Вы находитесь на странице: 1из 4

A)

B)
C)
D)

1.In its earliest days, psychology was defined as the


science of mental life.
study of conscious and unconscious activity.
science of observable behavior.
science of behavior and mental processes.

A)
B)
C)
D)

2.Who would be most likely to agree with the statement, Psychology should investigate
only behaviors that can be observed?
Wilhelm Wundt
Sigmund Freud
John B. Watson
William James

A)
B)
C)
D)

3.Today, psychology is defined as the


science of mental phenomena.
science of conscious and unconscious activity.
science of behavior.
science of behavior and mental processes.

A)
B)
C)
D)

4.Who introduced the early school of structuralism?


Edward Titchener
Wilhelm Wundt
William James
Mary Whiton Calkins

A)
B)
C)
D)

5.Who wrote the early textbook Principles of Psychology?


Wilhelm Wundt
Ivan Pavlov
Jean Piaget
William James

A)
B)
C)
D)

6.Psychologists who study the degree to which genes influence our personality are working
from the ________ perspective.
behavioral
evolutionary
behavior genetics
neuroscience

A)
B)

7.Which of the following exemplifies the issue of the relative importance of nature and
nurture on our behavior?
the issue of the relative influence of biology and experience on behavior
the issue of the relative influence of rewards and punishments on behavior
Page 1

C)
D)

the debate as to the relative importance of heredity and instinct in determining


behavior
the debate as to whether mental processes are a legitimate area of scientific study

A)
B)
C)
D)

8.The seventeenth-century philosopher who believed that the mind is blank at birth and that
most knowledge comes through sensory experience is
Plato.
Aristotle.
Ren Descartes.
John Locke.

A)
B)
C)
D)

9.Which seventeenth-century philosopher believed that some ideas are innate?


Aristotle
Plato
Ren Descartes
John Locke

A)
B)
C)
D)

10.Which psychological perspective emphasizes the interaction of the brain and body in
behavior?
neuroscience
cognitive
behavioral
behavior genetics

A)
B)
C)
D)

11.A psychologist who explores how Asian and North American definitions of attractiveness
differ is working from the ________ perspective.
behavioral
evolutionary
cognitive
social-cultural

A)
B)
C)
D)

12.A psychologist who conducts experiments solely intended to build psychology's


knowledge base is engaged in
basic research.
applied research.
industrial-organizational research.
clinical research.

13.Psychologists who study, assess, and treat troubled people are called
A)
basic researchers.

Page 2

B)
C)
D)

A)
B)
C)
D)

A)
B)
C)
D)

A)
B)
C)
D)

applied psychologists.
clinical psychologists.
psychiatrists.
14.Today, psychology is a discipline that
connects with a diversity of other fields.
is largely independent of other disciplines.
is focused primarily on basic research.
is focused primarily on applied research.
15.(Close-Up) In order, the sequence of steps in the SQ3R method is
survey, review, retrieve, question, read.
review, question, survey, read, retrieve.
question, review, survey, read, retrieve.
survey, question, read, retrieve, review.

16.Psychologists who study how brain activity is linked to memory, perception, and other
thought processes are called
humanistic psychologists.
psychiatrists.
clinical psychologists.
cognitive neuroscientists.

Page 3

Answer Key
1.A
2.C
3.D
4.A
5.D
6.C
7.A
8.D
9.C
10.A
11.D
12.A
13.C
14.A
15.D
16.D

Page 4