Вы находитесь на странице: 1из 8

1.

In Talend Studio, where can you browse to find the components you need to create a
job?

a. Repository
b. Run view
c. Designer
d. Palette

Ans:D

2. Which is the process to create a new job? Choose one.

a. In the repository, right-click Job Designs and select “Create Standard Job”
b. In the designer, right-click and select “Create Job”
c. In the repository, right-click Contexts and click “Create Jobs”
d. On the File menu, select New>Standard Job

Ans:A

3. On which tab of the Component view can you change the name of a component?.

a. Basic settings
b. Advanced settings
c. Documentation
d. View

Ans:D

4. How can you see a configuration error message for a component? Choose one.

a. Right-click the component and select “Show Problems”


b. Hover over the error symbol in the Designer view
c. Open the Errors view
d. Open the Jobs view

Ans:B
5. How do you join two input columns in the tMap configuration window? Choose one.

a. Drag a column from the main input table to a column in another input table
b. Right-click one column in the input table and select “Join”
c. Select two columns in two distinct input tables, right-click, and select “Join”
d. Select two columns in two distinct input tables and drag them to the output table

Ans:A

6. From which tab in component view would you specify whether the configuration is
built in or repository?

a. Dynamic settings
b. Documentation
c. Advanced settings
d. Basic settings

Ans:D

7. What is the default value of the Field separator parameter for a tFileInputDelimited
component

a. A colon
b. A semicolon
c. A pipe
d. A comma

Ans:B

8. How to place your component in a job?

a. Click the pallet and click on designer work space


b. Click the Repository and click on designer work space
c. Drag it form repository to designer work space
d. click it on edit menu

Ans:A
9.How do you run the job in Talend

a. Click on Run button on Run view


b. click on Start button on Run view
c. click on Run button on job view
d. click on Run button on Start menu

Ans: A

10. In which user interface element do you place the components of your job?

A. Repository
B. Pallet
C. Design workspace
D. Job View

Ans:C

11. In which user interface element do you find Business Models, Job Designs, and
Metadata?

A. Job View
B. Repository
C. Design workspace
D. Pallet

Ans: B

12. How do you create a row between two components?

A. Drag the talend component on to the source component


B. Drag the source component on to the target component
C. Right click on the source component row followed by the row type and click on the
target component
D. Right click on the source component and click on target component

Ans: C:
13. How do you prevent a sub job from running without deleting it?

A. Right click on component in the subjob and the click deactivate current subjob
B. Right click on open area in the subjob and the click deactivate current subjob
C. Right click on open area in the subjob and the click ignore current subjob
D. Click on the component in the subjob and deactivate form file menu

Ans: A

14.What is the ways to add text information to a job?

A. Import text file and attach into job


B.Add a text box
C.Add a note component in designer Work space

Ans:c

15.Subjob triggers in talend?[Choose 3]

A. OnSubjobOk
B. OnComponentOK
C.OnSubjobError
D.Run if

Ans:A,C,D

16: What are the various types of schemas supported by Talend?


A.Repository
B. Generic
C.Component
D. None of the above
Ans:A,B
17.Feature of tMap Component[Choose 3]

A. Add and Remove Column


B. Filter input and output data
C. Remove Duplicate Values
D. Join data from multiple sourcces

Ans:A,B,D

18.Name 3 code generator component in talend

ans: tJava, tJavaFlex,tJavaRow

20. What does an asterisk next to the Job name signify in the design workspace?

a. It is an active Job
b. The Job contains unsaved changes
c. The job is currently running
d. The Job contains errors

Ans.B

21. Suppose you have three Jobs of which Jobs 1 and 2 are executed parallelly. Job 3
executes only after Jobs 1 and 2 complete their execution. Which of the following
components can be used to set this up?
A. tUnite
B. tostJob
C. tRunJob
D.tParallelize

Ans. B.D
22. Talend Open Studio generates the Job documentation in which of the following
format?

a. HTML
b. TEXT
c. CSV
d. DXML

Ans.A

23. We can directly change the generated code in Talend.


a. True
b. False

Ans.B

24. What is the default date pattern in Talend Open Studio?


a. MM-DD-YY
b. DD-MM-YY
c. DD-MM-YYYY
d. YY-MM-DD

Ans.B

25. Which component do you need to use in order to read data line by line from an input
flow and store the data entries into iterative global variables?

a. tIterateToFlow
b. tFileList
c. tFlowToIterate [Ans]
d. tLoop

26. _________ is a powerful input component which holds the ability to replace a
number of other components of the File family.

a. tFileInputLDIF
b. tFileInputRegex
c. tFileInputExcel
d. tFileInputJSON

Ans.B
27.A database connection defined in Repository can be reused by any Job within the
project.

a. True
b. False

ans.A

28. tUnite component belongs which of the following two families?

a. File and Processing


b. Misc and Messaging
c. Orchestration and Messaging
d. Orchestration and Processing

Ans.D

29. Using tJavaFlex how many parts of java-code you can add in your Job?

a. One
b. Two
c. Three
d. Four

Ans.C

30.tMap support all Join model?

a,True
b.Flase

Ans.A