Вы находитесь на странице: 1из 9

1.

This is a machine that perform a specific task or calculations


depending on the set of instructions, or programs.
ANWER: COMPUTER
2. It is a classifications of computer where in very expensive, very fast,
and most powerful computers in the world.
ANSWER: SUPERCOMPUTER
3. It is a classifications of computer where in the mid-size of multi-user
computers that are capable of supporting 4 to about 200 users
simultaneously.
ANSWER: MINI COMPUTER
4. It refers to the physical components or the tangible parts of the
computer systems.
ANSWER: HARDWARE
5. It composed of a devices that accepts data and instructions from the
user or from another computer system.
ANSWER: INPUT DEVICES
6. Allows a computer to input letters, numbers, and other symbols into a
computer.
ANSWER: KEYBOARD
7. An input device used as a pointing and drawing device.
ANSWER: MOUSE
8. An input device that allows user to enter data in a form of sound.
ANSWER: VOICE INPUT DEVICES
9. An input device for pointing device used for gaming.
ANSWER: JOYSTICK
10. An output device used to provide sounds/audio.
ANSWER: SPEAKER
11. An output device used to displays information from the computer.
ANSWER: MONITOR
12. An output device used to provide user portable output and recorded
information.
ANSWER: PRINTER
13. It is used to control the computer operations.
ANSWER: PHYSICAL DEVICE
14. It is the collection or series of programs used to direct the operation of
computers, as wells as documentation, giving instructions on how to use
them and how to perform a task.
ANSWER: SOFTWARE
15. It is the brain of the computer.
ANSWER: CPU (CENTRAL PROCESSING UNIT)
16. It is an older standard which provides less bandwidth for expansion
cards.
ANSWER: PCI (PERIPHERAL COMPONENT INTERCONNECT)
17. It is a parts/components of the motherboard that sends and receives
data from the CPU through the north bridge chip, which is connected
directly to the computer's processor.
ANSWER: SOUTHBRIDGE
18. It is a parts/components of the motherboard has a heat sink attached
over it used for cooling effect.
ANSWER: NORTHBRIDGE
19. It is a mechanical component (s) it allows to the CPU to be placed and
replaced without soldering.
ANSWER: CPU SOCKET
20. It supplies power to store BIOS settings and keep the real-time clock
running.
ANSWER: CMOS (COMPLEMENTARY METAL OXIDE
SEMICONDUCTOR) BATTERY
21. It is software stored on a small memory chip on the motherboard.
ANSWER: BIOS (BASIC INPUT OUTPUT SYSTEM)
22. It can stores the code and data that are being actively accessed by the
CPU.
ANSWER: RAM (RANDOM ACCESS MEMORY)
23. It is the portion of the motherboard that allows you to connect external
devices such as your monitor, speakers, keyboard, and mouse.
ANSWER: BACK PANEL
24. It is in the back panel that also called as printer port.
ANSWER: PARALLEL PORT
25. It is in the back panel that can used to connect monitors.
ANSWER: VGA (VIDEO GRAPHICS ARRAY) PORT
26. It is a secondary storage devices for storing and retrieving digital
information, primarily computer data.
ANSWER: HDD (HARD DISK DRIVE)
27. It is a removable media for reading from and writing to various kinds of
optical media, including Compact Discs such as CD-ROMs, DVDs, DVD-
RAMs and Blu-ray Discs.
ANSWER: ODD (OPTICAL DISK DRIVES)
28. It is a removable media that is an outdated medium-capacity removable
disk storage system.
ANSWER: ZIP DRIVE
29. It is a removable media that is plug into a USB port and do not require a
separate drive.
ANSWER: FLASH DRIVE
30. It is a removable media that is read and write data on a magnetic tape,
and are used for long term storage and backups.
ANSWER: TAPE DRIVES
31. It is under in ESD Tools that used to prevent ESD damage to computer
equipment.
ANSWER: ANTI-STATIC WRIST STRAP
32. It is under in ESD Tools that used to stand on or place hardware on to
prevent static electricity from building up.
ANSWER: ANTI-STATIC MAT
33. A tool held in the hand and operated without electricity or other power.
ANSWER: HAND TOOLS
34. It is a hand tools that can used to loosen or tighten slotted screws.
ANSWER: FLAT HEAD SCREWDRIVER (_)
35. It is a hand tools that can used to loosen or tighten cross-head screws.
ANSWER: PHILIPS HEAD SCREWDRIVER (+)
36. It is a hand tools that can used to loosen or tighten screws that have a
star-like depression on the top and it is mainly found laptop.
ANSWER: TORX SCREWDRIVER
37. It is a hand tools that can used to hold objects firmly, for bending, or
physical compression.
ANSWER: PLIERS
38. It is a hand tools that can used to strip and cut wires.
ANWER: WIRE CUTTER
39. It is a hand tools that can used to manipulate small parts
ANSWER: TWEEZERS
40. It is a hand tools that can used to retrieve parts from location that are
too small for your hand to fit.
ANSWER: PART RETRIEVER
41. It is a hand tools that can used to light up areas that you cannot see
well.
ANSWER: FLASHLIGHT
42. It is used for any cleaning and out of the system unit.
ANSWER: CLEANING TOOLS
43. It is a cleaning tools used to clean different computer components
without scratching or leaving debris.
ANSWER: LINT-FREE CLOTH
44. It is a cleaning tools used to blow away dust and debris from different
computer parts without touching the components.
ANSWER: COMPRESSED AIR OR AIR BLOWER
45. It is a cleaning tools used for cleaning dust and other small debris.
ANSWER: PAINT BRUSH
46. It is a cleaning tools used to bundle cables neatly inside and outside of
a computer.
ANSWER: CABLE TIES
47. It is a cleaning tools used for cleaning the RAM, a memory chip of the
PC.
ANSWER. ERASER
48. It is used to test the integrity of circuits and the quality of electricity in
computer components.
ANSWER: MULTIMETER
49. It is used to test the functionality of computer ports.
ANSWER: LOOPBACK ADAPTER
50. It is a type of cabling that is used for telephone communications and
most modern Ethernet networks. A pair of wires forms a circuit that can
transmit data.
ANSWER: TWISTED PAIR CABLE
51. What is the acronym meaning of PATA?
ANSWER: PARALLEL ADVANCED TECHNOLOGY ATTACHMENT
52. Give at least 3 back panel ports in the motherboard
ANSWER: USB, PARALLEL, SERIAL, VGA, LAN, PS2 (Mouse and
Keyboard) PORTS, and AUDIO JACK/PORTS
53. Give the front panel headers
ANSWER: POWER AND RESET SWITCH, H.D.D. LED AND POWER
LED (-) (+)
54. It is mainly used for testing Ethernet cables for faults or missing pair
connections.
ANSWER: LAN TESTER
55. Give at least 2 types of RAM
ANSWER: (DDR, DDR2, DDR3, SDDRAM, DIMM)
56. Give the color coding of T-568A and T-568B
ANSWER: T-568B T-568A
White Orange White Green
Orange Green
White Green White Orange
Blue Blue
White Blue White Blue
Green Orange
White Brown White Brown
Brown Brown
57. What are the color coding of every voltage in the 20/24 pin ATX Power
Supply Connector?
ANSWER:
-12V – Blue
+12V – Yellow
+3.3V – Orange
+ 5V – Red
+ 5V Standby – Purple/Violet
Power on – Green
GND – Black
58. What is the acronym meaning of ATX?
ANSWER: ADVANCED TECHNOLOGY EXTENDED
59. What is the acronym meaning of HDMI?
ANSWER: HIGH DEFINITION MULTIMEDIA INTERFACE
60. What is the acronym meaning of IDE?
ANSWER: INTEGRATED DRIVE ELECTRONICS