Вы находитесь на странице: 1из 8

Two terminal devices mcq

1. Which of the following areas is (are) an application of infrared-emitting diodes?


A. Intrusion alarms

B. Shaft encoders

C. Paper-tape readers

D. All of the above


Answer: Option D

2. Schottky diodes are very effective at frequencies approaching ________.


A. 20 GHz

B. 10 MHz

C. 100 MHz

D. 1 MHz
Answer: Option A

3. What is the voltage drop across Schottky diodes?


A. 0 V to 0.2 V

B. 0.7 V to 0.8 V

C. 0.8 V to 1.0 V

D. 1.0 V to 1.5 V
Answer: Option A

4. In which region is the operating point stable in tunnel diodes?


A. Negative-resistance

B. Positive-resistance

C. Both negative- and positive-resistance

D. Neither negative- nor positive-resistance


Answer: Option B
5. What is the range of the varying capacitor CT in varactor diodes?
A. 0 pF to 5 pF

B. 2 pF to 10 pF

C. 2 F to 100 F

D. 2 pF to 100 pF
Answer: Option D
6. What is the maximum temperature limit for liquid-crystal displays (LCDs)?
A. 10ºC

B. 30ºC

C. 60ºC

D. 100ºC
Answer: Option C

7. Which of the following diodes is limited to the reverse-bias region in its region of operation?
A. Schottky

B. Tunnel

C. Photodiode

D. Rectifier
Answer: Option C

8. The majority of power diodes are constructed using ________.


A. Molybdenum

B. Platinum

C. Tungsten

D. Silicon
Answer: Option D

9. Which of the following is (are) diodes?


A. Schottky

B. Varactor
C. Tunnel

D. All of the above


Answer: Option D

10. What is the limit of peak current IP in tunnel diodes?


A. A few microamperes to several hundred amperes

B. A few microamperes to several amperes

C. A few microamperes to several milliamperes

D. A few microamperes to several hundred microamperes


Answer: Option A

11. What is the response time of LCDs?


A. Less than 100 ns

B. 50 ms

C. 100 ms to 300 ms

D. 400 ms
Answer: Option C

12. What is the typical level of change in resistance per degree change in temperature?
A. 1% to 2%

B. 3% to 5%

C. 7% to 10%

D. 10% to 25%
Answer: Option B

13. What is the maximum peak voltage for tunnel diodes?


A. 50 mV

B. 100 mV

C. 250 mV

D. 600 mV
Answer: Option D
14. This is an equivalent circuit for the ________ diode.

A. Schottky

B. Varicap

C. Tunnel
Answer: Option B

15. Which of the following semiconductor materials is (are) used for manufacturing solar cells?
A. Gallium arsenide

B. Indium arsenide

C. Cadmium sulfide

D. All of the above


Answer: Option D

16. Which of the following semiconductor materials is (are) used in the manufacturing of tunnel
diodes?
A. Germanium

B. Gallium

C. Both germanium and gallium arsenide

D. Silicon
Answer: Option C

17. What is the power density received from the sun at sea level?
A. 10 mW/cm2

B. 100 mW/cm2

C. 500 mW/cm2
D. 1 W/cm2
Answer: Option B

18. The varicap diode has a transition capacitance sensitive to the applied reverse-bias potential
that is a maximum at zero volts and decreases ________ with increasing reverse-bias
potentials.
A. Logarithmically

B. Parabolically

C. Exponentially
Answer: Option C

19. For a 50-A unit, the PIV of the Schottky is about ________ compared to 150 V for the p-
n junction variety.
A. 25

B. 50

C. 75

D. 100
Answer: Option B

20. What metal(s) is(are) used in the construction of Schottky diodes?


A. Molybdenum

B. Platinum

C. Tungsten

D. Silicon

E. Any of the above


Answer: Option E

21. Which of the following metals is (are) used in the fabrication of Schottky diodes?
A. Molybdenum

B. Platinum

C. Tungsten
D. All of the above
Answer: Option D

22. What is the resistance of thermistors at boiling temperature (100ºC)?


A. 5k

B. 1 k

C. 100

D. 1
Answer: Option C

23. Which of the following areas is (are) applications of varactor diodes?


A. FM modulators

B. Automatic-frequency control devices

C. Adjustable bandpass filters

D. All of the above


Answer: Option D

24. This is an approximate equivalent circuit for the ________ diode.

A. Schottky

B. Varicap

C. Tunnel
Answer: Option A

25. Which of the following materials is (are) used in the manufacturing of thermistors?
A. Ge
B. Si

C. A mixture of oxides of cobalt, nickel, strontium, or manganese

D. All of the above


Answer: Option D
26. What is the ratio IP / IV for gallium arsenide?
A. 1:1

B. 5:1

C. 10:1

D. 20:1
Answer: Option D
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report

27. What is the response time of light-emitting diodes (LEDs)?


A. Less than 100 ns

B. 50 ms

C. 100 ms to 300 ms

D. 400 ms
Answer: Option A
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report

28. What type of temperature coefficient do thermistors have?


A. Positive

B. Negative

C. Either positive or negative

D. None of the above


Answer: Option C
Explanation:
No answer description available for this question. Let us discuss.
View Answer Discuss in Forum Workspace Report

29. Which of the following diodes has a negative-resistance region?


A. Schottky

B. Varactor

C. Tunnel

D. Power
Answer: Option C

30. The tuning diode is a ________-dependent, variable ________.


A. voltage, resistor

B. current, capacitor

C. voltage, capacitor

D. current, inductor
Answer: Option C