Вы находитесь на странице: 1из 6

10/28/2017 EnglishQuestionsForIBPSRRBPOandClerkMains2017

ImportantExams: IBPSRRB IBPS IBPSPO IBPSClerk SBIPO BankPO RBIAssistant IBPSSO NIACL NICL SSCCGL

SearchHereYourTopicsandKeywords...

IBPSSO2017NotificationOut|Online
HOWMUCHYOUR
ATTEMPTSINUIICASST. RegistrationStartsfrom07thNov WeAreHiring
MAINS2017?

Below140 FreeAllIndiaMock|IBPSRRB
141150 EnglishQuestionsForIBPSRRBPOand POMains2017
151160
161170
ClerkMains2017
171180
DearStudents,
Above180

Vote Showresults GetFlat47%OffonCareer


PowerPrintedEditionBooks
Votessofar:2683 forBankandSSCExams
Dayslefttovote:367

SHAREYOUROICLAO
PRELIMS2017EXAM
ATTEMPTS?

Below50
5155
5660
6165
6670
English Section is a topic that is feared by most of the candidates appearing in the IBPS
7175
RRB PO and Clerk Exam. Though the sheer number of concepts and rules may seem
Above75 intimidatingatfirst,withdisciplineandtherightapproach,itisnotdifficulttomasterthese
Vote Showresults conceptsandtheirapplicationtoquestions.ThroughsuchEnglishQuizzesfor IBPS RRB
Clerk, IBPS RRB PO and other upcoming exams, we will provide you all types of high
Votessofar:5528 levelquestionstoacethequestionsbasedonnewpatternEnglishforIBPSRRBPO.
Dayslefttovote:366

Directions(15):Whichofthephrases(a),(b),(c)and(d)givenbelowshouldreplace
the phrase given in bold in the following sentences to make the sentence IBPSClerkCombo(Pre+
HOWMUCHDIDYOU
SCOREINIBPSRRB grammaticallymeaningfulandcorrect.Ifthesentenceiscorrectasitisandthereis Mains)2017OnlineTestSeries
CLERKPRELIMS2017? nocorrectionrequired(e)astheanswer.
Lessthan50
Q1.Millionsofsoldiershavediedinwarsoncenturies,yetcountriesdontseemtoshy
5155
awayfromgoingtowaralmostonaregularbasis.
5660 (a)hasdiedinwarsovercenturies,yetcountriesdontseemtoshyawayfrom
6165 (b)havediedinwarsovercenturies,yetcountriesdontseemtoshyawayfrom
6670 (c)haddiedinwarsduringcenturies,yetcountriesdontseemtoshyatfrom
Morethan71 (d)havediedinwarsduringcenturies,yetcountriesdidntseemtoshyawayfrom
(e)Noimprovement
Vote Showresults

Votessofar:7955 S1.Ans.(b)
Dayslefttovote:27 Sol.OptionBisgrammaticallycorrectwhichfollowsparallelismoftense. IBPSRRBPOMains2017
"havediedinwarsovercenturies,yetcountriesdontseemtoshyawayfrom OnlineTestSeries

HOWMUCHDIDYOU Q2. Political interference in the selection of judges in the third and fourth decades of
SCOREINIBPSRRBPO
PRELIMS2017? independentIndiaresultedinthecollegiumsystemwherejudgesselectjudges.
(a)ofjudgesinthethirdandfourthdecadesofindependenceIndiaresultedin
LessThan40 (b)ofjudgesinthethirdandfourthdecadesofindependentIndiaresultat
4145 (c)ofjudgesinthethirdandfourthdecadesofindependentIndiaresulting
4650 (d)ofjudgesinthethirdandfourthdecadesafterindependenceIndiaresultedin
5155 (e)Noimprovement
5660
MoreThan61
S2.Ans.(e)
Sol.Noimprovement
Vote Showresults SSCCGL2017TierII&TierIII
Q3. Among the permanent members, the opinion of France was closest to Indias in the OnlineTestSerieswithE
Votessofar:8360 BooksPackage
Dayslefttovote:26 sense that it supported the addition of five new permanent members, includes India,
withoutanyobjectedtovetobeingextendedtothem.

SHAREYOURIBPSPO (a) adding of five new permanent members, include India, without any objection to veto
PRELIMS2017EXAM
ATTEMPTS. beingextendedtothem
Below45 (b)additionoffivenewpermanentmembers,includingIndia,withoutanyobjectiontoveto
beingextendedtothem
4650
(c)additionoffivenewpermanentmembers,includeIndia,withoutsomeobjectiontoveto
http://www.bankersadda.com/p/englishquestionsforibpsrrbpoand_47.html 1/6
10/28/2017 EnglishQuestionsForIBPSRRBPOandClerkMains2017
(c)additionoffivenewpermanentmembers,includeIndia,withoutsomeobjectiontoveto
5155
beingextendedtothem
5660
(d)additionoffivenewpermanentmembers,includedIndia,withoutanyobjectiontoveto
Above60 hadbeingextendedtothem
Vote Showresults (e)Noimprovement

Votessofar:30504 S3.Ans.(b)
Dayslefttovote:17
Sol.OptionBisgrammaticallycorrectchoice.
addition of five new permanent members, including India, without any objection to veto
beingextendedtothem IBPSSpecialCombo2017with
CURRENTAFFAIRS
MONTHLYCAPSULE VideoSolution
(HINDUREVIEW) Q4. Economists concerned about sustainable development advocate low levels of
economic growth since with large expansions in national income come negative
September2017
environmentconsequencessuchlikepollution.
August2017
(a) since with larger expansions in national income come negative environment
July2017 consequencessuchas
June2017 (b)forwithlargeexpansionsatnationalincomecomenegativeenvironmentconsequences
May2017 suchas
April2017 (c) since with large expansions of national income come negative environmental
March2017 consequencessuchlike
February2017 (d) since with large expansions in national income come negative environmental
consequencessuchas
January2017
(e)Noimprovement UIICAssistantCombo(Pre+
Mains)2017
IBPSPO2017 S4.Ans.(d)
Sol.OptionDisthecorrectchoice.

BankCoachingin Q5. With increased financial and technological capabilities, we can restored the
India environmentqualitytodesiredlevels.
Agra | Aligarh | (a)technologycapabilities,wecanrestoretheenvironmentalquality
Allahabad | Bareilly |
(b)technologicalcapabilities,wecanrestoretheenvironmentalquality
Bikaner | Bhagalpur |
(c)technologicalcapabilities,wecanrestoredtheenvironmentalquality
Chandigarh|Dehradun|
DelhiNCR | Durgapur | (d)technologicalcapabilities,wecanrestoretheenvironmentalistquality
Gorakhpur Guwahati | (e)Noimprovement
Hisar|Hooghly|Jhansi|
Kanpur | Kolkata | S5.Ans.(b)
Lucknow | Ludhiana | Sol.OptionBisthecorrectchoice.
Patna|Varanasi OICLAOGeneralistCombo
(Pre+Mains)2017
Direction(615) In each of the following sentences, there is a blank space, followed
POPULARPOSTS(LAST7 by some choices of words given in options. You have to determine which of these
DAYS) words fits well in all making them meaningful and grammatically correct. Word can
bemodifiedaccordingtothetenseofthesentencekeepingthemeaningofrootword
SBIPO2017Mains
intact.Ifnoneofthesewordsfitwell,markyouranswerasnoneofthese.
CutOffandMarksOut:
CheckHere
Q6.
SBIPO2017Final I.Sheatethewhole_______ofcrackersforlunch.
ResultOut:Check II.Iftheissueisnot_______correctly,itwillnotgetvoterstocometothepolls.
Here
III.The financial aid _______ we'll be awarding this year are smaller than we had
IBPSSO2017 hopedtheywouldbe.
NotificationOut| (a)gran
OnlineRegistration SSCCGLTierIIMainsCombo
(b)package OnlineTestSeries
Startsfrom07thNov
(c)sack
OICLAOPrelims (d)draft
ExamAnalysis& (e)need
Review:22ndOct
2017(Shift1)
S6.Ans.(b)
OICLAdministrative Sol. packagesomething that comes in a container, to show or present (something or
Officers(AO) someone) in a particular way, often used as (be) packaged, a group of related things that
GeneralistsMains gotogether
ExamStrategy2017
"Iftheissueisnotpackagedcorrectly,itwillnotgetvoterstocometothepolls"

Q7.
ADDA I.Aprizewillbe_______tothestudentwhosellsthemosttickets. ISROAssistantandUDCOnline
55klikes II.Thecompanyis_______thecontracttothelowestbidder. TestSeries
III.Willthefilmwinany_______atthefestival?
(a)take
(b)seen
LikePage (c)reward
(d)give
(e)award

S7.Ans.(e)
POPULARPOSTS(ALL
TIME) Sol. Awardto give (a reward or prize) to someone or something, something (such as a
prize)thatisgiventosomeoneorsomethingforbeingexcellentorfordoingsomethingthat
SBIPOResult2017| isadmired
SBIPOPrelimsResult
Out IBPSPOCombo(Pre+Mains)
Q8. 2017OnlineTestSerieswith
IBPSPOPRELIMS VideoSolutions
I._______down,shenoticedhershoewasuntied.
2016RESULT
DECLARED II.She_______upfromherbookwhenheenteredtheroom.
III.He_______meaquick/passingglanceoverhisshoulder.
SBIClerk2016Pre (a)surrender
Resultout:Download
(b)give
http://www.bankersadda.com/p/englishquestionsforibpsrrbpoand_47.html 2/6
10/28/2017 EnglishQuestionsForIBPSRRBPOandClerkMains2017
Resultout:Download
(b)give
CallLettersforMains
(c)find
IBPSClerkVFinal (d)glance
ResultsLInkActive (e)take

IBPSRRBPO2017
S8.Ans.(d)
(OfficerScaleI)
PrelimsResultOut: Sol.glanceaquicklook,alwaysfollowedbyanadverborpreposition:tolookatsomeone
CheckHere orsomethingveryquickly.
I.Glancingdown,shenoticedhershoewasuntied.
SBIJuniorAssociate II.Sheglancedupfromherbookwhenheenteredtheroom. IBPSCombo(PO+CLERK)
2016PreMarks
Released III.Hegavemeaquick/passingglanceoverhisshoulder. 2017withVideoSolution

IBPSRRBNotification Q9.
Out|IBPSRRB2017 I.I'dliketo_______thissweaterforasmallerone.
CWEVIRecruitment
II.We_______addressesandpromisedwe'dwriteeachotheroften.
IBPSRRBPreAdmit III.IfIgiveyouthis,whatwillyougivemein_______?
Card|IBPSRRBVI (a)incharge
Pre2017CallLetter (b)note
Out
(c)exchange
RBIGradeB2017 (d)seen
Recruitment (e)return
Notification,Exam
Dates:ApplyOnline
S9.Ans.(c)
IBPSRRBOffice Sol. exchange If you give something to a person and get something in exchange, that
AssistantResult2017 person also gives something of similar value to you, to return (a product) to a store and HighLevelLogicalReasoning
Out:CheckRRBClerk have it replaced by another product: to trade (something that has been purchased) for TestSeries(BasedonLatest
Result Pattern)
somethingelse

Q10.
I.Thestoriesare_______byacommontheme.
II.Theyaresomehow_______totheroyalfamily.
III.Guestscan_______totheInternetfromtheirhotelrooms.
(a)capable
(b)narrated
(c)similar
(d)connect
(e)login

S10.Ans.(d)
Sol.Connectoftenusedas(be)connected
SSCCGL2017AllRounder
Q11. Package
I.Thereclearlyweresettlementshere,as_______bytheseremains.
II.Hercharmwasverymuchin_______throughoutthemeeting.
III.Thejuryhadagreatdealof_______tosortthroughbeforereachingaverdict.
(a)remains
(b)evidence
(c)fashion
(d)decision
(e)waves

S11.Ans.(b)
Sol. evidencematerial that is presented to a court of law to help find the truth about
something, easily seen, to offer or show evidence of (something): to show or indicate
(something)

Q12. Adda247eBooksBankAnd
I.Themayorhireda_______contractorratherthanusingcityworkerstodothejob. SSCExamPreparation
II.Theyweresittingina_______corneroftherestaurant. Books!!!
III.At work he was always very serious, but in his _______ life, he was actually very
funnyandrelaxed.
(a)private
(b)helpful
(c)side
(d)site
(e)normal

S12.Ans.(a)
Sol.privatenotrelatingtoaperson'sofficialpositionorjob,notpaidfororcontrolledbythe
government

Plsmailusyoursuccessstory
Q13.
atcontact@bankersadda.com
I.Thehouse_______notjusttoher,buttoherhusbandaswell.
II.Whatfamilydoesthatbird_______to?
III.Shewasherefor15years,butsheneverreally_______. BAAchieversGang201617:
(a)hire JointhefacebookGroupNow
(b)come

(c)relate PUZZLESONLINETESTSERIES
PACKAGE
(d)belong
(e)concern

S13.Ans.(d)
http://www.bankersadda.com/p/englishquestionsforibpsrrbpoand_47.html 3/6
10/28/2017 EnglishQuestionsForIBPSRRBPOandClerkMains2017
S13.Ans.(d)
Sol. belongused to say that someone or something should be in a particular place or
situation
belongto(someone):tobethepropertyof(someone):tobeownedby(someone)
belongto(something)tobeamemberof(aclub,organization,etc.)

Q14.
I.Ihavesomethingin_______thatIwouldliketodiscuss.
II.Justgiveusabriefreportyoucanfillusinonthe_______later.
III.Thecomputerprogramwillbeof_______interesttoteachers.
(a)particular
SendyourSSCCHSLTierI
(b)common responsesheetat
(c)many Contact@bankersadda.com
(d)large
(e)prominent
ClassroomcoachingforIBPS
PO2017@CareerPower(Rs.
S14.Ans.(a)
500discountformakingOnline
Sol.particularalwaysusedbeforeanoun:specialormorethanusual,specialorunusual
Payments)
usedtoindicatesomeoneorsomethingthatdeservesspecialmention

Q15. SSCCGL2017@Career
I.Thedayoftheirweddinghasalmost_______. Power
II.They've_______attheconclusionthattheplanwon'twork.
III.Afteryearsofclimbingthecorporateladder,hefelthehadfinally_______.
SSC2017OnlineTestSeries
(a)done CompeteKIT
(b)reach
(c)made
(d)arrived
(e)decide

S15.Ans.(d)
Sol. arrived to come to or reach a place after travelling, being sent, etc arrive at
(something)tomakeorreach(something,suchasadecision)afteralotofthoughtoreffort

DownloadFreeTopicwiseandMockTestPDF
SSCCGLTIERI2017Online
YouMayalsoliketoRead: TestSeries(ByToppers)
StudyNotesEnglishSection
NewPatternEnglishQuestion

QuantitativeAptitudeTopic
WiseTestseries(BasedOn
LatestPattern)

CRACKIBPSPO2017

JOINCLASSROOMPROGRAM

11000+(RRB,Clerk,PO)CandidateswereselectedinIBPSPO2016fromCareer
PowerClassroomPrograms.
BUYONLINETESTSERIES

9outofevery10candidatesselectedinIBPSPOlastyearoptedforAdda247Online
TestSeries.
ReasoningTopicWiseTest
series(BasedOnLatest
YouTube 813K Like Pattern)

Nocomments:

PostaComment

Enteryourcomment...
http://www.bankersadda.com/p/englishquestionsforibpsrrbpoand_47.html 4/6
10/28/2017 EnglishQuestionsForIBPSRRBPOandClerkMains2017
Enteryourcomment...

Commentas: Unknown(Google) Signout


Publish Preview Notifyme

Home
SECTIONWISECOMBO
PACKAGE(BASEDONLATEST
PATTERN)
Subscribeto:Posts(Atom)

Shareyoursuccessstorywith
us.Email(alongwithurpic):
contact@bankersadda.com

BAAchieversGang2016
FacebookGroupJoinNow

COMPETITIONPOWER

CoachingClasses

Ifyouhaveanyfeedbackorwant
toshareanythngwithus,plsmail
usatinfo@bankersadda.com

BankersAddaRulesand
Regulations

BAReaderisMahaCrorepati

GetGKUpdatesinyourEmail:

Enteryouremailaddress:

Subscribe

POPULARPOSTS(LAST30
DAYS)

IBPSRRBPO2017(Officer
ScaleI)PrelimsResultOut:
CheckHere

IBPSRRBOfficeAssistant
Result2017Out:CheckRRB
ClerkResult

IBPSRRBResult2017:RRB
PO(OfficerScaleI)Prelims
ScoreCard&CutoffOut

IBPSPOPrelimsExam
Analysis&Review:7thOct
2017(Shift1)
http://www.bankersadda.com/p/englishquestionsforibpsrrbpoand_47.html 5/6
10/28/2017 EnglishQuestionsForIBPSRRBPOandClerkMains2017
2017(Shift1)

RBIAssistant2017
NotificationOut|Online
RegistrationStartedfrom18th
Oct

IBPSRRBResult2017:RRB
Clerk(OfficeAssistant)
PrelimsScoreCard&Cutoff
Out

IBPSPOPreMemoryBased
Paper

G.K.PowerCapsuleforIBPS
RRB,UIICAisstant,OICLAO
&OtherBankExams|
AvailableinEnglishandHindi
Language

UIICAssistantPrelimsMarks
Out|CheckUIICAssistant
PrelimsCutOff

GearupforMains|Check
yourUIICAssistantResult

IMPORTANTEXAMS
IBPSPO2017 SBIPO2017 RBIGradeB NIACL2017
IBPSClerk2017 SBIClerk2017 RBIAssistant NICL2017
IBPSRRB2017 SBISO2017 BankPO2017 DenaBankPO
IBPSSO2017 SSCCGL2017 SSCCPO2017 BankClerk
CTET2017 DSSSB2017
BANKCOACHING
BankCoachinginDelhi BankCoachinginChandigarh BankCoachinginDehradun BankCoachinginLucknow
BankCoachinginHyderabad BankCoachinginKolkata BankCoachinginAhmedabad BankCoachinginChennai
BankCoachinginBengaluru BankCoachinginPune

DOWNLOADTHEADDA247APP

http://www.bankersadda.com/p/englishquestionsforibpsrrbpoand_47.html 6/6