Вы находитесь на странице: 1из 4

AIRCRAFT DRAWING

1. What type of line is normally used in a mechanical drawing or blueprint to represent an edge or
object not visible to the viewer?

A. Medium-weight dashed line.

B. Medium solid line.

C. Alternate short and long light dashes.

ANSWER: A

2. A line used to show an edge which is not visible is a

A. Phantom line.

B. Hidden line.

C. Break line.

ANSWER: B

3. Working drawings may be divided into three classes. They are,

A. title drawings, installation drawings, and assembly drawings.

B. detail drawings, assembly drawings, and installation drawings.

C. detail drawings, orthographic projection drawings, and pictorial drawings.

ANSWER: B

4.What is the class of working drawing that is the description/depiction of a single part?

A. Installation drawing.

B. Assembly drawing.

C. Detail drawing.

ANSWER: C

5. Sketches are usually made easier by the use of

A. graph paper.

B. plain white paper.


C. artist's paper.

ANSWER: A

6.The measurements showing the ideal or 'perfect' sizes of parts on drawings are called

A. allowances.

B. dimensions.

C. tolerances.

ANSWER: B

7.Zone numbers on aircraft blueprints are used to

A. locate parts, sections, and views on large drawings.

B. indicate different sections of the aircraft.

C. locate parts in the aircraft.

ANSWER: A

8.The purpose for schematic diagrams is to show the,

A. functional location of components within a system.

B. physical location of components within a system.

C. size and shape of components within a system.

ANSWER: A

9. A hydraulic system schematic drawing typically indicates the

A. specific location of the individual components within the aircraft.

B. direction of fluid flow through the system.

C. amount of pressure in the pressure and return lines, and in system components.

ANSWER: B

10.The drawings often used in illustrated parts manuals are

A. exploded view drawings.

B. block drawings.
C. detail drawings.

ANSWER: A

11. A drawing in which the subassemblies or parts are shown as brought together on the aircraft is
called

A. an assembly drawing.

B. a detail drawing.

C. an installation drawing.

ANSWER: B

12. What type of diagram shows the wire size required for a particular installation?

A. A block diagram.

B. A schematic diagram.

C. A wiring diagram.

ANSWER: C

13. What is used to indicate that a surface must be machine finished?

A. Tolerances.

B. Leader lines.

C. Finished marks.

ANSWER: C

14. What numbering system is used to locate fuselage frames?

A. Zone numbers.

B. Station numbers.

C. Tolerances.

ANSWER: B

15. What material symbol is frequently used in drawings to represent all metals?

A. Steel.

B. Cast iron.
C Aluminum.

ANSWER: B

16. What is the purpose of center line on aircraft drawings?

A. Shows center of object in drawing

B. Show in break of dimension line

C . Shows where Object been cut to allow

ANSWER: A

17. How many views used to show most objects in Aircraft Drawings

A. 1

B. 2

C. 3

ANSWER: C

18. Which statement is true regarding an orthographic projection?

A. There are always at least two views.

B. It could have as many as eight views.

C. One-view, two-view, and three-view drawings are the most common

ANSWER: C

19. What should be the first step of the procedure in sketching an aircraft wing skin repair?

A. Draw heavy guidelines.

B. Lay out the repair.

C. Block in the views.

ANSWER: C

20. Where title block normally located on aircraft Drawing?

A. Lower left-hand corner of drawing

B. Lower right-hand corner of drawing

C. Top right-hand corner of drawing

ANSWER: B