Вы находитесь на странице: 1из 4

WWW.ALLEXAMREVIEW.

COM

EE AND ECE IMPORTANT MCQ PDF-Amplifiers with Negative Feedback 1

Q1. When negative voltage feedback is applied to an amplifier, its voltage gain
……………….

1. Is increased
2. Is reduced
3. Remains the same
4. None of the above

Answer : 2

Q2. The value of negative feedback fraction is always …………….

1. Less than 1
2. More than 1
3. Equal to 1
4. None of the above

Answer : 1

Q3. If the output of an amplifier is 10 V and 100 mV from the output is fed back to the
input, then feedback fraction is ………..

1. 10
2. 1
3. 01
4. 15

Answer : 3

Q4. The gain of an amplifier without feedback is 100 db. If a negative feedback of 3 db is
applied, the gain of the amplifier will become …………..

1. 5 db
2. 300 db
3. 103 db
4. 97 db

Answer : 4

Q5. If the feedback fraction of an amplifier is 0.01, then voltage gain with negative feedback
is approximately………..

1. 500
2. 100
3. 1000
4. 5000

Answer : 2
WWW.ALLEXAMREVIEW.COM

Q6. A feedback circuit usually employs ……………… network

1. Resistive
2. Capacitive
3. Inductive
4. None of the above

Answer : 1

Q7. The gain of an amplifier with feedback is known as ………….. gain

1. Resonant
2. Open loop
3. Closed loop
4. None of the above

Answer : 3

Q8. When voltage feedback (negative) is applied to an amplifier, its input impedance
………….

1. Is decreased
2. Is increased
3. Remains the same
4. None of the above

Answer : 2

Q9. When current feedback (negative) is applied to an amplifier, its input impedance
…………..

1. Is decreased
2. Is increased
3. Remains the same
4. None of the above

Answer : 1

Q10. Negative feedback is employed in ……………..

1. Oscillators
2. Rectifiers
3. Amplifiers
4. None of the above

Answer : 3

Q11. Emitter follower is used for …………

1. Current gain
2. Impedance matching
WWW.ALLEXAMREVIEW.COM

3. Voltage gain
4. None of the above

Answer : 2

Q12. The voltage gain of an emitter follower is ………..

1. Much less than 1


2. Approximately equal to 1
3. Greater than 1
4. None of the above

Answer : 2

Q13. When current feedback (negative) is applied to an amplifier, its output impedance
……..

1. Is increased
2. Is decreased
3. Remains the same
4. None of the above

Answer : 1

Q14. Emitter follower is a ……………….. circuit

1. Voltage feedback
2. Current feedback
3. Both voltage and current feedback
4. None of the above

Answer : 2

Q15. If voltage feedback (negative) is applied to an amplifier, its output impedance


…………..

1. Remains the same


2. Is increased
3. Is decreased
4. None of the above

Answer : 3

Q16. When a negative voltage feedback is applied to an amplifier, its bandwidth……….

1. Is increased
2. Is decreased
3. Remains the same
4. Insufficient data

Answer : 1
WWW.ALLEXAMREVIEW.COM

Q17. An emitter follower has ………… input impedance

1. Zero
2. Low
3. High
4. None of the above

Answer : 3

Q18. This question will be available soon

Q19. The output impedance of an emitter follower is ……….

1. High
2. Very high
3. Almost zero
4. Low

Answer : 4