Вы находитесь на странице: 1из 15

B.

INGGRIS XII PAKET 01


Multiple Choice

Now let’s begin with picture number 1

1. Number 1. Look at picture number 1

ANS: C

2. Number 2. Look at picture number 2

ANS: B

3. Number 3. Look at picture number3


ANS: A

4. Mark your answer on your answer sheet.


ANS: A

5. Mark your answer on your answer sheet.


ANS: C

6. Mark your answer on your answer sheet.


ANS: A

7. What kind of movies does the man want to rent?


A. Cartoon movies
B. Animation movies
C. Action movies
D. Ancient movies
ANS: C

8. What does the man have to do today?


A. Visit his lawyer
B. Get a massage
C. Go to the doctor
D. Make an appointment
ANS: C

9. What does the woman imply?


A. The man should watch the program too.
B. The man should leave the television on.
C. The program will be over soon.
D. She'll watch television later.
ANS: C

10. What did the man buy?


A. Small house plants
B. Plants that need a lot of sunlight
C. Plants that don't need a lot of sunlight
D. Some great houses
ANS: C

11. What is the main purpose of the talk?


A. To introduce a new surgeon
B. To explain about record keeping
C. To make a complaint
D. To do surgery operation
ANS: B
12. What should someone do if he makes a mistake on the records?
A. correct the mistake using pencil
B. use correction fluid
C. draw one line through the mistake
D. use a coloured pen to highlight the mistake
ANS: C

13. What does the woman tell her colleagues to do with the records?
A. file them away
B. give them to the administration manager
C. put them in a box
D. give them to the patient
ANS: C

14. What is being advertised?


A. Heart medication
B. An energy drink
C. cola beverage
D. Instant coffee
ANS: B

15. Where can people buy Rev Up?


A. In pharmacies
B. In supermarkets
C. Only online
D. At coffee shops
ANS: B

From : Edotel Kenari


To : Mr. Sugeng Sumiyoto
Subject: Re: Reservation

We do have the type of room that you want. It costs Rp 600,000 per night. However,
for the first night of your stay only, I will have to give you a king-sized bed as there are no
queens available that night. It costs an extra Rp 100,000. I hope this will suit you. Starting on
December 15, you can have the type you requested. I can confirm that we have one large fitness
centre near the hotel. It is a very pleasant walk through a park to the fitness centre, and I’m sure
you will enjoy it. There is a full-service restaurant, located to the right of the lobby. Hotel guests
are entitled to a free breakfast there. Lunch and dinner are also served and can be charged to
your room for your convenience. If you would like to go ahead with your reservation, please
send me your credit card information as soon as possible.

16. What is the main purpose of the e-mail?


A. To tell the guest about the room rates.
B. To inform the guest about the hotel fitness center.
C. To give detailed information about the hotel.
D. To reserve a room.
ANS: C

From : Edotel Kenari


To : Mr. Sugeng Sumiyoto
Subject: Re: Reservation

We do have the type of room that you want. It costs Rp 600,000 per night. However,
for the first night of your stay only, I will have to give you a king-sized bed as there are no
queens available that night. It costs an extra Rp 100,000. I hope this will suit you. Starting on
December 15, you can have the type you requested. I can confirm that we have one large fitness
centre near the hotel. It is a very pleasant walk through a park to the fitness centre, and I’m sure
you will enjoy it. There is a full-service restaurant, located to the right of the lobby. Hotel guests
are entitled to a free breakfast there. Lunch and dinner are also served and can be charged to
your room for your convenience. If you would like to go ahead with your reservation, please
send me your credit card information as soon as possible.

17. If Mr. Sumiyoto makes the reservation suggested in the hotel’s e-mail, how much will he
have to pay for the first night?
A. Rp 700,000.
B. Rp 900,000.
C. Rp 800,000.
D. Rp 1000,000.
ANS: A

18. It is a very pleasant walk through a park to the fitness center, and I’m sure you’ll enjoy it.
The synonym of the underlined word in the sentence is....
A. boring
B. nice
C. pleased
D. Hard
ANS: B
Vietnam Airlines Grows Its Business
Vietnam Airlines has come a long way since it started out in 1956 with a fleet of five small
aircrafts. Last year, it took delivery of five Airbus A321s and signed a contract to buy ten Airbus narrow-
bodied 321s of which the first plane was delivered in 2006. In July it signed an agreement with Boing to
purchase four 787 Dreamliners. The expansion of Vietnam Airlines’ fleet – which also includes new Boing
787s and Airbus 321s, state-of-the-art craft for regional travel – is right on schedule.
In the first six months of 2005, the airline saw its passenger numbers increase by 25 percent, to
almost 3 million. Over a third of those passengers are foreigners, and their ranks grew this year as well, to
over 30 percent. Travellers are drawn to Vietnam Airlines’ by their strong domestic, regional, and
international routes: the airline flies to 16 domestic locations and 26 international destinations.
Vietnam Airlines
www. Vietnamairlines.com
19. What is the main topic of paragraph two?
A. The kinds of planes in Vietnam Airlines’s fleet.
B. The international destinations of Vietnam Airlines.
C. The number of A321s purchased by Vietnam Airlines.
D. The increasing number of travelers flying with Vietnam Airlines.
ANS: D

Vietnam Airlines Grows Its Business


Vietnam Airlines has come a long way since it started out in 1956 with a fleet of five small
aircrafts. Last year, it took delivery of five Airbus A321s and signed a contract to buy ten Airbus narrow-
bodied 321s of which the first plane was delivered in 2006. In July it signed an agreement with Boing to
purchase four 787 Dreamliners. The expansion of Vietnam Airlines’ fleet – which also includes new Boing
787s and Airbus 321s, state-of-the-art craft for regional travel – is right on schedule.
In the first six months of 2005, the airline saw its passenger numbers increase by 25 percent, to
almost 3 million. Over a third of those passengers are foreigners, and their ranks grew this year as well, to
over 30 percent. Travellers are drawn to Vietnam Airlines’ by their strong domestic, regional, and
international routes: the airline flies to 16 domestic locations and 26 international destinations.
Vietnam Airlines
www. Vietnamairlines.com

20. How many aircrafts did Vietnam Airlines’ fleet totally have ?
A. 24
B. 20
C. 30
D. 14
ANS: C

Sherina was born in Bandung on June 11, 1990 and later moved to Jakarta with her family. Every afternoon
after her elementary school classes, she would be kept busy learning English and other extracurricular
activities. She graduated from senior high school in July 2008 and has decided to take some time out for a
while. She continued her music career and was busy working on her new album. Sherina would like to go
to America to study film-score writing in the future. Being independent is very important to Sherina. She
saved money by being her own designer. When she appeared on TV or concert, she did her own make up
and hair stylist. As Panasonic's youth ambassador, she had visited Japan several times. In the Harajuku
shopping area, she had a couple of favorite shops she always buys clothes from. She likes to listens to music
in her free time and twice a week she practices Wushu for one and half hour. It's a great sport for keeping
fit and building stamina, said Sherina.
(Kangguru magazine December 2008)

21. What is the main idea of this text?


A. Sherina's sport activities.
B. Sherina's friendships.
C. Sherina's life experiences.
D. Sherina's way of being independent.
ANS: C

Sherina was born in Bandung on June 11, 1990 and later moved to Jakarta with her family. Every afternoon
after her elementary school classes, she would be kept busy learning English and other extracurricular
activities. She graduated from senior high school in July 2008 and has decided to take some time out for a
while. She continued her music career and was busy working on her new album. Sherina would like to go
to America to study film-score writing in the future. Being independent is very important to Sherina. She
saved money by being her own designer. When she appeared on TV or concert, she did her own make up
and hair stylist. As Panasonic's youth ambassador, she had visited Japan several times. In the Harajuku
shopping area, she had a couple of favorite shops she always buys clothes from. She likes to listens to music
in her free time and twice a week she practices Wushu for one and half hour. It's a great sport for keeping
fit and building stamina, said Sherina.
(Kangguru magazine December 2008)

22. Why Sherina didn't hire a make-up artist to do her performing appearances?
A. She wanted to be an independent girl.
B. She wanted to be a professional make-up artist.
C. She is a stingy girl, she wants to keep her own money.
D. She didn't like amateur make-up artist.
ANS: A

Sherina was born in Bandung on June 11, 1990 and later moved to Jakarta with her family. Every afternoon
after her elementary school classes, she would be kept busy learning English and other extracurricular
activities. She graduated from senior high school in July 2008 and has decided to take some time out for a
while. She continued her music career and was busy working on her new album. Sherina would like to go
to America to study film-score writing in the future. Being independent is very important to Sherina. She
saved money by being her own designer. When she appeared on TV or concert, she did her own make up
and hair stylist. As Panasonic's youth ambassador, she had visited Japan several times. In the Harajuku
shopping area, she had a couple of favorite shops she always buys clothes from. She likes to listens to music
in her free time and twice a week she practices Wushu for one and half hour. It's a great sport for keeping
fit and building stamina, said Sherina.
(Kangguru magazine December 2008)

23. The word 'ambassador' in the sentence -As Panasonic's youth ambassador ...." can be
replaced with....
A. Minister
B. Missionary
C. envoy
D. envy
ANS: C
Instructions
 Clean eyeglasses with a micro fiber cloth especially made for eyeglasses. Care for the cloth by
keeping it in a special box to protect it from dust when not in use. If you must clean your glasses
when the cloth is not handy, a soft T-shirt is better than paper towels or tissues.
 Use soap and warm water to clean lenses. You can purchase special eyeglass cleaner, but regular
dish soap is safe and effective.
 Keep the arms of your frames tight by using a tiny screw driver to tighten the screw connecting
the arm to the front of your glasses. This will prevent your glasses from slipping from your face
and your lenses from falling out of the frames.
 Store eyeglasses in a hard case at all times when you are not wearing them.
 Care for your glasses during strenuous physical activity by attaching them to a strap around your
neck.

24. What is the instruction about?


A. How to buy eyeglasses
B. How to care eyeglasses
C. How to clean eyeglasses
D. How to wear eyeglasses
ANS: B

Instructions
 Clean eyeglasses with a micro fiber cloth especially made for eyeglasses. Care for the cloth by keeping
it in a special box to protect it from dust when not in use. If you must clean your glasses when the cloth
is not handy, a soft T-shirt is better than paper towels or tissues.
 Use soap and warm water to clean lenses. You can purchase special eyeglass cleaner, but regular dish
soap is safe and effective.
 Keep the arms of your frames tight by using a tiny screw driver to tighten the screw connecting the arm
to the front of your glasses. This will prevent your glasses from slipping from your face and your lenses
from falling out of the frames.
 Store eyeglasses in a hard case at all times when you are not wearing them.
 Care for your glasses during strenuous physical activity by attaching them to a strap around your neck.

25. “This will prevent your glasses from slipping ....” ( The 3rd instruction)
What does the word this in the text above refer to?
A. Keeping the arms of your frames tight
B. Connecting the arms with the lenses
C. Using a tiny screwdriver
D. Cleaning eyeglasses with a micro fiber cloth
ANS: A

26. “You can purchase special eyeglass cleaner, ....”


What does the underlined word mean?
A. To buy
B. To bring back
C. To handle carelessly
D. To deal with
ANS: A

FEEL OUT OF TOUCH?


Just because you are in a taxi, on a plane, or in a line, doesn’t mean that you are cut off
from the world? As a business executive, you know how important it is to maintain communication
with your office and with your clients. You know that if you are not talking to your customers, you
may lose your great opportunities.
We have solutions. The portable SE-543 mini-phones fits easily into a pocket. It’s all digital,
so your communication is secure. And you can plug it into any phone jack to pick up your e-mail.
It has a 56,6 Kbps built-in modem and 50 MB memory for storing both voice mail and e-mail
messages.

27. To whom is this advertisement directed?


A. People who travel a lot by planes
B. People who works long hours
C. People who communicate a lot by phone.
D. People who have e-mail messages
ANS: C

FEEL OUT OF TOUCH?


Just because you are in a taxi, on a plane, or in a line, doesn’t mean that you are cut off
from the world? As a business executive, you know how important it is to maintain communication
with your office and with your clients. You know that if you are not talking to your customers, you
may lose your great opportunities.
We have solutions. The portable SE-543 mini-phones fits easily into a pocket. It’s all digital,
so your communication is secure. And you can plug it into any phone jack to pick up your e-mail.
It has a 56,6 Kbps built-in modem and 50 MB memory for storing both voice mail and e-mail
messages.

28. According to the advertisement, why is it important to be in touch?


A. to maintain communication with clients
B. To use a big storing memory
C. To learn about your job opportunities
D. To find a good work solution
ANS: A

29. The portable SE-543 mini-phones fits easily into a pocket.


What is the closest meaning of the underlined word?
A. strictly gripped
B. tightly secured
C. widely used
D. easily carried
ANS: D

Read the dialogue and answer the question.


Girl : Excuse me, Sir. May I have your time, please?
Man : Sure. Please sit down. What can I do for you?
Girl : We are going to have an interclass football competition and we need your
agreement. Here is the proposal.
Man : Okay. I will read the proposal first. You may leave it here.
Girl : Yes, Sir. Thank you.

30. What should the man do after reading the proposal?


A. Ask the girl about it.
B. Put a signature on it.
C. Write his opinion on it.
D. Discuss it with the girl.
ANS: B

Read the dialogue and answer the question.


Satriyo : Hi Belinda, I’m glad to see you again.
Belinda : Me too. It’s been a while since we met at Gladys’ party last month.
Satriyo : When did you arrive in Bandung?
Belinda : Two days ago.
Satriyo : You must be very tired after a long flight.
Belinda : Yes, that’s right. It was more than ten hours.

31. From the dialogue, we can infer that….


A. Belinda waited for more than ten hours at the airport
B. Belinda has been in Bandung for a month.
C. Satriyo promise to meet Belinda next month
D. Satriyo went to Gladys’ party.
ANS: D

Read the dialogue and answer the question.

Johan : Have you got any plans for this semester’s holiday?
Dika : Actually, I haven’t yet but my mom would like me to get a part time job. She’s
Afraid I would spend the whole semester’s holiday just for doing nothing
useful.
Johan : Hmmm, will you agree with her?
Dika : I have no choice

32. From the text, we know that Dika will….


A. be a part time worker
B. travel overseas
C. make a new plan
D. refuse her mom’s plan
ANS: A

Text 9
Read the dialogue and answer the question.

Girl : We have an assignment of making a video of proceed. Do you have any idea?
Boy : what about the video of making bricks? We can ask Mr. Tom, a brick maker,
how to make them.
Girl : I agree with you. When can we meet him?
Boy : I’ll call him first for appointment.

33. Why do the speakers want to meet Mr. Tom?


A. They will watch a video about making bricks.
B. They will see the process of making bricks.
C. They will ask for information.
D. They will submit for assignment.
ANS: B

34. Andik : Do you see Mr. Duncan, Andra? I have something to talk to him.
Andra : ……… The manager called him this morning.
A. He must be out of town.
B. He was not here for a few days.
C. He might be in manager’s room.
D. He will be back as soon as possible.
ANS: C

35. Manager : Oh, I can’t meet my client today because it rains heavily.
Secretary : …, Sir?
Manager : Thank you. Arrange it for tomorrow afternoon.
A. Can he come tonight
B. May I call him and make new appointment
C. Will you call him tomorrow
D. Could you arrange the new schedule for him
ANS: B

36. David: It seems you are not so well today. What’s wrong with you?
Vita : I’ve got a serious sore throat. It’s so hurt. I can’t swallow well.
David : …..
A. I suggest you to finish your work earlier.
B. You’d better see a doctor immediately.
C. It’s better for you to examine it
D. Why don’t you take some fruit juice?
ANS: B
37. Martin: What do you like to do after arriving home from school?
Jessica: …. I can get everything that I want to know to improve my knowledge.
A. I like watching TV.
B. I like browsing internet.
C. I love reading novel.
D. I’m fond of playing game.
ANS: B

38. Benn : What would you like to do tomorrow, staying home or going to the cinema?
Dinda: …
Benn : OK. I’ll pick you up at eight o’clock, then.
Dinda: Sure, I will be waiting.
A. I prefer staying home.
B. I prefer going to the cinema.
C. I cannot decide it now.
D. I don’t want to go anywhere.
ANS: B

39. Ben : What are you going to do at your day off tomorrow?
Ringgo : I have no idea. How about you?
Ben : I’m going to see my brother’s performance. . . .
Ringgo : I’m not sure. I have no money.
Ben : Don’t worry. I have 2 free entrance tickets.
Ringgo : Thank you very much.
A. Would you go with me to see the concert?
B. Would you like to see him?
C. May I meet him soon?
D. Are you going home earlier?
ANS: A

40. Andy : Why didn’t you join us for the music concert last night, Tasya?
Tasya: I’m sorry. I went to the airport to pick up my mother.
If she had arrived earlier, ….
A. I’ll have been with you.
B. I have had no plan to have vacation.
C. I would let you know.
D. I would have joined you.
ANS: D

41. Donna: We ‘ll have a long holiday after having exams this semester. What will you do?
Gita : …. so I can improve my knowledge and practice my English there
A. I would travel abroad for two weeks
B. I’m going to join students exchange programs to Sydney
C. I tried to get scholarship to continue my study in Singapore
D. I will spend my time to have vacation with my family here
ANS: B
42. Clark : I wanted to drop in yesterday but it seemed nobody was home. Where were you?
Dennise: Oh, I’m very sorry. ...
Clark : You must have had fun there.
A. I went to the beach with my family
B. I did my homework yesterday
C. I visited a relative in the hospital
D. I got a bad headache yesterday
ANS: A

43. Richard: What are you doing, Joe? Let’s hurry. We’ll be left behind.
Joe : Wait a minute. ...
Richard: We are leaving at 9 and now it’s 08.45.
A. I try my new blue dress
B. I have tried my new blue dress
C. I tried my new blue dress
D. I am trying my new blue dress
ANS: D

44. Choose the correct answer to complete the following dialogue.


Dinda : I think the island is so scary without people there.
Natasha : …. I heard something frightening about the island.
Dinda : My friends told me about it too.
A. I think so, too.
B. I don’t agree with you.
C. I doubt it.
D. I disagree
ANS: A

The Personnel Manager,


United Travel Service
PO BOX 2567
East Port, Santa Barbara

Dear Sir,
I am applying for a position of a Public Officer advertised in the Los Angeles Post on March 12.
I am 27 years old, and I (45)... from UCLA 2 years ago. I have been with AMEX as a Public
Relations Officer.

I would be very interested in gaining new experience in a multi-level marketing company such
as United Travel Service, and I have always been interested in public relations. I enjoy meeting
and communicating with people.

To provide you with my particulars, I enclosed my curriculum vitae, a (46) … photograph,


academic records and a letter of reference (47) … my previous employer.
I will be available for an interview at any time. I am looking forward to hear from you.
Yours sincerely,

Diona Anastasia

45. A. came
B. derived
C. graduated
D. delegated
ANS: C

The Personnel Manager,


United Travel Service
PO BOX 2567
East Port, Santa Barbara

Dear Sir,
I am applying for a position of a Public Officer advertised in the Los Angeles Post on March 12.
I am 27 years old, and I (45)... from UCLA 2 years ago. I have been with AMEX as a Public
Relations Officer.

I would be very interested in gaining new experience in a multi-level marketing company such
as United Travel Service, and I have always been interested in public relations. I enjoy meeting
and communicating with people.

To provide you with my particulars, I enclosed my curriculum vitae, a (46) … photograph,


academic records and a letter of reference (47) … my previous employer.
I will be available for an interview at any time. I am looking forward to hear from you.

Yours sincerely,

Diona Anastasia

46. A. recent
B. clear
C. fresh
D. colourful
ANS: A
The Personnel Manager,
United Travel Service
PO BOX 2567
East Port, Santa Barbara
Dear Sir,
I am applying for a position of a Public Officer advertised in the Los Angeles Post on March 12. I am
27 years old, and I (45)... from UCLA 2 years ago. I have been with AMEX as a Public Relations Officer.

I would be very interested in gaining new experience in a multi-level marketing company such as United
Travel Service, and I have always been interested in public relations. I enjoy meeting and communicating
with people.

To provide you with my particulars, I enclosed my curriculum vitae, a (46) … photograph, academic
records and a letter of reference (47) … my previous employer.
I will be available for an interview at any time. I am looking forward to hear from you.
Yours sincerely,

Diona Anastasia

47. A. to
B. from
C. for
D. of
ANS: B

Techno Business Academy


Improve your office skills at Techno Business Academy. We (48) … to train you faster than any
other business schools. We guarantee the lowest prices in town. We guarantee that as soon as
you finish our three-month course, you will be in demand at all the best offices in town. That’s
three guarantees. Our recent graduates earn (49) … salaries than other office professionals with
years of experience. All other Business Academies require at least six months of training. Our
professors always work (50)…., just like theirs.
Why study longer?
Why go anywhere else?

48. A. work
B. teach
C. guarantee
D. train
ANS: C

Techno Business Academy


Improve your office skills at Techno Business Academy. We (48) … to train you faster than any
other business schools. We guarantee the lowest prices in town. We guarantee that as soon as
you finish our three-month course, you will be in demand at all the best offices in town. That’s
three guarantees. Our recent graduates earn (49) … salaries than other office professionals with
years of experience. All other Business Academies require at least six months of training. Our
professors always work (50)…., just like theirs.
Why study longer?
Why go anywhere else?

49. A. higher
B. lower
C. wider
D. smaller
ANS: A

Techno Business Academy


Improve your office skills at Techno Business Academy. We (48) … to train you faster than any
other business schools. We guarantee the lowest prices in town. We guarantee that as soon as
you finish our three-month course, you will be in demand at all the best offices in town. That’s
three guarantees. Our recent graduates earn (49) … salaries than other office professionals with
years of experience. All other Business Academies require at least six months of training. Our
professors always work (50)…., just like theirs.
Why study longer?
Why go anywhere else?

50. A. individually
B. totally
C. professionally
D. limitedly
ANS: C

Оценить