Вы находитесь на странице: 1из 2

JOB INTERVIEW

(SCORE CARD)

Rubric
I. Physical Demeanor

Perfect score Raw score


Hair 4
Make-up 4
Accessories 4
Blouse/shirt 4
Pants/skirt 4
Socks/stockings 4
Shoes 4
Bag 4
Handkerchief 4
Bag content 4

II. Deportment

Perfect score Raw score


Greetings 4
Handshake 4
Eye contact 4
Posture 4
Gestures 4

III. Question and Answer

Perfect score Raw score


Relevance 10
Clarity 10
Politeness 10
Directness 10

NAME: ________________________
GRADE/SECTION:________________
TOTAL SCORE: ____
Possible Job Interview Questions.
1. Say something about yourself.
Ans.
Answers may be personal and not found in the resume. They should be interesting and connected to
the job being applied for.
2. Why do you want to become a ________?
Ans.
Personal and professional growth.
3. Why are you applying to this company?
Ans.
To grow with this prestigious company.
4. What is your edge over other applicants?
Ans.
Personal strengths: organized, has time-management, has grace under pressure, focus, interpersonal
relation skills aside from all other skills.
5. What are your strengths? Weaknesses?
Ans.
Answers are the same as for #4. In weakness however, DO NOT Admit to any. Make sure that the
response is favorable to the company. “My weakness is my passion for work. I work so hard sometimes
I tend to forget myself.”
6. Are you a team player?
Ans.
Yes. An applicant must be flexible to work alone and with others.
7. What is your guiding principle/philosophy in life?
Ans.
Mottos.
8. How do you handle frustrations?
Ans.
Music, prayer, family, friends, crying, dancing, travelling – anything which will distract your attention
from self-destruction.
9. How do you see yourself 10 years from now?
Ans.
Married, has applied for a house loan, and one position higher than what is being applied for now.
10. How much salary do you expect to receive?
Ans.
The beginning rate for the position and for the locality.