Вы находитесь на странице: 1из 5

ĐỀ THI THỬ TRUNG HỌC PHỔ THÔNG QUỐC GIA - 2019

ĐỀ SỐ 2

A. PHẦN TRẮC NGHIỆM


Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined
part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
Question 1: A. laughs B. drops C. maintains D. imports
Question 2: A. pleasure B. please C. easy D. leave
Question 3: A. practice B. device C. service D. office
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of
primary stress in each of the following questions.
Question 4: A. example B. consider C. primary D. attention
Question 5: A. biology B. generally C. essential D. security
Question 6: A. photography B. certificate C. courageous D. entertainment
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs
correction in each of the following questions.
Question 7: Gunpowder, in some ways the most effective of all the explosive materials, were a
mixture of potassium nitrate, charcoal, and sulfur.
A. in some ways B. the most effective C. all D. were
Question8: Nero Claudius Caesar, to please themselves, killed his mother, his brother, and all his
advisers, and finally killed himself out of self-love.
A. themselves B. his mother C. his advisers D. himself
Question 9: When they have been frightened, for example, by an electrical storm, dairy cows may
refuse giving milk.
A. have been B. frightened C. by D. giving
Question 10: The last person leaving the room must turn off the lights.
A. The last person B. leaving C. turn off D. the lights
Question 11: In the 1800's botanist Asa Gray worked to describe and classifying the plants which
were found in North America.
A. botanist B. worked C. classifying D. found
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of
the following questions.
Question 12: It is said the Robinhood robbed______ rich and gave the money to ______ poor.
A. a/ a B. a/ the C. the/ the D. the/ a
Question 13: ____________ be impolite to our parents.
A. Not in any circumstances should we B. In any circumstances shouldn’t we
C. In no circumstances should we D. No circumstances permit us to
Question 14: ___ goods you sell, ___ profit you’ll make.
A. more / more B. the more / more
C. more / the more D. the more / the more
Question 15: Were he to have known that the river was dangerous, he____to swim across it.
A. would have tried B. would try C. will not try D. wouldn’t have tried
Question 16: After a thorough examination, the patient ___ home.
A. was sent B. were sent C. are sent D. to send
Question 17: You have a ticket to the game, _______________?
A. have you B. don’t you C. haven’t you D. do you
Question 18: It ___ rain today. There are so many clouds in the sky.
A. can B. has to C. may D. should
Trang 1/8
Question 19: It’s on the top shelf, out of _____.
A. distance B. reach C. touch D. attempt
Question 20: ______ I didn’t understand the job but now I’m making progress.
A. On the beginning B. At first C. For a start D. In principle
Question 21: You should have remembered my birthday. I wish you _______ my birthday.
A. had remembered B. remembered C. would remember D. could remember
Question 22: The policeman asked us________.
A. had any of us seen the accident happen.
B. If had any of us seen the accident happen
C. Whether any of us had seen the accident happen
D. that if any of us had seen the accident happen
Question 23: Life expectancy in Vietnam is relatively short, ___ in Japan it has increased substantially.
A. unlike B. contrary C. whereas D. therefore
Question 24: Every man and woman _______ responsible for what he or she does.
A. is B. are C. be D. have been
Question 25: Only because she had to support her family to leave school.
A. that Alice decides B. so Alice decided
C. Alice decided D. did Alice decide
Question 26. She was very proud of her qualifications, and_________ down on people she
thought were uneducated.
A. looked B. put C. took D. came
Question 27: Will you please give back the pen yesterday?
A. I borrowed from you B. you lent to me
C. you borrowed to me D. I lent to you
Question 28: A few months ago I moved into a very small flat after ____ for years with my parents.
A. be living B. having lived C. being lived D. have living
Question 29: ____old he is, the girl is determined to marry the man she loves.
A. No matter B. Although C. However D. Whatever
Question 30: The world ______ was to be a great adventure for him.
A. he knew very little B. that he knew very little
C. where he knew very little D. about which he knew very little
Question 31: The players’ protests_____ no difference to the referee’s decision at all
A. did B. made C. caused D. created
Question 32: The vase is definitely not_______, but just a very good imitation.
A. real B. factual C. genuine D. imaginary
Question 33: The lady who had invited us heard me telling my wife that the dinner was terrible so I was __.
A. confused B. nervous C. shameful D. embarrassed
Question 34: Which sentence is correct?
A. We bought some German old lovely glasses.
B. We bought some old lovely German glasses.
C. We bought some lovely old German glasses.
D. We bought some German lovely old glasses.
Question 35: She tried to be serious but she couldn't help ________.
A. to laugh B. that she laughed C. laughing D. laugh
Question 36: It is _____ an easy test. Make sure to study hard!
A. by no means B. through no means C. under no means D. over no means
Question 37: It is essential that Lan_____ speak English.
A. be able to B. is able to C. was able to D. must be able to
Question 38: By the time I get home the story _____ in the evening newspaper,” he thought.
A. appears B. would be C. will have appeared D. has appeared
Trang 2/8
Question 39: That’s a nice dress. It ______ you perfectly.
A. suits B. costumes C. matches D. goes
Question 40: We shouldn’t give the children everything they ask for; they will become completely _____.
A. spoilt B. wounded C. damaged D. destroyed
Question 41: She was asked to give a full ________ of her camera when she reported it
stolen.
A. account B. detail C. information D. description
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to
complete each of the following exchanges.
Question 42: Cathy: “How long does it take to get to the town center from here?” Bob: “_____.”
A. No more than fifteen minutes, if the traffic is light
B. There’s a bus every thirty minutes
C. I’m driving to the town center this evening
D. It costs fifteen cents by bus
Question 43: Daisy: Goodbye, Susie! Susie: ____________!
A. So so B. The same C. Yeah D. So long
Question 44: “ Let me see. Will five o’clock do?” the nurse answered the patient who wanted an
appointment. The most appropriate response is
___“ .”
A. Exactly! B. Not at all C. Maybe, it will D. Fine
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word CLOSEST in
meaning to the underlined word in each of the following questions.
Question 45: We're over the moon! Who wouldn't be? We've just got mark 10 for the final test.
A. disappointed B. very joyful C. On a spaceship to the moon D. depressed
Question 46: Jacks appetite has been lost since his girlfriend said that she hated fat people.
A. desire for exercise B. desire for visitors
C. desire for sleep D. desire for food
Question 47: The new manager’s greatest asset was his reputation for honesty.
A. barrier B. advantage C. responsibility D. weakness
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in
meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Question 48: The young are now far more materialistic than their ancestors years ago.
A. monetary B. greedy C. spiritual D. object - oriented
Question 49: One of the key to successful business is careful planning.
A. falling B. victorious C. unprofitable D. blossoming
Question 50: After five days on trial, the court found him innocent of the crime and he was released.
A. innovative B. naïve C. guilty D. benevolent
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate
the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 51 to 60.
HOPES AND DREAMS
Some years ago, my daughter was studying English at a university on the south coast. One evening
she phoned to tell me that what she really wanted to do was to travel round the world, so she was
looking (51) ____ the possibility of working in another country. She had seen several (52)____ in
the newspaper for student teachers of English abroad, and she was interested in one in Italy, which
she was desperate to visit. She decided that this would be a good (53) ____ to achieve her
ambition, so she was writing to (54) _____ for the job. The reply (55) ____ a long time to arrive,
but eventually she received a letter asking if she (56) ____ go for an interview in London the
following week. She was so excited that she immediately (57) ____ in touch with the school owner
and agreed to attend the interview. She was determined that nothing would prevent her from doing
what she had set out to do. A few days before the interview she had a very strange dream in which
Trang 3/8
she (58) ____ birth to a beautiful baby. She was a little nervous and worried about the dream and
phoned to ask me what I thought it might (59) ____ . As I knew something about dreams, I was
able to assure her that it only symbolized her (60)____ to do well in the interview.
Question 51: A. up B. over C. into D. round
Question 52: A. notices B. posters C. advertisements D. announcements
Question 53: A. path B. route C. manner D. way
Question 54: A. claim B. inquire C. request D. apply
Question 55: A. was B. took C. spent D. passed
Question 56: A. should B. would C. must D. will
Question 57: A. got B. came C. went D. became
Question 58: A. made B. had C. gave D. produced
Question 59: A. intend B. mean C. Interpret D. realize
Question 60: A. desire B. request C. want D. Demand
ĐÁP ÁN: ĐỀ KHẢO SÁT ĐỊNH HƯỚNG LẦN 2
Năm học 2018-2019
Khối 12 - Môn thi: TIẾNG ANH
A. PHẦN TRẮC NGHIỆM
1. C 11. C 21. A 31. B 41. D 51. C 61. A 71. D 81. D
2. A 12. C 22. C 32. C 42. A 52. C 62. D 72. B 82. A
3. B 13. C 23.C 33. D 43. D 53. D 63. C 73. B 83. D
4. C 14. D 24. A 34. C 44. D 54. D 64. C 74. A 84. D
5. B 15. D 25. D 35. C 45. B 55. B 65. A 75. D 85. A
6. D 16. A 26. A 36. A 46. D 56. B 66. A 76. B
7. D 17. B 27. D 37. A 47. B 57. A 67. B 77. D
8. A 18. C 28. B 38.C 48. C 58. C 68. B 78. A
9. D 19. B 29. C 39. A 49. C 59. B 69. A 79. B
10. B 20. B 30. D 40. A 50. C 60. A 70. D 80. A