Вы находитесь на странице: 1из 4

A)

B)
C)
D)

A)
B)
C)
D)

1.An organism's complete set of genetic instructions is called the


heritability index.
gender schema.
double helix.
genome.
2.Compared with fraternal twins, identical twins are
less similar in their risk of developing Alzheimer's disease and less similar in risk of
being emotionally unstable.
more similar in their risk of developing Alzheimer's disease and more similar in risk
of being emotionally unstable.
equally similar in their risk of developing Alzheimer's disease and more similar in
risk of being emotionally unstable.
more similar in their risk of developing Alzheimer's disease and equally similar in
risk of being emotionally unstable.

A)
B)
C)
D)

3.Adoptive parents are LEAST likely to influence the ________ of their adopted children.
personality traits
religious beliefs
political attitudes
moral values

A)
B)
C)
D)

4.Intense and reactive infants become unusually anxious and aroused when facing new or
strange situations. This best illustrates the importance of
the X chromosome.
temperament.
epigenetics.
individualism.

A)
B)
C)
D)

5.In emphasizing that heredity's effects on behavior depend on a person's home


environment, psychologists are highlighting the importance of
individualism.
a pruning process.
temperament.
nature-nurture interactions.

A)
B)
C)
D)

6.Which of the following is a major source of genetic diversity?


brain plasticity
gender typing
mutations
temperament

Page 1

A)
B)
C)
D)

7.The prevalence of genetically predisposed traits that have a reproductive advantage is


best explained in terms of
gender typing.
natural selection.
behavior genetics.
brain plasticity.

A)
B)
C)
D)

8.It has been suggested that older men in all cultures tend to marry women younger than
themselves because men are genetically predisposed to seek female features associated
with youthful fertility. This suggestion best illustrates
social learning theory.
behavior genetics.
Freudian psychology.
an evolutionary perspective.

A)
B)
C)
D)

9.Premature babies are especially likely to gain weight if stimulated by


sound and music.
light and colors.
touch and massage.
movement and acceleration.

A)
B)
C)
D)

10.At a business meeting, people from one culture may behave in a hurried and timeconscious manner that people from another culture consider to be rude and inconsiderate.
This best illustrates the importance of being sensitive to differing
norms.
genomes.
epigenetics.
behavior genetics.

A)
B)
C)
D)

11.Displays of self-effacing humility are most characteristic of those who value


individualism.
gender typing.
collectivism.
heritability.

12.Over the last century, Western parents have placed ________ priority on teaching
children to respect and obey parents and ________ priority on teaching them loyalty to
their country.
A)
decreasing; increasing
B)
increasing; decreasing
C)
decreasing; decreasing

Page 2

D)

increasing; increasing

A)
B)
C)
D)

13.Over the past decades, women have been increasingly expected to take responsibility for
political leadership. This best illustrates a change in
sexual orientation.
gender identity.
natural selection.
gender roles.

A)
B)
C)
D)

14.The acquisition of a traditional masculine or feminine role is called


sexual orientation.
behavior genetics.
gender typing.
gender identity.

A)
B)
C)
D)

15.Concepts of masculinity and femininity that influence our perceptions are called gender
types.
schemas.
roles.
complexes.

Page 3

Answer Key
1.D
2.B
3.A
4.B
5.D
6.C
7.B
8.D
9.C
10.A
11.C
12.C
13.D
14.C
15.B

Page 4