Вы находитесь на странице: 1из 4

A)

B)
C)
D)

1.During her weekly therapy sessions, Sabrina will often abruptly shift the focus of her
attention and lose her train of thought. A psychoanalyst would suggest that this illustrates
spontaneous recovery.
progressive relaxation.
resistance.
regression toward the mean.

A)
B)
C)
D)

2.Who emphasized the importance of transference in the therapeutic process?


Hans Eysenck
Egaz Moniz
Carl Rogers
Sigmund Freud

A)
B)
C)
D)

3.Client-centered therapists emphasize the importance of


interpreting the meaning of clients' nonverbal behaviors.
enabling clients to feel unconditionally accepted.
helping clients identify a hierarchy of anxiety-arousing experiences.
discouraging clients from using antianxiety drugs.

A)
B)
C)
D)

4.To help Adam reduce his fear of dogs, a therapist encourages him to physically relax and
then simply imagine that he is walking toward a friendly and harmless little dog. The
therapist's technique best illustrates
psychodynamic therapy.
operant conditioning.
stress inoculation training.
systematic desensitization.

A)
B)
C)
D)

5.To help Janet overcome her nearly irresistible craving for chocolate, a therapist provides
her with a supply of chocolate candies that contain solidified droplets of a harmless but
very bitter-tasting substance. This approach to treatment best illustrates
systematic desensitization.
light exposure therapy.
aversive conditioning.
stress inoculation training.

A)
B)
C)
D)

6.Which of the following therapists would most likely challenge and dispute a client's selfdefeating thoughts?
Joseph Wolpe
Albert Ellis
Carl Rogers
Aaron Beck

Page 1

A)
B)
C)
D)

7.The goal of stress inoculation training is to reduce incapacitating anxiety by encouraging


people to say positive things to themselves during anxiety-producing situations. This best
illustrates a form of
light exposure therapy.
psychodynamic therapy.
humanistic therapy.
cognitive therapy.

A)
B)
C)
D)

8.Which of the following factors is NOT a therapeutically effective component of eye


movement desensitization and reprocessing?
reliving traumatic memories
rapidly moving one's eyes
a relaxing therapeutic environment
patients' anticipation that the treatment will work

A)
B)
C)
D)

9.The most effective psychotherapists are those who


employ personality tests to accurately diagnose their clients' difficulties.
have had many years of experience practicing psychotherapy.
establish an empathic, caring relationship with their clients.
discourage clients from using antianxiety or antidepressant drugs.

A)
B)
C)
D)

10.Which of the following drugs is most likely to provide schizophrenia patients with some
relief from their auditory hallucinations and paranoia?
Thorazine
Xanax
lithium
Prozac

A)
B)
C)
D)

11.Which of the following is a selective-serotonin-reuptake-inhibitor?


Xanax
Prozac
lithium
Thorazine

A)
B)
C)
D)

12.Patients receive a general anesthetic and muscle relaxant prior to treatment with
rTMS.
EMDR.
SSRIs.
ECT.

Page 2

A)
B)
C)
D)

13.If a patient suffers uncontrollable seizures, physicians can destroy specific nerve clusters
that cause or transmit the convulsions. This best illustrates a procedure known as
rTMS.
psychosurgery.
systematic desensitization.
electroconvulsive therapy.

A)
B)
C)
D)

14.Considering the greatest range of factors that may contribute to the process of healing is
most clearly facilitated by a ________ approach to therapy.
biomedical
psychodynamic
biopsychosocial
client-centered

A)
B)
C)
D)

15.Which of the following is an important component of therapeutic lifestyle change


promoted by Stephen Ilardi and his colleagues?
rTMS
aerobic exercise
free association
systematic desensitization

Page 3

Answer Key
1.C
2.D
3.B
4.D
5.C
6.B
7.D
8.B
9.C
10.A
11.B
12.D
13.B
14.C
15.B

Page 4