Вы находитесь на странице: 1из 4

A)

B)
C)
D)

1.After spending years in the ocean, a mature salmon swims up its home river to return to
its birthplace. This behavior is an example of
homeostasis.
a set point.
a refractory period.
an instinct.

A)
B)
C)
D)

2.Some students work hard in school to attain high grades. This best illustrates the
importance of
homeostasis.
set points.
refractory periods.
incentives.

A)
B)
C)
D)

3.Which of the following is a hunger-arousing hormone secreted by the hypothalamus?


PYY
ghrelin
leptin
orexin

A)
B)
C)
D)

4.In a classic experiment, obese patients whose daily caloric intake was dramatically
reduced lost only 6 percent of their weight. This limited weight loss was due, at least in
part, to the fact that their dietary restriction led to a(n)
decrease in their secretion of ghrelin.
elevation of their set points.
decrease in their metabolic rate.
elevation of their blood glucose levels.

A)
B)
C)
D)

5.One gene scan of 40,000 people worldwide identified a variant of a gene called FTO.
This gene nearly doubles the risk of
neophobia.
a low set point.
erotic plasticity.
obesity.

A)
B)
C)
D)

6.During which phase of the sexual response cycle does the refractory period begin?
the plateau phase
the resolution phase
the excitement phase
orgasm
7.The removal of a woman's ovaries may contribute to decreasing sexual interest because
Page 1

A)
B)
C)
D)

her natural ________ level is ________.


testosterone; lowered
testosterone; raised
PYY; lowered
PYY; raised

A)
B)
C)
D)

8.The fraternal birth-order effect refers to a factor associated with


task leadership.
achievement motivation.
eating disorders.
sexual orientation.

A)
B)
C)
D)

9.When asked what is most necessary for a happy and meaningful life, most people first
mention the importance of satisfying their ________ needs.
achievement
safety
sexual
belongingness

A)
B)
C)
D)

10.The stress normally experienced by refugees is lessened by chain migration. This best
illustrates the importance of ________ needs.
self-actualization
physiological
belongingness
sexual

A)
B)
C)
D)

11.A completely focused state of consciousness resulting from optimal engagement of one's
skills is called
grit.
360-degree feedback.
transformational leadership.
flow.

A)
B)
C)
D)

12.For each performance review, Professor Donnell is evaluated by her students, colleagues,
department chair, and research assistants. This best illustrates
homeostasis.
the experience of flow.
human factors psychology.
360-degree feedback.

Page 2

A)
B)
C)
D)

13.Assessing the impact of different management styles on the motivation and productivity
of employees best illustrates the professional concerns of
personnel psychology.
clinical psychology.
organizational psychology.
human factors psychology.

A)
B)
C)
D)

14.Managers who build teamwork and effectively mediate employee conflicts are said to
excel in
structured interviews.
social leadership.
achievement motivation.
a directive management style.

A)
B)
C)
D)

15.Human factors psychologists would be most likely to aid in the design of


employee weight-reduction programs.
management training seminars.
user-friendly factory machinery.
work-skills assessment tests.

Page 3

Answer Key
1.D
2.D
3.D
4.C
5.D
6.B
7.A
8.D
9.D
10.C
11.D
12.D
13.C
14.B
15.C

Page 4