Вы находитесь на странице: 1из 2

TBO'S TEST HELD ON JANUARY 2010

1) GENERAL KNOWLEDGE 13. Benazir Bhutto Assassination date?

1. Who is the writer of the Novel Aag ka Ans. December 27, 2009
Daria?
14. Chairman Senate?
Ans. Quratul ain Haider
Ans. Farooq H.Naik
2. Area Wise, the biggest and smallest
Provinces of Pakistan are respectively: 15. Bangladesh currency?

Ans. Baluchistan and Khyber PK Ans. Taka

3. Largest Cash Crop of Pakistan? 16. Hilary Clinton took which ministry
under Barak Obama regime?
Ans. Cotton
Ans. US Secretary of State
4. Saab-2000 manufacture with support of
which country? 17. US 30000 Troops would reach
Afghanistan in which half?
Ans. Sweden.
Ans. First half of 2010.
5. What is Kirtik?
18. Peace Noble Prize winner in 2009 was:
Ans. An area in Iraq
Ans. Barak Obama
6. Which of the following is the book
written by Charles Dickens? 19. UN Official Language?

Ans. Hard Times Ans. English/French

7. Who is Mike Mullen? 20. QuaideAzam Muhammad Ali Jinnah


Birth day Anniversary in 2009 will be
Ans. US Joint chief of Army Staff the ____________ anniversary.

8. Russian Parliament name. Ans. 133th.

Ans. Duma. 21. James Cameron is not the director of


which film?
9. President has Amenity by which article
of constitution? Ans. True lives

Ans. Act 48 22. Volley ball Match total players are:

10. NRO decision on December 17, 2009 Ans. 6 players


reopened from which date?
23. Inflation increases?
Ans. October 5, 2007.
Ans. When cost of production decreases
11. NFC stands for?
24. Second OIC conference was held in
Ans. National Finance Commission which city:
(NFC)
Ans. Lahore.
12. Attorney Journal of Pakistan ?

Ans. Anwar ul Haq


25. What is Snow line?

[TEST OF TBO HELD ON JANUARY 2010] Page 1


Ans. Snow line is the point above which 31. Mortality
snow and ice cover the ground
throughout the year 32. Alien

26. Egypt has not border with which of the 33. Affront
following country:
34. Evident
a) Sudan b) Libya
35. Reluctant
c) Saudi Arabia d) Israel)
36. Persevere
Ans. Saudi Arabia
37. Prologue
27. NFC vertical distribution proportion of
federation and Province? 38. Pertinent

Ans. 56.66 39. Content

28. Swine flu H1N1 virus what to do? 40. Fatigued

Ans. Three things to do mention in 41. Belligerent


dettol Add.
42. Initiate
29. Kot Diji is located on which river
bank? 43. Persevere

Ans. River Indus. 44. Curtail

30. Who announced monetary policy in 45. Apprehensive


Pakistan?

Ans. Governor State Bank of Pakistan


(SBP)

2) ENGLISH

Synonyms of following words:

[TEST OF TBO HELD ON JANUARY 2010] Page 2