Вы находитесь на странице: 1из 5

Republic of the Philippines

Department of Education
Region VII, Central Visayas
Division of Guihulngan City
City of Guihulngan

First Quarter Examination

Name:____________________________________________________________

I. MULTIPLE CHOICE

Direction : Write the letter that corresponds to your answer.

1. The castle ………………… in the 16th century.


A. built
B. has built
C. was built
D. had built
2. French …………………… in many parts of Europe.
A.is being spoken
B. is spoken
C. has been spoken
D. has spoken
3. The car …………………… by the mechanic.
A. is repairing
B. is being repaired
C. has repaired
D. has repaired
4. I ……………………… but I went anyway.
A. wasn’t invited
B. haven’t invited
C. wasn’t being invited
D. hadn’t invited
5. Young babies need to ……………………
A. take care of
B. be taken care of
C. have taken care of
D. are taken care of
6. I think my ankle ……………….
A. broke
B. is broken
C. has been broken
D. Either ‘is broken’ or ‘has been broken’
7. She ……………… all her childhood in France.
A. spend
B. spends
C. spent
D. has spent
8.I ………………… Peter yesterday morning and he told me that he was leaving for his native
place.
A. have seen
B. had seen
C. saw
D. seen

9. What ………………… at 4 o’clock yesterday evening?


A. were you doing
B. are you doing
C. will you be doing
D. did you do
10. The phone rang while I ………………… dinner.
A. had
B. am having
C. was having
D. have been having

II. TRUE OR FALSE

Direction: Write true if the sentence is correct and write false if the sentence is incorrect.

11. I have ever been to New York


12. My father have just finnished eating.
13. He is a engineer.
14. I like to listen music.
15. Yesterday I played tennis.
16. My father often swim in that lake
17. I saw many new books at the bookstore.
18. Do you have many money
19. My father often tells me stories.
20. My mother hates gamble.
III. MATCHING TYPE

Direction : Match column A with column B. Write the letter that corresponds to your answer.

*SYNONYMS
A. B.
21. active a. heat
22. Illicit b. contrary
23. rebel c. Alive
24. Love. d. Illegal
25. Warm e. Passion
f. Gambling

*ANTONYMS
A. B.
26. active g. Cool
27. Illicit h. Complaint
28. rebel i. Passive
29. Love. j. llegal
30. Warm k. Hate
l. Proper

IV. Sentence construction


Direction: 31-40, construct 10 sentences observing the rules of subject verb agreement.

ANSWER KEY
1. B
2. B
3. B
4. A
5. B
6. D
7. C
8. C
9. A
10. C
11. F
12. F
13. F
14. F
15. T
16. F
17. T
18. F
19. T
20. F
21. C
22. D
23. B
24. E
25. A
26. I
27. J
28. G.
29. K
30. G
31-40. Sentence construction
TABLE OF SPECIFICATION

Topic Remembering Understanding Applying Analysis Evaluation Creating No. Perce


Of ge
items
Passiv 6-10 5 12. 5
e voice
Verb 1-5 5 12. 5
forms
Proper 11-20 10 25%
forms
of
senten
ces
Synon 21-25 5 12. 5
yms
Anton 26-30 5 12. 5
yms
Senten 31-40 10 25%
ce
constr
uction
using
the
rule of
subject
verb
agree
ment
Total 5 10 10 5 10 40 100%