Вы находитесь на странице: 1из 4

FIRST PERIODICAL TEST IN SCIENCE GRADE 4

SY : 2019 - 2020 9. Why is it important to read the product labels?


NAME: _______________________________________ A. to know who buy product
B. to use the product correctly
GRADE AND SECTION: ___________________________ C. to know the price of the product
D. to know who the owner of the product is
I. Encircle the letter of the correct answer.

1. All the following materials do not absorb water 10. Your mother asked you to give her medicine for
fever. What are you going to do first?
except
A. Read the label of the medicine.
A. cotton ball B. Throw the medicine in the garbage
B. plastic bottle C. Get the glass of water and the medicine.
C. rubber ball D. Taste the medicine before giving it to your mother.
D. wax paper
11. Which of the following is the proper waste disposal?
2. Porous materials are materials having small holes A. throwing plastics anywhere
that allows air or liquid to pass through. Which B. throwing garbage into the sea.
materials possess this ability? C. throwing waste materials in rivers
A. plastic saucer D. segregating waste decaying and none decaying
B. rubber ball
C. stone 12. How should non decaying waste be disposed?
D. towel A. by reusing
B. by recycling
3. These materials absorb water except C. by composting
A. cotton ball D. both b and c
B. metal spoon
C. paper 13. Waste should be segregated properly. How do we
D. towel segregate waste?
A. hard and soft
4. Among these materials which is a natural absorber of B. shiny and rough
water? C. bluish and yellowish
A. cotton D. decaying and non-decaying
B. plastic ball
C. plastic spoon 14. It is a disease cause by specific type of mosquitoes.
D. wax paper A. allergy
B. dengue
5. During rainy days, what kind of material are you C diarrhea
going to use to prevent you from getting wet? D. ulcer
A. bath rub
B. plastic raincoat 15. If you are expose to garbage, what kind of illness
C. school uniform you will probably get?
D. T-shirt A. asthma
B. goiter
6. A glass of water spill on the table. You want to dry the C heart failure
table at once. What are you going to use? D. nose bleed
A cotton
B. paper 16. Dina heated a chocolate bar to make it syrup. Which
C. plastic of the following describes what changes happened in
D. rug made of cloth the property of the chocolate?
A. it changed in size and shape
7. The following materials float in water , which one has B. it changed in odor and color
the ability to sink water? C. it changed in size and color
A. metal spoon D. it changed in odor and texture
B. plastic cup
C. rubber ball 17. What will happen to ice cube when put outside the
D. Styrofoam refrigerator?
A. the ice cube will dry
8. Why do boats float in water? B. the ice cube will melt
A. The water current pushes the boat upward. C. the ice cube becomes solid
B. The sea breeze makes the boat float in water. D. nothings happen to ice cube
C. Boats are made of wood that make them float.
D. Man uses paddle to make the boat float in water. 18.The water put inside the freezer. What will happen
to the water?
A. the water becomes gas A. Expose yourself to the waste materials
B. the water becomes solid B. Keep the waste materials in your kitchen
C. the water becomes liquid C. Taste and touch waste materials before disposing
D. nothings happen to the water them.
D. Use gloves or adequate equipment in handling waste
19. What will happen to alcohol and water when mixed? materials to prevent puncture by sharp items.
A. nothings will happens
B. alcohol and water will mixed 28. What changes in the materials that useful to the
C. alcohol and water becomes gas environment?
D. alcohol and water will mix completely A. burning of plastics
B. burning of old tires
20. What is the result when the soy sauce mixes with C. throwing kerosene into river
vinegar? D. changing wood into charcoal for cooking
A. nothing will happen
B. the mixture will become solid 29. What changes in the materials that harmful to the
C. the mixture will mix partially environment?
D. the mixture will mix completely A. cutting and shaping lumber into chair
B. throwing detergents into the sewage
21. How should non-decaying wastes be disposed? C. cutting of wood to be made into table
A. by composting D. cutting of fabric to be made into clothes
B. reusing
C. recycling 30. What happened to the surrounding air is blanketed
D. both B and C with smoke from factories and motorized vehicles? The
air becomes .......
22. What should people do with the garbage to prevent A. clean
oneself from getting sick? B. fresh
A. take medicine C. polluted
B. drink untreated water D. unpolluted
C. dispose waste materials properly
D. throw the waste materials anywhere in your 31. What changes took place when solid materials are
surroundings melt?
A. color
23. The following changes in the materials are used to B. shape
the environment except C. size
A. using both sides of paper D. size and shape
B. using pesticides in killing insects
C. using plastic bag when shopping 32. What property of the material is changed when the
D. using eco bag when buying groceries material is heated?
A. color
24. These human activities are harmful to environment B. odor
except C. size
A. throwing garbage in the canal D. texture
B. using paper bags when shopping
C. using plastic bags when shopping 33. Some materials do not melt when heated except
D. throwing hospital waste into river A. candle
B. cloth
25. If you are going to dispose waste materials C. knife
commonly found at home, what are you going to do D. stone
with the decaying materials?
A. make a compost 34. What changes in material when pressed?
B. throw them in the river A. color
C. mix them with the non-decaying B. odor
D. keep them in the cabinet and use them again C. texture
D. physical appearance
26. What people should do to lessen the garbage in the
community?
A. Burn the garbage. 35. What happened to the solid materials when they
B. Throw garbage anywhere. were bent?
C. Recycle non -biodegradable materials. A. The materials change their color.
D. Throw appliances that can still be fixed and buy a B. The materials change their odor.
new one. C. The materials change their texture.
D. The materials change their size and shape.
27. What safety precaution do you need to observe in
disposing waste materials?
36. The following are homogeneous mixture, which is
not?
A. salt and vetsin
B. sugar and vetsin
C. flour and coffee mate
D. rice grains and corn grits

37. What do you call the mixture that cannot be


distinguished from each other?
A. Matter
B. Mixture
C. Homogeneous Mixture
D. Heterogeneous Mixture

38. These materials dissolved in liquid when mix


together.

A. salt and vinegar


B. stone and water
C. flour and cooking oil
D. ginger and soy sauce

39. These materials dissolved in liquid when mix


together , which is not?
A. salt and vinegar
B. sugar and water
C. flour and cooking oil
D. coffee and hot water

40. What solid materials that cannot be completely


dissolved in the liquid materials?
A. salt and vinegar
B. sugar and water
C. coffee and water
D. flour and cooking oil

Good Luck!

Prepared by :

MAGNOLIA N. AUTENCIO
Teacher
KEY TO CORRECTION SCIENCE 4
1. A
2. D
3. B
4. A
5. B
6. D
7. A
8. C
9. B
10. A
11. D
12. D
13. D
14 B
15. A
16. A
17. B
18. B
19. D
20. D
21. D
22. C
23. C
24. B
25. A
26. C
27. D
28. D
29. B
30. C
31. D
32. C
33. A
34. D
35. D
36. D
37. C
38. C
39. C
40. D

Похожие интересы