Вы находитесь на странице: 1из 12

Nama:

Kelas :

SULIT

Bahasa Inggeris

 

Modul 2/2001

1 Jam

KERTAS MODUL UJIAN PENCAPAIAN SEKOLAH RENDAH PORTAL PENDIDIKAN UTUSAN 2001

BAHASA INGGERIS Satu jam

1. Kertas soalan ini mengandungi 22 soalan.

2. Jawab semua soalan.

3. Tiap-tiap soalan diikuti oleh empat pilihan jawapan yang berhuruf A, B, C dan D. Bagi tiap-tiap soalan, pilih satu jawapan sahaja.

4. Fikir dengan teliti ketika memilih jawapan. Jika anda hendak menukar sesuatu jawapan, padamkan sehingga bersih tanda yang tidak dikehendaki itu dan kemudian bulatkan pilihan anda yang baru.

Portal Pendidikan Utusan 2002 © Hak Cipta Terpelihara Utusan Melayu (M) Berhad, Kuala Lumpur

1

SECTION A

Each question or incomplete statement is followed by four possible answers. Choose the correct or best answer from the answer marked A, B, C and D. Then, on your own question paper, circle the letter of the answer that you have chosen.

Setiap soalan atau ayat yang tidak lengkap diikuti oleh empat pilihan jawapan A, B, C dan D. Bulatkan huruf yang kamu pilih sebagai jawapan di atas kertas soalan ini.

Questions 1 - 5

Read the following recipe carefully and then answer the questions that follow.

Teliti resipi di bawah kemudian jawab soalan-soalan berikut.

Ingredients:

BERIYANI HONEY TURKEY
BERIYANI HONEY TURKEY

1 large Turkey small piece of ginger

3 tablespoons royal honey

1 teaspoon ground black pepper

Method:

4 big onions

1 tablespoons beriyani powder oyster sauce cooking oil salt to taste

1. Cut and marinate the chicken for 45 minutes with oyster sauce, black pepper, honey and salt.

2. Deep fry the turkey over fire for about 10 minutes. Dish out.

3. Blend the ginger until fine.

4. Fry the big onions until golden brown.

5. Add in the b eriyani powder.

6. Add in the blended ginger. Stir for 4 minutes.

7. Add in turkey and cook over slow fire for 20 minutes.

8. Serve with hot rice. This dish serves six people.

1. This recipe teaches us how to

A. cut turkey and blend ginger.

B. cook beriyani honey turkey.

C. cook turkey for six person.

D. marinate turkey with honey.

Portal Pendidikan Utusan 2002 © Hak Cipta Terpelihara Utusan Melayu (M) Berhad, Kuala Lumpur

2

2.

The word ground in the recipe above means that the pepper is

A.

little.

B.

small.

C.

found in the ground.

D.

crushed into fine powder.

3.

Which of the following ingredients is not used to marinate the turkey?

A.

Salt.

B.

Oyster sauce.

C.

Beriyani powder.

D.

Honey.

4.

This dish would probably taste

A.

sour.

B.

bitter

C.

salty.

D.

slightly sweet.

5.

Why do you think the turkey needs to be deep fried over slow fire?

A.

to cook it well and evenly

B.

to give it a better taste

C.

to give it an aromatic smell

D.

to help the chef save on gas.

Portal Pendidikan Utusan 2002 © Hak Cipta Terpelihara Utusan Melayu (M) Berhad, Kuala Lumpur

3

Questions 6 -10

Study the graph and answer the questions below. Baca graf di bawah dan jawab soalan berikut.

AMBITIONS OF YEAR 6 PUPILS IN SEK. KEB. BUKIT PERMAI

40 35 30 25 20 15 10 5 0
40
35
30
25
20
15
10
5
0
IN SEK. KEB. BUKIT PERMAI 40 35 30 25 20 15 10 5 0 6. What
IN SEK. KEB. BUKIT PERMAI 40 35 30 25 20 15 10 5 0 6. What
IN SEK. KEB. BUKIT PERMAI 40 35 30 25 20 15 10 5 0 6. What

6.

What is the graph mainly about?

A.

What the parents want their children to become.

B.

What the teachers want their students to become.

C.

What the pupils want to be when they grow up

D.

The occupations of the pupils' parents.

7.

Which occupation is the most popular?

A.

Teacher

B.

Pilot

C.

Architect

D.

Doctor

8 Which of the following statement is true

A.

Fewer pupils want to be a mechanic than a policeman.

B.

More students want to be a pilot then a doctor.

C.

The least popular ambition is to be an architect

D

Thirty-five pupils want to be a lawyer

Portal Pendidikan Utusan 2002 © Hak Cipta Terpelihara Utusan Melayu (M) Berhad, Kuala Lumpur

4

9.

How many year 6 pupils are there in Sek. Keb. Bukit Permai?

A. 155 pupils

B. 165 pupils

C. 160 pupils

D. 170 pupils

10. The least popular ambition is

A. Policeman

B. Pilot

C. Lawyer

D. Mechanic

Questions 11-13

Choose the most suitable sentence to fit the situation in the picture. Write down the number of the picture in the bracket next to the answer. Choose only ONE answer for each question.

Padankan ayat yang paling sesuai dengan situasi bergambar. Tuliskan nombor gambar di dalam kurungan yang disediakan di sebelah jawapan. Pilih SATU jawapan sahaja bagi tiap-tiap soalan.

11 Would you like to order miss? 12 TICKET Do you like comedy or horror
11
Would you
like
to order
miss?
12
TICKET
Do you like
comedy or
horror
movies?

Portal Pendidikan Utusan 2002 © Hak Cipta Terpelihara Utusan Melayu (M) Berhad, Kuala Lumpur

Thanks for your suggestions.

(

)

So do I. I prefer playing scrabble and chess.

(

 

)

I like to play hockey.

(

)

Yes, I would like to have chicken chop and iced tea.

(

)

Of course I like to see a movie that makes me laugh.

(

)

5

13

I dislike outdoor activities
I dislike
outdoor
activities

Questions 14 -15

I don't feel like eating.

(

)

How much is the ticket?

(

)

Read the dialogues below carefully and choose the most suitable game mentioned. Write down the question number in the brackets next to the answer. Choose only ONE answer for each question.

Baca dialog di bawah dengan teliti dan nyatakan permainan yang sesuai daripada senarai yang diberi di bawah. Tuliskan nombor soalan yang disediakan di sebelah jawapan. Pilih SATU jawapan sahaja bagi tiap-tiap soalan.

14.

Watch me roll this ball down the lane. Great! You've knocked down all ten pins.
Watch me roll this ball down the lane.
Great! You've knocked down all ten pins.

Portal Pendidikan Utusan 2002 © Hak Cipta Terpelihara Utusan Melayu (M) Berhad, Kuala Lumpur

6

15.

It is important to hold the bow and arrow cafefully
It is important to hold the bow and arrow cafefully
Yes, or I'll miss the target.
Yes, or I'll miss the target.

gymnastic

(

)

cricket

(

)

bowling

(

)

congkak

(

)

archery

(

)

netball

(

)

Portal Pendidikan Utusan 2002 © Hak Cipta Terpelihara Utusan Melayu (M) Berhad, Kuala Lumpur

7

Questions 16 - 20

Look at the picture carefully. Based on the picture and the passage given, fill in the blanks. You must write only ONE word for ONE blank.

Lihat gambar dengan teliti. Berdasarkan gambar dan petikan yang diberi, isikan tempat kosong. Kamu hendaklah menulis hanya SATU perkataan bagi tiap-tiap SATU tempat kosong.

S A T U perkataan bagi tiap-tiap SATU tempat kosong. Every Friday evening there is a

Every Friday evening there is a night market near my housing area. There

(16) many stalls selling a variety of things. Here we can

(17) many things such as food, fruits

(18)

clothes. My mother likes to buy things at the night market because they are

(19). The night market usually ends late

(20) night.

Portal Pendidikan Utusan 2002 © Hak Cipta Terpelihara Utusan Melayu (M) Berhad, Kuala Lumpur

8

Question 21

Read the advertisement below carefully and complete the questions that follow.

Baca iklan di bawah dengan teliti dan lengkapkan soalan-soalan berikutnya.

TAKE A BREAK!

PESTA PULAU PERMAI 2/12 - 31/12

PESTA PULAU PERMAI 2/12 - 31/12

Pesta Pulau Permai

-from 10 am - 12 midnight

- dragon boat race

- floral parades

- concerts every Saturday night

- local food galore

- free entrance

PESTA PULAU LAYANG 17/7 - 31/7

PESTA PULAU LAYANG 17/7 - 31/7
PESTA PULAU LAYANG 17/7 - 31/7
PESTA PULAU LAYANG 17/7 - 31/7
PESTA PULAU LAYANG 17/7 - 31/7
PESTA PULAU LAYANG 17/7 - 31/7
PESTA PULAU LAYANG 17/7 - 31/7

Pesta Pulau Layang

- From 10 am - 6 pm.

-Jet-ski show

- seafood cooking contest

- exciting prizes

- try the tantalizing seafood at our stalls

- free entrance

PESTA AIR MELAKA 1/3 - 30/3

PESTA AIR MELAKA 1/3 - 30/3

PESTA AIR MELAKA -10am - 8pm -decorative sampan races -fishing competition -attractive prizes to be won -decorative trishaw parades -try out our delicious nyonya food -entrance free

Portal Pendidikan Utusan 2002 © Hak Cipta Terpelihara Utusan Melayu (M) Berhad, Kuala Lumpur

9

A. Fill in the blanks below to help you choose the event you would like to go to.

 

Pesta Pulau Permai

Pesta Pulau Layang

Pesta Air Melaka

Place

Pulau Permai

Pulau Layang

i

Date

ii

iii

1/3 - 30/3

Activities

iv

Jet-ski shows

Fishing

competition

 

v

Seafood cooking competition

Decorative

sampan races.

Which of the three events would you prefer to attend? Give reasons based on the following points:

a. place

b. date

Write your answer in the space below.

I would like to go to

Portal Pendidikan Utusan 2002 © Hak Cipta Terpelihara Utusan Melayu (M) Berhad, Kuala Lumpur

c. activities

because

d. food

10

Question 22

The pictures below describe an incident. Use all the words given to make good sentences about the pictures. Write your answer in the space provided below.

Gambar di bawah merupakan satu kemalangan. Gunakan semua perkataan yang diberi untuk membuat ayat-ayat yang baik bagi gambar tersebut. Tuliskan jawapan kamu di ruang yang disediakan dibawah.

( a ) ( b )
( a )
( b )

Kiran - cycling - tuition - saw - old man - knocked - car

- ran - telephone booth - ambulance - reported - accident

( c )
( c )

- arrived - old man - injured - broken leg - hospital.

JAWAPAN KERTAS MODEL: SET 2/2001

01. B

02. D

03. C

04. D

05. A

06. C

07. C

08. A

09. C

10. D

11. Yes, I would like to have chicken chop and iced tea.

12. Of course I like to see a movie that makes me laugh

13. So do I. I prefer playing scrabble and chess.

14. Bowling

15. Archery

16. are

17. buy/purchase

18. and

19. cheap

20. at

21A. i. Melaka

ii. 2/12 - 31/12

iii. 17/7 - 31/7

iv. Dragon boat race

v. Floral Parade

21B. Accept any suitable answer.

22.

One day, while Kiran was cycling home from tuition, he saw an accident. An old man was knocked down by a car. He quickly ran to the telephone booth nearby. He called the ambulance and reported the accident. Fifteen minutes later, the ambulance arrived. The old man was seriously injured. He had broken a leg. He was rushed to the nearest hospital.

Portal Pendidikan Utusan 2002 © Hak Cipta Terpelihara Utusan Melayu (M) Berhad, Kuala Lumpur

12