Вы находитесь на странице: 1из 5

SUMMATIVE ASSESSMENT 7.1.

I. MULTIPLE CHOICE. Directions: Choose the correct answer by writing the letter of your choice
on a sheet of paper.

1. Which of the following sets is well-defined?


A. The set of good teachers
B. The set of even counting numbers
C. The set of enjoyable subjects in Grade 7
D. The set of prettiest students in your school

2. What is the cardinality of A = {m, a, t, h}?


A. 1 B. 2 C. 3 D. 4

For numbers 3-5, use the following diagrams for your choices.
A. B. C. D.

3. Which of the choices illustrates A U B?

4. Which of the choices illustrates A ∩ B?

5. Which of the choices illustrates U?

6. Which of the following is an empty set?


A. A set of birds that cannot fly
B. A set of planets with more than one satellite
C. A set of male animals that bear their offspring
D. A set of months with exactly 29 days every year

7. What best describes the set {0, 1, 2, 3, 4,...}?


A. Set of rational numbers
B. Set of all composite numbers
C. Set of all whole numbers
D. Set of all counting numbers divisible by 2.

8. How many subsets does a set of three elements have?


A. 1 B. 2 C. 3 D. 8

9. What is a subset of any set?


A. { } B. {Ø} C. {0} D. None

10. Which of the following refers to the number of elements in a given set?
A. Subset B. Cardinality C. Null Set D. Universal set
II. SKILLS
A. List all the possible subsets of each.
1. {10, 20} 2. {g, e, o, m}

B. Let U = {1, 2, 3, 4, 5, 6, 7} A = {1, 2, 3, 4, 5, 6}, B = {2, 4, 5, 6}, and C = {1, 6, 7}. Find
1. A U B 3. A ∩(B U C)
2. A ∩ C 4. C’

III. PROBLEM SOLVING. Analyze and solve each problem below and show your solutions.
1. Among the 70 kids in Barangay Tingub, 53 like eating in Jollibee while 42 like eating in
McDonalds.
a. Illustrate the problem in Venn diagram.
b. How many like eating both in Jollibee and in McDonalds?

2. Use the Venn diagram below which shows a survey on the number of students in a
school according to the sports they want to play. They are to choose Basketball (B),
Volleyball (V), or Soccer (S).

a. How many students joined the three events?

b. How many students did not join the three


events?
c. How many students were surveyed?
ANSWER KEY: (40/40)

I. MULTIPLE CHOICE (10 points)


1. B
2. D
3. B
4. A
5. D
6. D
7. C
8. D
9. A
10. B

II. SKILLS
A. (20 points)

1. { }, {10}, { 20}, {10, 20}


2. { }, {g}, {e}, {o},{m}, {g, e}, {g, o}, {g, m}, {e, o}, {e, m}, {o, m}, {g, e, o}, {g, e, m},
{g, o, m}, {e, o, m}, {g, e, o, m}

B. (4 points)

1. A U B = {1, 2, 3, 4, 5, 6}
2. A ∩ C = {1, 6}
3. A ∩(B U C) = {1, 2, 4, 5, 6}
4. C’ = {2, 3, 4, 5}

III. PROBLEM SOLVING. Analyze each problem below and solve what is asked.
1.a. 2 points for a complete Venn diagram, 1 point for incomplete/wrong Venn diagram

J M

28 25 17

1.b. (1 point for a correct answer)


Answer: 25 students

2. (1 point for a correct answer)


a. Answer: 6 students
b. Answer: 8 students
c. Answer: 101 students
Prepared by:

ANN A. ASTILLERO- Tingub High School

JENELYN Y. MONTELLANO – Tabok National High School

MORLEY C. ALBURO – Subangdaku Technical Vocational School


b.