Вы находитесь на странице: 1из 35

Chanakya “The King of IT Certifications”

 
IBM 000‐009 
 
IBM Tivoli Provisioning Manager V7.1.1 
Implementation 

Ver 9.1
Q&A 104
 

itchanakya@hotmail.com

itcertification39@gmail.com

Chanakya was founded in 2008. The safer, easier way to help you
pass any IT Certification exams. We provide high quality IT
Certification exams practice questions and answers (Q&A).
Especially Adobe, Apple, Citrix, Comptia, EMC, HP,IBM, Cognos,
Microsoft, Business Objects ,Symantec, Juniper, LPI, Nortel,
Oracle, SUN, VMware and Many more and help you pass any IT
Certification exams at the first try.
You can reach us at any of the email addresses listed below.

http://doallcertificationhere.blogspot.com
 
Question: 1.

How can the client be enabled to write the Host Integrity script to the disk?

s"
A. set a condition in a custom requirement to write the script
B. set it in the Host Integrity policy under Advanced settings

n
C. enable debug logging through the registry on the endpoint

io
D. enable from the Clients tab under the Endpoint Machines Properties

at
Answer: C

ic
tif
Question: 2.

er
Which role is required to perform virtualization tasks?
C
IT
A. Provisioning Analyst
of

B. Deployment Administrator
C. Provisioning Administrator
ng

D. Automation Package Developer


Ki

Answer: C
he

Question: 3.
"T
a

if the global variable TCA Create.EO.SAP is set to true on IBM Tivoli Provisioning Manger server and the UNIX
ky

target computer was discovered by Initial Discovery,after Installing Tivoli Common Agent on this target
computer ,which Server Access Points(SAP) should be present on this target with default configuration?
na

A. SSH-Server, Agent-Server
ha

B. RXA-Server, Agent-Server
C. RXA-Server,SDI-SAP,Agent-Server
D. SSH-Server,SDI-SAP,Agent-Server
C

Answer: D

Question: 4.

What are three types of operation accepted by the dcmQueryCommand command?


A. DCMInsert. DCMImport,and DCMDelete
B. DCMInsert, DCMExport,and DCMUpdate
C. DCMinsert, DCMChange, and DCMDelete
D. DCMInsert,DCMChange, and DCMDelete

Answer: C

s"
Question: 5.

n
io
at
A Windows IBM Tivoli Provisioning Manager(TPM) server,by default,has the IBM Tivoli Directory Server
Instance service configured for a manual start, After booting , the Tivoli Directory Server Instance has been

ic
manualty started . what is the final step to activate the TPM server?

tif
A. Nothing else is required ,TPM is ready to go

er
B. Select/click the TPM start icon on the desktop

C
C. Start WebSphere and then select the TPM start icon
D. Start WebSphere byselecting the start WebShphere icon
IT
Answer: D
of
ng

Question: 6.
Ki

In which instance is a federated agent deployed?


he

A. when the network has broadband links


"T

B. when the network environment has DS4 trunk lines


C. when the network environment is designed with high performing routers
D. when the network environment has slow links and target machines are located remotely
a
ky

Answer: D
na

Question: 7.
ha
C

Running an Initial Discovery without explicit authorization credentials results in the discovered devices being
added on to which group?

A. static group
B. unknown resources
C. untyped dynamic group
D. default provisioning group

Answer: B
Question: 8.

Click the Exhibit button. Which action results in what this Exhibit shows?

s"
A. a failed Deployment Engine activity

n
B. a Tivoli Common Agent reinstallation

io
C. the execution of ./installguide_solaris2.sh command

at
D. the execution of /opt/Tivoli/ep/runtime/agent/endpoint.sh start command

ic
Answer: C

tif
er
C
Question: 9.
IT
what are the two main requirements for running the xmlConvert command?(Choose two.)
of

A. IBM Tivoli Provisioning Manager (TPM) must be running before issuing this command
ng

B. the user must be logged into the TPM Web Interface as “tioadmin”
C. The TPM engines must be shutdown and only the middleware components running
Ki

D. The data in encrypted format must have already been exported by dcmexport command
E. The TPM Computers that are being used must be running the same version of TPM
he

Answer: AE
"T

Question: 10.
a
ky
na

Which two scripts are required to be created and distributed to the target computer when creating a custom
inventory discovery by using extensions
ha

A. Pre and post


B. hw_scn.ext and sw_scn.ext
C

C. inventory id and platform extension


D. my_table.windows.mif.backup and my_table.mif.backup

Answer: A
Question: 11.

An Operating System Patches and Updates scan has been run and checked against a group of Windows
computers. A recommended Microsoft Office patch does not appear on the list.
What are two potential reasons for this? (Choose two)

s"
A. The wsusscn2.cab file is corrupt

n
B. The deadline to install the patch has not been reached

io
C. The Windows patch has not been approved in the data center model

at
D. The latest wuascan.cab file was not copied to the LocalFileRepository.
E. When the Microsoft patches were acquired, the discovery to Include the Office Product Family was not

ic
configured.

tif
Answer: CE

er
Question: 12.
C
IT
of

In the Compliance tab of a particular computer, the Operating System Patches and Updates compliance
check shows it is not compliant. What should be investigated to make the computer compliant?
ng

A. Review the computer’s Properties tab


Ki

B. Review the computer’s Recommendations tab


C. Review the computer’s Software and Hardware tabs/
he

D. Run the recommendations report for that computer

Answer: B
"T
a

Question: 13.
ky
na

A Tivoli Common Agent is already deployed in a development environment and needs to have a faster
ha

polling Interval for testing purposes. Which configuration file controls the polling rate of the target?

A. tca.properties
C

B. jes.properties
C. endpoint.properties
D. cdsclient.properties

Answer: D
Question: 14.

On a UNIX or Linux operating system, which command can ben used to start the Agent Manager?

A. startServer.sh

s"
B. startAMServer.sh
C. startAgentManager.sh

n
D. startAgentMangerServer.sh

io
Answer: A

at
ic
tif
Question: 15.

er
C
IN IBM Tivoli Provisioning Manager V7.1.1 patch management ,which two tasks are allowed to be performed
by a Provisioning Configuration Librarian Provisioning role?(Choose two)
IT
A. Publish patches
of

B. Monitor path installation


C. Discover and reboot target computers
ng

D. Organzie and maintain the patch catalog


E. Scan the target computers for missing patches
Ki

Answer: DE
he

Question: 16.
"T
a
ky

Which three supported languages can be used in the definition of a scriptlet inside a provisioning
workflow?(Choose three)
na

A. PHP
ha

B. C++
C. ksh
D. Perl
C

E. Jython
F. VBScript

Answer: CDF
Question: 17.

As a prerequisite for Windows patch management on IBM Tivoli Provisioning Manager V7.1.1 , on which
operating system should the Microsoft patch download server be installed?

s"
A. any Windows Server operating system
B. Windows Server 2008 Standard Edition

n
C. Windows Server 2008 Enterprise Edition

io
D. Windows Server 2003 Enterprise Edition SP2

at
Answer: A

ic
tif
Question: 18.

er
C
When planning for a multi-server topology ,which three components can be installed on a machine other
IT
than the IBM Tivoli Provisioning Manager server?(Choose three)
of

A. database server
B. directory server
ng

C. middleware server
D. deployment engine
Ki

E. Administrative workstation
F. scalable distribution server
he

Answer: ABE
"T

Question: 19.
a
ky
na

Which IBM Tivoli Provisioning Manager V7.1.1 configuration parameter must be configured on a UNIX
endpoint to enable scriptlet support?
ha

A. root user authentication


B. Sevure Shell service access point
C

C. Rivest,Shaw,Adleman service access point


D. Remote Execution and Access service access point

Answer: B
Question: 20.

What are the two steps that must ve performed before running a Windows Operating System Patches and
Updates check in a scalable distribution infrastructure environment?(Choose two)

s"
A. The wsuscn2.cab file must be distributed to the targets
B. The file system must be scanned for sufficient disk space

n
C. The Windows Update Agent must be Installed on the targets

io
D. The Windows patch acquisition(Microsoft Updates Discovery) must be run

at
E. The Microsoft Windows Sever Update Services server must be updated with the latest Microsoft patches

ic
Answer: CD

tif
er
Question: 21.

C
IT
What is the command line tool to collect the logs for troubleshooting on the target computer?
of

A. Tivoli Configuration Examiner tool which will produce ArchiveFile.zip


B. service.sh on UNIX and service.cmd on Windows which will produce LogCollector.zip fle
ng

C. LogCollector.sh on UNIX and Logcollector.cmd on Windows which will produce Logcollector.zip file
D. packageLogs,sh on UNIX and packageLogs.cmd on Windows which will produce
Ki

Logpackage<timestamp>.zip file

Answer: B
he
"T

Question: 22.
a
ky

Which step needs to be completed prior to creating a dynamic group?


na

A. A query must be created that the dynamic group will be based on.
ha

B. A static group must be created before a dynamic group can be created


C. The Tivoli Common Agent must be installed on all members prior to creating a dynamic group
D. A region,zone, and depot must be created, as well as a query that the dynamic group will be based on
C

Answer: A
Question: 23.

What are the two ways of launching the Software Package Editor?(Choose two)

A. by running the script ,$TIO_HOME/SPEWebStart.sh from the IBM Tivoli Provisioning Manager server

s"
B. by clicking Start SoftwarePackage Editor from the Deployment specialist’s Start Center
C. by opening a Web brower to : https:/<tpm_server_hostname>:9045/maximo/ui/login

n
D. by opening a Web brower to : https:// <tpm_server_hostname>:9443/SPEWenStart/spe.jnlp

io
E. by selecting start SoftwarePackage Editor from the Select Action menu in the Software Catalog->Software

at
Products page of the IBM Tivoli Provisioning Manager Web Interface

ic
Answer: DE

tif
er
Question: 24.

C
IT
Which is a prerequisite for sunning the dcmQueryCommand command?
of

A. Start the Automation Package Development Environment


B. The provisioning server must be halted before running queries from the command line
ng

C. The provisioning server must be running before sunning queries from the command line
D. The IBM Tivoli Provisioning Manager command line must have been installed during the installation
Ki

Answer: C
he

Question: 25.
"T
a
ky

Which two TCP/IP port must be listening for IBM Tivoli Provisioning Manager to manage Windows endpoints
by using Remote Execution and Access?(Choose Two)
na

A. 80
ha

B. 21
C. 135
D. 443
C

E. 139

Answer: CE
Question: 26.

Which intergration patch management solution is available by using IBM Provisioning Manager V7.1.1
scalable distribution infastruture?

s"
A. HP-UX, Software Distributor(SD-UX)
B. Microsoft,Windows Update Agent (WUA)

n
C. Red Hat Enterprise Linux, byusing kcikstart

io
D. Microsoft, System Management Server(SMS)

at
Answer: B

ic
tif
Question: 27.

er
C
From which URL can the IBm Tivoli Provisioning Manger V7.11 for Dynamic Content Delivery Administration
IT
Console be started?
of

A. http://hostname:9045/admin
B. https://hostname:9045/admin
ng

C. https://hostname:8080/DCD/login
D. https://hostname:9443/maximo/ui/login
Ki

Answer: B
he

Question: 28.
"T
a
ky

Which software module is included in Tivoli Common Agent(TCA) Stack?


na

A. TCA-1.4.2.0; Content Delivery Service_depot_Stack


B. TCA-1.4.2.0; Client Based Remediation Stack
ha

C. TCA-1.4.2.0;TCA-Feature Tivoli Provisioning Manager Base


D. TCA-1.4.2.0;Client Based Remediation Stack;Content Delivery Service_Depot_Stack
C

Answer: C

Question: 29.

Which three components exist with scalable distribution infrastructure?(Choose three)

A. device manager depot


B. device manager subagent
C. device manager federator
D. device manager endpoint agent
E. device manager federated agent
F. device manager management center

Answer: BCE

n s"
Question: 30.

io
at
if the IBM Tivoli Provisioning Manager server is on a UNIX computer, on which platform must the base

ic
services installer run?

tif
A. HP-UX

er
B. Solaris

C
C. Windows
D. Red Hat Enterprise Linux
IT
Answer: C
of
ng

Question: 31.
Ki

A new Sevurity Group has been created and user wants to specify the look of its member’s Start center, how
he

is this done?
"T

A. Log in as a member of the group and create a custom Start Center


B. Allow the Start Center template to be created automatically when the group is created
C. Log in as a member of the TPADMIN group, create a custom Start Center, and Save it, specify the new
a

group
ky

D. Assign a Start Center template in the Security Groups application of the IBM Tivoli Provisioning Manager
Web Interface.
na

Answer: D
ha
C

Question: 32.

What is a valid procedure to create a new user for IBM Tivoli Provisioning Manager V7.1.1(TPM)?

A. Run the CreateNewUser script in the $TIO_HOME/tools directory


B. Log in to the TPM Web Interface ,Click the Go TO menu, Navigate to Security->users,and clcick the New
user button
C. Log in to the WebSphere Administrative Console,navigate to users and Groups -> Manage Users, Click
Create and fill in the required options.
D. Log in the TPM Web Interface, Click the Go To menu,navigate to Administration->Provisioning-
>Provisioning Workflows,select the Create_New_User workflow from the list, and run it with the required

Answer: C

Question: 33.

ns"
Which security protocol enables communication between the device manager subagent and device manager

io
federated agent?

at
A. Open Secure Shell

ic
B. Sevure Socket Layer

tif
C. Transport Layer Security
D. Remote Execution and Access

er
C
Answer: B
IT
Question: 34.
of
ng

Which statement is true about IBM Tivoli Provisioning Manager(TPM) and Microsoft Active Deirectory?
Ki

A. Microsoft Active Directory must be manually installed before in stalling TPM


B. TPM does not work with Microsoft Active Directory;Tivoli Directory Sever is required
he

C. Microsoft Active Directory can be installed using the Core Components installation phase
D. Microsoft Active Directory can be used, but it must be on the same computer as the TPM server
"T

Answer: A
a
ky

Question: 35.
na
ha

for a given object, on which tab will the software compliance check setting be found?
C

A. Computer
B. Software
C. Compliance
D. Recommendations

Answer: C
Question: 36.

What is the purpose of the custom inventory extension?

A. to run the compliance check and scan on target computers

s"
B. to obtain the information generated by customer software signatures from target computers
C. to run an inventory scan on the target computers where Tivoli Common Agent is not installed

n
D. to discovery any information that is not discovered by the IBM Tivoli Provisioning Manager Inventory

io
Discovery on target computers

at
Answer: D

ic
tif
Question: 37.

er
C
Assuming that target computers already have the IBM Tivoli Provisioning Manager(TPM) Common Agent
IT
installed and belong to groups, what is the order of the compliance steps to be done?
of

A. Create compliance checks ,run compliance checks ,perform recommended actions


B. Create compliance checks,run TPM compliance discovery , perform recommended actions
ng

C. Create compliance checks,run compliance checks, approve recommendation, perform recommended


actions
Ki

D. Create compliance checks, run TPM compliance discovery , approve discovery recommendations, perform
recommended actions
he

Answer: C
"T

Question: 38.
a
ky
na

What are the three requirement that the system verification checks during the installation of the
middleware? (Choose three)
ha

A. CPU speed
B. available disk space
C

C. User account permission


D. verification of license key
E. software Inventory for existing middleware products
F. dependency check to ensure the operating systems meet deployment requirements

Answer: BEF
Question: 39.

What is the purpose of the xmlimport command?

A. Use this command to import data center model objects in a XML file

s"
B. Use this command to import objects into the IBM Tivoli Provisioning Manager Web Interface
C. Use this command to import properly formed XML files to populate the data center model

n
D. Use this command to import(by –“I” flag) or export(by -“e” flag) the objects into the IBM Tivoli

io
Provisioning Manager database

at
Answer: C

ic
tif
Question: 40.

er
C
In order to set up a Vmware ESX environment㧘a VMware ESX server must be deployed.Is it possible to do
IT
this though IBM Tivoli Provisioning Manager V7.1.1(TPM)?
of

Yes,by using Tivoli Provisioning Manager Inventory Discovery.


Yes, by using Tivoli Provisioning Manager for OS Deployment.
ng

No, it must be installed before to use virtualization by TPM.


Yes, by building a software package on TPM containing the binary entitled ESX server 3.5 Update 2 .
Ki

Answer: B
he
"T

Question: 41.
a
ky
na

What is the result of a data center model query executed in the Automation Package Development
ha

Environment? /cluster[@name=”Notts Web Cluster”]/server/@name[orderBy@name]

A. the IDs of all the servers in the cluster, ”Notts Web Cluster”, ordered by ID in ascending order
C

B. the IDs of all the servers in the cluster, ”Notts Web Cluster”, ordered by name in ascending order
C. the names of all the servers in the cluster, ” Notts Web Cluster”, ordered by name in ascending order
D. the name of the cluster, ”Notts Web Cluster”, and all names of related server by name in ascending order

Answer: C
Question: 42.

What function does the command idsslapd –I idsccmdb perform?


A. Starts the Tivoli Directory Server(TDS) instance.

s"
B. Changes the TDS authentication realm to be idsccmdb.
C. Sends an interrupt signal to TDS to verify Connectivity.

n
D. Synchronizes TDS with the IBM Tivoli Change and Configuration Management Database.

io
at
Answer: A

ic
tif
er
Question: 43.

C
IT
The SoftwarePackage Editor is being started for the first time,but it does not start. What is a possible reason
of

for this?
ng

A. The .jar file extension has not been associated with the Java application.
B. Java Web Start has not been installed on the workstation where the editor is launching‫ޕ‬
Ki

C. The software package depot has not been configured for the workstation where the editor is launching
D. The Simple Object Accsee Protocol service is not running on the IBM Tivoli Provisioning Manager server.
he

Answer: B
"T

Question: 44.
a
ky
na

What is the most efficient way to customize the timing characteristics for the Polling Start and PollingEnd for
very Tivoli Common Agent that is installed?
ha

A. Modify the Tivoli Common Agent Stack configuration template


B. The Polling Start and Polling End can only be modified after the installation
C

C. Select the Polling Start and PollingEnd parameters on the Agent Installation page
D. Modify the response file that the Tivoli Common Agent standalone installer will use for very installation

Answer: A
Question: 45.

How is IBM Tivoli Provisioning Manager for OS Deployment used by IBM Tivoli Provisioning Manager?

A. as a backup tool

s"
B. as a storage area network
C. Both products must be used as stand-alone producst.

n
D. as a managed-through boot server

io
Answer: D

at
ic
tif
Question: 46.

er
C
Which statement is true about software groups and software compliance checks?
IT
A. Software groups cannot be used with software compliance checks
B. The software group can check for multiple software items with single entry
of

C. The software group provides a set of items from which only one software item must be installed
D. The software group allows one to require or prohibit several software items with a single entry
ng

Answer: C
Ki
he

Question: 47.
"T

The virtualization process using VMware includes some steps that must be executed by a IBM Tivoli
a

Provisioning Manager administrator. What are these steps? (Choose three)


ky

A. Deploy an ESX server


na

B. Import SSL certificate


C. Create a virtual server
ha

D. Define a Service Access Point


E. Capture a Golden Master image
F. Select a Virtual Server Template
C

Answer: CDF
Question: 48.

if selecting multiple targets for an Inventory Discovery , which global variable can be increased to improve
performance?

s"
A. OPERATION.MODE
B. POLLING-TIMEOUT

n
C. CONCURRENCY_LEVEL

io
D. TCA_POLLING_INTERVAL

at
Answer: C

ic
tif
Question: 49.

er
C
What particular task should be performed after Cygwin is manually installed?
IT
A. Determine if X Windows can run on the system
of

B. Modify the %PATH% variable and reboot the system


C. Start the IBM Tivoli Provisioning Manager V7.1.1 installation
ng

D. Verify if the Cygwin command prompt can be launched from the desktop screen
Ki

Answer: B
he

Question: 50.
"T
a

What is the minimum number of depots needed to distribute a 30 megabyte file to 1000 endpoints over a
ky

100Mbps network with a maintenance window of 8 hours?


na

A. 1
B. 3
ha

C. 5
D. 10
C

Answer: A

Question: 51.

Which type of installation should be used in a Linux-only organization that wants to evaluate IBM Tivoli
Provisioning Manager V7.1.1?
A. Native
B. Custom
C. Default
D. Fast Start

Answer: B

n s"
Question: 52.

io
at
In the context of compliance management ,what does software Compliance Manager Collector do?

ic
tif
A. scans for patch compliance items
B. scans for software compliance items

er
C. scans for security compliance items

C
D. scans for both patch compliance and software compliance items
IT
Answer: C
of

Question: 53.
ng
Ki

Which three pieces of endpoint configuration information will be added to the Data Center Model after
running an Initial discovery? (Choose three)
he

A. Hostname
"T

B. IP Address
C. Software Information
D. Hardware Information
a

E. Authorization Credentials
ky

F. Tivoli Common Agent installed


na

Answer: ABE
ha

Question: 54.
C

Which IBm Tivoli Provisioning Manager V7.1.1 installation type requires Microsoft Windows?

A. native
B. Custom
C. Default
D. Fast Start
Answer: C

Question: 55.

Which three tools collect logs on IBM Tivoli Provisioning Manager (TPM) Server in order to troubleshoot the

s"
problems?(Choose three)

n
A. PackageLog tool to collect TPM logs

io
B. LogCollector tool to collect Agent Manager logs

at
C. SystemLogs tool to collect all the WebShpere logs
D. The Tivoli Configuration Examiner tool to collect and examine TPM logs

ic
E. DMSlogCollector tool on TPM Server to collect Device Manager Service logs

tif
F. CDSlogCollector tool on TPM server to collect Dynamic Content Delivery logs

er
Answer: ABD

C
IT
Question: 56.
of

On a Windows IBM Tivoli Provisioning Manager V7.1.1 server, which command can be used to list all device
ng

drivers?
Ki

A. tc-driver-manager.cmd listAllDrivers
B. tc-driver-manager.cmd listDeviceModels
he

C. tc-driver-manager.cmd listCurrentModels
D. tc-driver-manager.cmd listDeviceDrivers
"T

Answer: B
a
ky

Question: 57.
na
ha

What are two AIX virtualization technologies that can be managed with IBM Tivoli Provisioning Manager
V7.1.1?(Choose two)
C

A. VMware AIX Guests


B. AIX Partitions(APARs)
C. Virtual Partitions(VPARs)
D. Logical Partitions(LPARs)
E. Workload Partitions(WPARs)

Answer: DE
Question: 58.

Which statement is true when referring to automation packages on a Linux-based IBM Tivoli Provisioning
Manager V7.1.1 server?

s"
A. Automation packages have a .tcdriver extension and are located in the $TIO_HOME/drivers directory
B. Automation packages have a .tcdriver extension and are stored in the Data Center Model table called

n
TPM_DRIVERS

io
C. Automation packages have a .driver extension and upon installation creates a file call tc-driver.xml in the

at
$TIO_HOME/xml directory
D. Automation packages are compressed Java archive files and have to be installed by using the tc-driver-

ic
install.sh script located in the $TIO_HOME/bin directory

tif
Answer: A

er
Question: 59.
C
IT
of

Click the Exhibit button


Which statement is true about the file repository described in MyFileRepository.xml?
ng

A. It is configured to only support File Transfer Protocol (FTP) file transfers


Ki

B. It is configured to only support Secure Shell(SSH) / System Control Process (SCP) file transfers
C. It is not configured properly for any file transfer protocol
he

D. It is configured to support both FTP and SSH/SCP file transfers

Answer: D
"T
a

Question: 60.
ky
na

What is the result of activating the directory server before the base services installation?
ha

A. The service user accounts should to be migrated


B. A successful implementation of Tivoli Directory Server
C

C. A successful authentication of IBM Tivoli Provisioning Manager V7.1.1 service accounts


D. The directory server should to be reconfigured after the base services installation

Answer: C
Question: 61.

What is the path to the Dynamic Content Delivery Configuration in the IBM Tivoli Provisioning Manager
V7.1.1 Web Interface?

s"
A. Go to -> Deployment-> Provisioning -> Dynamic Content Delivery Configuration
B. Go to -> System Configuration -> Provisioning -> Dynamic Content Configuration

n
C. Go to -> Administration -> Provisioning -> Dynamic Content Delivery Configuration

io
D. Go to -> IT Infrastructure -> Provisioning -> Dynamic Content Delivery Configuration

at
Answer: C

ic
tif
Question: 62.

er
C
Which two networking configuration steps on the IBM Tivoli Provisioning Manager V7.1.1 (TPM) server must
IT
be validated prior to beginning the TPM installation?(Choose two)
of

A. A static Ip address is configured


B. A fully qualified domain name must be configure
ng

C. Ensure both IPv4 and IPv6 addressing are configured on the TPM server
D. Ensure that NIS returns the fully qualified host name for the computer
Ki

E. Configure Management network adapter for at least 100 Mbps/full-duplex

Answer: AB
he
"T

Question: 63.
a
ky

Which default ports are assigned to the Agent Manager during installation?
na

A. 9443, 9510, 9514


ha

B. 9510, 9511, 9512


C. 9511, 9512, 9513
D. 9010, 9511, 9512
C

Answer: C
Question: 64.

How can the status of the Agent Manager be verified, assuming that the Agent Manager is running on the
host called tpm?

s"
A. browse to http://tpm:9443/maximo
B. browse to http://tpm:9513/maximo

n
C. browse to http://tpm:9443/agentInfo?Mgr

io
D. browse to http://tpm:9513/AgentMgr/Info

at
Answer: D

ic
tif
Question: 65.

er
C
What is the command tiostatus used for the on IBM Tivoli Provisioning Manager server?
IT
A. to retrieve server and engine status
of

B. to show the status of scheduled tasks


C. to query the Data Center Model for the status of active computers
ng

D. to run a database intergrity check on the Data center Model objects


Ki

Answer: A
he

Question: 66.
"T
a

On which thress OS platforms can the administrative workstation be installed on the same computer as the
ky

IBM Tivoli Provisioning Manager server?(Choose three)


na

A. AIX 6.1
B. AIX 5.3
ha

C. Solaris 10
D. Windows Server 2008
E. Windows Server 2003
C

F. Red Hat Enterprise Linux 5

Answer: ADE
Question: 67.

A Windows IBM Tivoli Provisioning Manager(TPM) server has all TPM components locally installed. What is
the likely cause when the TPM Engines process fails to start?

s"
A. DB2 has been disabled
B. The HTTP server has a delay in initializing

n
C. The IBM Tivoli Directory Server instance is not started

io
D. DB2 is performing a scheduled health check and causing delay

at
Answer: C

ic
tif
Question: 68.

er
C
Which two command prompts are supported on target computers in order to run Expect scriptlets? (Choose
IT
two)
of

A. /
B. <
ng

C. &
D. #
Ki

E. >

Answer: DE
he
"T

Question: 69.
a
ky

Which statement is true about describing a file repository?


na

A. File reponsitories can only store Softwarepackage Block files and patches
ha

B. File repositories are not managed by the Dynamic Content Delivery Management Center
C. File repositories are used to deploy software directly to agents using the scalable distribution
D. File repositories can use TFTP as a file transfer protocol by using workflows shipped with IBM Tivoli
C

Provisioning Manager V7.1.1

Answer: B
Question: 70.

When using the Firewall Gateway component to connect using a unidirectional firewall with an additional
network what are three configurations to ensure successful communication between the IBM Tivoli
Provisioning Managed V7.1.1 server and the managed targets? (Choose three)

s"
A. Proxy Relay

n
B. Gateway Manager

io
C. Gateway service

at
D. Authorized Port List
E. Preferred upload server

ic
F. Region Forwarding server

tif
Answer: ABC

er
Question: 71.
C
IT
of

Which version of Cygwin is required for use with IBM Tivoli Provisioning Manager V7.1.1 on Windows?
ng

A. 1.5.8
B. 1.5.9
Ki

C. 1.5.10
D. 1.5.9 build 325-a
he

Answer: C
"T

Question: 72.
a
ky
na

In the work environment, the client has remote users connecting of the corporate network to access to IBM
Tivoli Provisioning Manager V7.1.1 (TPM) for provisioning workflow authorization by using Automation
ha

Package Development Environment (APDE)

A. 50000
C

B. 50001
C. 50003
D. 50005

Answer: D
Question: 73.

for a given object, on which tab will the security compliance check settings be found?

A. Security

s"
B. Compliance
C. Credentials

n
D. Recommendations

io
Answer: B

at
ic
tif
Question: 74.

er
C
What are two functions performed by the Dynamic Content Delivery component? (Choose two.)
IT
A. Detects network speed and manages network workload.
B. Receives status collection and forwarding information.
of

C. Ensures communication between the depot and target computers


D. Communicates with the management server to get data requested by the target computers.
ng

E. Ensures communication between the management server and the clients installed on target computers.
Ki

Answer: D E
he

Question: 75.
"T
a

How is additional logging enabled in $TIO_LOGS/console. log?


ky

A. Edit console_log.xml to include debug=max.


na

B. In file $TIO_HOME/config/config.xml,update variable until.logging.MessageLevel to info, debug, or error.


C. Go TO –>IT infrastructure->Configuration items and select configure debug to logging there.
ha

D. Add a global variable called debug=true to the Deployment Engine component in the Provisioning Global
Settings.
C

Answer: D
Question: 76.

Where are the Tivoli Directory Server log files located by default on a Windows Tivoli Provisioning Managers
V7.1.1 server?

s"
A. c:\idsslapd_idsccmdb\logs
B. c:\Program Files\IBM\TDS\logs

n
C. c:\Program Files\IBM \LDAP\logs

io
D. c:\Program Files\Tivoli\LDAP\logs

at
Answer: A

ic
tif
Question: 77.

er
C
Which programming construct can be used to generate an exception within a try block when developing a
IT
provisioning workflow?
of

A. force
B. throws
ng

C. catch
D. return
Ki

Answer: B
he

Question: 78.
"T
a
ky

What is a Point-in-time Snapshot?


na

A. an image that had its security ID removed


B. an image ready to be deployed on multiple computers
ha

C. a differential image containing changes to be applied


D. an image of complete machine created without running SysPrep
C

Answer: D

Question: 79.

By default, which three ports are required to be open the IBM Tivoli Manager V7.1.1 server to allow
communication between the Agent Manager and Tivoli Common Agent installed on end points?(choose
three.)
A. 9043
B. 9060
C. 9511
D. 9512
E. 9513
F. 9519

s"
Answer: CDE

n
io
Question: 80.

at
ic
tif
How can long file names be supported in AIX uncompression of IBM Tivoli Provisioning Manager V7.1.1 files?

er
A. Ensure that native UNIX tar binary is available

C
B. Ensure that b2zip and zcat binaries are in the bin path.
C. Ensure that native UNIX and GNU tar binaries are installed.
IT
D. Ensure that Redhat Package Manager and bzip binaries are installed natively.

Answer: C
of
ng

Question: 81.
Ki
he

What file(s) should the middleware installer workspace directory have?


"T

A. binaries for access to middleware components


B. the PID file for IBM Autonomic Deployment Engine
C. the Topology file for the proposed IBM Tivoli Provisioning Manager V7.1.1 installation
a

D. an XML file for the proposed digital circuit module to be used in IBM Tivoli Provisioning Manager v7.1.1
ky

installation
na

Answer: C
ha

Question: 82.
C

How can it be ensured that targets will install the required IBM Tivoli Provisioning Manager for OS
Deployment modules?

A. by scheduling deployments
B. by activating Software Policies
C. by ensuring that the OS type valid
D. by creating binding rules that will control what modules will be installed on that target
Answer: D

Question: 83.

Which type of group is created when a computer is manually added as a member?

s"
A. computer group

n
B. static computer group

io
C. manual computer group

at
D. defined computer group

ic
Answer: B

tif
er
Question: 84.

C
IT
if a separate administrative workstation is used to deploy IBM Tivoli Manager V7.1.1,which two functions are
served by the administrative workstation after the initial deployment? (choose two.)
of

A. Manage Maximo security policy.


ng

B. Monitor the state of depot servers in distributed locations and stores file data.
C. Provide secure connections with managed computers on which the common agent is installed.
Ki

D. Make updates or changes to the deployment and add additional process manager applications.
E. Changes to the deployment which require enterprise archive files being rebuilt can be run from the
he

administrative workstation.

Answer: DE
"T
a

Question: 85.
ky
na

How are permissions assigned to Security Groups?


ha

A. by editing the configuration file


C

B. by dragging and dropping the list of permissions to a Security Group


C. The Administrator maximum must specify which application can be accessed from the Start Center and
how.
D. The administrator TPEDPLOYMENTSPECIALIST must specify which application can be accessed from the
Start Center and how.

Answer: C
Question: 86.

A customer complains that the IBM Tivoli Provisioning Manager V7.1.1 (TPM) Administrative Web interface
is timing out too soon. Which component of the TPM installation should be adjusted to avoid this situation?

s"
A. DB2
B. WebSphere

n
C. Base Services

io
D. Tivoli Directory Server

at
Answer: B

ic
tif
Question: 87.

er
C
If a computer group is removed, which effect will that on the group’s members in the Date Center Model
IT
(DCM)?
of

A. Removing a group will delete its member from the DCM.


B. Removing a group does delete its members in the DCM
ng

C. Removing a group will force the DCM to re-assign the member to anther group automatically
D. Removing a group will automatically reassign the members from that group into the Favorite Computers
Ki

Group.

Answer: B
he
"T

Question: 88.
a
ky

Which statement is true about Hypertext Transfer Protocol (HTTP) and MyFileRepository?
na

A. HTTP can not be used with MyFileRepository


ha

B. HTTP transfer can be performed by using the File. Distribute logical management operation.
C. HTTP transfer can be performed by using the Device.CopyFile logical management operation.
D. HTTP transfer can be performed by using the FileRepository.GetFile logical management operation.
C

Answer: A
Question: 89.

Is the inventory discovery able to identify the characteristic of a multi-core processor?

A. no

s"
B. yes
C. only for 64-bit AMD64

n
D. only for Intel processors

io
Answer: B

at
ic
tif
Question: 90.

er
C
Which two statements are true about scalable distribution infrastructure components? (choose two.)
IT
A. Always set depot servers in a branch office to preferred
B. A depot server can belong to only one region, but a region can have more than on depot server.
of

C. A preferred depot server can be selected as the initial upload server ,which is not included in the
publishing list
ng

D. A region must have a dedicated depot server, unless multiple zones are configured to have more that on
depot server.
Ki

E. It is recommended, when possible, to use the preferred upload server setting for software distributions,
but not for inventory scans.
he

Answer: BC
"T

Question: 91.
a
ky
na

Which two statements are true, when deploying a multi-server topology with IBM Tivoli Provisioning
Manager V7.1.1(TPM)?(Choose two.)
ha

A. For Windows TPM server instances, remote access protocol can be SMB or SHH.
B. To support a multi-server topology a separate administrative workstation as required
C

C. Base Services installation uses Remote Execution and Access to configure middleware.
D. If Cygwin is installed on remote Windows TPM server instance, ensure the SSH daemon is running
E. The root user name the password is required for the remote connection. Ensure that the root user is
permitted to access the remote computers with SSH.

Answer: CE
Question: 92

On which platform is a default installation of IBM Tivoli Provisioning Manager V7.1.1 supported?

A. AIX

s"
B. Windows
C. SUSE Linux

n
D. Redhat Enterprise Linux

io
Answer: B

at
ic
tif
Question: 93.

er
C
Which discovery protocol allows IT devices in a network that do not use user name and password for
authorization to be defined in the Data Center Model?
IT
A. Secure Shell
of

B. Server Message Block


C. Remote Execution and Access
ng

D. simple Network Management Protocol


Ki

Answer: D
he

Question: 94.
"T
a

Where is the configuration change made to change the poling rate for all future remote installations of the
ky

Tivoli Common Agent?


na

A. Modification of the response file before the Tivoli Common Agent installed.
B. Edit the jes.properties file on the Tivoli Common Agent and modify each target after the install
ha

C. The polling is calculated by network load to achieve maximum performance and changed by the Tivoli
Common Agent
D. Change the polling interval the Tivoli Common Agent-Subagent JES configuration template and in the
C

CDS_Depot_Stack configuration template.

Answer: D
Question: 95.

What is the path to the Report Administration page of the IBM Tivoli Provisioning Manager Web interface?

A. Go To->Administration->Reporting->Report Administration

s"
B. Go To->IT infrastructure->Reporting->Report Administration
C. Go To->Administration->Classifications->Reporting->Report Administration

n
D. Go To->System Configuration->Administration->Reporting->Report Administration

io
Answer: A

at
ic
tif
Question: 96.

er
C
What does the
command/opt/IBM/AgenManager/tookit/bin/RetrieAgents.sh-toolkpassword<password>produce/?
IT
A. It will list all the agents registered with Agent Manager (AM)
of

B. It will register all the installed agents with AM .


C. It will list only the running agents registered with AM.
ng

D. It will list the agents which were added to IBM Tivoli Provisioning Manager database by Tivoli Common
Agent Discovery.
Ki

Answer: A
he

Question: 97.
"T
a
ky

What is the general syntax of a command that can be used to run a provisioning workflow form the
command line?
na

A. soapcil <usemane><password>wsdl_location executeProvisioningWorkflow workflow_name


ha

B. soapcil <usemane><password>wsdl_location runWorkflow workflow_name workflow_parameters


C. soapcil <usemane><password>wsdl_location DeploymentRequest workflow_name orkflow_parameters
D. soapcil <usemane><password>wsdl_location executeDeploymentRequest workflow_name
C

workflow_paameters

Answer: D
Question: 98.

What potenitial IBM Tiboli Provisioning Manager V7.1.1 installation issue can be addressed by configuring
the Service IP for Agent Manager operations?

s"
A. orphanced endpoints
B. endpoints without a DNS server

n
C. endpoints using virtual IP addresses

io
D. endpoints with more than 8 characters in its hostname

at
Answer: C

ic
tif
Question: 99.

er
C
Which statement is true about File Transfer Protocol (FTP) and MyFileRepository?
IT
A. FTP cannot be used with MyFileRepository
of

B. FTP transfers can be performed by using the Device.CopyFile logical management operation
C. FTP transfers can be performed using the File. Distribute logical management operation
ng

D. FTP transfers can be performed by using the FileRepository.GetFile logical management operation.
Ki

Answer: D
he

Question: 100.
"T
a

Which two statements are tore regarding scalable distribution infrastructure? (Choose two)
ky

A. Only discovered server can be configured as a depot server.


na

B. New depot servers can only be added after a region has been defined
C. Preferred download servers enable packages to be delivered to targets behind a firewall
ha

D. When software products or patches are published to a depot, IBM Tivoli Provisioning Manager V7.1.1
generates a Delivery Plan for bandwidth optimization.
E. With both IPv4 and IPv6 target computers, separate IPv6 and IPv4 depots must be set up to support
C

communication with each type of IP addressing.

Answer: AB
Question: 101.

How can the log levels be set for Dynamic Content Delivery (DCD)?

A. by running an Automation Package

s"
B. by using the Tivoli Trace Level toolkit
C. by editing the server.logger.level entry in the cdsLog.properties file

n
D. by going through the IBM Tivoli Provisioning Manager installation program

io
Answer: C

at
ic
tif
Question: 102.

er
C
for target computers in a firewalled environment, which three requirements must be met ensure successful
discovery and communication between the IBM Tivoli Provisioning Manager V7.1.1 server and managed
IT
computers? (Choose two)
of

A. Port 9510 open


B. Port 9443 open
ng

C. Internet Control Message Protocol enabled


D. Dynamic Content Delivery subagent installed
Ki

E. Remote Execute and Access ports enabled


F. standalone agent install if the firewall is between the provisioning server and targets
he

Answer: AEF
"T

Question: 103.
a
ky
na

On which two ports or port groups do target computers , installed with Tivoli Common Agent should connect
to the IBM Tivoli Provisioning Manager V7.1.1?(Choose two.)
ha

A. 9443
B. 9045
C

C. 2100
D. 9511-9513
E. 9510-9512

Answer: CD
Question: 104.

IBM Tivoli Provisioning Manager for OS Deployment (TPMfOSD) and all of components such as Device
Manager Service ,Dynamic content Delivery and Agent Manager in addition to required items have been
installed

s"
If the failed installation can not be repaired,which is the right order to uninstall Tivoli Provisioning Manager
V7.1.1(TPM) components?

n
io
A. base services and components ,TPMfOSD,core components TPM engines, DB2 client, middleware

at
B. base services and web components, core components TPM engines, DB2 client, middleware
C. TPMfOSD,core components TPM engines, DB2 client, middleware, base services and web components,

ic
middleware

tif
D. Middleware, base services and components ,TPMfOSD,core components TPM engines, DB2 client,

er
Answer: C

C
IT
of
ng
Ki
he
"T
a
ky
na
ha
C