Вы находитесь на странице: 1из 123

Mastering Healthcare Terminology 4th

Edition by Betsy J. Shiland -Test Bank


To purchase this Complete Test Bank with Answers Click the
link Below

https://exambanks.com/?product=mastering-healthcare-terminology-4th-edition-by-betsy-j-shiland-
test-bank

If face any problem or Further information contact us At Exambanks123@gmail.com

Description

INSTANT DOWNLOAD COMPLETE TEST BANK WITH ANSWERS

Mastering Healthcare Terminology 4th Edition by Betsy J. Shiland -Test Bank

Sample Questions

Shiland: Mastering Healthcare Terminology, 4th Edition

Chapter 5-2: Gastrointestinal System

Test Bank
TRUE/FALSE

1. The process of chewing is mastication.

ANS: T PTS: 1 REF: 165 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms

2. Deglutition means eliminating feces.

ANS: F PTS: 1 REF: 165 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms

3. The wavelike movement that propels food through the digestive tract is peristalsis.

ANS: T PTS: 1 REF: 164 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

4. Hypoalimentation is the process of taking in more nutrients than the body needs.

ANS: F PTS: 1 REF: 196 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

5. Digestion refers to the breakdown of food.


ANS: T PTS: 1 REF: 164 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms

6. Ingestion is a medical term meaning swallowing.

ANS: F PTS: 1 REF: 164 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms

7. Parotid, submandibular, and sublingual are all types of salivary glands.

ANS: T PTS: 1 REF: 165 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

8. Another term for the lower esophageal sphincter is the pylorus.

ANS: F PTS: 1 REF: 166-167 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms

9. The central part of the stomach is the body.

ANS: T PTS: 1 REF: 167 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms


10. The cardia is near the pylorus.

ANS: F PTS: 1 REF: 167 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

11. The first part of the small intestine is the duodenum.

ANS: T PTS: 1 REF: 168 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

12. The last part of the small intestine is the ilium.

ANS: F PTS: 1 REF: 168 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

13. The first part of the large intestine is the cecum.

ANS: T PTS: 1 REF: 168 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

14. The vermiform appendix dangles from the descending colon.


ANS: F PTS: 1 REF: 168 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

15. The second part of the small intestine is the jejunum.

ANS: T PTS: 1 REF: 168 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

16. The small, circular folds in the small intestine are rugae.

ANS: F PTS: 1 REF: 167-168 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

17. The liver is in the right upper quadrant of the abdomen.

ANS: T PTS: 1 REF: 170 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms

18. The waste product formed by the normal breakdown of hemoglobin in red blood cells and
cholesterol is chyme.

ANS: F PTS: 1 REF: 167 | 170 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms


19. Bile emulsifies fats.

ANS: T PTS: 1 REF: 170 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms

20. Bile is stored in the pancreas.

ANS: F PTS: 1 REF: 170 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms

21. The pancreas has exocrine and endocrine glands.

ANS: T PTS: 1 REF: 171 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

22. The hepatic duct joins with the cystic duct of the gallbladder to form the common bile duct.

ANS: T PTS: 1 REF: 170-171 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

23. Cholesterol is a fatty substance found in plant and animal tissues.

ANS: F PTS: 1 REF: 170 OBJ: A+P


TOP: Nondecodable Terms

24. Villi are tiny projections in the small intestine.

ANS: T PTS: 1 REF: 168 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms

25. The sigmoid colon is between the ascending colon and the descending colon.

ANS: F PTS: 1 REF: 168 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

26. The term for bad-smelling breath is halitosis.

ANS: T PTS: 1 REF: 175 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

27. A backflow of swallowed food to the mouth is eructation.

ANS: F PTS: 1 REF: 175 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

28. The passage of bloody stools is termed hematochezia.


ANS: T PTS: 1 REF: 176 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

29. Black, tarry stools are melanin.

ANS: F PTS: 1 REF: 176 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

30. Extreme constipation is termed obstipation.

ANS: T PTS: 1 REF: 176 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

31. Esophageal atresia is the same as achalasia.

ANS: F PTS: 1 REF: 177 | 180 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

32. Difficulty swallowing is known as dysphagia.

ANS: T PTS: 1 REF: 180 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms


33. Periodontal disease is a pathologic condition of the tongue.

ANS: F PTS: 1 REF: 179 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

34. Pyorrhea is a discharge of pus often seen in gingivitis.

ANS: T PTS: 1 REF: 179 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

35. Leukoplakia is a healthy condition of white teeth.

ANS: F PTS: 1 REF: 179 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

36. Another name for a cold sore is herpetic stomatitis.

ANS: T PTS: 1 REF: 179 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

37. Pyloric stenosis is a narrowing of the muscle between the esophagus and the stomach.
ANS: F PTS: 1 REF: 177 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

38. Canker sores are aphthous stomatitis.

ANS: T PTS: 1 REF: 178 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

39. Cheilitis is inflammation of the cecum.

ANS: F PTS: 1 REF: 178 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

40. Gingivitis is inflammation of the gums.

ANS: T PTS: 1 REF: 178 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

41. Regional enteritis is another term for IBS.

ANS: F PTS: 1 REF: 181 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Abbreviations


42. Pouches in the lining of the colon are diverticula.

ANS: T PTS: 1 REF: 181 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

43. Inflammation of the rectum and anus is colitis.

ANS: F PTS: 1 REF: 181-182 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

44. Twisting of intestines is volvulus.

ANS: T PTS: 1 REF: 182 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

45. An inward telescoping of the intestines is intussusception.

ANS: T PTS: 1 REF: 182 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

46. A benign growth that may occur in the intestines is a polyp.

ANS: T PTS: 1 REF: 182 OBJ: Pathology


TOP: Nondecodable Terms

47. A yellowing of the skin and sclerae caused by too much bilirubin is jaundice.

ANS: T PTS: 1 REF: 184 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

48. Stones in the gallbladder are choledocholithiasis.

ANS: F PTS: 1 REF: 183 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

49. An inguinal hernia is the same as a femoral hernia.

ANS: F PTS: 1 REF: 186 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

50. An incarcerated hernia is the same as an irreducible hernia.

ANS: T PTS: 1 REF: 186 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

51. A stool guaiac tests for hidden blood.


ANS: T PTS: 1 REF: 192

OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Nondecodable Terms

52. A stool culture tests for increased enzymes.

ANS: F PTS: 1 REF: 192

OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Nondecodable Terms

53. GGT is used to detect H. pylori antibodies.

ANS: T PTS: 1 REF: 192

OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Abbreviations

54. Manometry is used to detect excessive hormone secretion in the pancreas.

ANS: F PTS: 1 REF: 190

OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Word Parts & Decodable Terms

55. An endoscope is an instrument to visualize the inside of the body.

ANS: T PTS: 1 REF: 190

OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Word Parts & Decodable Terms


56. A barium enema is used to detect abnormalities of the esophagus.

ANS: F PTS: 1 REF: 189

OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Nondecodable Terms

57. Cholecystography images the gallbladder.

ANS: T PTS: 1 REF: 190

OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Nondecodable Terms

58. A blood test to detect possible jaundice is a Hemoccult test.

ANS: F PTS: 1 REF: 192

OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Word Parts & Decodable Terms

59. Fluoroscopy is real-time visualization using x-rays of the body.

ANS: T PTS: 1 REF: 189

OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Word Parts & Decodable Terms

60. A proctoscope is an endoscope inserted through the oral cavity.


ANS: F PTS: 1 REF: 190

OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Word Parts & Decodable Terms

61. An anastomosis is a new connection between two hollow structures.

ANS: T PTS: 1 REF: 195

OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Word Parts & Decodable Terms

62. An anastomosis between parts of the small and large intestines is a duodenoileostomy.

ANS: F PTS: 1 REF: 195

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

63. Ligation is the tying off of a blood vessel or a duct.

ANS: T PTS: 1 REF: 197

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Nondecodable Terms

64. Gastric gavage is the removal of all or part of the stomach.

ANS: F PTS: 1 REF: 196

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Nondecodable Terms


65. A new opening for the colon to the abdominal wall is a colostomy.

ANS: T PTS: 1 REF: 196

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

66. Withdrawing fluid from a body cavity is a laparotomy.

ANS: F PTS: 1 REF: 197

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

67. Lysis of adhesions means the surgical destruction of scar tissue.

ANS: T PTS: 1 REF: 197

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

68. An incision of the pylorus is a pylorostomy.

ANS: F PTS: 1 REF: 198

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

69. Laparoscopic surgery is performed through the abdominal wall.

ANS: T PTS: 1 REF: 196


OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

70. Laparoscopic surgery is done with an instrument called a laparotome to visualize the interior of
the abdomen.

ANS: F PTS: 1 REF: 196

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

71. Anorexiants are a class of drugs used to treat morbid obesity.

ANS: T PTS: 1 REF: 200

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

72. Antiemetics are drugs that prevent or alleviate constipation.

ANS: F PTS: 1 REF: 200

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

73. Strong laxatives may be termed cathartics.

ANS: T PTS: 1 REF: 200

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Nondecodable Terms

74. Pyrosis and heartburn are treated with antidiarrheals.


ANS: F PTS: 1 REF: 200

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

75. PEG stands for percutaneous endoscopic gastrostomy.

ANS: T PTS: 1 REF: 197 | 201 OBJ: A+P

TOP: Abbreviations

COMPLETION

1. The term for inflammation of the appendix is ____________________.

ANS: appendicitis

PTS: 1 REF: 181 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

2. The medical term for swallowing is ____________________.

ANS: deglutition

PTS: 1 REF: 165 OBJ: A+P


TOP: Nondecodable Terms | Pronounce/Spell

3. The medical term for chewing is ____________________.

ANS: mastication

PTS: 1 REF: 165 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms | Pronounce/Spell

4. A synonym for rectitis is ____________________.

ANS: proctitis

PTS: 1 REF: 182 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

5. The term for a joining of two hollow structures is ____________________.

ANS: anastomosis

PTS: 1 REF: 195 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms | Pronounce/Spell


6. The medical term for black tarry stools is ____________________.

ANS: melena

PTS: 1 REF: 176 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

7. The medical term for inflammation of the liver is ____________________.

ANS: hepatitis

PTS: 1 REF: 184 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

8. The medical term for inflammation of the gallbladder is ____________________.

ANS: cholecystitis

PTS: 1 REF: 183 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

9. The medical term for the muscle between the stomach and the duodenum is
____________________.
ANS: pylorus

PTS: 1 REF: 167 | 177 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

10. The medical term for suture of a hernia (hernia repair) is ____________________.

ANS: herniorrhaphy

PTS: 1 REF: 196 OBJ: Therapeutic Intervention

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

11. The parotid gland is one of the ____________________ glands.

ANS: salivary

PTS: 1 REF: 165 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

12. The part of the pharynx directly adjacent to the oral cavity is the ____________________.

ANS: oropharynx
PTS: 1 REF: 165 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

13. An inflammation of the gums is ____________________.

ANS: gingivitis

PTS: 1 REF: 178 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

14. An inflammation of the lips is ____________________.

ANS: cheilitis

PTS: 1 REF: 178 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

15. The plural of lumen is ____________________.

ANS: lumina

PTS: 1 REF: 19 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell


16. The plural of appendix is ____________________.

ANS: appendices

PTS: 1 REF: 168 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

17. The plural of villus is ____________________.

ANS: villi

PTS: 1 REF: 168 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

18. The plural of anastomosis is ____________________.

ANS: anastomoses

PTS: 1 REF: 19 OBJ: Therapeutic Intervention

TOP: Nondecodable Terms

19. The plural of pharynx is ____________________.


ANS: pharynges

PTS: 1 REF: 19 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

20. The plural of fundus is ____________________.

ANS: fundi

PTS: 1 REF: 19 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

21. The plural of pylorus is ____________________.

ANS: pylori

PTS: 1 REF: 167 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

22. The plural of ruga is ____________________.

ANS: rugae
PTS: 1 REF: 167 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms | Pronounce/Spell

23. The plural of plica is ____________________.

ANS: plicae

PTS: 1 REF: 168 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

24. The plural of diverticulum is ____________________.

ANS: diverticula

PTS: 1 REF: 181 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

25. The medical term for belching is ____________________.

ANS: eructation

PTS: 1 REF: 175 OBJ: Pathology


TOP: Nondecodable Terms | Pronounce/Spell

26. The term for a twisting of the intestines is ____________________.

ANS: volvulus

PTS: 1 REF: 182 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms | Pronounce/Spell

27. The term for a chronic, degenerative disease of the liver is ____________________.

ANS: cirrhosis

PTS: 1 REF: 184 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

28. The term for cavities (dental decay) is dental ____________________.

ANS: caries

PTS: 1 REF: 178 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms | Pronounce/Spell


29. The medical term for heartburn is ____________________.

ANS: pyrosis

PTS: 1 REF: 176 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

30. The term for an abnormal bite is ____________________.

ANS: malocclusion

PTS: 1 REF: 179 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

31. The abbreviation for laparoscopy is ____________________.

ANS:

lap

LAP

PTS: 1 REF: 201 OBJ: Therapeutic Intervention

TOP: Abbreviations | Pronounce/Spell


32. The abbreviation for gastroesophageal reflux disease is ____________________.

ANS: GERD

PTS: 1 REF: 201 OBJ: Pathology

TOP: Abbreviations | Pronounce/Spell

33. The abbreviation for a barium enema is ____________________.

ANS: BE

PTS: 1 REF: 201 OBJ: Therapeutic Intervention

TOP: Abbreviations | Pronounce/Spell

34. The abbreviation for a barium swallow is ____________________.

ANS: BaS

PTS: 1 REF: 201 OBJ: Therapeutic Intervention

TOP: Abbreviations | Pronounce/Spell

35. The abbreviation for lower esophageal sphincter is ____________________.


ANS: LES

PTS: 1 REF: 201 OBJ: Diagnostic Procedure

TOP: Abbreviations | Pronounce/Spell

36. The abbreviation for the gallbladder is ____________________.

ANS: GB

PTS: 1 REF: 201 OBJ: A+P

TOP: Abbreviations | Pronounce/Spell

37. The abbreviation for nausea and vomiting is ____________________.

ANS: N&V

PTS: 1 REF: 201 OBJ: Pathology

TOP: Abbreviations | Pronounce/Spell

38. The abbreviation EGD stands for ______________________________.

ANS: esophagogastroduodenoscopy
PTS: 1 REF: 201 OBJ: Diagnostic Procedure

TOP: Abbreviations | Pronounce/Spell

39. A fecal exam to test for microorganisms in the feces, such as worms, amoebae, bacteria, and
protozoa, is a ____________________.

ANS: stool culture

PTS: 1 REF: 192 OBJ: Diagnostic Procedure

TOP: Nondecodable Terms | Pronounce/Spell

40. A fecal exam to test for hidden blood is a stool ____________________.

ANS: guaiac

PTS: 1 REF: 192 OBJ: Diagnostic Procedure

TOP: Nondecodable Terms | Pronounce/Spell

41. The special x-ray procedure that allows real-time visualization of structures directly on a
monitor screen is ____________________.

ANS: fluoroscopy

PTS: 1 REF: 189 OBJ: Diagnostic Procedure


TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

42. What is the general term for an instrument for the internal visualization of the body?
____________________

ANS: endoscope

PTS: 1 REF: 190 OBJ: Diagnostic Procedure

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

43. Varicose veins in the lower rectum or the anus are ____________________.

ANS: hemorrhoids

PTS: 1 REF: 182 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms | Pronounce/Spell

44. Canker sore is a synonym for ____________________ stomatitis.

ANS: aphthous

PTS: 1 REF: 178 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell


45. What is the abbreviation for the disorder characterized by ulceration of the lining of the
intestine, bleeding, and diarrhea? ____________________

ANS: IBD

PTS: 1 REF: 182 OBJ: Pathology

TOP: Abbreviations | Pronounce/Spell

46. ____________________ ani is the common chronic condition of itching of the skin surrounding
the anus.

ANS: pruritus

PTS: 1 REF: 182 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms | Pronounce/Spell

47. An anal ____________________ is a cracklike lesion of the skin around the anus.

ANS: fissure

PTS: 1 REF: 181 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms | Pronounce/Spell

48. An inflammation of the peritoneum that commonly occurs when an inflamed appendix bursts is
acute ____________________.
ANS: peritonitis

PTS: 1 REF: 182 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

49. A circumscribed, pus-filled area of inflammation in the anus or rectum is an anorectal


____________________.

ANS: abscess

PTS: 1 REF: 181 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms | Pronounce/Spell

50. An erosion of the protective mucosal lining of the stomach or duodenum is


____________________ ulcer disease.

ANS: peptic

PTS: 1 REF: 180 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms | Pronounce/Spell

51. The use of nutritional supplements that exceed recommended daily requirements is called
________________________.
ANS: hyperalimentation

PTS: 1 REF: 196 OBJ: Therapeutic Intervention

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

52. ____________ is removal of a tooth.

ANS: odontectomy

PTS: 1 REF: 197 OBJ: Therapeutic Intervention

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

53. Removal of a sessile or pedunculated polyp is called ________________.

ANS: polypectomy

PTS: 1 REF: 198 OBJ: Therapeutic Intervention

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

54. A new opening of the stomach through the skin to place a tube for the purpose of enteral
feeding is called ________________.

ANS: percutaneous endoscopic gastrostomy


PTS: 1 REF: 197 OBJ: Therapeutic Intervention

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

55. A ________________ is the surgical repair of the mouth.

ANS: stomatoplasty

PTS: 1 REF: 198 OBJ: Therapeutic Intervention

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Pronounce/Spell

MATCHING

Match each definition with the correct word part.

a. liver

b. teeth

c. discharge, flow

d. removal, excision

e. pancreas

f. colon, large intestine

g. surrounding, around

h. gallbladder

i. stomach

j. condition of an opening

k. contraction
l. rectum and anus

m. vomiting, vomit

n. process of viewing

o. digestion

p. small intestine, intestine

q. new opening

r. under, below

s. excessive, above

t. no, not, without

1. a-

2. gastr/o

3. hyper-

4. pancreat/o

5. peri-

6. sub-

7. -ectomy
8. -emesis

9. -pepsia

10. -rrhea

11. -scopy

12. -stalsis

13. -stomy

14. -tresia

15. proct/o

16. cholecyst/o

17. col/o, colon/o

18. dent/i, odont/o


19. enter/o

20. hepat/o

1. ANS: T PTS: 1 REF: 177 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

2. ANS: I PTS: 1 REF: 175 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

3. ANS: S PTS: 1 REF: 196 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

4. ANS: E PTS: 1 REF: 175 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

5. ANS: G PTS: 1 REF: 175 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

6. ANS: R PTS: 1 REF: 175 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

7. ANS: D PTS: 1 REF: 195


OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

8. ANS: M PTS: 1 REF: 175 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

9. ANS: O PTS: 1 REF: 175 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

10. ANS: C PTS: 1 REF: 176 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

11. ANS: N PTS: 1 REF: 190

OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Word Parts & Decodable Terms

12. ANS: K PTS: 1 REF: 175 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

13. ANS: Q PTS: 1 REF: 196

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

14. ANS: J PTS: 1 REF: 177 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms


15. ANS: L PTS: 1 REF: 174 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

16. ANS: H PTS: 1 REF: 174 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

17. ANS: F PTS: 1 REF: 174 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

18. ANS: B PTS: 1 REF: 175 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

19. ANS: P PTS: 1 REF: 174 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

20. ANS: A PTS: 1 REF: 174 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

Match each definition with the correct term below.

a. to take in food

b. sphincter at outlet of rectum

c. duodenum, jejunum, and ileum

d. tube from throat to stomach


e. organ that stores bile

f. the process of chewing

g. wormlike appendage

h. S-shaped part of large intestine

i. temporarily stores chewed food from esophagus

j. organ that produces bile

k. muscle between stomach and duodenum

l. an exocrine and endocrine gland

m. to break down food

n. process of releasing feces from body

o. straight, final part of colon

p. first part of large intestine

q. large intestine

r. cardiac sphincter

s. the process of swallowing

t. GI system

21. alimentary canal

22. anus

23. appendix
24. cecum

25. colon

26. deglutition

27. digestion

28. esophagus

29. gallbladder

30. ingestion

31. LES

32. liver

33. mastication

34. stomach

35. pancreas
36. pylorus

37. small intestine

38. defecation

39. rectum

40. sigmoid colon

21. ANS: T PTS: 1 REF: 164 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

22. ANS: B PTS: 1 REF: 168 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

23. ANS: G PTS: 1 REF: 168 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

24. ANS: P PTS: 1 REF: 168 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms


25. ANS: Q PTS: 1 REF: 168 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

26. ANS: S PTS: 1 REF: 165 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms

27. ANS: M PTS: 1 REF: 164 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms

28. ANS: D PTS: 1 REF: 166 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

29. ANS: E PTS: 1 REF: 171 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms

30. ANS: A PTS: 1 REF: 164 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms

31. ANS: R PTS: 1 REF: 166 OBJ: A+P

TOP: Abbreviations

32. ANS: J PTS: 1 REF: 170 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms


33. ANS: F PTS: 1 REF: 165 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms

34. ANS: I PTS: 1 REF: 165 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

35. ANS: L PTS: 1 REF: 171 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

36. ANS: K PTS: 1 REF: 167 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

37. ANS: C PTS: 1 REF: 164 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

38. ANS: N PTS: 1 REF: 168 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms

39. ANS: O PTS: 1 REF: 168 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

40. ANS: H PTS: 1 REF: 168 OBJ: A+P


TOP: Word Parts & Decodable Terms

Match each definition with the correct term below.

a. protrusion of intestine into inguinal canal

b. return of contents of stomach to esophagus

c. black, tarry stools

d. difficult digestion

e. loose, watery stools

f. new opening between two hollow structures

g. varicose veins in the lower rectum

h. hernia repair

i. bloody stools

j. condition of pouches in the intestines

k. inflammation of the appendix

l. narrowing of the muscle between the stomach and duodenum

m. vomiting blood

n. new opening of the colon to the surface of the abdomen

o. no opening of the esophagus

p. inflammation of the stomach and small intestines

q. obstruction

r. benign growth

s. stool guaiac

t. gum disease
41. anastomosis

42. appendicitis

43. ileus

44. melena

45. polyp

46. colostomy

47. diarrhea

48. diverticulosis

49. dyspepsia

50. inguinal hernia

51. esophageal atresia

52. gastroenteritis
53. gastroesophageal reflux disease

54. periodontal disease

55. hematemesis

56. hematochezia

57. hemoccult test

58. hemorrhoid

59. pyloric stenosis

60. herniorrhaphy

41. ANS: F PTS: 1 REF: 195

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Nondecodable Terms

42. ANS: K PTS: 1 REF: 181 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms


43. ANS: Q PTS: 1 REF: 189

OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Nondecodable Terms

44. ANS: C PTS: 1 REF: 183 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

45. ANS: R PTS: 1 REF: 190

OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Word Parts & Decodable Terms

46. ANS: N PTS: 1 REF: 196

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

47. ANS: E PTS: 1 REF: 176 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

48. ANS: J PTS: 1 REF: 181 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

49. ANS: D PTS: 1 REF: 175 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

50. ANS: A PTS: 1 REF: 190

OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Word Parts & Decodable Terms


51. ANS: O PTS: 1 REF: 177 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

52. ANS: P PTS: 1 REF: 10 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

53. ANS: B PTS: 1 REF: 180 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

54. ANS: T PTS: 1 REF: 179 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

55. ANS: M PTS: 1 REF: 175 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

56. ANS: I PTS: 1 REF: 176 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

57. ANS: S PTS: 1 REF: 192

OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Word Parts & Decodable Terms

58. ANS: G PTS: 1 REF: 182 OBJ: Pathology


TOP: Nondecodable Terms

59. ANS: L PTS: 1 REF: 184 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

60. ANS: H PTS: 1 REF: 196

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

Match each definition with the correct term below.

a. diaphragmatic hernia i. heartburn

b. lower esophageal sphincter j. regional enteritis

c. hemoccult k. cold sore, fever blister

d. adynamic ileus l. peptic ulcer disease

e. singultus m. canker sore

f. Hirschsprung disease n. impairment of esophageal peristalsis

g. indigestion o. eructation

h. cavities

61. LES

62. paralytic ileus

63. congenital megacolon


64. dental caries

65. Crohn disease

66. PUD

67. achalasia

68. aphthous stomatitis

69. pyrosis

70. belching

71. dyspepsia

72. hiccough

73. stool guaiac

74. hiatal hernia


75. herpetic stomatitis

61. ANS: B PTS: 1 REF: 166 OBJ: A+P

TOP: Abbreviations | Word Parts & Decodable Terms

62. ANS: D PTS: 1 REF: 182 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms | Word Parts & Decodable Terms

63. ANS: F PTS: 1 REF: 177 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

64. ANS: H PTS: 1 REF: 178 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms | Word Parts & Decodable Terms

65. ANS: J PTS: 1 REF: 181 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

66. ANS: L PTS: 1 REF: 180 OBJ: Pathology

TOP: Abbreviations | Nondecodable Terms

67. ANS: N PTS: 1 REF: 180 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms


68. ANS: M PTS: 1 REF: 178 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

69. ANS: I PTS: 1 REF: 176 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

70. ANS: O PTS: 1 REF: 175 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

71. ANS: G PTS: 1 REF: 175 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

72. ANS: E PTS: 1 REF: 175 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

73. ANS: C PTS: 1 REF: 192

OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Nondecodable Terms

74. ANS: A PTS: 1 REF: 186 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

75. ANS: K PTS: 1 REF: 179 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms


Shiland: Mastering Healthcare Terminology, 4th Edition

Chapter 7-1: Male Reproductive System

Test Bank

MULTIPLE CHOICE

1. The term meaning the combination of male (or female) parenchymal and stromal reproductive
tissue is:

a. gamete. c. genitalia.

b. gonad. d. coitus.

ANS: C PTS: 1 REF: 244 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms

2. A combining form for the male sex cell is:

a. test/o. c. semin/i.

b. scrot/o. d. spermat/o.

ANS: D PTS: 1 REF: 244 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

3. A combining form for the male gonad is:


a. spermat/o. c. epididym/o.

b. vas/o. d. orchid/o.

ANS: D PTS: 1 REF: 244 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

4. The singular of spermatozoa is:

a. spermatozoon. c. spermatozum.

b. spermatozoae. d. spermatozoum.

ANS: A PTS: 1 REF: 244 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

5. The combining form for the sac that holds the testicles outside of the body is:

a. vas/o. c. scrot/o.

b. semin/i. d. orchid/o.

ANS: C PTS: 1 REF: 244 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

6. The combining form for the area where sperm are stored is:

a. vas/o. c. vesicul/o.
b. epididym/o. d. prostat/o.

ANS: B PTS: 1 REF: 244 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

7. The release of seminal fluid from the urethra is:

a. micturition. c. ejaculation.

b. copulation. d. eructation.

ANS: C PTS: 1 REF: 244-245 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms

8. A sex hormone responsible for the growth and development of male sex characteristics is:

a. T3. c. gonadotropic hormone.

b. T4. d. testosterone.

ANS: D PTS: 1 REF: 244 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms

9. The formation of sperm is:

a. spermatogenesis. c. spermatolytic.

b. spermatocide. d. oligospermia.
ANS: A PTS: 1 REF: 244 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

10. The plural of epididymis is:

a. epididymes. c. epididymies.

b. epididymides. d. epididymises.

ANS: B PTS: 1 REF: 244 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

11. The combining form for the vessel that carries sperm from the epididymis to the urethra is:

a. vesicul/o. c. ven/o.

b. vas/o. d. semin/i.

ANS: B PTS: 1 REF: 244 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

12. The sheath that encloses the vas deferens, along with arteries, veins, and nerves is the:

a. tunica vaginalis testis. c. scrotum.

b. epididymis. d. spermatic cord.


ANS: D PTS: 1 REF: 244 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

13. The term for sexual intercourse is:

a. ejaculation. c. copulation.

b. conception. d. circumcision.

ANS: C PTS: 1 REF: 245 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms

14. Which of the following does NOT provide fluid for semen?

a. urinary bladder c. bulbourethral glands

b. prostate d. seminal vesicles

ANS: A PTS: 1 REF: 244 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

15. The combining form for the glans penis is:

a. phall/o. c. balan/o.

b. test/o. d. vas/o.

ANS: C PTS: 1 REF: 245 OBJ: A+P


TOP: Word Parts & Decodable Terms

16. Another name for the foreskin is:

a. prostate. c. phallus.

b. prepuce. d. seminal vesicle.

ANS: B PTS: 1 REF: 245 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms

17. The structure located where the vas deferens joins the urethra is the:

a. ejaculatory duct. c. Cowper gland.

b. prostate gland. d. prepuce.

ANS: A PTS: 1 REF: 244 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms

18. Copulation is a synonym for:

a. conception. c. fertilization.

b. ejaculation. d. coitus.

ANS: D PTS: 1 REF: 245 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms


19. The corpora cavernosa and the corpus spongiosum are anatomic structures of the:

a. testicle. c. prostate.

b. perineum. d. penis.

ANS: D PTS: 1 REF: 244 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms

20. A sperm penetrates and unites with an ovum in:

a. conception. c. ejaculation.

b. copulation. d. circumcision.

ANS: A PTS: 1 REF: 245 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms

21. A combining form for the penis is:

a. balan/o. c. preputi/o.

b. phall/o. d. test/o.

ANS: B PTS: 1 REF: 244 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms


22. The combining form for the seminal vesicles is:

a. vas/o. c. vesicul/o.

b. vesic/o. d. semin/i.

ANS: C PTS: 1 REF: 244 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

23. What organs produce sex cells?

a. genitalia c. gonads

b. gametes d. hormones

ANS: C PTS: 1 REF: 244 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms

24. The condition of being born without a testicle is:

a. anorchism. c. hypospadias.

b. cryptorchidism. d. testicular torsion.

ANS: A PTS: 1 REF: 248 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

25. The congenital or acquired condition of tightening of the foreskin around the glans penis is:
a. hypospadias. c. phimosis.

b. hyperspadias. d. cryptorchidism.

ANS: C PTS: 1 REF: 248 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

26. The condition in which the testicles fail to descend into the scrotum before birth is:

a. anorchism. c. hypospadias.

b. testicular torsion. d. cryptorchidism.

ANS: D PTS: 1 REF: 248 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

27. What is a urethral opening on the dorsum of the penis?

a. urethral stenosis c. hypospadias

b. hyperspadias d. hydrocele

ANS: B PTS: 1 REF: 248 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

28. A urethral opening on the ventral side of the penis instead of the tip is:

a. urethral stenosis. c. hypospadias.


b. hyperspadias. d. hydrocele.

ANS: C PTS: 1 REF: 248 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

29. The condition in which no sperm are present nor any semen formed or ejaculated is:

a. anorchism. c. azoospermia.

b. aspermia. d. oligospermia.

ANS: B PTS: 1 REF: 249 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

30. The condition of no living sperm in the semen is:

a. anorchism. c. azoospermia.

b. aspermia. d. oligospermia.

ANS: C PTS: 1 REF: 249 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

31. Inflammation of the glans penis is:

a. balanitis. c. epididymitis.

b. orchiditis. d. prostatitis.
ANS: A PTS: 1 REF: 249 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

32. What is an abnormal enlargement of the prostate gland surrounding the urethra, leading to
difficulty with urination?

a. prostatitis. c. balanitis.

b. BPH. d. phimosis.

ANS: B PTS: 1 REF: 249 OBJ: Pathology

TOP: Abbreviations | Word Parts & Decodable Terms

33. Inflammation of the tubules that store sperm, usually due to an ascending infection through the
urogenital tract, is:

a. orchitis. c. epididymitis.

b. balanitis. d. prostatitis.

ANS: C PTS: 1 REF: 249 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

34. An inability to achieve or sustain a penile erection for sexual intercourse is:

a. erectile dysfunction. c. varicocele.

b. gynecomastia. d. testicular torsion.


ANS: A PTS: 1 REF: 249 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

35. What is an enlargement of either unilateral or bilateral breast tissue in the male?

a. FTA-ABS c. erectile dysfunction

b. BPH d. gynecomastia

ANS: D PTS: 1 REF: 249 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

36. An accumulation of fluid in the tunica vaginalis testis is:

a. epididymitis. c. varicocele.

b. hydrocele. d. testicular torsion.

ANS: B PTS: 1 REF: 249 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

37. Related to azoospermia, a condition of temporary or permanent deficiency of sperm in the


seminal fluid is:

a. aspermia. c. oligospermia.

b. azoospermia. d. hypospadias.
ANS: C PTS: 1 REF: 249 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

38. What is an inflammation of the testicles that may or may not be associated with the mumps
virus?

a. balanitis c. orchitis

b. epididymitis d. prostatitis

ANS: C PTS: 1 REF: 249 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

39. Prostatitis is the inflammation of a:

a. gland that produces sperm. c. bulbourethral gland.

b. gland that adds to seminal fluid. d. gland that stores sperm.

ANS: B PTS: 1 REF: 250 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

40. Twisting of a testicle on its spermatic cord, usually caused by trauma, is:

a. testicular torsion. c. orchidopexy.

b. testitis. d. cryptorchidism.

ANS: A PTS: 1 REF: 250 OBJ: Pathology


TOP: Word Parts & Decodable Terms | Nondecodable Terms

41. An abnormal dilation of the veins of the spermatic cord, sometimes leading to infertility, is:

a. testicular torsion. c. vesiculitis.

b. hypospadias. d. varicocele.

ANS: D PTS: 1 REF: 250 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

42. An inflammation of a seminal vesicle, normally associated with prostatitis, is:

a. epididymitis. c. vesiculitis.

b. prostatitis. d. bulbourethritis.

ANS: C PTS: 1 REF: 250 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

43. What is a synonym for erectile dysfunction?

a. ejaculation c. cryptorchidism

b. testicular torsion d. impotence

ANS: D PTS: 1 REF: 249 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms


44. What is a synonym for orchitis?

a. testitis c. epididymitis

b. balanitis d. prostatitis

ANS: A PTS: 1 REF: 249 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

45. The prostate surrounds the:

a. vas deferens. c. ureter.

b. urethra. d. penis.

ANS: B PTS: 1 REF: 249 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

46. Gonorrhea, HSV-2, and syphilis are examples of:

a. DRE. c. VDRLs.

b. PSAs. d. STDs.

ANS: D PTS: 1 REF: 251 OBJ: Pathology

TOP: Abbreviations
47. A painless, red pustule that usually appears in the first stage of syphilis is a:

a. condyloma. c. chancre.

b. verruca. d. nodule.

ANS: C PTS: 1 REF: 251 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

48. Inflammation of the urethra caused by Chlamydia trachomatis, Mycoplasma genitalium, or


Ureaplasma urealyticum is:

a. NGU. c. HSV-2.

b. HPV. d. Gc.

ANS: A PTS: 1 REF: 251 OBJ: Pathology

TOP: Abbreviations | Word Parts & Decodable Terms

49. A genital wart is referred to as a:

a. chancre. c. condyloma.

b. verruca. d. nodule.

ANS: C PTS: 1 REF: 251 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

50. What is a multistage STD caused by the spirochete Treponema pallidum?


a. gonorrhea c. HPV

b. syphilis d. NGU

ANS: B PTS: 1 REF: 251 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

51. What virus causes both common warts of the hands and feet and lesions of the mucous
membranes of the oral, anal, and genital cavities?

a. HSV-2 c. VDRL

b. HPV d. PSA

ANS: B PTS: 1 REF: 251 OBJ: Pathology

TOP: Abbreviations | Nondecodable Terms

52. What STD is caused by a gram-negative bacterium that manifests as inflammation of the
urethra, prostate, rectum, or pharynx?

a. gonorrhea c. NGU

b. syphilis d. HPV

ANS: A PTS: 1 REF: 251 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

53. What form of the herpes virus is transmitted through sexual contact and causes recurring,
painful, vesicular eruptions?
a. NGU c. HSV-2

b. HPV d. VDRL

ANS: C PTS: 1 REF: 251 OBJ: Pathology

TOP: Abbreviations

54. Syphilitic lesions that are painless ulcers are:

a. condylomata. c. verrucae.

b. chancres. d. nodules.

ANS: B PTS: 1 REF: 251 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

55. The definitive test for diagnosing syphilis is:

a. gram stain. c. FTA-ABS.

b. DRE. d. PSA.

ANS: C PTS: 1 REF: 254

OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Abbreviations

56. Insertion of a gloved finger into the rectum to palpate the prostate is:

a. DRE. c. BPH.
b. PSA. d. TURP.

ANS: A PTS: 1 REF: 254

OBJ: Diagnostic Procedure

TOP: Abbreviations | Word Parts & Decodable Terms

57. A blood test for prostatic hypertrophy is:

a. BPH. c. TURP.

b. PSA. d. DRE.

ANS: B PTS: 1 REF: 254

OBJ: Diagnostic Procedure

TOP: Abbreviations | Word Parts & Decodable Terms

58. VDRL is a test to screen for:

a. gonorrhea. c. NGU.

b. the herpes virus. d. syphilis.

ANS: D PTS: 1 REF: 255

OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Abbreviations

59. Sonography is an imaging procedure using:


a. high-frequency light waves. c. the magnetic properties of matter.

b. radiation. d. high-frequency sound waves.

ANS: D PTS: 1 REF: 254

OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Word Parts & Decodable Terms

60. Which exam might you expect to find in the chart of a patient with benign prostatic
hypertrophy?

a. sperm count c. PSA

b. gram stain d. sonography

ANS: C PTS: 1 REF: 254

OBJ: Diagnostic Procedure

TOP: Abbreviations | Word Parts & Decodable Terms

61. Another name for a semen analysis is:

a. spermatocide. c. spermatogenesis.

b. spermolytic. d. sperm count.

ANS: D PTS: 1 REF: 255

OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Nondecodable Terms


62. A patient with an inflammation of the gland inferior to the urinary bladder and surrounding the
urethra has:

a. proctitis. c. epididymitis.

b. balanitis. d. prostatitis.

ANS: D PTS: 1 REF: 250 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

63. Removal of tissue by surgery, chemical destruction, electrocautery, or radiofrequency is:

a. castration. c. circumcision.

b. ablation. d. ligation.

ANS: B PTS: 1 REF: 256

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Nondecodable Terms

64. What is removal of both gonads in the male or female?

a. castration c. exenteration

b. circumcision d. evacuation

ANS: A PTS: 1 REF: 256

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Nondecodable Terms

65. Removal of one or both testicles is:


a. testicular torsion. c. anorchism.

b. orchidectomy. d. orchidopexy.

ANS: B PTS: 1 REF: 256

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

66. Removal of the prepuce is:

a. an orchidectomy. c. castration.

b. a prostatectomy. d. circumcision.

ANS: D PTS: 1 REF: 256

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

67. A procedure to effect sterilization in the male is a(n):

a. vasectomy. c. orchidopexy.

b. unilateral orchidectomy. d. vasovasostomy.

ANS: A PTS: 1 REF: 257

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

68. Reversal of a sterilization procedure is a(n):

a. vasectomy. c. vasovasostomy.
b. orchidopexy. d. circumcision.

ANS: C PTS: 1 REF: 257

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

69. A radical prostatectomy removes:

a. prostate, seminal vesicles, and area of vas ampullae.

b. prostate, bulbourethral glands, and ejaculatory duct.

c. prostate, bladder, and ejaculatory duct.

d. prostate, seminal vesicles, and bulbourethral glands.

ANS: A PTS: 1 REF: 256

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Nondecodable Terms

70. A surgical procedure to correct cryptorchidism is a(n):

a. orchidectomy. c. TUIP.

b. orchidopexy. d. vasectomy.

ANS: B PTS: 1 REF: 256

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

71. Sections of the prostate are removed through a urethral approach in a:


a. PSA. c. TUIP.

b. DRE. d. TURP.

ANS: D PTS: 1 REF: 256

OBJ: Therapeutic Intervention

TOP: Abbreviations | Word Parts & Decodable Terms

72. What is a form of prostate surgery involving an incision of the prostate?

a. prostatectomy c. TUIP

b. TURP d. ablation

ANS: C PTS: 1 REF: 256

OBJ: Therapeutic Intervention

TOP: Abbreviations | Word Parts & Decodable Terms

73. A seminoma is an example of a:

a. NGU. c. Gc.

b. GCT. d. VD.

ANS: B PTS: 1 REF: 253

OBJ: Therapeutic Intervention

TOP: Abbreviations | Word Parts & Decodable Terms


74. Finasteride is used to treat:

a. erectile dysfunction. c. hypospadias.

b. BPH. d. syphilis.

ANS: B PTS: 1 REF: 260

OBJ: Therapeutic Intervention

TOP: Abbreviations | Word Parts & Decodable Terms

75. Sildenafil citrate is the generic name for a drug used to treat:

a. erectile dysfunction. c. hypospadias.

b. BPH. d. syphilis.

ANS: A PTS: 1 REF: 260

OBJ: Therapeutic Intervention

TOP: Nondecodable Terms | Word Parts & Decodable Terms

76. Penicillin, tetracycline, and doxycycline are all examples of:

a. antivirals. c. antibiotics.

b. antiimpotence drugs. d. drugs to treat BPH.

ANS: C PTS: 1 REF: 260


OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

77. Acyclovir is an example of which type of drug?

a. antiviral c. antibiotic

b. antiimpotence d. those used to treat BPH

ANS: A PTS: 1 REF: 260

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

78. Syphilis is treated with:

a. antivirals. c. antibiotics.

b. antiimpotence drugs. d. saw palmetto.

ANS: C PTS: 1 REF: 260

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Nondecodable Terms

79. Genital herpes is treated with:

a. antivirals. c. antibiotics.

b. antiimpotence drugs. d. saw palmetto.

ANS: A PTS: 1 REF: 260

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms


80. A patient with a disorder of his prostate has difficulty with his ____ system.

a. GI c. GU

b. CV d. endocrine

ANS: C PTS: 1 REF: 261 OBJ: A+P

TOP: Abbreviations | Word Parts & Decodable Terms

81. The synonym for a dermoid cyst is:

a. teratoma. c. nonseminoma.

b. seminoma. d. Leydig and Sertoli cell tumor.

ANS: A PTS: 1 REF: 253 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

82. The majority of testicular cancer cases are:

a. nonseminomas. c. malignant teratomas.

b. seminomas. d. adenocarcinomas of the prostate.

ANS: A PTS: 1 REF: 253 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

Shiland: Mastering Healthcare Terminology, 4th Edition


Chapter 11-1: Respiratory System

Test Bank

MULTIPLE CHOICE

1. The process of breathing in is:

a. inspiration. c. olfaction.

b. exhalation. d. respiration.

ANS: A PTS: 1 REF: 406 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

2. The sense of smell is:

a. anosmia. c. inspiration.

b. exhalation. d. olfaction.

ANS: D PTS: 1 REF: 406 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms

3. The word component for the waste product of respiration is:

a. oxy-. c. capn/o.
b. ox/i. d. spir/o.

ANS: C PTS: 1 REF: 406 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

4. One of the functions of the respiratory system is the production of sound. A combining form for
voice or sound is:

a. phas/o. c. phag/o.

b. phon/o. d. osm/o.

ANS: B PTS: 1 REF: 412 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

5. A combining form for a structure in the lower respiratory system is:

a. pharyng/o. c. trache/o.

b. laryng/o. d. rhin/o.

ANS: C PTS: 1 REF: 408 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

6. A combining form for a structure in the upper respiratory system is:

a. bronchi/o. c. trache/o.
b. pulmon/o. d. laryng/o.

ANS: D PTS: 1 REF: 408 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

7. An exchange of gases between the lungs and blood is:

a. internal respiration. c. olfaction.

b. external respiration. d. atelectasis.

ANS: A PTS: 1 REF: 406 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

8. The plural of sinus is:

a. sinusides. c. sinae.

b. sini. d. sinuses.

ANS: D PTS: 1 REF: 407 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

9. The term for the part of the throat behind the mouth is:

a. sinus. c. nasopharynx.

b. oropharynx. d. laryngopharynx.
ANS: B PTS: 1 REF: 408 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

10. The term for the nostrils is:

a. septa. c. nares.

b. septum. d. carina.

ANS: C PTS: 1 REF: 406 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms

11. The term for the structure that separates the nostrils is:

a. carina. c. alveolus.

b. septum. d. nares.

ANS: B PTS: 1 REF: 406 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

12. Which is NOT a paranasal sinus?

a. frontal c. mandibular

b. ethmoid d. maxillary
ANS: C PTS: 1 REF: 407 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

13. Lymphatic tissue located in the nasopharynx is:

a. Peyer patches. c. palatine tonsils.

b. adenoids. d. uvula.

ANS: B PTS: 1 REF: 407-408 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

14. The combining form for the voice box is:

a. adenoid/o. c. trache/o.

b. pharyng/o. d. laryng/o.

ANS: D PTS: 1 REF: 408 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

15. The combining form for the windpipe is:

a. adenoid/o. c. trache/o.

b. pharyng/o. d. laryng/o.

ANS: C PTS: 1 REF: 408 OBJ: A+P


TOP: Word Parts & Decodable Terms

16. The combining form for the tube that connects the ears and the throat is:

a. trache/o. c. pharyng/o.

b. salping/o. d. tympan/o.

ANS: B PTS: 1 REF: 407 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

17. The combining form for the structure that is a flap of cartilage at the opening of the voice box
and closes access to the windpipe is:

a. epiglott/o. c. trache/o.

b. laryng/o. d. pharyng/o.

ANS: A PTS: 1 REF: 408 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

18. The combining form for the space between the lungs is:

a. phren/o. c. mediastin/o.

b. pulmon/o. d. cost/o.

ANS: C PTS: 1 REF: 408 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms


19. The combining form for sections of the lungs is:

a. lob/o. c. pleur/o.

b. sept/o. d. cost/o.

ANS: A PTS: 1 REF: 409 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

20. The windpipe bifurcates at the:

a. septum. c. diaphragm.

b. pleura. d. carina.

ANS: D PTS: 1 REF: 408 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms

21. An air sac at the end of a bronchiole is a(n):

a. carina. c. pleura.

b. alveolus. d. cilia.

ANS: B PTS: 1 REF: 408 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms


22. The double-folded serous membrane that surrounds the lungs is:

a. pleura. c. carina.

b. mediastinum. d. alveolus.

ANS: A PTS: 1 REF: 409 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

23. The substance that prevents the sacs at the ends of the bronchioles from collapsing is:

a. atelectasis. c. cilia.

b. mucus. d. surfactant.

ANS: D PTS: 1 REF: 408 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms

24. The combining forms for muscles involved in normal, quiet respiration are:

a. pulmon/o and pleur/o. c. phren/o and pleur/o.

b. cost/o and phren/o. d. cost/o and pulmon/o.

ANS: B PTS: 1 REF: 409 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

25. The combining form for the tubes that bifurcate into the lungs is:
a. bronchi/o. c. trache/o.

b. brachi/o. d. bronchiol/o.

ANS: A PTS: 1 REF: 408 OBJ: A+P

TOP: Word Parts & Decodable Terms

26. An inability to produce sound is:

a. aphasia. c. aphagia.

b. aphonia. d. apnea.

ANS: B PTS: 1 REF: 412 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

27. What is an abnormal enlargement of the distal phalanges as a result of diminished oxygen in the
blood?

a. epistaxis c. stridor

b. rhonchi d. clubbing

ANS: D PTS: 1 REF: 412 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

28. A condition of abnormally slow breathing is:


a. eupnea. c. stridor.

b. wheezing. d. bradypnea.

ANS: D PTS: 1 REF: 412 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

29. The term for a nosebleed is:

a. epistaxis. c. hemoptysis.

b. eupnea. d. rhinorrhea.

ANS: A PTS: 1 REF: 412 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

30. What is the term for deep, rapid breathing followed by a period of apnea?

a. bradypnea c. Cheyne-Stokes respiration

b. rhonchi d. wheezing

ANS: C PTS: 1 REF: 412 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

31. What is a discoloration of the skin and mucous membranes caused by deoxygenation of the
blood?
a. hypoxemia c. cyanosis

b. clubbing d. hypercapnia

ANS: C PTS: 1 REF: 412 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

32. Coughing up blood or blood-stained sputum is:

a. epistaxis. c. hematemesis.

b. hemoptysis. d. hemothorax.

ANS: B PTS: 1 REF: 412 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

33. What is a term for any difficult and/or painful breathing?

a. dysphonia c. thoracodynia

b. dyspnea d. pleurodynia

ANS: B PTS: 1 REF: 412 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

34. What is hoarseness or an impairment of speaking?

a. dysphonia c. dysphagia
b. dyspnea d. apnea

ANS: A PTS: 1 REF: 412 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

35. Abnormal, periodic cessation of breathing is:

a. pneumothorax. c. wheezing.

b. SOB. d. apnea.

ANS: D PTS: 1 REF: 412 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

36. A condition of excessive carbon dioxide in the blood is:

a. hyperoxemia. c. hyperoxia.

b. hypercapnia. d. cyanosis.

ANS: B PTS: 1 REF: 412 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

37. Fever is:

a. stridor. c. rales.

b. rhonchi. d. pyrexia.
ANS: D PTS: 1 REF: 413 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

38. What is breathlessness or inability to fill the lungs adequately?

a. thoracodynia c. orthopnea

b. wheezing d. SOB

ANS: D PTS: 1 REF: 413 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms | Abbreviations

39. A whistling sound made during inspiration is:

a. wheezing. c. tympany.

b. rhonchi. d. rales.

ANS: A PTS: 1 REF: 414 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

40. What is the term for a high-pitched inspiratory sound from the larynx?

a. wheezing c. stridor

b. rhonchi d. rales
ANS: C PTS: 1 REF: 414 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

41. What condition describes difficulty breathing unless in an upright position?

a. apnea c. thoracodynia

b. pyrexia d. orthopnea

ANS: D PTS: 1 REF: 412 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

42. The process of breathing out is:

a. inhalation. c. respiration.

b. inspiration. d. exhalation.

ANS: D PTS: 1 REF: 406 OBJ: A+P

TOP: Nondecodable Terms

43. Excessively deep breathing is:

a. orthopnea. c. hyperpnea.

b. bradypnea. d. Cheyne-Stokes respiration.

ANS: C PTS: 1 REF: 412 OBJ: Pathology


TOP: Word Parts & Decodable Terms

44. A synonym for crackles is:

a. rales. c. tympany.

b. rhonchi. d. stridor.

ANS: A PTS: 1 REF: 414 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

45. What are abnormal rumbling sounds heard on auscultation?

a. rhonchi c. tympany

b. rales d. stridor

ANS: A PTS: 1 REF: 414 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

46. Sounds made by dry surfaces rubbing together are:

a. tympany. c. crackles.

b. friction sounds. d. rhonchi.

ANS: B PTS: 1 REF: 414 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms


47. Sound produced by the involuntary contraction of the diaphragm, followed by a rapid closure of
the glottis is:

a. cough. c. eructation.

b. sneeze. d. singultus.

ANS: D PTS: 1 REF: 414 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

48. A synonym for singultus is:

a. tympany. c. crackles.

b. hiccup. d. cough.

ANS: B PTS: 1 REF: 414 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

49. A low-pitched, resonant sound from the chest is:

a. tympany. c. rhonchi.

b. singultus. d. rales.

ANS: A PTS: 1 REF: 414 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms


50. An abnormal condition of fungus in the nose is:

a. rhinomycosis. c. rhinosalpingitis.

b. nasal polyps. d. deviated septum.

ANS: A PTS: 1 REF: 415 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

51. What acute, viral infection of early childhood is marked by stridor caused by spasms of the
larynx, trachea, and bronchi?

a. asthma c. diphtheria

b. croup d. epiglottitis

ANS: B PTS: 1 REF: 415 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

52. Small, tumorlike growths that project from a mucous membrane surface are:

a. pneumoconiosis. c. polyps.

b. cystic fibrosis. d. abscesses.

ANS: C PTS: 1 REF: 415 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

53. A deflection of the wall between the nostrils is:


a. URI. c. ASD.

b. deviated septum. d. rhinitis.

ANS: B PTS: 1 REF: 415 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

54. Coryza is:

a. a cold. c. pneumonia.

b. bronchitis. d. bronchiolitis.

ANS: A PTS: 1 REF: 415 OBJ: Pathology

TOP: Abbreviations | Nondecodable Terms

55. Inflammation of the mucous membranes of the nose and eustachian tubes is:

a. rhinitis. c. rhinosalpingitis.

b. rhinomycosis. d. nasopharyngitis.

ANS: C PTS: 1 REF: 415 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

56. A collapsed lung is:

a. emphysema. c. bronchiectasis.
b. flail chest. d. atelectasis.

ANS: D PTS: 1 REF: 416 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

57. Patients who experience DOE may have:

a. PPD. c. CPAP.

b. CTA. d. COPD.

ANS: D PTS: 1 REF: 417 OBJ: Pathology

TOP: Abbreviations | Word Parts & Decodable Terms

58. What abnormal condition of the pulmonary system is characterized by distention and
destructive changes of the sacs at the ends of the bronchioles?

a. COPD c. asthma

b. emphysema d. cystic fibrosis

ANS: B PTS: 1 REF: 417 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

59. What respiratory disorder is characterized by recurring episodes of paroxysmal dyspnea?

a. emphysema c. asthma
b. cystic fibrosis d. CPAP

ANS: C PTS: 1 REF: 416 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

60. What inherited disorder of the exocrine glands results in abnormal, thick, mucus secretions that
cause chronic obstructive pulmonary disease?

a. emphysema c. asthma

b. cystic fibrosis d. CPAP

ANS: B PTS: 1 REF: 417 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

61. A thorax in which multiple rib fractures cause instability of the chest wall is:

a. flail chest. c. hemothorax.

b. thoracodynia. d. pneumothorax.

ANS: A PTS: 1 REF: 417 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

62. Chronic dilation of the bronchi is:

a. bronchitis. c. bronchiolitis.
b. bronchiectasis. d. emphysema.

ANS: B PTS: 1 REF: 416 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

63. Blood in the pleural cavity is:

a. pleurisy. c. hemothorax.

b. pleural effusion. d. pulmonary edema.

ANS: C PTS: 1 REF: 418 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

64. An acute, infectious disease of the respiratory tract caused by a virus is:

a. influenza. c. pulmonary abscess.

b. pneumothorax. d. pulmonary edema.

ANS: A PTS: 1 REF: 418 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

65. An abnormal condition of dust in the lungs is:

a. emphysema. c. pneumoconiosis.

b. pneumonia. d. pneumothorax.
ANS: C PTS: 1 REF: 418 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

66. An abnormal condition of coal dust in the lungs is:

a. COPD. c. CPAP.

b. CWP. d. silicosis.

ANS: B PTS: 1 REF: 418 OBJ: Pathology

TOP: Abbreviations | Word Parts & Decodable Terms

67. An abnormal accumulation of fluid in the intrapleural space is a:

a. pleural abscess. c. pyothorax.

b. pleural effusion. d. pneumothorax.

ANS: B PTS: 1 REF: 418 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

68. Inflammation of the parietal pleura is:

a. pleurisy. c. influenza.

b. pneumonia. d. atelectasis.
ANS: A PTS: 1 REF: 418 OBJ: Pathology

TOP: Nondecodable Terms

69. A variety of pathogens cause inflammation of the lungs, or:

a. pleurisy. c. influenza.

b. pneumonia. d. atelectasis.

ANS: B PTS: 1 REF: 418 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

70. Empyema is:

a. pleural effusion. c. pyothorax.

b. pulmonary abscess. d. pulmonary edema.

ANS: C PTS: 1 REF: 419 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

71. A chronic infectious disease caused by an acid-fast bacillus is:

a. pleurisy. c. croup.

b. pneumonia. d. tuberculosis.

ANS: D PTS: 1 REF: 419 OBJ: Pathology


TOP: Nondecodable Terms

72. A localized accumulation of pus in a lung is:

a. pyothorax. c. pulmonary abscess.

b. pulmonary edema. d. pulmonary effusion.

ANS: C PTS: 1 REF: 419 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

73. Accumulation of fluid in the lung tissue is:

a. pyothorax. c. pulmonary abscess.

b. pulmonary edema. d. pulmonary effusion.

ANS: B PTS: 1 REF: 419 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Nondecodable Terms

74. A test that measures the oxygen and carbon dioxide in the blood is:

a. ABG. c. PFT.

b. CXR. d. MRI.

ANS: A PTS: 1 REF: 425

OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Abbreviations


75. A test to diagnose cystic fibrosis is a:

a. Mantoux test. c. sweat test.

b. sputum culture. d. throat culture.

ANS: C PTS: 1 REF: 426

OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Nondecodable Terms

76. A test to measure the air capacity of the lungs is:

a. an ABG. c. bronchoscopy.

b. a CXR. d. spirometry.

ANS: D PTS: 1 REF: 426

OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Word Parts & Decodable Terms

77. A test to diagnose TB is:

a. spirometry. c. a Mantoux test.

b. a PFT. d. a throat culture.

ANS: C PTS: 1 REF: 426

OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Nondecodable Terms


78. An endoscopic procedure to visualize the space between the lungs is:

a. bronchoscopy. c. spirometry.

b. laryngoscopy. d. mediastinoscopy.

ANS: D PTS: 1 REF: 426

OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Word Parts & Decodable Terms

79. A radiofrequency radiation technique used to image internal structures of the body is:

a. CXR. c. CT.

b. MRI. d. US.

ANS: B PTS: 1 REF: 426

OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Abbreviations

80. A noninvasive method of monitoring oxygen saturation levels in arterial blood is:

a. a pulmonary function test. c. an ABG.

b. pulse oximetry. d. spirometry.

ANS: B PTS: 1 REF: 426

OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Word Parts & Decodable Terms

81. A procedure for measuring the capacity of the lungs to exchange oxygen and carbon dioxide
efficiently is:
a. a pulmonary function test. c. mediastinoscopy.

b. a lung perfusion scan. d. spirometry.

ANS: A PTS: 1 REF: 426

OBJ: Diagnostic Procedure

TOP: Word Parts & Decodable Terms | Nondecodable Terms

82. Removal of the pharyngeal tonsils is:

a. adenoidectomy. c. tonsillectomy.

b. pharyngectomy. d. laryngectomy.

ANS: A PTS: 1 REF: 430

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

83. A device advanced through the oral cavity and pharynx to establish an airway is a(n):

a. NG tube. c. tracheostomy.

b. endotracheal tube. d. laryngostomy.

ANS: B PTS: 1 REF: 430

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

84. Surgical repair of the wall between the nostrils is:


a. rhinoplasty. c. septoplasty.

b. sinusotomy. d. palatoplasty.

ANS: C PTS: 1 REF: 430

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

85. Incision of the windpipe to gain access to the airway is:

a. laryngotomy. c. tracheotomy.

b. laryngostomy. d. tracheostomy.

ANS: C PTS: 1 REF: 430

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

86. Aspiration of fluid from the pleural space is:

a. pulmonary resection. c. pleural effusion.

b. thoracentesis. d. pleural abscess.

ANS: B PTS: 1 REF: 430

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

87. Removal of a portion, a lobe, or the entire lung is:

a. bronchoplasty. c. pulmonary resection.


b. septoplasty. d. pneumonotomy.

ANS: C PTS: 1 REF: 430

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

88. Surgical repair of the nose is:

a. CT. c. HHN.

b. septal deviation. d. rhinoplasty.

ANS: D PTS: 1 REF: 430

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

89. Excision of the voice box is:

a. laryngectomy. c. pulmonary resection.

b. pharyngectomy. d. adenoidectomy.

ANS: A PTS: 1 REF: 430

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

90. Excision of the palatine tonsils is:

a. adenoidectomy. c. pharyngectomy.

b. laryngectomy. d. tonsillectomy.
ANS: D PTS: 1 REF: 430

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

91. A respiratory therapy technique designed to deliver air to the lungs at greater than atmospheric
pressure is:

a. COPD. c. PPB.

b. CPAP. d. PPD.

ANS: C PTS: 1 REF: 429

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Abbreviations | Nondecodable Terms

92. A device for administering medications that are inhaled is a(n):

a. peak flow meter. c. nebulizer.

b. spirometer. d. inhaler.

ANS: D PTS: 1 REF: 432

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Nondecodable Terms

93. A device to produce a fine spray for inhaled medications is a(n):

a. peak flow meter. c. nebulizer.

b. spirometer. d. inhaler.
ANS: C PTS: 1 REF: 432

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Nondecodable Terms

94. A device that assists respiration and can provide positive-pressure breathing is a(n):

a. ventilator. c. inhaler.

b. nebulizer. d. spacer.

ANS: A PTS: 1 REF: 432

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Nondecodable Terms

95. A medication that suppresses the cough reflex is a(n):

a. decongestant. c. antitussive.

b. antihistamine. d. expectorant.

ANS: C PTS: 1 REF: 432

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

96. A medication that helps manage allergies is a(n):

a. decongestant. c. antitussive.

b. antihistamine. d. expectorant.

ANS: B PTS: 1 REF: 432


OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

97. A medication that reduces congestion and swelling of mucous membranes is a(n):

a. decongestant. c. antitussive.

b. antihistamine. d. expectorant.

ANS: A PTS: 1 REF: 432

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

98. A medication that promotes the ejection of mucus from the respiratory tract is a(n):

a. decongestant. c. antitussive.

b. antihistamine. d. expectorant.

ANS: D PTS: 1 REF: 432

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

99. A medication that relaxes the bronchi to improve ventilation to the lungs is a(n):

a. antitussive. c. bronchiectasis.

b. bronchodilator. d. decongestant.

ANS: B PTS: 1 REF: 432

OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms


100. Inflammation of the mucous membranes of the nose is called:

a. rhinitis. c. croup.

b. rales. d. sinusitis.

ANS: A PTS: 1 REF: 415 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

101. Discharge from the nose is called:

a. sputum. c. rales.

b. rhinorrhea. d. rhonchi.

ANS: B PTS: 1 REF: 413 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

102. Mucus coughed up from the lungs is called:

a. hemoptysis. c. sputum.

b. stridor. d. rales.

ANS: C PTS: 1 REF: 413 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms


103. Chest pain is called:

a. rhonchi. c. flail chest.

b. chest tympany. d. thoracodynia.

ANS: D PTS: 1 REF: 413 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

104. Abnormal softening of the windpipe is called:

a. singultus. c. deviated septum.

b. tracheostenosis. d. tracheomalacia.

ANS: D PTS: 1 REF: 416 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

105. Abnormal narrowing of the windpipe is called:

a. tracheomalacia. c. clubbing.

b. tracheostenosis. d. stridor.

ANS: B PTS: 1 REF: 416 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

106. Inflammation of the bronchioles is called:


a. bronchiolitis. c. asthma.

b. bronchitis. d. pertussis.

ANS: A PTS: 1 REF: 416 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

107. Inflammation of the bronchi is called:

a. bronchiolitis. c. asthma.

b. bronchitis. d. pertussis.

ANS: B PTS: 1 REF: 416 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

108. Inflammation and/or infection of the upper respiratory structures is called:

a. COPD. c. URI.

b. atelectasis. d. asthma.

ANS: C PTS: 1 REF: 416 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

109. Inflammation of the paranasal sinuses is called:

a. rhinitis. c. pharyngitis.
b. laryngitis. d. sinusitis.

ANS: D PTS: 1 REF: 415 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

110. Sudden, involuntary contraction of the bronchi is called:

a. bronchospasm. c. emphysema.

b. bronchiectasis. d. atelectasis.

ANS: A PTS: 1 REF: 417 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

111. Extremely shallow breathing is called:

a. hyperpnea. c. apnea.

b. hypopnea. d. bradypnea.

ANS: B PTS: 1 REF: 412 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

112. Air or gas in the pleural cavity is called:

a. pleurisy. c. pneumothorax.

b. pneumonia. d. pleural effusion.


ANS: C PTS: 1 REF: 419 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

113. Inflammation of the throat is:

a. pharyngitis. c. esophagitis.

b. epiglottis. d. laryngitis.

ANS: A PTS: 1 REF: 415 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

114. A benign tumor named for its nipple-like appearance is a(n):

a. papilloma. c. mucous gland adenoma.

b. pulmonary hamartoma. d. mesothelioma.

ANS: A PTS: 1 REF: 421 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

115. A benign tumor of the respiratory mucous glands is a(n):

a. papilloma. c. mucous gland adenoma.

b. pulmonary hamartoma. d. mesothelioma.


ANS: C PTS: 1 REF: 421 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

116. An infection that is highly contagious in young children and the most common cause of
bronchiolitis and pneumonia in infants is:

a. RSV. c. TB.

b. SARS. d. COPD.

ANS: A PTS: 1 REF: 419 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

117. Pain in the chest caused by inflammation of the intercostal muscles is called:

a. clubbing. c. epistaxis.

b. orthopnea. d. pleurodynia.

ANS: D PTS: 1 REF: 413 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

118. Deficient oxygen in the blood is called:

a. epistaxis. c. hypoxemia.

b. hemothorax. d. hypoxia.

ANS: C PTS: 1 REF: 413 OBJ: Pathology


TOP: Word Parts & Decodable Terms

119. Abnormally increased breathing is called:

a. emphysema. c. pneumoconiosis.

b. hyperventilation. d. pneumonia.

ANS: B PTS: 1 REF: 413 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

120. A bacterial respiratory infection characterized by sore throat, fever, and headache is:

a. cystic fibrosis. c. influenza.

b. diphtheria. d. pneumoconiosis.

ANS: B PTS: 1 REF: 417 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

121. A respiratory infection characterized by a high-pitched “whoop” is:

a. pertussis. c. diphtheria.

b. influenza. d. croup.

ANS: A PTS: 1 REF: 418 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms


122. A temporary lack of breathing during sleep is called:

a. SARS. c. RSV.

b. COPD. d. OSA.

ANS: D PTS: 1 REF: 415 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

123. A sudden inability of the respiratory system to function is called:

a. atelectasis. c. ARF.

b. COPD. d. emphysema.

ANS: C PTS: 1 REF: 416 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

124. A rare malignancy of the pleura, often caused by asbestos exposure, is called:

a. mesothelioma. c. large cell carcinoma.

b. pulmonary hamartoma. d. small cell carcinoma.

ANS: A PTS: 1 REF: 422 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms


125. Oat cell carcinoma, which is the second most common lung cancer, is also called:

a. squamous cell carcinoma. c. large cell carcinoma.

b. small cell carcinoma. d. mesothelioma.

ANS: B PTS: 1 REF: 422 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

126. NSCLC derived from mucus-secreting glands is called:

a. large cell carcinoma. c. mesothelioma.

b. squamous cell carcinoma. d. adenocarcinoma.

ANS: D PTS: 1 REF: 422 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

127. NSCLC originating in the lining of the smaller bronchi is called:

a. large cell carcinoma. c. mesothelioma.

b. squamous cell carcinoma. d. adenocarcinoma.

ANS: A PTS: 1 REF: 422 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

128. NSCLC originating in the squamous epithelium of the larger bronchi is called:
a. large cell carcinoma. c. mesothelioma.

b. squamous cell carcinoma. d. adenocarcinoma.

ANS: B PTS: 1 REF: 422 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

129. A progressive and irreversible diminishment in inspiratory and expiratory lung capacity
is:

a. flail chest.

b. acute respiratory failure.

c. chronic obstructive pulmonary disease.

d. pneumoconiosis.

ANS: C PTS: 1 REF: 417 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms

130. Inflammation of the voice box is:

a. pharyngitis. c. bronchitis.

b. epiglottis. d. laryngitis.

ANS: D PTS: 1 REF: 415 OBJ: Pathology

TOP: Word Parts & Decodable Terms