Вы находитесь на странице: 1из 31

1Z0-417:

Database Performance and


Tuning Essentials 2015

Version:
V7.0

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
1. For which one would you use an index fast full scan to improve performance?

A. a query having all the columns of an index in the where clause

B. a query that does not need to access table rows

C. a query that needs to access table rows along with an index

D. a column in an index that is compressed

Answer: A

Explanation:

All of the columns required by SQL must reside in the index tree; that is, all columns in the SELECT and

WHERE clauses must exist in the index.

Reference: http://www.dba-oracle.com/t_index_fast_full_scan.htm

2. Which two would automatically create an entry inV$SQL_MONITOR?

A. a parallelized SQL statement

B. any SQL statement run

C. any DML statement

D. a statement that consumes at least 1 second of CPU or I/O time.

E. a statement that consumes at least 5 second of CPU or I/O time.

F. any DDL statement

Answer: C,F

Explanation: Reference: https://docs.oracle.com/database/121/TGSQL/tgsql_monit.htm#TGSQL789

3. Upon migration to Oracle Database 12c, a customer asked that monitoring at an individualdatabase level

be disabled in favor of database performance monitoring consolidated and centralized across their

enterprise.

Which are two actions you would take to meet the customer's requirements?

A. Disable Oracle Enterprise Manager Database Express by setting the HTTP Port to 0.

B. For the always active Oracle Enterprise Manager Database Express process, create a script that

willdisable that process upon database boot.

C. Using the appropriate architectureimplement Oracle Enterprise Manager.

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
D. Delete the “express” directory in Oracle Home to disable Oracle Enterprise Manager Database Express.

E. Changes permissions of the “express” directory to real only by root.

F. Enable SNMP and configure MIBS on each databaseand forward database monitoring SNMP traps.

Answer: B,E

4. As of Oracle Database 12c, which functionality to access database diagnostic and performance has

been superseded by Oracle Enterprise Manager Database Express?

A. SQL Developer

B. SQL Plus

C. Database console

D. SQL Express

E. Grid Control

Answer: C

Explanation: Reference: http://dbaora.com/enterprise-manager-database-express-oracle-database-12c-

release-1-12-1/

5. When planning Oracle Database Architecture, which option can be used to reduce the number of Oracle

processes waiting in the Operating System run queue and to ensure that database CPU load is healthy?

A. Exadata

B. Oracle Job Scheduler

C. DATABASE_MAXCPUS=YES

D. Oracle Database Resource Manager

E. DB_RAC_MAXCPU=YES

F. Oracle Grid Control

Answer: D

Explanation: Reference: http://www.oracle.com/technetwork/database/performance/resource-manager-

twp-133705.pdf

6. Which are three use cases in which SQL Performance Analyzer can be used?

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
A. find and flashback explain plan anomalies

B. simulate Exadata on existing hardware

C. forecast impact of a system change on aSQL workload

D. compare performance of SQL statements before and after a change

E. debug SQL code syntax before and after a change

F. JSQL Heap Memory overflow testing

Answer: B,C,E

7. DBAs use scripts and a third-party tool that access Automatic Workload Repository (AWR) snapshot

reports, but don't use Oracle Enterprise Manager. The IT Manager seeks to confirm what the DBAs told him

– Its OK since they licensed Oracle Database Enterprise Edition and not the Standard Edition. Which is the

correct response for this scenario?

A. With an Oracle Enterprise Edition Database license, a customer can use any Oracle option they want,

atany of their worldwide locations, without additional licensing.

B. No matter how AWR snapshot reports are accessed, Oracle Enterprise Edition Database customers

needto be licensed for the Oracle Diagnostic Pack for Oracle Databases.

C. With an Oracle Database Enterprise Edition license, an Oracle customer can use any Oracle option

theywant, at that location, without additional licensing.

D. No matter how AWR snapshot reports are accessed, Oracle Enterprise Edition Database customers

needtobe licensed for the Advanced Analytic Pack for Oracle Databases.

E. With an Oracle Database Enterprise Edition license, an Oracle customer can access AWR snapshots

byusing SQL. If you use anything else, then you need an additional license.

Answer: C

8. In an Active Session History report, which response is correct?

A. 60 minutes of ASH data can be held in memory, so only 1 hour can be reported.

B. 60 minutes of ASH data can be held in memory, but more than 1 hour can be reported.

C. ASH data is available 24 hoursbecause AWR snapshots refresh every night.

D. As ASH data is flushed every 60 seconds, you need to set up a snapshot withDBA_JOBSfor what you

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
want to keep.

Answer: A

9. At the IT Manager request, you are reviewing the databases that the DBA has implemented. You

findSTATISTICS_LEVELconfigured asBASIC. What finding do you report back to the IT Manager?

A. The configuration of their databases is set up to also provide timed Operating System statistics and

planexecution statistics.

B. The configuration of their databases is incorrect and should be set toNOT_TYPICAL.

C. The configuration of their databases has disabled collection of important statistics required for

OracleDatabase functionality.

D. The configuration of their databases needs to be set toALLto enable collection of Operating System,

Middleware, and storage statistics.

Answer: C

10. You need to load SQL statements from a time period of optimal performance to compare against a time

period that performance was reported as poor. Which functionality would you use to accomplish that task?

A. Optimizer Statistics Comparator

B. Dynamic Baseline Advisor

C. Automatic Workload Repository Baselines

D. SQL Tuning Sets

E. Database Replay

Answer: D

11. What are three reasons an implementation of an Oracle Database Performance and Tuning solution is

superior to that of scripts or third-party tools?

A. It is a part of the database, which means no added installations, configurations, extra user

accounts,privilege granting, etc.

B. It eliminates the need to reverify compatibility, upgrade third-party tools, or rewrite scripts after a patch

ordatabase upgrade.

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
C. It has the largest library of custom scripts and procedures and includes an assembly builder to

maintainthem and add more.

D. Results come from the Oracle Database Optimizer and not rules or heuristics trying to predict what

theoptimizer may do.

E. It is the most inexpensive tool in the market.

Answer: B,D,E

12. An Oracle Database customer's VP of Development mentions that they've moved to AGILE

development methodology and DevOps requires an ability to view, test, or validate performance in their

own development environment. Which two do you implement?

A. Oracle Application Infrastructure Tester

B. Oracle Application Testing Suite

C. SQL Developer

D. Oracle Real Application Testing

E. APEX and SQL Developer

F. Oracle Testing Pack

Answer: B,D

13. When performing performance analysis of Oracle Real Application Cluster (RAC) databases, what are

three Automatic Database Diagnostics Monitoring (ADDM) analysis modes that are available?

A. Database

B. Instance

C. Partial

D. Sample

E. Average

Answer: A,B,C

14. Starting with Oracle Database 11gR2, which are two additional partitioning capabilities that aid Oracle

Database Performance and Tuning?

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
A. Hash Partitioning

B. Reference Partitioning

C. Composite Partitioning

D. Interval Partitioning

E. Disk Partitioning

Answer: C,D

15. Which is a feature of an Oracle Database Performance and Tuning implemented solution?

A. a Documented Set of X$ and V$ Query Scripts

B. a Maximum Availability Architecture

C. a Documented Performance Methodology

D. capability to Cloud Burst

E. a Documented Performance Response Method

Answer: B

16. Which functionality should be used to recommend materialized views and view logs, indexes, SQL

profiles,and partitions for a specific workload use?

A. SQL Performance Analyzer

B. Top SQL

C. SQL Tuning Advisor

D. SQL Access Advisor

E. Workload Advisor

Answer: D

Explanation: Reference: http://docs.oracle.com/cd/E25054_01/fusionapps.1111/e14496/monitor_db.htm

(12.2.4.5 Using SQL Access Advisor)

17. To use Automatic Database Diagnostic Management capability on a database using a SQL script,

command line, database views, or from a GUI, which option needs to be licensed?

A. Oracle Diagnostics Pack for Oracle Databases

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
B. Oracle Tuning Pack for Oracle Databases

C. Oracle Diagnostics and Tuning Pack for Oracle Databases

D. Oracle ADDM Pack

E. Nothing else needs to be licensed.

Answer: C

18. An advanced fault diagnostic infrastructure introduced as of Oracle Database 11g, assigns an

incidentnumber and diagnostic data when a critical error occurs. What is the feature and where does it store

that data?

A. Oracle Enterprise Manager. Data is stored in the OEM Repository.

B. MyOracle Support. Data is stored in Oracle Cloud.

C. Automatic Workload Repository. Data is stored in views inside the Oracle database.

D. Automatic Diagnostic Repository. Data is stored in views inside the Oracle database.

E. Automatic Diagnostic Repository. Data is stored in a file-based repository outside the database.

Answer: E

Explanation:

The data is then stored in the Automatic Diagnostic Repository (ADR) — a file-based repository outside the

database

Reference: https://docs.oracle.com/cd/B28359_01/server.111/b28310/diag001.htm

19. A customer seeks capability to measure and test database performance before and after application

changes. Which would you implement to meet that requirement?

A. Oracle Performance Analyzer

B. Oracle Application Performance Analyzer

C. Oracle Real Application Testing

D. Oracle SQL Developer

E. Oracle Spatial and Graph

Answer: E

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
20. Which statement is true about implementation of an Oracle Database Performance and Tuning

solution?

A. It is available for Oracle Database Standard and Enterprise Editions.

B. It is applicable for Oracle Database 12c and later versions.

C. It builds on capabilities built into Oracle databases.

D. It is recommended for Production environments, but not for Development or QA.

E. It is delivered with Oracle Engineered Systems.

Answer: E

21. For which use case would you utilize SQL Performance Analyzer and optimizer pending statistics

functionality?

A. to test performance after an upgrade to an Oracle Real Application Cluster

B. to test performance of an Operating System patch

C. to test effect of new Optimizer statistics

D. to test performance after a database upgrade

E. to test performance just after a database reboot

Answer: A

22. DBAs are spending an enormous amount of time trying to identify and fix SQL statements they are

suspect have regressed as a result of system changes not documented by the Operations Team. What

would you implement to resolve this problem?

A. Complete Oracle Enterprise Manager suite

B. SQL Performance Analyzer which helps predict and prevent SQL execution performance problems

causedby environment changes

C. SQL Plan Manager which uses system histograms to extrapolate future SQL execution performance

D. Oracle Database Backup & Recovery

E. Oracle SQL Developer, which helps develop and test the SQL prior to putting it into production

Answer: B

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
23. Instead of a database automatically publishing statistics when statistics collection ends, you want to test

queries a satisfactory result before they are made available to the entire database. Which would you

configure for that to occur?

A. SetOPTIMIZER_USE_PENDING_STATISTICStoTRUE.

B. SetAUTO_UPDATE_STATISTICStoFALSE.

C. Use aHOLD HINTin the SQL.

D. SetAUTOMATIC_WORKLOAD_REPOSITORY_COLLECTIONtoPAUSE.

Answer: A

24. Which three are controllable by a resource plan, when you are using the Oracle Database 12c

Multitenant option?

A. CPU

B. concurrent sessions

C. SGA

D. network I/O

E. ability to use parallel server processes

F. use of SGA memory and ability to allocate PGA

Answer: A,B,E

Explanation: Section: (none) Explanation

25. IT Operations had observed short CPU spikes and I/O storms prior to a retail website outage. Which

functionality of Diagnostics Pack for Oracle Databases would you implement to diagnose and resolve the

customers issue?

A. Active Workload History to collect SQL at the time of its execution.

B. SQL Performance Analyzer to capture the information in the SGA, the sessions active, and analyze

theSQL executing.

C. Oracle Workload Advisor that automatically turns on and captures the offending SQL Statements

whenthresholds are reached.

D. Active Session History to capture sessions and dump the SQL executing, performance attributes

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
andrelevant information into a buffer for analysis.

E. Active SQL History Analyzer to doperform a comparison of SQL statements before and after.

F. Oracle Exadata, as it already includes Diagnostic Pack for Oracle Database.

Answer: F

26. What are two reasons for which the Diagnostics and Tuning packs are essential to ongoing

maintenance of an Oracle Database?

A. With Diagnostics and Tuning Packs installed, an Oracle database recovers easily from a crash

orcorruption.

B. Oracle Databases are constantly changing; more users, data added and deleted, varying SQL

atapplication level.

C. Diagnostics and Tuning Packs are needed to keepOracle Database table and index statistics current.

D. Inefficient “Bad” application SQL can be detected by Diagnostics Pack and then optimized utilizing

TuningPack SQL Profiles, even if it can't be changed at the application end.

E. Diagnostics and Tuning packs are a prerequisite for a customer to license Oracle Database

EnterpriseEdition.

Answer: C,E

27. Which three issues can be addressed with an Oracle Database Performance and Tuning solution?

A. erratic or inconsistent database performance

B. declining database responsiveness

C. unlimited I/O

D. fragmented database tables

E. database registry errors

F. database replication

Answer: C,D,F

28. Which two could Oracle Database Replay is used to validate performance?

A. applying workload to an application after an operating system patch

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
B. applying a workload from one database release to another database release

C. moving a workload from a single database instance and applying it to an Oracle Real Application

Cluster(RAC)

D. to check and compare if a specific set of SQL statements have regressed between two different

databasereleases

E. to find the least-used SQL statement

Answer: A,C

29. Which option would you use to validate performance when migrating an Oracle Database from HPUX

Itanium to Oracle Linux 6 architecture?

A. Oracle Diagnostic Pack for Database

B. Real Application Testing

C. Oracle Migration Pack for Databases

D. Oracle Migration Performance Advisor

E. SQL Performance Testing Suite

Answer: C

30. When implementing an Oracle Database Performance and Tuning solution, which are three product

technologies recommended for use as your base configuration?

A. SQL Tuning Pack for Oracle Database

B. Oracle Tuning Pack for Oracle Database

C. Oracle Performance Pack for Oracle Database

D. Oracle Diagnostics Pack for Oracle Database

E. Oracle Real Application Testing

F. Oracle SQL Developer

G. STATSPACK

Answer: B,D,E

Explanation: Reference: http://www.oracle.com/partners/en/most-popular-resources/db-performance-

tuning-study-guide2138991.pdf (See page #03, Application product technology subject areas include).

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
31. Which is a capability that Active Session History (ASH) reports enable you to perform?

A. Compare database performance between two periods of time, and resolve performance degradation

thatmay happen from one time period to another.

B. Analyze transient performance problems with the database that are short-lived and do not appear in

theADDM analysis.

C. Optimize the performance of data access paths by creating the proper set of materialized

views,materialized view logs, and indexes for a given workload.

D. Analyze transient performance problems that have happened in the database since it has been started.

Answer: A

32. Which is the default statistics gatheringperiod for Automatic Database Diagnostics Monitoring (ADDM)?

A. every 30 seconds

B. every 60 minutes

C. every 30 minutes

D. every 24 hoursE. every 40 hours

Answer: A

33. You have been asked to provide a “technology update” to a long time Oracle Database customer.

During the meeting, you are asked about Oracle Enterprise ManagerDatabase Express in Oracle Database

12c.

Identify three of its capabilities you would share with the customer.

A. Once Oracle Database 12c is installed, a DBA runs the separate Oracle Enterprise Manager

DatabaseExpress installer to add it into the database console.

B. The Oracle Enterprise Manager Database Express Performance HUB organizes and provides

aconsolidated viewof real-time and historical performance data.

C. The Database Express Performance HUB displays Oracle RAC specific metrics.

D. Oracle Enterprise Manager Database Express can be extended by the user to also display Oracle

7-10gdatabases.

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
E. Oracle Enterprise Manager Database Express does not require any separate middle-tier

componentsbecause it uses XDB and SQL*NET.

F. The Oracle enterprise Manager Database Express Performance Hub displays Oracle RAC specific

metricswhen the optional RAC Pack is licensed.

Answer: A,E,F

34. Identify four problems automatically diagnosed by Automatic Database Diagnostics Monitor (ADDM).

A. log file sizing

B. log buffer sizing

C. log file problematic naming

D. Mean Time to recover (MTTR) setting

E. undersized SGA or PGA

F. oversized SGA or PGA

G. Less Time to recover (LTTR) setting

Answer: D,E,F,G

35. Which two situations help to identify that a customer as already using Oracle Diagnostics Pack for

Oracle Database functions?

A. The customer has Enterprise Manager installed on a separate server and regularly accesses the

Databasehome page of some of its Enterprise Edition databases from its console.

B. A customer says that he or she doesn't use Enterprise Manager, but you learn that the customer

routinelyexecutesawrrpt.sqlfrom the SQLPlus prompt.

C. A customer has theCONTROL_MANAGEMENT_PACK_ACCESSinitialization parameter set

toDIAGNOSTIC +TUNING.

D. A customer says that he or she doesn't use Enterprise Manager, but you learn that the customer has

SQLscripts that access theDBA_HIST_ACTIVE_SESS_HISTORYdatabase view.

E. A customer says that he or she doesn't use theEnterprise Manager, but you learn that the customer

usescustomized SQL scripts that accessV$SESSIONandV$SQLviews.

Answer: C,D

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
36. Which option is recommended when gathering Optimizer system statistics on a regular basis to ensure

optimal performance?

A. lock out user sessions and gather system statistics overnight

B. gather system statistics after a performance issue has been reported

C. gather system statistics for several hours when there is no workload

D. gather system statistics for several hours during normal workload periods

E. shut down any running applications prior to collection

Answer: D

Explanation: Reference: https://docs.oracle.com/database/121/TGSQL/tgsql_stats.htm#TGSQL398

37. Which statement about Oracle Enterprise Manager Database Expressis correct?

A. Oracle Enterprise Manager Database Control must be configured first.

B. The listener needs to be running for it to be accessed.

C. A Oracle Enterprise Manager Database Express WebLogic Server must be configured first.

D. Oracle Internet Application Server needs to be installed to use it.

E. Oracle Enterprise Manager Database Express can be used only from a command-line.

Answer: A

Explanation: Reference:

http://www.oracle.com/webfolder/technetwork/tutorials/obe/db/11g/r2/2day_dba/gettingstart ed/

gettingstarted.htm

38. Which action can beperformed by using Oracle Enterprise Manager Database Express Performance

Hub?

A. View health status and performance of an Oracle Database instance via Database Control.

B. Launch and view STATSPACK reports.

C. View real-time and historical Oracle Database performance information.

D. View only real-time Oracle Database performance information.

E. View only historical Oracle Database performance information.

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
F. Consolidate ADDM, AWR, and ASH repositories within an enterprise and enable centralized

performancereporting.

Answer: C

39. Which are two kinds of statistics collected and processed by the Automatic Workload Repository (AWR)

you would utilize when tuning an Oracle Database instance?

A. Wait Event statistics

B. Session and System statistics

C. User privileges statistics

D. Standby Database throughput statistics

E. Interconnect statistics

Answer: A,D

Explanation: Reference:

https://docs.oracle.com/cd/E11882_01/server.112/e41573/autostat.htm#PFGRF027

40. Which is a prerequisite for using an Oracle Database Performance and Tuning solution?

A. Linux Operating system

B. 8 GB of memory

C. Oracle Database Enterprise Edition

D. Oracle Enterprise Manager

E. deep knowledge of Oracle Storage subsystems

Answer: C

41. When managing multiple database instances on a single server, which initialization parameter limits the

number of CPU's that an instance can use simultaneously?

A. CPU_NUM

B. NUM_CPU

C. MAX_CPU

D. LIMIT_CPU

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
E. CPU_COUNT

Answer: E

Explanation: Reference: http://docs.oracle.com/html/E25494_01/dbrm008.htm

42. When reviewing a customer's database configuration, you find that

OPTIMIZER_USE_SQL_PLAN_BASELINES is set asTRUE. What does the Optimizer do?

A. compares plans that itdevelops with accepted plans in baselines

B. develops plans and adds them to baselines as verified

C. doesn't develop an execution plan, but uses an accepted plan from baselines

D. doesn't develop an execution plan, but uses enabled plans in the baseline

Answer: B

43. The IT team said that a system appeared OK based on their third-party network and systems

management tool; yet customers continue to complain of database performance- related issues. Which two

would you implement to find and fix the problem?

A. Oracle Real User Experience Insight

B. Oracle Application Testing Suite

C. Oracle Exadata

D. Oracle Real Application Clusters

E. Oracle Diagnostic and Tuning Pack for Oracle Database

Answer: D,E

44. What two statements are true when you are using SQL Tuning Advisor and create a SQL Profile to

improve performance of a SQL statement issued by a packaged application?

A. You need to regularly run SQL Tuning Advisor to verify if the SQL Profile can be replaced with a better

one.

B. After a SQL Profile is created, it will then run efficiently for the life of the database.

C. The SQL Profile rewrites the SQL Statement issued by theapplication so it appears to the Optimizer as

aperfectly written SQL statement.

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
D. You can have only one SQL Profile active at one time for a single SQL statement.

E. You need Oracle Database 12c or later to use SQL Profiles.

F. SQL Profiles can be used for non-Oracle databases like Microsoft SQL Server, if the Tuning Pack

islicensed.

Answer: A,E

45. Select two scenarios that an Oracle Database Performance and Tuning solution implementation

addresses.

A. After migration off a legacy system, an ERP team complains that they have no ability to isolate

performanceproblems in the new distributed Oracle Database architecture.

B. An HR Team claims that it can hire staff fast enough to meet business demands.

C. Development Team members demand that their SQL should run fast while the DBAs blame SQL as

theroot of performance issues.

D. To prepare for an upcoming code audit, developers need to review their SQL and PL/SQL code for

syntaxand runtime errors.

E. Systems and Storage teams report that over the past 12 month, it is taking 40% longer time to back up

theservers with Oracle databaseson them.

Answer: B,C

46. Upon implementation completion, which three should be reviewed with a customer to confirm the values

or benefits of a Oracle Database Performance and Tuning solution?

A. real-time and historical monitoring capabilities

B. non-intrusive metric collections

C. statspack integration and support

D. integration with Enterprise Manager

E. included scripts for querying X$ and V$ views

F. SQL script code management capabilities

Answer: A,B,D

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
47. What are three activities an Oracle Database Performance and Tuning solution enables a customer to

perform?

A. standardize database troubleshooting and diagnostics

B. control database clouds.

C. automate database performance management

D. perform global database backup

E. outsource database operations

F. replay and test actual workloads to assure database performance and consolidatios.

Answer: C,D,E

48. Which one is a type of user session and client request supported by Database Replay?

A. XA transactions

B. Oracle Call Interface (OCI) based object navigations

C. SQL-based object access

D. Flashback queries

E. Database Resident Connection Pooling (DRCP)

Answer: C

Explanation: Reference:

https://docs.oracle.com/cd/E11882_01/server.112/e41481/dbr_capture.htm#RATUG115

49. A customer not familiar with Active Session History (ASH) asked you what it was used for. Which are

two statements you can use to accurately describe (ASH) capabilities?

A. It enables you to conduct performance analysis of long-running sessions.

B. It enables you to conduct performance analysis of transient issues.

C. In memory, active sessions are sampled every second.

D. It accesses database kernel structures indirectly via the buffer cache.

E. It enables you to look at all database sessions since the database was created.

Answer: A,C

Explanation: Reference:

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
http://docs.oracle.com/cd/B19306_01/server.102/b28051/tdppt_method.htm#TDPPT015

50. Which product technology can assist an Application Developer to capture a full production workload and

replay on a test system database?

A. Oracle Database Diagnostics Pack for Oracle Database

B. Oracle Database Replay and Testing Suite

C. Oracle SQL Developer

D. Oracle Real Application Testing

E. Oracle Real Tuning Pack for Oracle Database

Answer: D

51. When planning an Oracle Database architecture, which are three caching functionalities that would

improve application response time and speed up query processing?

A. Result Cache

B. Mega Cache

C. Oracle In-Memory Database Cache

D. Database Smart Flash Cache

E. Oracle In-Memory DBSTATS Cache

Answer: A,C,D

52. SQL Access Advisor takes database workload as input and recommends adding various access

structures. Which three does it consider the impact of adding when it generates recommendations?

A. Materialized views

B. Indexes

C. Partitions

D. Tablespaces

E. V$ performance views

F. Hints

Answer: B,D,E

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
53. Which is used to preserve SQL execution plans of existing statements when moving from one version of

the database to another?

A. SQLHints

B. Stored Outlines

C. Stored Profiles

D. SQL Plan Management

E. SQL Profiles

Answer: C

Explanation:

SQL statement, or migrate an existing stored outline by loading the "outlined" plan as a fixed plan.

Reference: https://docs.oracle.com/cd/E18283_01/server.112/e16638/optplanmgmt.htm

54. Which two are functionalities of Oracle Real Application Testing?

A. Database Replay

B. SQL Query Sets (SQS)

C. SQL Tuning Analyzer

D. SQL Performance Analyzer (SPA)

E. Real Application Cluster Replay

Answer: A,E

55. To analyze all database instances in an Oracle Real Application Cluster, in which mode would you run

Automatic Database Diagnostic Monitor?

A. INSTANCE

B. DATABASE

C. FULL

D. CLUSTER

E. PARTIAL

F. ALL

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
Answer: A

Explanation: Reference: http://docs.oracle.com/cd/E25178_01/server.1111/e16638/diag.htm

56. Which are three practices that developers can use to enhance performance, scalability, and availability

of Oracle Database-driven applications?

A. Implement primary and foreign keys, enforce database integrity, joins, message queuing, maintenance

ofsequencesoutside of the database.

B. Use Big Data to hold everything into one big table.

C. Maintain and analyze performance statistics using AWR and ADDM.

D. Eliminate hot spots in applications, monitor, measure, and optimize SQL statement execution.

E. Perform testing with Real Application Testing.

Answer: A,C,E

57. Which option do customers need to license in order to implement SQL Performance Analyzer and

Database Replay functionalities?

A. Oracle Database Diagnostics Pack for Oracle Database

B. Oracle Database Replay and Testing Suite

C. Oracle SQL Developer

D. Oracle Real Application Testing

E. Oracle SQL Tuning Pack for Oracle Database

Answer: D

Explanation: Reference: https://docs.oracle.com/cd/B19306_01/license.102/b14199/options.htm

58. Which three are SQL Performance Analyzer capabilities that enable forecasting impact of system

changes on a SQL workload?

A. measuring performance before and after the change

B. generating a list of SQL Hints that the Optimizer will use to improve overall performance

C. identifying the SQL statements that regressed or improved

D. providing tuning recommendations for each SQL statement that is regressed

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
E. measuring performance and comparing to industry benchmarks (TPC-C, TPC-D)

F. measuring a change in user session logins

Answer: A,C,E

59. When providing partition and index recommendations, which one would SQL Access Advisor source

input from?

A. SQL Tuning Advisor

B. Automatic Workload Repository

C. Automatic Database Diagnostic Monitor

D. SQL Tuning Set

Answer: D

60. Which issue can be avoided by configuring the PCTFREE parameter?

A. row chaining and setting it has been superseded by Automatic Segment Space Management

B. table fragmentation, and has been superseded by Automatic Storage Management

C. column fragmentation

D. sort operations on disk

E. keeping a reserve area for backup

Answer: A

61. Which background process performs Automatic Workload Repository (AWR) tasks such as writing

when a metric violates its threshold value, taking snapshots, and capturing statistics for recently modified

SQL objects?

A. LGWR

B. DBWR

C. CKPT

D. MMON

E. MMNL

Answer: D

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
Explanation:

Themanageability monitor process (MMON)performs many tasks related to theAutomatic Workload

Repository (AWR). For example, MMON writes when ametricviolates its threshold value, taking snapshots,

and capturing statistics value for recently modified SQL objects.

Reference:

https://docs.oracle.com/cd/E11882_01/server.112/e40540/process.htm#CNCPT008

62. To isolate performance problem in an Oracle real Application Cluster, for which two abilities would you

implement Oracle Diagnostics Pack for Oracle Databases?

A. Cluster-wide performance analysis and reports with ADDM on issues that affect an entire databaseas

wellas its individual instances.

B. Database-wide analysis of global resources by ADDM for high-load SQL, global cache interconnect

traffic,and skew in instance response times.

C. ADDM X$ and V$ performance analysis and reports that compare the overall RAC Database to the sum

ofits individual database instances.

D. ADDM recommendations inclusive of SAN and NFS mounted storage to pinpoint issues within the

storagecache.

E. ADDM's ability to review SNMP trap error messages and automatically open trouble tickets.

Answer: C,D

63. When preparing a new database installation, you want to ensure automatic collection of timed statistics.

Which three configuration parameters are applicable?

A. STATISTICS_LEVEL parameter set to TYPICAL

B. STATISTICS_LEVELparameter set to All

C. TIMED_STATISTICSparameter set to true

D. ALL_TIMED_STATISTICSparameter set to TRUE

E. AUTO_STATSparameter set to TRUE

F. STATISTICS_LEVELparameter set to BASIC.

Answer: A,B,F

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
64. In which two formats does Automatic Workload Repository (AWR) provide statistics?

A. Persistent

B. Temporary

C. Unlimited

D. Basic

E. Full

Answer: A,B

Explanation: Reference:

https://talebzadehmich.wordpress.com/2012/05/05/automated-workload-repositpry-awrperformance-monit

oring-tool-basics/

65. You need to limit the resources available to each Pluggable Database (PDB) within a Container

Database (CDB). Utilizing Resource Manager, which are three options that can be managed by a resource

plan?

A. memory

B. CPU

C. Parallel Execution Servers

D. shares of systemresources

E. number of users

F. number of tables or indexes

G. number of indexes

Answer: B,C,D

66. You are reviewing an Automatic Database Diagnostic Monitor report. What is DB Time% a percentage

of?

A. total CPU time

B. elapsed response time

C. total time in database calls by all processes

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
D. total time in V$ views

E. time that users wait for the database to respond

Answer: C

67. For which two capabilities would you implement Segment Advisor in order to aid a customer trying to

find and fix performance issues related to database space?

A. to determine if objects have unusedspace that can be released

B. to advise if materialized views can be used to reduce size of views

C. to review space usage of individual schema objects or tablespaces

D. to advise if there are any duplicate indexes and automate their removal

E. to identify any fragmentation in the database cache or swap space

Answer: A,C

68. Which is a true statement about the difference in the functionality of Active Session History (ASH) and

SQL Trace/TKPROF?

A. ASH provides time based data, SQL Trace/TKPROF does not

B. ASH provides detailed session level data, SQL Trace/TKPROF does not

C. ASH is always on, SQL Trace/TKPROF is not

D. ASH identifies Bind variables that are available, SQL Trace/TKPROF does not

E. ASH counts and has occurrence data, SQL Trace/TKPROF does not

Answer: B

69. Which option would you use to capture workloads from one or more systems concurrently and then play

them back?

A. Automatic Workload Repository

B. Enterprise Manager Cloud Control

C. Consolidated Database Replay

D. Consolidation Planner

E. Workload Consolidator and Playback

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
Answer: C

70. Which four use cases could Database Replay be used to test for database performance changes?

A. a change in operating system versions

B. compare Flashback workload

C. check a workload from a single instance on an Oracle RAC database

D. check a workload after database parameters have been changed

E. check a workload from one database release on another database released

F. upgrade an application

Answer: B,C,D,E

71. A customer has database performance issues within their Oracle Real Application Cluster. What is the

next step?

A. Run the V$RAC script to dump all the RAC statistics and look for what has the highest metric

accumulation.

B. Use the application load testing utility to overload a copy of their application in development to flush out

theissue.

C. Turnoff RAC interconnects to isolate any network issues impacting database performance problems.

D. Use a third-party RAC tool to identify the bad SQL and then rewrite it.

E. Utilize the Oracle Database Performance Method to help identify and correct issue.

Answer: E

72. Reviewing Automatic Workload Repository (AWR) reports for CPU and I/O exceptions, the

time model displays SQL execution elapsed time as a major component of DB Time. Which two are next

steps to diagnose the problem further?

A. Review Operating System processes for any zombies.

B. Review SQL statistics from the Automatic Workload Repository (AWR).

C. Run a STATSPACK report.

D. Review Automatic Database Diagnostic (ADDM) recommendations.

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
E. Review all system configuration parameters.

Answer: C,D

73. Which are two characteristics of “invisible” index functionality that would help tune a database having

thousands of legacy indexes?

A. An invisible index is ignored by the optimizer.

B. After an index becomes invisible, it is no longer maintained during insertsand updates.

C. I/O bottlenecks are easy to spot when invisible indexes are used.

D. An index only needs to be rebuilt for it to be visible again.

E. The session or system parameter needs to be changed to

OPTIMIZER_USE_INVISIBLE_INDEXEStoTRUE for an invisible index to become visible to the Optimizer.

Answer: A,E

74. Which two statements are true about Automatic Statistics collection by the Optimizer?

A. Statistics are collected during automatic maintenance tasks.

B. Any fixed objects are disregarded.

C. Any external tables are incorporated.

D. All tables in the data dictionary are included by defaults.

E. Statistics are gathered after table statistics are marked stale.

Answer: A,E

Explanation: Reference: https://docs.oracle.com/cd/B28359_01/server.111/b28274/stats.htm

75. Which three are benefits of implementing an Oracle Database Performance and Tuning solution?

A. automated database diagnostics based on deep database kernel integration

B. a library of hundreds of PL/SQL procedures to choose from for writing scripts to instrument the database

tocollect performance information

C. monitor and alert on every Oracle Database Database Dictionary view using SNMP MIBS built into

theOptimizer

D. the most extensive and up-to-date collection of database monitoring and tuning scripts

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
E. built-in instrumentation, real-time and historical monitoring, and data collection

F. a performance methodology

Answer: D,E,F

76. Which one would SQL Access Advisor use as input to provide a recommendation on a partition or

index?

A. SQL Tuning Advisor

B. Automatic Workload Repository

C. Automatic Diagnostic Monitor

D. SQL Tuning SetE. SQL Error

Answer: A

77. Which are two strategies to maintain performance and improve a table segment's compression ratio

when you are using Advanced Row Compression on a table segment?

A. Use smaller database block size.

B. Use larger database block size.

C. Use direct-path inserts wherepossible.

D. IncreasePCTFREEon the table segment.

E. Increase the size of the tablespace.

Answer: A,E

78. Which is Oracle's architecture and methodology for Oracle Database High Availability (HA)?

A. High Availability High Accessibility Architecture for Oracle Database

B. Oracle Real Application Clusters

C. Maximum Availability Architecture for Oracle Database

D. Oracle Exadata

E. Oracle Database 12c

Answer: B

Explanation:

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
Oracle Real Application Clusters (Oracle RAC) is a clustered version of Oracle Database based on a

comprehensive high-availability

Reference:

http://www.oracle.com/us/products/database/options/real-application-clusters/overview/index.html

79. Oracle databases come with a built-in health monitor to run diagnostic checks on components of the

database. Which three capabilities can be used to automate reporting?

A. variety of real-time reports once the Business Intelligence option is installed

B. reports in response to critical errors

C. reports with findings and recommendations to resolve problems

D. reports examining memory and process usage

E. historical reports after the Database Diagnostic Repository (DDR) is configured

F. reports examining user and developer SQL programming errors

Answer: B,E,F

80. Which is a true statement about Automatic Database Diagnostic Monitor (ADDM)?

A. ADDM analyzes information in RMAN.

B. Automatic Workload Repository (AWR) analyzes information stored in snapshots in tables of ADDM.

C. ADDM analyzes information stored in snapshots in tables of the Automatic Workload Repository (AWR).

D. ADDM and AWR are new features of Oracle Database 12c.

E. APEX is required to access ADDM.

Answer: D

81. A customer asked you about Database Time (DB Time). Which are two correct statements you would

include in your description of it?

A. It is the total time spent in database calls by all sessions in the database.

B. It is the total time spent in database calls by foreground sessions in the database.

C. It is the total time spent in database calls by background sessions in the database.

D. It includes non-idle wait time.

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com
E. It is the overall response time.

F. It includes login, idle, background, and Zombie session wait time.

Answer: B,C

82. Which two statements are true about Oracle Enterprise Manager Database Express?

A. It uses internal infrastructure components, such as XDB and SQL*NET.

B. It can perform actions inside and outside the database.

C. Performance Hub and Composite Active Reports are its key functionalities.

D. It is not supported on Oracle Standard Edition or Express Edition.

E. It replaces Oracle Grid Control.

Answer: A,C

Explanation: Reference: http://www.oracle.com/technetwork/database/manageability/emx-intro-

1965965.html

Lead to pass your exam quickly and easily. First Test, First Pass! - visit - http://www.certleader.com