Вы находитесь на странице: 1из 2

MATH

1) Simplify: √371 + 38√10 [30 seconds]


Ans: 19+√10
2) If log 2 𝑥=a, what is log 4 2𝑥 + log 8 𝑥 2 in terms of a? [30 seconds]
7𝑎+3
Ans:
6
3 15
3) Evaluate tan (Arctan + Arccot ) [30 seconds]
4 8
77
Ans: 36
4) By using Descartes’ Rule of Signs, the possible number of positive roots of 2𝑥 4 − 𝑥 3 + 4𝑥 2 −
5𝑥 + 3 = 0 is/are ______ [10 seconds]
Ans: 4 or 2
5) The diameters of the spheres are in the ratio 2:3 and the sum of their volumes is 1260 𝑚3 . Find
the volume of the larger sphere. [30 seconds]
3
Ans: 972 𝑚
6) Evaluate: ∫ 𝑠𝑒𝑐𝑥𝑡𝑎𝑛2 𝑥𝑑𝑥 [1 minute]
𝑠𝑒𝑐𝑥𝑡𝑎𝑛𝑥−𝑙𝑛|𝑠𝑒𝑐𝑥+𝑡𝑎𝑛𝑥|
Ans:
2
𝑥…
𝑥𝑥
7) Find the value of 𝑥 3 if 𝑥 𝑥 =4 [30 seconds]
Ans: 2√2
2 𝑥
8) Evaluate: lim (1 + 𝑥) [1 minute]
𝑥→∞
2
Ans: 𝑒

CHEM 17

1) What is the systematic name of the compound [Fe(𝐶𝑁)2 (𝐻2 𝑂)4 ]+ ? [10 seconds]

Ans: tetraaquadicyanoferrate(III)

CHEM 160

1) Given heptapeptide GMFENVH


Give the fragments resulting from the cleavage using thermolysin. [10 seconds]
Ans: GM; FEN; VH
2) What is the first irreversible and the committed step in glycolysis? [10 seconds]
Ans: Phosphofructokinase-1
3) How many ATPs will be produced from the complete oxidation of one mole of a 12-C fatty acid?
Ans: 78 [1 minute]

CHEM 111

̅̅̅̅=1.5R) is expanded adiabatically and reversibly at 25°C


1) One mole of an ideal monatomic gas (𝐶𝑣
from 12.5L to 35.5L. Calculate 𝑇2 . [30 seconds]
Ans: 149K
2) Biogas produced by anaerobic fermentation of pig manure at 30°C and 1 atm pressure has the
following mole % composition: 65% 𝐶𝐻4, 34% 𝐶𝑂2 , and 1% 𝐻2 . Calculate the density of the gas
which is saturated with water vapor at 30°C and 1 atm pressure. The vapor pressure of water at
30°C is 31.8 mmHg. Express answer in g/L with 4 decimal places. [1 minute]
Ans: 1.0086 g/L