqs.blogspot.in/2012/11/softwareengineeringsolvedmcqs.html

9/13

8/17/2016

SoftwareEngineeringSolvedMCQs|ComputerScience

Answer=A
Explanation:NoExplanation
3)Inthesystemconcepts,thetermintegration?
a.impliesstructureandorder
b.referstothemannerinwhicheachcomponentfunctionswithothercomponentsofthesystem
c.meansthatpartsofcomputersystemdependsononeanother
d.referstotheholismofsystems

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=D
Explanation:NoExplanation
4)Projectindicatorenablesasoftwareprojectmanagerto?
a.assessthestatusofanongoingproject
b.trackpotentialrisks
c.uncoverproblemaraesbeforethey"gocritical"
d.Allofabove

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=D
Explanation:NoExplanation
5)Onceobjectorientedprogramminghasbeenaccomplished,unittestingisappliedforeachclass.
Classtestsincludes?
a.Faultbasedtesting
b.Randomtesting
c.Partitionteting
d.Allofabove

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=D
Explanation:NoExplanation
6)............DevelopedasetofsoftwarequalityfactorsthathasbeengiventheacronymFURPS
Functinality,Usability,Reliability,performance,Supportability?
a.HewlettPackard
b.Rambaugh
c.Booch
d.Jacobson

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=A
Explanation:NoExplanation
7)Insystemdesign,wedofollowing?
a.Hardwaredesignaftersoftware
b.Softwaredesignafterhardware
c.Parallelhardwareandsoftwaredesign
d.Nohardwaredesignneeded

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=C
Explanation:NoExplanation
8)Thedocumentlistingallproceduresandregulationsthatgenerallygovernanorganizationisthe?
a.Personalpolingbank
b.Organizingmanual
http://csmcqs.blogspot.in/2012/11/softwareengineeringsolvedmcqs.html

10/13

8/17/2016

SoftwareEngineeringSolvedMCQs|ComputerScience

c.Administrationpolicymanual
d.Procedurelog

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=BExplanation:NoExplanation
9)Aturnkeypackageincludes?
a.Software
b.Hardware
c.Traning
d.Allofabove

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=D
Explanation:NoExplanation
10)Detaileddesignisexpressedby?
a.CSPEC
b.PSPEC
c.MINISPEC
d.CodeSPEC

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=C
Explanation:NoExplanation
SET6

1)Infunctionaldecomposition,thedataflowdiagram?
a.isignored
b.ispartitionedaccordingtotheclosenessofthedatagramandstorageitems
c.ispartitionedaccordingtothelogicalclosenessoftheactigram
d.BothAandC
e.Noneofabove

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=C
Explanation:N/A
2)Whichofthefollowingisdoneinorderadatainphase1ofthesystemdevelopmentlifecycle?
a.Reviewingpoliciesandprocedures
b.Usingquestionnairestocontactsurveys
c.ConductingInterviews
d.Allofabove
e.Noneofabove

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=D
Explanation:N/A
3)Agraphicrepresentationofaninformationsystemiscalled?
a.Flowchart
http://csmcqs.blogspot.in/2012/11/softwareengineeringsolvedmcqs.html

11/13

8/17/2016

SoftwareEngineeringSolvedMCQs|ComputerScience

b.Pictogram
c.Dataflowdiagram
d.Histogram
e.Noneofabove

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=C
Explanation:N/A
4)Toavoiderrorsintranscriptionandtransposition,duringdataentrythesystemanalystshould?
a.Provideforacheckdigit
b.Provideforahashtotals
c.Providebatchtotals
d.Allofabove

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=D
Explanation:N/A
5)Inthesystemconcepts,thetermintegration?
a.impliesstructureandorder
b.referstothemannerinwhicheachcomponentfunctionswithothercomponentofthesystem
c.meansthatpartofthecomputersystemdependononeanother
d.referstotheholismofsystem
e.Noneofabove

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=D
Explanation:systemintegrationisthebringingtogetherofthecomponentsubsystemsintoonesystem
andensuringthatthesubsystemsfunctiontogetherasasystem.Ininformationtechnology,systems
integrationistheprocessoflinkingtogetherdifferentcomputingsystemsandsoftwareapplications
physicallyorfunctionally,toactasacoordinatedwhole
6)RADisalinearsequentialsoftwaredevelopmentprocessmodel.RADisanacronymfor?
a.RapidApplicationDevelopment
b.RapidActionDevelopment
c.RoughApplicationDevelopment
d.RoughActionDevelopment

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=A
Explanation:Rapidapplicationdevelopment(RAD)isasoftwaredevelopmentmethodologythatuses
minimalplanninginfavorofrapidprototyping.The"planning"ofsoftwaredevelopedusingRADis
interleavedwithwritingthesoftwareitself
7)Inriskanalysisofspiralmodel,whichofthefollowingriskincludes?
a.Technical
b.Management
c.BothAandB
d.Noneofthese

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
http://csmcqs.blogspot.in/2012/11/softwareengineeringsolvedmcqs.html

12/13

8/17/2016

SoftwareEngineeringSolvedMCQs|ComputerScience

Answer=C
Explanation:N/A
8)Themodelremainsoperativeuntilthesoftwareisretired?
a.Waterfall
b.Incremental
c.Spiral
d.Noneofthese

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=C
Explanation:Thespiralmodelisbasedoncontinuousrefinementofkeyproductsforrequirements
definitionandanalysis,systemandsoftwaredesign,andimplementation(thecode).Ateachiteration
aroundthecycle,theproductsareextensionsofanearlierproduct.Thismodelusesmanyofthesame
phasesasthewaterfallmodel,inessentiallythesameorder,separatedbyplanning,riskassessment,and
thebuildingofprototypesandsimulations
9)Aquantitativemeasureofthedegreetowhichasystem,component,orprocesspossesagiven
attribute?
a.Measure
b.Measurement
c.Metric
d.Noneofthese

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=C
Explanation:N/A
10)RADisnotappropriatewhen?
a.Fastfindingalreadydone
b.Technicalrisksarehigh
c.Testingisnotneeded
d.Noneofabove

CollectionFrom:www.csmcqs.blogspot.com
Answer=B
Explanation:RADmodelmaynotbeusefulforlarge,uniqueorhighlycomplexprojects.Thismethod
cannotbeasuccessiftheteamisnotsufficientlymotivatedandnorisunabletoworkcohesively
together.
pr

http://csmcqs.blogspot.in/2012/11/softwareengineeringsolvedmcqs.html

13/13