Вы находитесь на странице: 1из 3

1. Who created the game of basketball?

A. Walter A. Hakanson
B. James A. Naismith
C. Kareem Abdul Jabbar
D. William J. Morgan

2. What equipment is worn by the catcher in softball for safety?


A. Mask and body protector
B. Glove and Uniform
C. Mask and Mitt
D. Spikes and Mask

3. What is the position of the spiker’s hand at the beginning of the forward
swing to hit the ball?
A. Over the spiker’s head
B. Over the spiker’s right shoulder
C. Out to the side of the spiker’s shoulder
D. Above and slightly behind the spiker’s head

4. What was the original type of basket used for basketball?


A. peach basket
C. fish basket
B. sewing basket
D. trash basket

5. Which is used for timing periods of play and intervals between them?
A. 24-second device
C. Stopwatch
B. Game clock
D. Wristwatch

6. Which movement would be most efficient when shooting a lay-up from the
right side of the basket?
A. Take off from the left foot, shoot with right hand.
B. Take off from right foot, shoot with right hand.
C. Take off from left foot, shoot with both hands.
D. Stand on both feet, shoot with right hand.

7. Which statement concerning the pivot is untrue?


A. It is an offensive maneuver.
B. It is a defensive maneuver.
C. It is a method of evading an opponent.
D. It is executed by lifting both feet from the floor.

8. What is the most significant factor to stress when executing a pass?


A. handling the ball with the fingers
B. using a wrist snap upon release
C. stepping into the pass
D. keeping the elbows in

9. What is the most executed factor in the execution of an accurate bounce pass?
A. Lowering the release point
B. Rotating the wrists inward
C. Initiating the pass with a stride
D. Having correct point of contact on the floor

10. Where should a player’s eyes be focused when dribbling?


A. downward in order to control the ball
B. forward in order to pass to a teammate
C. forward in order to alternate hands quickly
D. downward in order to see the feet of a defensive player.

SOFTBALL
11. In what city did softball originate?
A. Springfield, Massachussetts
B. Detroit, Michigan
C. Chicago, Illinois
D. Cleveland, Ohio

12. What equipment is worn by the catcher for safety?


A. mask and mitt
B. cleats and mask
C. glove and uniform
D. mask and body protector

13. When is the sidearm throw used most often?


A. When the pitcher is pitching
B. when the infielders used to make a good throw
C. When the right fielder is attempting to throw out a base runner at the first base
D. When the catcher is attempting to throw out a runner stealing second base

14. Which grip should be used if the batter wants to hit a long ball?
A. hands spread about 2 inches
B. hands together at the bottom of the bat
C. hands together about 1 inch from the bottom of the bat
D. hands together about 3 inches from the bottom of the bat

15. What is the most important consideration for an infielder when fielding a
ground ball?
A. Charging the ball
B. Getting in front of the ball
C. Getting the glove down immediately
D. Keeping the weight on the balls of the feet

16. What technique is used to pitch an incurve?


A. rotate wrist upward
B. rotate wrist to the left
C. rotate wrist downward
D. rotate wrist to the right

17. What is the correct procedure for a right- handed person to use on an over
head throw?
A. Face the target, step ahead on the left foot.
B. Face the target, step ahead on the right foot.
C. Left shoulder toward target, step ahead on the right foot.
D. Left shoulder toward target, step ahead on the left foot.

VOLLEYBALL
18. William G. Morgan invented a game in 1895. What team sport is this?
A. Volleyball
B. Basketball
C. Softball
D. Soccer Football

19. What is the dimension of the volleyball playing court?


A. 28 meters x 15 meters
B. 225 feet x 220 feet
C. 9 meters x 18 meters
D. 22 feet x 40 feet

20. In hitting the forearm pass, what is the reason for hitting the ball on the inner
part of the forearms?
A. So the pass will be legal.
B. So the ball can be hit below the waist.
C. So there is a flat surface for rebounding the ball.
D. So the speed of the oncoming ball can be absorbed.

21. What movements contribute to the height of the jump in hitting a spike?
A. leg extension
B. arching the back
C. upward movement of the arms
D. leg extension and upward movement of the arms

22. What parts of the hands should contact the ball in hitting the overhand
pass?
A. the finger pads and thumbs
B. the heels of the hands, finger pads, and thumbs
C. the palms of the hands, finger pads, and thumbs
D. the thumbs and finger pads of the first two fingers
23. When should the blocker extend his or her arms upward for the block?
A. just before reaching the peak of the jump
B. as he or she jumps upward to block the ball
C. as he or she moves into position to jump for the block
D. as the spiker begins the forward motion for the spike

24. What direction should a player face when preparing to jump to block a spike?
A. sideways to the net
B. squarely facing the net
C. facing the opposing team’s setter
D. facing the line of the spiker’s approach

25. Where is the ball held when the server is going to hit an overhand serve?
A. Waist high, diagonal to the right side line
B. Waist high, directly toward the right side line
C. chest high, toward the net and in line with the right shoulder
D. Chest high, toward the net and in line with the left shoulder

Answer Key:
1. B
2. A
3. D
4. A
5. B
6. A
7. C
8. C
9. D
10. B
11. C
12. D
13. B
14. B
15. C
16. C
17. D
18. A
19. C
20. C
21. D
22. A
23. B
24. B
25. C